Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Περαστικα Μπαμπη και "φτηνα" την γλιτωσες φιλε μου....

Εχεις απολυτο δικιο με το θεμα προσοχης,ποτε δεν ειναι αρκετο και την παταμε συνηθως οταν νοιωθουμε σιγουρια...

Περσι μετα απο 11 χρονια δουλευωντας με καθε ειδους μηχανηματος,την επαθα για πρωτη φορα με ενα δραπανοκατσαβιδο!!!

Με την πιεση εσπασε μια βιδα και 2,3 εκατοστα μπηκανε στον καρπο μου....μες την αδρεναλινη πηγα να την βγαλω χωρις να σκεφτω τις συνεπειες(ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ) αλλα ημουν τυχερος που δεν ειχε χτυπησει φλεβα η τενοντα....

Υποσειμειωση : Οταν πηγα να την τραβηξω δεν εβγαινε γιατι ειχε λιγο σπειρωμα, εβαλα το δραπανοκατσαβιδο στο αντιστροφο και βγηκε...τωρα που περασε το σκεφτομαι και γελαω,αλλα τι να πεις....Περαστικα και προσοχη για ολους μας

Αυτη ηταν η βιδουλα....d896f713-e253-4c4a-8c47-7464d7e68745.jpg

Περαστικά Μπάμπη. όλοι μας έχουμε κάποιο άσχημο γεγονός πάνω στη δουλειά με τα μαστορέματα. άλλος λίγο, άλλος περισσότερο επώδυνο.
δευτερόλεπτο να αποσπάσεις την προσοχή σου και την πάτησες την μπανανόφλουδα.
Καλή και γρήγορη ανάρρωση -bye-

Ανατρίχιασα που το σκέφτομαι ΜΠΡΡΡΡΡ....... Α ρε Μπάμπη .... ενώ αν ήταν η "καταψύξεως" θα σταμάταγε αυτόματα ...
Περαστικά και να προσέχεις περισσότερο ...είσαι και :grandpa: -bye-

Περαστικα Μπαμπη.

Παιδια αν η εμπειρια μας προστατευε τοτε οι εμπειροι ξυλομαραγκοι θα ειχαν 20 δαχτυλα, δυστυχως οι περισσοτεροι εχουν 19.

ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Μπαμπη εχε το νου σου καθως και η αρχικη κοπη της σφαιρας δεν ενδυκνυται αλλα πρεπει να αποφευγεται εκτος αν την στηριξεις καταλληλα και οχι με το χερι.

Ευχομαι να ειναι το τελευταιο.

Δυστυχως εγω απο οσα χρονια ασχολουμαι εχω καταλαβει πως το χειροτερο ειναι να δουλευεις κουρασμενος και βιαστικος.

Περαστικά σου Μπάμπη, και πάντα με προσοχή σε κάθε στάδιο.

Μήπως να τα μεταφέρουμε στο περί ασφάλειας θέμα?

Περαστικά κ. Μπάμπη.

Όσο αυξάνει η εμπειρία, αυξάνει και ο κίνδυνος ο άπειρος από φόβο φυλάγεται.
Τα μεγαλύτερα ατυχήματα συμβαινουν σε πολύ έμπειρους...

Κάποια Χριστούγενιατικα πραγματάκια που έφτιαξα για το σχολείο. Νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο όσο ανεβάζω το πάχος του ξυλου τόσο πιο πολύ μου αρέσουν οι κατασκευές. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν με πριονακια χειρός και mdf 3mm και έχω φτάσει να έχω επιτραπέζια σέγα, σταθερό δραπανο και πριονοκορδελα....
bbc0b6897640c680dac42cac59361bd1.jpg
87b4be73f791d18e68252ab1888fbeb6.jpg
b45dc5c5f1dcf14dc9c3fd17d50abac1.jpg
f3757b8c7de71bce40f4d7b27b952e08.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aπιθανα τα Χριστουγεννιατικα διακοσμητικα Δεσποινα, χιλια μπραβο σε ολους τους συμμετεχοντες :SFGSFGSF:

+++++++

Δεν μου αρεσει να πεταω ουτε καν τα μικρα -φαινομενικα αχρηστα λογω μικρου μεγεθους- ρεταλια καλων ξυλων που περισσευουν απο κατασκευες.

Βρισκω λοιπον μικρα σχεδιακια/patterns για να φτιαξω κατι απο αυτα. Εδω δυο αγκυρακια πανω σε μικρα ρεταλια οξιας παχους 4μμ.
49233089013_968a96f4e2_c.jpg

Κομμενα εξ'ολοκληρου στην πριονοκορδελα της proxxon με την υπερλεπτη λαμα. Το μεγαλο αγκυρακι εχει υψος 32μμ και το μικρο μολις 27μμ.
49233088538_d85e16a927_c.jpg

Εδω πριν το τελικο τριψιμο/φινιρισμα. Περασμενα ενα χερι λινελαιο για να τονωθουν λιγο τα νερα και η αποχρωση της οξιας.
49233551606_196f74c756_c.jpg

++++

Και εδω το βιδωτο σφυρακι που ειχα κανει προσφατα, οπου απεκτησε επεκταση καθως η λαβη ηταν μικρη.
49233776587_fc9b8baac8_b.jpg

Η λαβη ηταν παχους 10μμ και η προσθετη επεκταση παχους 17μμ. Εγινε τρυπα με 10μμ forstner που βλεπετε στη φωτο.

Η προσθετη λαβη ομως φιλοξενει μεσα της και ενα κομματι μπετοβεργα 8μμ, για να γινει πιο βαρυ λιγο το σφυρακι.
Το πισω μερος εχει κλεισει με ενα μονολεπτο του ευρω το οποιο εχει τροχιστει ελαφρως περιμετρικα για να σβηνει ομορφα πανω στη λαβη!
49233776252_d979e9a8ac_b.jpg

Λογω της μπετοβεργας, το ξυλινο σφυρακι καθεται ανετα πανω στη μαγνητικη μπαρα :))
49233775677_8a21a88d89_c.jpg

Last edited:
Για σου Μάϊκ με τις ιδέες σου και τα κομψοτεχνήματά σου. είπαμε το έχεις με τις μινιατούρες !!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δέσποινα πολύ όμορφες κατασκευές. μούρλια είναι μπράβο σου !!

Πολύ όμορφες κατασκευές Δέσποινα μπράβο σου, Μιχάλη εξαιρετική δουλειά.

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ωραία πράγματα βλέπω,μέσα στο πνεύμα τών ημερών η Δέσποινα.

Μιχάλη εκτός από άρχοντας τών εργαλείων,είσαι καί ο άρχοντας στίς μικροξυλοκατασκευές. !!

Η δική μου πάντως κόβει πάρα πολύ καλά... Το διαπίστωσα σήμερα με τον -πολύ - κακό τρόπο. :bigcry:

Mπάμπη σού εύχομαι περαστικά καλή καί ταχεία ανάρρωση καί γρήγορα στίς ξυλο-επάλξεις.
Ελεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου "όσα φέρνει η στιγμή,δέν τά φέρνει ο χρόνος όλος".

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Δυστυχώς φέτος τα ξύλινα δεν πήγαν πολύ καλά στο ένα bazaar αλλά θα τα μεταφέρω στο δεύτερο. Ότι γίνεται για καλό σκοπό γίνεται. Ότι ωφελος βγει θα χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό. Μακάρι να τα αγοράζανε όλα! Όσο για τόρνο..... Απαπα....ακομα παλεύω με την πριονοκορδελα.... Αν καί με έβγαλε ασπροπρόσωπη φέτος.... Έκοψα όσα ήθελα και δεν κόπηκε ξανα

Παρέλαβα πριν από λίγο το δεύτερο Wolf craft. Παρηγγειλα και κινέζικο από αυτά που πρότεινες. Θα πάω σε λιγο να δοκιμάσω το καινούριο σε χαμηλες στροφές και πιο χαλαρά.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κάποια Χριστούγενιατικα πραγματάκια που έφτιαξα για το σχολείο. Νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο όσο ανεβάζω το πάχος του ξυλου τόσο πιο πολύ μου αρέσουν οι κατασκευές. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν με πριονακια χειρός και mdf 3mm και έχω φτάσει να έχω επιτραπέζια σέγα, σταθερό δραπανο και πριονοκορδελα....
Εξαιρετική δουλειά depi. Na υποθέσω ότι μέσα στα άλλα έχεις και κάποιο laser-άκι και χαράζεις η τα έχεις γράψει με άλλο τρόπο.

Ένας βιβλιοστατης για ραφι χωρις πλαινα!

Η βαση απο οξια με φαλτσοκοπη και ενωση με κολλα και καρφακια αερος.

20191216-201211.jpg

Και το σκιουρακι σε δυο επιπεδα!
Και οταν σε αγαπαει το ξυλο σε εκπλήσσει ευχαριστα!
Δειτε που επεσε ο ροζος χωρις να το εχω προγραμματισει!!!!!!

20191217-090547.jpg