Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Eχω 2 δεντρα κουκουναριες στον κηπο μου και θα ψαξω να βρω κουκουναρια τα οποια ειναι πιο χοντρα και πιο μεγαλα απο τα κουκουναρια του πευκου.
Θα φτιαξω λοιπον καλοθρεμμενους στρουθοκαμηλους!!

Για να μην πω να κανουμε διαγωνισμο για το ποιος θα φτιαξει το ομορφοτερο πουλι :)))

Για ξεκίνα, για ξεκίνα...
Κι εμένα με βλέπω να βγαίνω παγανιά στα πάρκα για κουκουνάρια, όσοι τα είδαν θέλουν από 5-6 ο καθένας...Αν υπολογίσω κι αυτούς που δεν το πήραν χαμπάρι ακόμα...:argue:
Δεν φανταζόμουν οτι θα έχουν τόσο μεγάλο γκελ τα "πουλάκια". Ευτυχώς που σαν καταςκευή είναι πανεύκολα.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Εκδηλώθηκες κι εσύ... :flipout:

Εμένα πάντως με στρώσαν στη δουλειά Κυριακάτικα...
https://www.youtube.com/watch?v=vuoIGkD3Hak&app=desktop

Τώρα και στην Αθήνα...
Ωραία ιδέα πάντως.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπαρχει θεμα οταν δεν μπορεις να πιασεις σωστα και γερα το ξυλο για να το τρυπησεις, ειδικα με 40αρι forstner, γιαυτο το τρυπημα πρεπει να προηγειται της τελικης διαμορφωσης. Αλλιως πρεπει να βρεις τροπο να στηριξεις το διαμορφωμενο τεμαχιο, ειτε βαζοντας τριγυρω καποια ρεταλια που θα τα εχεις πιασει με σφιγκτηρες ειτε καπως αλλιως.

Λογικα σου ζοριζεται το 16βολτο δραπανο. Η δυναμη που θελει για να κανεις μια τετοια τρυπα forstner ειναι πολυ μεγαλη, ακομα και σε μαλακο ξυλο οπως το πευκο/ελατο.
Το κρουστικο σε τρυπημα ξυλου δεν βλεπω να βοηθαει καθολου. Αντιθετα ενα παλμικο θα ηταν καλυτερο για τρυπα forstner σε ξυλο. Για αυτες τις δουλειες ομως, ιδανικο ειναι το κολωνατο.

Αν υπαρχουν και αλλα μικροτερα μεγεθη Forstner, μπορεις να κανεις την πολυ δουλεια με τα μικροτερα, αφου αρχισεις να κανεις το περιγραμμα με το 40αρι για ~3μμ βαθος. Μετα συνεχιζεις με ενα μικροτερο για καποια χιλιοστα και μετα με ενα ακομα μικροτερο μεχρι το τελικο βαθος. Επειτα αναποδα μεχρι να φτασεις παλι πισω στο 40αρι το οποιο θα εχει να 'φαει' πολυ λιγοτερο ξυλο. Αυτο ειναι μια λυση εαν εχεις 'αδυναμο' τρυπανι η δεν μπορεις να στερεωσεις καλα το τεμαχιο για να το τρυπησεις εξ'αρχης με το 40αρι forstner.
Τελικά δεν έφταιγε το καημενο το parkside. Τζάμπα το ανέφερα....έχεις δικιο το πιάσιμο του ξύλου είναι το παν. Άνοιξα 9 τρύπες 40mm σε 5 λεπτά....Ευχαριστώ για τις οδηγίες.....τώρα το δύσκολο είναι το τρίψιμο

Αρκετά για σήμερα... πρέπει να στολίσουμε και δέντρο.

Attachments

• A3065B3D-4F14-4D2A-A56E-11FFB2C5D32C.jpg
    A3065B3D-4F14-4D2A-A56E-11FFB2C5D32C.jpg
    309.3 KB · Views: 106
Κοπαδι ζωηρο και χαρουμενο!!

Για πες καμμια λεπτομερεια, πως κολλας πχ. τα ξυλακια στο κουκουναρι και στη βαση? Για να τα εχουμε ολα ευκολα και στο πιατο οταν τα φτιαξουμε και μεις :))

Λοιπόν...
Στο μέρος του κοτσανιού κάνω μια τρύπα γύρω στα 5-6 χιλιοστά βάθος με φ6 τρυπάνι (ανάλογα το μέγεθος του κουκουναριού βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει) κι εκεί μπαίνει ο λαιμός, στον οποίο έχω κάνει ανάλογη μύτη, και την κολλάω με κόλλα στιγμής.
Για τα πόδια στη βάση μετράω, σημειώνω, και κάνω δύο τρύπες, μικρού βάθους πάντα, κι εκεί χωνεύουν τα πόδια μαζί με κόλλα στιγμής κι εδώ.
Τα πόδια στο σώμα είναι το πιο δύσκολο σημείο. Δεν μπορείς να κάνεις τρύπα γιατί το κουκουνάρι διαλύεται και είναι δύσκολο να μπεί και ανάμεσα στα λέπια γιατί έχουν ανάποδη κλίση. Εκεί βρίσκεις ένα μικρό άνοιγμα, εν ανάγκη βγάζεις κι ένα λέπι για να μπορέσουν να εισχωρήσουν λίγο τα πόδια και να κολληθούν.
Πολύ μεγάλη βοήθεια εδώ ειλναι το ειδικό spray για κόλλες στημής που σταθεροποιεί αμέσως την κόλληση και δεν χρειάζεται να κρατάς το ποδαράκι μέχρι να κολλήσει η κόλλα στιγμής γιατί, μπορεί να λέγεται στιγμής αλλά αυτό ισχύει όταν η ποσότητα είναι ελάχιστη.
Δυστυχώς σήμερα μου τελείωσε κι εμένα το συγκεκριμένο spray και πρέπει να βρώ απο που θα προμηθετρώ καινούριο.

Thanks man!

Δυστυχως σπρευ επιταχυντη για super glue επαψε να στελλει το αμαζον στην Ελλαδα εδω και καποια χρονια.
Και μενα μου τελειωνει το spray που ειχα παρει παλαιοτερα, οποτε αν βρεις στην Ελλαδα πηγη, μου λες και μενα.

Μια κατασκευή με πολλές χρήσεις.
Διακοσμητικό για τον τοίχο, το γραφείο, press papier, μαγνητάκι ψυγείου κλπ.
Υλικό: Οξιά.

Χθεσινή δημιουργία.
Ένα ρολόι τοίχου από ξύλο μεράντι.
Οι διαστάσεις του είναι 25 * 25 cm.

Οι τρύπες στο (12, 3, 6 & 9) με forstner 25 φ & οι υπόλοιπες τρύπες με 18 φ.

Ο μηχανισμός του ρολογιού μαζί με τους δείκτες από το Banggood.

Τρίψιμο: 80,120,240,320,400.

Περασμένο 2 χέρια πόσιμο παραφινέλαιο κ αφού στέγνωσε δύο χέρια άχρωμο σατινέ βερνίκι νερού.

Προχτεσινή δημιουργία.
Υλικό Ξύλου: Πεύκο.
Διαστάσεις ξύλου: 8 * 8 cm. Κενό ανάμεσα τους 1 cm.
Υλικό στερέωσης στο πίσω μέρος: plexi glass με 3 mm πάχος.

Ένας (ακόμα) "μαχητής" ειδική παραγγελιά για να στολίσει ένα νέο μαγαζί που κάνει εγκαίνια στο κέντρο της Πάτρας σύντομα.

Καλώς τονα κι ας άργησε...
Το πουκάμισο κρεμάστρα;

Καλώς τονα κι ας άργησε...
Το πουκάμισο κρεμάστρα;

Α! Το ξέχασα αυτό !!!

Ένα πουκάμισο κρεμάστρα που άρεσε πολύ σε πολλούς σε ...άλλα μαγαζιά.

Δεντράκια πολλά & απλά για το σπίτι, για φίλους & το bazaar.

Τελείωσε & ένα band saw box - κοσμηματοθήκη, το οποίο ήδη δόθηκε δώρο με την υπόσχεση ο σύζυγος να το γεμίσει άμεσα (& χωράει & μπόλικα κοσμήματα μέσα!!!).

Last edited by a moderator: