Καλησπέρα σε όλους,
Συνέχεια ακροάσεων. Στο πολύ φιλικό και εξυπηρετικό περιβάλλον της ηχοδομής είχα επιτέλους την ευκαιρία να ακούσω με την ησυχία μου και όση ώρα ήθελα τον a-s2000 σε συνδυασμό με αρκετά ηχεία πράγμα που δεν είχα καταφέρει να κάνω στον αντιπρόσωπό του. Και η έκπληξη ήταν ότι τελικά υπήρχε ένα ζευγάρι ΑΤC 19 ενώ από το τηλέφωνο μου είχαν πει ότι δεν υπήρχε, προφανώς από λάθος. Ε λοιπόν κατά τη γνώμη μου ο συγκεκριμένος ενισχυτής τα οδήγησε ικανοποιητικότατα. Σίγουρα δε βγήκε το ίδιο αποτέλεσμα όπως με τον ομόσταυλό τους, σίγουρα υπάρχουν αρκετά ερωτήματα σε θέματα ματσαρίσματος και χροιών, αλλά αν το θέμα είναι η οδήγηση τα πάει μια χαρά άσχετα αν υπάρχουν άλλοι ενισχυτές που θα τα πηγαίνουν καλύτερα. Εκεί, ωστόσο, που εντυπωσιάστηκα ήταν με ένα ζευγάρι Focal chorus 826w limited edition ( το anniversary) όπου ο συνδυασμός τους ήταν εξαιρετικός. Τον άκουσα και με κάποια dynaudio (δυστυχώς μου διαφεύγει το μοντέλο) αλλά με τα focal ήταν ο καλύτερος συνδυασμός. Σε κάθε περίπτωση, ο ενισχυτής μου έρεσε πολύ, μπορεί να μην είναι πολύ audiophile για το γούστο ορισμένων μουσικόφιλων αλλά σου εμπνέει τέτοια κατασκευαστική σιγουριά και προσφέρει τόσες ευκολίες (phono mm/mc) που με κέρδισε. Θηρίο!!!
Μετάφορά στο studio hi-fi του κύριου Κοψια. Άκουσα τα epos m22i με έναν creek evolution. Εγγυημένο ματσάρισμα, αλλά όταν ο κύριος Κοψιάς είχε τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσουμε έναν Unison Research Unico SE ο ήχος άλλαξε δραματικά προς το καλύτερο, η λάμπα έκανε αισθητή την παρουσία της και στα συν προστίθεται και η πολύ καλή ισχύς του (2χ140). Εξαιρετικός ενισχυτής! Αυτός πιστεύω και λογω χροιών και λόγω ισχύος θα έκανε καλό ταίριασμα με τα 40άρια της ATC. Αλλά βέβαια πλέον κινούμαστε σε άλλη κατηγορία τιμής.
Με αυτά και αυτά κατέληξα στα εξής:
1) θα προτιμήσω ηχεία δαπέδου καθώς οριστικοποιήθηκε ότι σε 6 μένες με ένα χρόνο θα μετακομίσω σε χώρο 25τμ. Τα δαπέδου δεν είναι προς το παρόν για το χώρο μου (12-15 τμ) αλλά δεδομένης της μετακόμισης δείχνουν πλέον μονόδρομος.
2) Τα ΑΤC scm40 μάλλον τα αφήνω όχι μόνο λόγω της τιμής τους αλλά και λόγω των προϋποθέσεων που θέτουν για τα σύνοδά τους. Είμαι και εγώ υπέρ των υπερβάσεων, αλλά ήδη τις υπερβάσεις μου τις έχω κάνει. Όταν ξεκίνησα την αναζήτηση για την αναβάθμιση του συστήματός μου το budget ήταν 1000 ευρώ για ενισχυτή και 1000 ευρώ για ηχεία. Τώρα πάω για 2000 το πολύ για ηχεία και 1500 -1700 για ενισχυτή. Δεν μπορώ να πάω με τίποτα παραπάνω. Ούτε καν 500 ευρώ. Και κάποια στιγμή έπονται το cd player και το πικ απ.
3) Δύο ηχεία που μου άρεσαν, είναι πιο βολικά για τα σύνοδά τους και στα οποία μάλλον καταλήγω είναι τα proac studio 140 II και τα focal chorus 826 W. Θα ήθελα τις γνώμες σας για αυτά, πιθανούς ενισχυτές για αυτά και δε θα σας ξανααπασχολήσω τουλάχιστον μέσα από αυτο το thread. Συγγνώμη για τις αμφιταλαντεύσεις μου, για την κούραση και τον εκνευρισμό που ενδεχομένως προκάλεσα και ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όσους μπουν στον κόπο για ακόμη μία φορά να απαντήσουν.
Υ.Γ. Το ξέχασα και πιστεύω ότι το οφείλω. Τρομερή εξυπηρέτηση και πολύ ανεπιτήδευτη ευγένεια στο studio hi-fi.