Μέχρι να ξελαμπικάρει και να επιστρέψει ο Κώστας να ανεβάσει καμιά κατασκευή βολευτείτε με τις δικές μου.
Τα πουλάκια μου...
Θελω και γω δυο πουλακια!
https://www.youtube.com/watch?v=vuoIGkD3Hak&app=desktopΕκδηλώθηκες κι εσύ...
Εμένα πάντως με στρώσαν στη δουλειά Κυριακάτικα...
Τελικά δεν έφταιγε το καημενο το parkside. Τζάμπα το ανέφερα....έχεις δικιο το πιάσιμο του ξύλου είναι το παν. Άνοιξα 9 τρύπες 40mm σε 5 λεπτά....Ευχαριστώ για τις οδηγίες.....τώρα το δύσκολο είναι το τρίψιμοΥπαρχει θεμα οταν δεν μπορεις να πιασεις σωστα και γερα το ξυλο για να το τρυπησεις, ειδικα με 40αρι forstner, γιαυτο το τρυπημα πρεπει να προηγειται της τελικης διαμορφωσης. Αλλιως πρεπει να βρεις τροπο να στηριξεις το διαμορφωμενο τεμαχιο, ειτε βαζοντας τριγυρω καποια ρεταλια που θα τα εχεις πιασει με σφιγκτηρες ειτε καπως αλλιως.
Λογικα σου ζοριζεται το 16βολτο δραπανο. Η δυναμη που θελει για να κανεις μια τετοια τρυπα forstner ειναι πολυ μεγαλη, ακομα και σε μαλακο ξυλο οπως το πευκο/ελατο.
Το κρουστικο σε τρυπημα ξυλου δεν βλεπω να βοηθαει καθολου. Αντιθετα ενα παλμικο θα ηταν καλυτερο για τρυπα forstner σε ξυλο. Για αυτες τις δουλειες ομως, ιδανικο ειναι το κολωνατο.
Αν υπαρχουν και αλλα μικροτερα μεγεθη Forstner, μπορεις να κανεις την πολυ δουλεια με τα μικροτερα, αφου αρχισεις να κανεις το περιγραμμα με το 40αρι για ~3μμ βαθος. Μετα συνεχιζεις με ενα μικροτερο για καποια χιλιοστα και μετα με ενα ακομα μικροτερο μεχρι το τελικο βαθος. Επειτα αναποδα μεχρι να φτασεις παλι πισω στο 40αρι το οποιο θα εχει να 'φαει' πολυ λιγοτερο ξυλο. Αυτο ειναι μια λυση εαν εχεις 'αδυναμο' τρυπανι η δεν μπορεις να στερεωσεις καλα το τεμαχιο για να το τρυπησεις εξ'αρχης με το 40αρι forstner.
Καλώς τονα κι ας άργησε...![]()
Το πουκάμισο κρεμάστρα;
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.