Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο Μιχάλη!

Eυχαριστω συναδελφοι!
Το μονο δυσκολο σε αυτο το πραματακι ειναι να ευθυγραμμιστουν σωστα οι καβιλιες :))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μιχαλη αρεσκω!
:a0210:

Eυχαριστω συναδελφοι!
Το μονο δυσκολο σε αυτο το πραματακι ειναι να ευθυγραμμιστουν σωστα οι καβιλιες :))

Με το πράσινο κολωνατο πρέπει να είναι παιχνιδάκι!

Ειναι αληθεια, με το laser ακριβειας που εχει το bosch, ειναι ευκολο. Το θεμα ομως ειναι να μαρκαρεις σωστα τα σημεια πριν το τρυπημα.

Εγω τρυπησα τα δυο ξυλα μαζι. Το ενα πληρως, το αλλο μεχρι τη μεση. Ετσι απο την μια πλευρα φαινονται οι καβιλιες, απο την αλλη οχι.
Ετσι ειναι ευκολο να πετυχεις την τελεια εφαρμογη των καβιλιων.
26366947858_5b9aa31ea4_z.jpg

Η μαγκια θα ηταν να μην φαινοντουσαν οι καβιλιες καθολου. Αυτο ομως ειναι δυσκολουτσικο γιατι πρεπει να εχεις 7 καβιλιες σε 14 τρυπες τελεια συγχρονισμενες.

Μονο αν εκανες τη μια απο τις 2 τρυπες με 1-2 νουμερα μεγαλυτερο τρυπανι ισως γινόταν έτσι

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίο Μιχάλη,με γειά.

Μήπως αν κάρφωνες μικρά καρφακια στο ένα ξύλο,μετά εκοβες το κεφάλι τους και χτυπώντας από πάνω το άλλο ξύλο,έβγαιναν τα σημάδια;

Η μηπως αν εκανες τις τρύπες σε ενα ξυλο και μετα έκοβες το ξυλο στη μέση δε θα έβγαιναν ακριβως για να κάτσουν οπως πρεπει; Μου διαφεύγει κατι; Παρόλα αυτα , πολυ ωραίο ομως! Και πρωτότυπο! Ισως στο "κλέψω" ..

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ειναι αληθεια, με το laser ακριβειας που εχει το bosch, ειναι ευκολο. Το θεμα ομως ειναι να μαρκαρεις σωστα τα σημεια πριν το τρυπημα.

Εγω τρυπησα τα δυο ξυλα μαζι. Το ενα πληρως, το αλλο μεχρι τη μεση. Ετσι απο την μια πλευρα φαινονται οι καβιλιες, απο την αλλη οχι.
Ετσι ειναι ευκολο να πετυχεις την τελεια εφαρμογη των καβιλιων.
26366947858_5b9aa31ea4_z.jpg

Η μαγκια θα ηταν να μην φαινοντουσαν οι καβιλιες καθολου. Αυτο ομως ειναι δυσκολουτσικο γιατι πρεπει να εχεις 7 καβιλιες σε 14 τρυπες τελεια συγχρονισμενες.

Με οδηγο βαθους και μετακινουμενο στοπ θα γινοταν η δουλεια και στα δυο τεμαχια!
Δεν πειραζει, next time.:grandpa:

Πως ακριβως το εννοεις το μετακινουμενο στοπ Νεκταριε, να φαμε μια μερα μονο για το jig? Yπαρχουν πιο απλοι τροποι :))

Αν ηθελα παντως να κανω πολλα απο αυτα, θα κρατουσα ενα ξυλακι τρυπημενο σωστα, σαν οδηγο για τα υπολοιπα.

Η ουσια ομως ειναι οτι πεσαν ωραιες ιδεες για το θεμα και αυτο ειναι το πιο σημαντικο!

Σας ευχαριστω συναδελφοι για τα σχολια σας:ernaehrung004:

Μιχάλη πρωτότυπο καί όμορφο,γιά τό εύκολο κεντράρισμα θά μπορούσες νά χρησιμοποιήσεις τάπες μαρκαρίσματος γιά καβίλιες,μιά καί έξω,ανοίγεις τυφλές τρύπες στό ένα κομμάτι ξύλο,βάζεις τίς τάπες μαρκαρίσματος γιά καβίλιες καί απλά τό φέρνεις επάνω σάντουιτς,τό πιέζεις,μαρκάρεις,καί έτσι ίσια καί εύκολα ανοίγεις τυφλές τρύπες καί στό παράπλευρο ξύλο.

Μιχάλη πρωτότυπο καί όμορφο,γιά τό εύκολο κεντράρισμα θά μπορούσες νά χρησιμοποιήσεις τάπες μαρκαρίσματος γιά καβίλιες,μιά καί έξω,ανοίγεις τυφλές τρύπες στό ένα κομμάτι ξύλο,βάζεις τίς τάπες μαρκαρίσματος γιά καβίλιες καί απλά τό φέρνεις επάνω σάντουιτς,τό πιέζεις,μαρκάρεις,καί έτσι ίσια καί εύκολα ανοίγεις τυφλές τρύπες καί στό παράπλευρο ξύλο.

Ευχαριστω Δημητρη!

Δυστυχως οι ταπες μαρκαρισματος που εχω ειναι απο 6 εως 10μμ. Η καβιλια που εβαλα ηταν 5μμ :))

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Η μηπως αν εκανες τις τρύπες σε ενα ξυλο και μετα έκοβες το ξυλο στη μέση δε θα έβγαιναν ακριβως για να κάτσουν οπως πρεπει; Μου διαφεύγει κατι;

Τι θα κέρδιζε μ´ αυτό το τρόπο;

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας διαβήτης ο οποίος θα εξασφαλίσει σημάδεμα σε ίσες αποστάσεις και ένας φράχτης στο τραπέζι του κολωνάτου ο οποίος θα εξασφαλίσει την ευθυγράμμιση των τρυπών.
Έτσι είχα κάνει όλες τις τρύπες στα πλαϊνά για το κρεβατάκι του μωρού που είχα φτιάξει πριν ενάμιση χρόνο. Σε αυτές μπήκαν ίσια και άνετα όλες οι καβιλιες-καγκελα του κρεβατιού.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραίες όλες οι ιδέες σας και μακάρι να τις είχα όταν πριν από χρόνια έφτιαχνα μια κούνια για την μικρή και μου βγήκε η παναγία να κάνω τις τρύπες και να ταιριάξω τις καβίλιες, με ένα black & decker δραπανοκατσάβιδο

20150208_115823.jpg

Δυστυχώς δεν βρήκα photo με την κούνια τελειωμένη

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ ωραίες όλες οι ιδέες σας και μακάρι να τις είχα όταν πριν από χρόνια έφτιαχνα μια κούνια για την μικρή και μου βγήκε η παναγία να κάνω τις τρύπες και να ταιριάξω τις καβίλιες, με ένα black & decker δραπανοκατσάβιδο

Δυστυχώς δεν βρήκα photo με την κούνια τελειωμένη

Δεν πειράζει μωρέ, κι έτσι μια χαρά φαίνεται.

Πάντως όσο ζει κανείς,(και όσο διαβάζει το φόρουμ) μαθαίνει !!

Σήμερα είχα ρεπό από τη δουλειά, οπότε βρήκα χρόνο και ολοκλήρωσα το κουτάκι που δουλεύω τον τελευταίο καιρό.
Οπως θα δείτε στις φωτογραφίες, τελικά έφτιαξα ένα διακοσμητικό αντι χερουλιού που συζητούσαμε την περασμένη βδομάδα για το καπάκι, μιας και μου φαινόταν πολύ άδειο.
Επίσης στο μεταξύ διάστημα περάστηκε με δύο χέρια baby oil και αφέθηκε να τραβήξει και να στεγνώσει το λάδι καλά. Σήμερα πέρασα μερικά χέρια βερνικι νίτρου και τοποθέτησα μεντεσέδες, κούμπωμα και το αλυσιδάκι εσωτερικά για να μην φεύγει το καπάκι πολύ πίσω με το βάρος του και καταπονούνται οι μεντεσέδες.

Αυτά τα ολίγα λοιπόν... Πάμε για άλλα. :afro:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μράβο Κώστα... Εξαιρετικό. :SFGSFGSF:

Πολύ όμορφο έγινε Vrass. Για βιτρίνα.

Α! κ τα coaster δεν πάνε πίσω....