Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δεν είναι ολοκληρωμένη αλλά έκανα μια δοκιμή και ... ενθουσιάστηκα!

Εμπνεύστηκα από τις γιαπωνέζικες Washitsu και έκανα ένα εντελώς δικό μου σχέδιο.

Αντί να βγάζει θολό (attenuated, opaque) φως, προβάλει τις σκιές στους τοίχους και το ταβάνι κάνοντας ένα ωραίο εφφέ.

Πως σας φαίνεται?

IMG_2909.jpg

IMG_2904.jpg

ΥΓ Δεν την έχω τελειώσει ακόμη. Η βάση δεν είναι βιδωμένη, θα στρογγυλέψω τις άκρες της (με το τριμμεράκι) κ.λπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

....καλά γιά τήν βάση πάντα Oregon έτσι γιά να σέ εκνευρίζω :flipout: -bye-

Σ´ έχω καταλάβει οτι το κάνεις επίτηδες...:flipout:

Το άσπρο δεν θα είναι άσχημο. Η βάση όμως, αν δεν είναι άσπρη κι αυτή, μόνο καφέ.
Ή πράσινο ή άσπρο, ότι προτιμάς. Και μια χαρά είναι το spray, εύκολα και καθαρά.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χρήστο φοβερό είναι. :SFGSFGSF:
Πως έκανες τις τρύπες;

Ευχαριστώ Πολύ!

Mε το Dremel.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δημήτρη πολυ ομορφο και απλό και με την DSH θα γινόταν πολυ πιο γρήγορο

Στάλθηκε από το SM-T810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να σαι καλά Αντώνη,έγραψα ένα τέστ γιά τίς επιτραπέζιες σέγες πού έχω δοκιμάσει εδώ,μιάς καί τό έφερε η κουβέντα.

Σ´ έχω καταλάβει οτι το κάνεις επίτηδες...:flipout:

Το άσπρο δεν θα είναι άσχημο. Η βάση όμως, αν δεν είναι άσπρη κι αυτή, μόνο καφέ.
Ή πράσινο ή άσπρο, ότι προτιμάς. Και μια χαρά είναι το spray, εύκολα και καθαρά.

Ναί πάντα καφέ η βάση καί άσπρο τό δεντράκι
Είπες η πράσινο η άσπρο,δηλαδή άν τό περάσω spay όλο πράσινο,καί ρίξω στίς άκρες μιά άχνα άσπρο σάν χιόνι δέν συμφωνείς ?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημητρη εφερεσ τα χριστουγεννα και καλα εκανεσ πολυ ωραιο,πολλα μπραβο και σε σενα χρηστο καλη συνεχεια

Όμορφες κατασκευές Δημήτρη κ Χρήστο. Καλή αποπεράτωση κ στους δυό σας.

Δημητρη πολυ μου αρεσαν τα δεντρακια, εκανες πολυ ωραια σχεδιαση! :flipout:
Αλλα ΧΑ, τι να σου κανουν δυο δεντρακια...:grandpa:...

Χριστο εσυ παλι κανεις κατι τοσο διαφορετικο που απο μονο του αξιζει συγχαρητηρια! «Αυτο δεν ειναι μακετο» που ειχε πει και καποιος πολιτικος! :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! :)

Moυ ανεβάζετε το ηθικό!

Τη προηγουμενη βδομαδα ειχα μαστορικο οιστρο και ορεξη για κατασκευες οποτε εφτιαξα μερικα χριστουγεννιατικα.
Σχεδον τα ξεχασα ομως να τα ανεβασω μιας και με συνεπηραν αλλες υποχρεωσεις.

Απο τη κατασκευη

Τα διχρωμα ειναι με λινελαιο, τα μονοχρωμα με βερνικι νερου και διαφανο βερνικι στο τελος.

Ολα μαζι

Έτοιμος για bazaar είσαι Νεκτάριε.

Πολύ όμορφα και καλοφτιαγμένα!

Ωχ, πρεπει να αρχισω κι εγω τα χριστουγεννιατικα για να μην τρεχω για δωρα την τελευταια στιγμη.

Χρηστο πολυ ωραια το πας, ειχα κανει κατι αναλογο πριν δυο χρονια σε φωτιστικο δαπεδου, περιπου 1.30 υψος και το τυλιξα με τριχια. Εσωτερικα εχω τρεις λαμπες κρεμασμενες απο την οροφη του και ρυθμιζω το φωτισμο τους με dimmer ποδιου. Το εχω ευχαριστηθει πολυ, ειναι απο τα αγαπημενα μου φωτιστικα στο σαλονι. Το ειχα παρουσιασει και σε καποιο θεμα εδω, αλλα δυστυχως δεν το βρισκω. Θα ειχε ενδιαφερον μια αντιστοιχα μεγαλη εκδοχη του δικου σου.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eυχαριστώ συνάδελφοι.
Καλοπούλητα Νεκτάριε :flipout:

Ωχ, πρεπει να αρχισω κι εγω τα χριστουγεννιατικα για να μην τρεχω για δωρα την τελευταια στιγμη.

Χρηστο πολυ ωραια το πας, ειχα κανει κατι αναλογο πριν δυο χρονια σε φωτιστικο δαπεδου, περιπου 1.30 υψος και το τυλιξα με τριχια. Εσωτερικα εχω τρεις λαμπες κρεμασμενες απο την οροφη του και ρυθμιζω το φωτισμο τους με dimmer ποδιου. Το εχω ευχαριστηθει πολυ, ειναι απο τα αγαπημενα μου φωτιστικα στο σαλονι. Το ειχα παρουσιασει και σε καποιο θεμα εδω, αλλα δυστυχως δεν το βρισκω. Θα ειχε ενδιαφερον μια αντιστοιχα μεγαλη εκδοχη του δικου σου.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ!

Πράγματι βγάζουν καταπληκτικό φως και κάνουν όμορφη ατμόσφαιρα! :)

Πολυ ομορφα Νεκταριε

Παιδιά συγχαρητήρια για τις δημιουργίες σας,πανέμορφες!Χρήστο πολύ χαίρομαι που είσαι στη μαστοροπαρέα μας πλέον!

εφτιαξα σημερα 3 πραγματακια. τα δυο γνωστα γιατι τα εχουν φτιαξει και αλλα παιδια εδω.
1)τη βαση για ρεσω με το σπιρτοκουτο: παλετοξυλα και κοντρα πλακε στη μεση
2)το σπιτακι-ανθοδοχειο που ειχε φτιαξει ο παππους (τον οποιο ευχαριστω για το σχεδιο που ειχε δωσει:a0210:) σε λιγο μεγαλυτερο μεγεθος φτιαγμενο απο οικοδομικο μαδερι
3)με αρκετη φαντασια μπορει κανεις να δει ενα αγκαλιασμενο ζευγαρι φτιαγμενο απο δυο γατζους, παξιμαδια και κρικους αλυσιδας. η βαση ειναι απο ρεταλι καδρονι περκολας

canvas.jpg

canvas5.jpg

Πολύ όμορφα mixalio.