Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ένας βιβλιοστατης για ραφι χωρις πλαινα!

Η βαση απο οξια με φαλτσοκοπη και ενωση με κολλα και καρφακια αερος.

20191216-201211.jpg

Και το σκιουρακι σε δυο επιπεδα!
Και οταν σε αγαπαει το ξυλο σε εκπλήσσει ευχαριστα!
Δειτε που επεσε ο ροζος χωρις να το εχω προγραμματισει!!!!!!

20191217-090547.jpg
Μπράβο Κυριάκο, απλά τέλειο!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εξαιρετική δουλειά depi. Na υποθέσω ότι μέσα στα άλλα έχεις και κάποιο laser-άκι και χαράζεις η τα έχεις γράψει με άλλο τρόπο.
Σε ευχαριστώ, όχι δεν έχω τα κάνω όλα με τον πυρογραφο. Τα γράμματα είναι του συζύγου και κάποια σχέδια. Τα κάνει με μολύβι και τα πατάω από επάνω.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φοβερό το σκιουρακι... Ο ροζος πήγε εκεί που έπρεπε να πάει!!!

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Εξαιρετικό ρε Κυριάκο! Άντε τελειώνω κι εγώ σιγά σιγά με τις δικές μου -μεγάλες- κατασκευές και θα ακολουθήσουν σύντομα photo-stories!

Πολύ καλές οι δημιουργίες σου Κυριάκο...
Ο σκιουρος σου σκιζει....πολυ καλος...!!!!!
Αντε και σε άλλα....!!!

Τριπλό ρεσώ για δωράκι! Το ίδιο το ρεσώ είναι από μισό στύλο καστανιάς, και η βάση από δρυ. Η καστανιά βάφτηκε με ανιλίνη, και ο δρυς με διάλυμα ξυδιού και ατσαλόμαλου, εξ ού και το μυστήριο μαύρο, που προσωπικά το βρίσκω πολύ γοητευτικό. Οι χαλκοσωλήνες είναι Φ 15 και οι τρύπες για να χωνέψουν πάνω-κάτω έγιναν με τρυπάνι σιδήρου ίδιας διαμέτρου. Όλο περάστηκε με δύο χέρια ματ βερνίκι!

Attachments

• kouses.jpg_32.jpg
    kouses.jpg_32.jpg
    120.1 KB · Views: 121
  • kouses.jpg_33.jpg
    kouses.jpg_33.jpg
    121 KB · Views: 120
  • kouses.jpg_34.jpg
    kouses.jpg_34.jpg
    130.6 KB · Views: 121
  • kouses.jpg_35.jpg
    kouses.jpg_35.jpg
    90.9 KB · Views: 118
  • kouses.jpg_36.jpg
    kouses.jpg_36.jpg
    146.1 KB · Views: 118
  • kouses.jpg_37.jpg
    kouses.jpg_37.jpg
    124.6 KB · Views: 116
Nικο πολυ πετυχημενες και οι δυο βαφες και η ανιλινη στην καστανια και η σκουρια στην βελανιδια και το ματ βερνικι τα ασφαλισε μια χαρα! Πολυ ομορφο το εργο!!:a0210:

Εαν λουστραρες λιγο τους χαλκοσωληνες θα γυαλιζαν σαν χρυσος. Εκτος εαν ηθελες να διατηρησεις το 'χαλκινο' ματ του σωληνα.

Eυχαριστώ Μιχάλη! Τις γυάλισα με μπράσο και μετά τις λούστραρα μαζί με τα ξύλα, ίσως σε αυτές έπρεπε να περάσω γυαλιστερό και όχι ματ.

Ευχαριστώ μαστρο-Κυριάκο!

Ευχαριστω παιδια! Θαναση εχεις δικιο, ουτε καν το σκεφτηκα!Σε γυάλινο βάζο με ξύδι βάζουμε μπόλικο στσαλόμαλο παιδιά, δεν κλείνουμε, και σε τρεις ημέρες αφαιρούμε ότι μέταλο έμεινε. Έτοιμο! Προσοχή, μαυρίζει μονο δρυ!

Last edited by a moderator: