Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σπύρο είσαι καλλιτέχνης πολύ ωραίο, να χαίρεσαι και την κόρη σου.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πορτραίτο της μικρής μου κόρης.
Φτιαγμένο από ξύλο καρυδιάς, φινιρισμένο με μίξη λαδιών. Διαστάσεις 40χ30.

Τώρα τό είδα
Πανέμορφο,μοναδικό,ολοζώντανο,γειά στά χέρια σου Σπύρο :SFGSFGSF:
Εσύ είσαι έτη φωτός μπροστά :a0210:
Νά χαίρεσαι καί τήν πανέμορφη κόρη σου,καί νά τήν καμαρώνεις πάντα.

Ευχαριστώ Κούλη! Ευχαριστώ Δημήτρη!:guitarist:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σπύρο
αν σου στείλω μια φωτογραφία του Weather να κοιτάει βιτρίνα με Proxxon μπορείς να μου τον ετοιμάσεις στην σέγα? !

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σπύρο
αν σου στείλω μια φωτογραφία του Weather να κοιτάει βιτρίνα με Proxxon μπορείς να μου τον ετοιμάσεις στην σέγα? !

χαχα, ναι!!! σιγουρα!!!! με το αναλογο αντιτιμο βεβαια...(πεντακιλο βερνικι, χρωμα μαονι) .:BDGBGDB55:

Ρε ....μην μου προγκάτε τον Μήτσο ...και ανοίγει ο καιρός και θέλουμε συμβουλές !!!

Ρε ....μην μου προγκάτε τον Μήτσο ...και ανοίγει ο καιρός και θέλουμε συμβουλές !!!

Ασε Νικόλα μέ βρήκανε μικρό καί μέ πειράζουν,καί έχουν καί τά δίκια τους μέ αυτά τά Σπρώξον καί τά Μαόνια πού έμπλεξα:flipout:
Οσο γιά τά άλλα πάντα στίς υπηρεσίες σας. -bye-

Ασε Νικόλα μέ βρήκανε μικρό καί μέ πειράζουν,καί έχουν καί τά δίκια τους μέ αυτά τά Σπρώξον καί τά Μαόνια πού έμπλεξα:flipout:
Οσο γιά τά άλλα πάντα στίς υπηρεσίες σας. -bye-

Πάντα καλοπροέρετα...:2thumb22sup:

Πάντα καλοπροέρετα...:2thumb22sup:

:a0210:

Το πρώτο-πρωτο κοψηματακι που έχω κάνει ΠΟΤΕ σε επιτραπέζια σεγα, στην καινούρια Proxxon DSH.

Άντε να γράφουμε ώρες στο εργαλείο!

Καλημέρα μας!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:a0210:

Last edited by a moderator:

Το πρώτο-πρωτο κοψηματακι που έχω κάνει ΠΟΤΕ σε επιτραπέζια σεγα, στην καινούρια Proxxon DSH.

Καλημέρα μας!
f24fca9a6fea94a5bbb59d58ea93d40b.jpg

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλη αρχη λοιπον και καλα κοψιματα

Mπραβο Γιωργο, καλη αρχη!!
Πως σου φανηκε η αντισταση της λαμας? Κρατουσες ευκολα το κομματι στην βαση? Το εκοψες ευκολα?

Να ξερεις οτι το κοψιμο ειναι το ευκολο και γρηγορο μερος..το φινιρισμα ειναι το δυσκολο και το αργο :))

Καλή αρχή με την proxxonάρα! Προχώρα και στα πιο πολύπλοκα, το εργαλειο θέλει τάισμα!! :violent-smiley-030::firstprize:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλημέρα μας!
f24fca9a6fea94a5bbb59d58ea93d40b.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=EUOnCVqP2ho

Κάνω διάφορους πειραματισμούς με τη λάμα η αλήθεια είναι ότι η αντίσταση είναι πολύ μικρή.

Αυτό που κάνω σίγουρα λάθος και είναι θέμα απειρίας είναι ότι γυρμωντας το κομμάτι για να κόβω γυρω-γυρω, ανεπαίσθητα το τραβάω και μακρυά από τη λάμα με αποτέλεσμα να στραβωνει και να μην κόβει καλά.

Με λίγα λόγια πρέπει να μάθω να έχω το σημείο προς κοπή ακριβώς μπροστά στα δοντακια της λάμας.

Σιγουρα σας φαίνεται αστείο, αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας...

Eτσι, θεμα εξασκησης και συνηθειας.
Το καλο ειναι οτι η σεγα παγκου ειναι το ασφαλεστερο απο τα κοπτικα εργαλεια γενικοτερα.

Έτσι είναι, το παλεύουμε κ εμείς οι "νέοι" !

Οικογένεια ελεφάντων και πασχαλινό κοκοράκι:

6f6611238685f8d0051aa7cc26991830.jpg

Easter Bunny για το Πασχαλινό bazaar του παιδικού σταθμού της εγγονής.

Παρα πολυ ωραιο και συμπαθητικο Πασχαλινο εργακι!!

Οι τρυπουλες στο αυγο ειναι λιγο σκοτωμα. Τα ματια μονο με τρυπανι τα ανοιξες? :))

Σε ευχαριστώ. Κ να σκεφτείς ότι οι ακεφαλες λάμες που παίρνει η Einhel είναι με αντάπτορα οπότε είναι ακόμα πιο σκότωμα. Τα μάτια δεν είναι μονο με τρυπάνι. Είναι κομμένα με την σέγα. Αν κάνεις zoom ίσως να φαίνονται κ οι "κόρες" - τα σκαλοπάτια που κάνουν.