Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ευχαριστώ Σαράντη αλλά η βάση σου είναι πολύ ωραία για να την ξηλώσεις.

Εφτιαξα καί εγώ ένα ιστιοπλοικό μέ τό σχέδιο τού Μπάμπη,καθώς μού είπε καί τεχνικές λεπτομέρειες τόν οποίο καί ευχαριστώ.
Τό σκαρί έγινε από 3 τεμάχια έλατο 18 mm σάντουιτς,τά πανιά μέ κ/π οκουμέ 4 mm,τά οποία σκάφτηκε με σκαρπέλο η βάση καί κολλήθηκαν μέ ξυλόκολλα.
Aκολουθεί φωτορεπορτάζ μέ βίντεο στό τέλος.

varka110.jpg

varka210.jpg

varka310.jpg

varka410.jpg

varka510.jpg

varka610.jpg

varka710.jpg

varka810.jpg

varka910.jpg

varka914.jpg

varka911.jpg

varka912.jpg

varka913.jpg

varka915.jpg

varka916.jpg

varka917.jpg

https://youtu.be/qzwsSJseU_k

Μπραβο Δημητρη, πολυ μου αρεσουν αυτα τα απλα καραβακια! Πολυ ομορφο ειναι -και το σημαιακι κερασακι στην τουρτα!!

Σκεφτομουν οτι τα πανια, με ενα μικρο δοντι λιγων εκατοστων στην βαση, δεν θα χρειαζοταν να σκαψεις τοσο μεγαλο αυλακι.
Σε κατι παρομοιο που ειχα κανει χρησιμοποιησει μικρες καβιλιες για συνδεσεις.

Το λαδι πως και το χρησιμοποιησες αφου τελικα το εβαψες με ακρυλικο χρωμα? Συνηθως το λαδι το χρησιμοποιουμε για να τονισουμε τα νερα του ξυλου και μετα ειτε το αφηνουμε ετσι, ειτε το περναμε βερνικι.

Αντε τωρα που πηρες το κολαϊ, να κανεις και βαρκακια μινιατουρες, πιο μικρα. Να δοκιμασεις την κοπη υπο κλιση στην πριονοκορδελα της proxxon αν θες να δωσεις στην πλωρη πιο τριγωνικο στυλ. Ειναι ευκολο και το αποτελεσμα εντυπωσιακο.

Να κολλησεις και ενα καπλαμαδακι με ενα ονομα πισω στην πρυμη:))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίος ο Dim.
Συμφωνώ για το όνομα με τον Μιχ.

Ωραίο το ιστιοπλοικό Δημήτρη! Το γυρίζεις σε ναυπηγείο σιγά σιγά!!!

Ευχαριστώ Μιχάλη-Κώστα καί Νίκο

Μιχάλη πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου,γιά τό όνομα σκεφτόμουν μέ μικρό πινελάκι ζωγραφικής νά γράψω κάτι μέ τό χέρι,γιατί δέν έχω καπλαμαδάκια.
Το μικρό δόντι στά "πανιά" ήταν πολύ σοφό,απλά δέν τό σκέφτηκα :smash:

Τώρα σχετικά γιά τό λάδι ήθελα νά δώ πώς θά έδειχνε μέ τό λάδι,αλλά δέν μού άρεσαν τά νερά πού δέν ήταν σωστά ευθυγραμισμένα στήν επιφάνεια ελάτης,καί έτσι τό έβαψα.
Οντως είναι πολύ ευχάριστο αυτήν τήν εποχή να πειραματίζομαι μέ καραβάκια,θά ήθελα νά κάνω ένα μέ καρίνα,αλλά δέν ξέρω τόν τρόπο,και φαντάζομαι θά είναι πολύ δύσκολο,άς καταπιαστώ μέ χωρίς καρίνα σέ διαφορετικά σχέδια καί βλέπουμε στό μέλλον.

Εγω εννοω παντως τριγωνικη πλωρη, οχι καρινα. Δηλαδη το καραβακι θα παταει κανονικα στην βαση του, απλα το μπροστινο μερος θα στενευει απο τα πλαινα, θα ειναι πιο ρεαλιστικο.

Κατι σαν αυτο
35393951614_f239df56ac_c.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίο Δημήτρη, μπράβο. και ωραίος χρωματισμός.
Όπως το λέει πάντως ο Μιχάλης (να στενεύει το εμπρός μέρος από τα πλαϊνά ) δείχνει πιο όμορφο.
Θέλει βέβαια και περισσότερη δουλειά για να γίνει.

Δημητρη ωραιο το σκαφος σου με ωραια χρωματα, αλλά τα πανια τα εχεις αναποδα!

Μήτσο το τελείωσες τελικά...
και με μεγάλη μου χαρά βλέπω οτι απ´ τις συμβουλές μου δεν ακολούθησες καμία..:flipout:
Και καλά έκανες αφού στο μυαλό σου είχες κάτι συγκεκριμένο, μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση απ´ τη δική μου.

Πολύ ωραίο το σκαφακι Δημήτρη.Αν και το πρόγραμμα είναι βαρύ σκάρωσα μια ξύλινη πίπα είναι πλήρως λειτουργική, δεν βλέπω όμως να ανάψει ποτέ της μιας και ελπίζω να με βοηθήσει στην από αύριο διακοπή του καπνίσματος, είναι από μαόνι και οξιά περασμένο με χρώματα εμποτισμού χωρίς αλλά προσθετα.

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραίο το σκαφακι Δημήτρη.Αν και το πρόγραμμα είναι βαρύ σκάρωσα μια ξύλινη πίπα είναι πλήρως λειτουργική, δεν βλέπω όμως να ανάψει ποτέ της μιας και ελπίζω να με βοηθήσει στην από αύριο διακοπή του καπνίσματος, είναι από μαόνι και οξιά περασμένο με χρώματα εμποτισμού χωρίς αλλά προσθετα.

Αν και το πρόγραμμα είναι βαρύ = $$$$, !!! :flipout:

Ελπίζω να φαίνονται τωρα
b82cf20ebbf3062cb9d25b72c125c58c.jpg
0f5ad8071c0eabe4ebb6eba940971662.jpg
13356529210e80969a7047905c6da882.jpg

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εγω εννοω παντως τριγωνικη πλωρη, οχι καρινα. Δηλαδη το καραβακι θα παταει κανονικα στην βαση του, απλα το μπροστινο μερος θα στενευει απο τα πλαινα, θα ειναι πιο ρεαλιστικο.

Κατι σαν αυτο

Κατάλαβα Μιχάλη,σέ ευχαριστώ.

Ωραίο Δημήτρη, μπράβο. και ωραίος χρωματισμός.
Όπως το λέει πάντως ο Μιχάλης (να στενεύει το εμπρός μέρος από τα πλαϊνά ) δείχνει πιο όμορφο.
Θέλει βέβαια και περισσότερη δουλειά για να γίνει.

Σέ ευχαριστώ Γιώργο,έτσι ακριβώς όπως τά λές είναι.

Δημητρη ωραιο το σκαφος σου με ωραια χρωματα, αλλά τα πανια τα εχεις αναποδα!

Ευχαριστώ Θανάση,άσε δέν τό έχω καθόλου μέ τήν ναυτοσύνη,πρώτη φορά καταπιάνομαι,τώρα πού τό είπες τό έψαξα καί έχεις δίκιο,κάτι μού έλεγε ο Μπαμπης σέ σχήμα Δ,άλλά διαφορετικά τό κατάλαβα εγώ,τό επόμενο πιστεύω νά είναι καλύτερο.

Δημητρη εμενα μου θυμίζει τπυρτα Σοκολατίνα!!!!

Κυριάκο όποιος πεινάει "γλυκά" ονειρεύεται !!!!!!!

Μήτσο το τελείωσες τελικά...
και με μεγάλη μου χαρά βλέπω οτι απ´ τις συμβουλές μου δεν ακολούθησες καμία..:flipout:
Και καλά έκανες αφού στο μυαλό σου είχες κάτι συγκεκριμένο, μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση απ´ τη δική μου.

:flipout::flipout: Αστα νά πάνε Μπάμπη,τό μόνο τελικά πού κράτησα είναι η κίνηση "σούβλα" στό κυκλικό τριβείο.
Κάτι θυμόμουν γιά τά πανιά Δ καί νά μήν είναι τό ένα πίσω από τό άλλο,αλλά "ατύχησα".
Επίσης ξέχασα τελείως νά κόψω φάλτσο τό πίσω μέρος σάν τό δικό σου,δέν πειράζει τήν άλλη φορά.

Ευχαριστώ Κυριάκο,καί γειά στά χέρια σου ωραία η ξύλινη πίπα,σού εύχομαι νά πετύχεις νά κόψεις τό κάπνισμα,κάνε ένα μπάνερ νά βλέπεις σάν επιβράβευση καί νά συνεχίσεις τήν προσπάθεια πόσα χρήματα έχεις γλυτώσει,καί πόσα τσιγάρα αντίστοιχα απέφυγες νά καπνίσεις,καί τό ποσόν δέν είναι διαμορφούμενο ανάλογα μέ τόν τιμάριθμο.

http://www.sincemylastcigarette.com/el/

Last edited:

Αν και το πρόγραμμα είναι βαρύ = $$$$, !!! :flipout:
χα χα εμ πωσ θα παω διακοπεσ το χειμωνα

Ωραία η πίπα Κούλη ...την τρύπα στο καμπύλο επιστόμιο πως την έκανες ???
Άμα γεμίσεις αυτού του μεγέθους το μπολ .... θα κρατήσει 2 μέρες :flipout::flipout:-bye-

καλησπέρα παιδια και απο μενα πριν λιγο καιρο σας ειχα στείλει το τριαντάφυλλο με πυρογραφια τωρα ειπα να φτιαξω ενα αλλο με χρωμα και ενα καλοκαιρινό puzl παγωτό τα χρώματα ειναι με ξυλομπογιες
7e2f218674648a31c9790a92907a0d42.jpg
0f606f727a97a38ab7929fa6f3e8e8a8.jpg

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ όμορφα.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Πολύ όμορφα.
ευχαριστώ

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk