Eυχαριστω συναδελφοι!
Το μονο δυσκολο σε αυτο το πραματακι ειναι να ευθυγραμμιστουν σωστα οι καβιλιες)
Ειναι αληθεια, με το laser ακριβειας που εχει το bosch, ειναι ευκολο. Το θεμα ομως ειναι να μαρκαρεις σωστα τα σημεια πριν το τρυπημα.
Εγω τρυπησα τα δυο ξυλα μαζι. Το ενα πληρως, το αλλο μεχρι τη μεση. Ετσι απο την μια πλευρα φαινονται οι καβιλιες, απο την αλλη οχι.
Ετσι ειναι ευκολο να πετυχεις την τελεια εφαρμογη των καβιλιων.
![]()
Η μαγκια θα ηταν να μην φαινοντουσαν οι καβιλιες καθολου. Αυτο ομως ειναι δυσκολουτσικο γιατι πρεπει να εχεις 7 καβιλιες σε 14 τρυπες τελεια συγχρονισμενες.
Μιχάλη πρωτότυπο καί όμορφο,γιά τό εύκολο κεντράρισμα θά μπορούσες νά χρησιμοποιήσεις τάπες μαρκαρίσματος γιά καβίλιες,μιά καί έξω,ανοίγεις τυφλές τρύπες στό ένα κομμάτι ξύλο,βάζεις τίς τάπες μαρκαρίσματος γιά καβίλιες καί απλά τό φέρνεις επάνω σάντουιτς,τό πιέζεις,μαρκάρεις,καί έτσι ίσια καί εύκολα ανοίγεις τυφλές τρύπες καί στό παράπλευρο ξύλο.
Η μηπως αν εκανες τις τρύπες σε ενα ξυλο και μετα έκοβες το ξυλο στη μέση δε θα έβγαιναν ακριβως για να κάτσουν οπως πρεπει; Μου διαφεύγει κατι;
Πολύ ωραίες όλες οι ιδέες σας και μακάρι να τις είχα όταν πριν από χρόνια έφτιαχνα μια κούνια για την μικρή και μου βγήκε η παναγία να κάνω τις τρύπες και να ταιριάξω τις καβίλιες, με ένα black & decker δραπανοκατσάβιδο
Δυστυχώς δεν βρήκα photo με την κούνια τελειωμένη
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.