Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολλα μπραβο για τα εργα σασ κυριοι

Vrass εκπληκτικό το κουτάκι. Το χερούλι μου αρέσει πάρα πολύ έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά, αλλά νομίζω δεν ταιριάζει με τα ποδαράκια που είναι κάπως ορθογώνια "japanese carpentry". Όποτε δεν θα το έβαζα.

Βλέποντας ξανά το κουτάκι, πρόσεξα ότι μπροστά το καπάκι έχει λίγο "ψώμι'. Όποτε μήπως να έκανες μια εγκοπή με ρούτερ αντί για χερούλι.

Last edited by a moderator:
Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Στα υπ'οψιν και αυτή η ιδέα. Όσο το βλέπω πάντως τείνω προς την πρόταση του Σοφρων, να μην του προσθέσω τίποτα πέραν των μεντεσέδων και να το αφήσω με καθαρές γραμμές.
Από χερούλια δεν βρήκα κάτι που να μου αρέσει, αλλά βρήκα μπρονζέ μεντεσεδάκια και αλυσίδα για να μην φεύγει πίσω το καπάκι.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα Σώφρον κ σε ευχαριστώ. Το κομμάτι το επέλεξα (μετά από σχετικό βίντεο στο YouTube) να έχει εσωτερικό "βαθούλωμα" ώστε να βγει έτσι κατά την κατεργασία του στον τόρνο.

Αυτό είχα κάνει κι εγώ στο αχλαδάκι μου...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    91 KB · Views: 206

Το χερουλι ειναι χοντρο και οχι μεγαλο. Αν γινει πιο "λεπτεπιλεπτο" θα ταιριαξει πιστευω.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Στα υπ'οψιν και αυτή η ιδέα. Όσο το βλέπω πάντως τείνω προς την πρόταση του Σοφρων, να μην του προσθέσω τίποτα πέραν των μεντεσέδων και να το αφήσω με καθαρές γραμμές.
Από χερούλια δεν βρήκα κάτι που να μου αρέσει, αλλά βρήκα μπρονζέ μεντεσεδάκια και αλυσίδα για να μην φεύγει πίσω το καπάκι.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

να προσεξεις το αλυσιδακι ωστε κατα το κλεισιμο να μην μαγκωνει στην περιμετρο του κουτιου

Αυτό είχα κάνει κι εγώ στο αχλαδάκι μου...

Ασε τις ιστοριες σου τωρα ... αυτο εχει σαπισει απο την πολυκαιρια -bye-

Αν και δε γράφω πολύ συχνά θέλω να ξέρετε ότι θαυμάζω και ζηλεύω όλες σας τις δημιουργίες! Μπαίνω καθημερινά στο φόρουμ και ανυπομονώ να δω τα καινούργια καλούδια που σκαρώνεται.
Εγώ προσπάθησα να φτιάξω το μυστικό δείπνο σε σχέδιο του γνωστού Steve σε δύο κομμάτια. Σε ξύλο καρυδιάς, περασμένο με μίξη λαδιών. Το μήκος του είναι 60 εκατοστά.The lust supper.jpg

Πανέμορφο !!!!Ενα λίνκ με το σχέδιο για να καλοπιάσω λίγο την πεθερά υπάρχει ?

Μπράβο Σπύρο.

αρχοντική ομορφιά το μυστικό δείπνο, πολύ καλή δουλειά, γεια στα χέρια σου

Αν και δε γράφω πολύ συχνά θέλω να ξέρετε ότι θαυμάζω και ζηλεύω όλες σας τις δημιουργίες! Μπαίνω καθημερινά στο φόρουμ και ανυπομονώ να δω τα καινούργια καλούδια που σκαρώνεται.
Εγώ προσπάθησα να φτιάξω το μυστικό δείπνο σε σχέδιο του γνωστού Steve σε δύο κομμάτια. Σε ξύλο καρυδιάς, περασμένο με μίξη λαδιών. Το μήκος του είναι 60 εκατοστά.View attachment 148897

Αυτα ειναι πραγματικα θαυμαστα εργα, μπραβο σου Σπυρο, μου αρεσει παρα πολυ!!!

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα Σπύρο! Μπράβο!

Γεια στα χέρια σου Σπύρο πολύ ωραίοσ

Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια...

Εντυπωσιακό!Έγινε με κάποιου είδους engraver?
Χα χα, όχι Νίκο... αποκλειστικά με σέγα πάγκου.

Αυτες ειναι κοπες με σεγα και οχι σκαλιστο;;;;
Τι ειπες τωρα, απιστευτο! Μπραβο.
Σε τι παχος ξυλου;

Χαρα στο κουραγιο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πραγματικά, αν και δεν του φαινότανε έχει πάνω από 150 εσωτερικές κοπές!

Αυτες ειναι κοπες με σεγα και οχι σκαλιστο;;;;
Τι ειπες τωρα, απιστευτο! Μπραβο.
Σε τι παχος ξυλου;
Πάχος ξύλου 15 mm.

Εδώ φαίνεται καλύτερα πως πρόκειται για σέγα πάγκου.
IMG_20180204_182050.jpg

Last edited: