Babis.......εξεπλάγην θα έλεγα. Ωραία κατασκευή, αλλα εσύ και να μην φτιάξεις ξύλινη λαβή......
Γιάννη, ο μεγάλος έρωτας είναι ο μηχανουργικός τόρνος. Ο ξυλότορνος είναι υποκατάστατο, κάτι σαν γενόσημο θα έλεγα.

Στην πορεία βέβαια είδα οτι, εκτός απ´το όνομα και τον τρόπο λειτουργίας, δεν έχουν και πολλά κοινά, οι κατασκευές που μπορείς να κάνεις μ´αυτούς είναι εντελώς διαφορετικές σε σημείο που να νομίζεις οτι είναι δύο σχεδόν διαφορετικά μηχανήματα.
Εγώ λοιπόν που στερούμαι τον μηχανουργικό τόρνο, αφού είναι αδύνατον να τον μεταφέρω χωριό-Αθήνα λόγω βάρους κυρίως, είπα να τον καλιμπράρω λίγο κι όταν τελείωα έψαχνα μια κατασκευούλα για να ξεχαρμανιάσω.
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, όταν έσπασε το στηλιαράκι της ματσόλας, δεν θα άφηνα την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Εδώ αξίζει να πώ οτι για το καλιμπράρισμα έφαγα σχεδόν 2,5 ώρες και για τη λαβή ένα τέταρτο.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος όμως αφού κατάφερα να ρίξω τη διαφορά πόντας-τσόκ, σε 20 cm απόσταση, στο μισό δέκατο του χιλιοστού.
Για να το εξηγήσω λίγο πιο καλά για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με μηχανουργικό τόρνο (όχι οτι είμαι εγώ δηλαδή :silly: ) εννοώ οτι αν δέσω ένα κομμάτι 20 cm στο τσόκ και πάρω ένα πάσο απ´τη μια άκρη στην άλλη η διαφορά πάχους αρχής και τέλους θα είναι 0,05 mm.
Αν και ο τόρνος έχει ωφέλιμο μήκος κατεργασίας 55 cm εγώ έδωσα βάση στα 20 cm γιατί σπάνια επεξεργάζομαι πιο μακρύ αντικείμενο που να χρειάζεται απόλυτη ακρίβεια.