yamaha a-s2000+atc scm19

Το "αν και εφόσον" κολλάει στο ότι δεν τα έχω ακούσει ακόμα. Όσο καλά λόγια και αν λέγονται και γράφονται γι' αυτά, δε θα δώσω 1000+ ευρώ χωρίς να τα έχω ακούσει. Και φυσικά ρόλο παίζει και το οικονομικό. Αν έχω ξεχωρίσει 2-3 ηχεία που μου αρέσουν (και τα βάσης της PMC έχουν μπει στο short list μου), φυσικά θα παίξει ρόλο και ο οικονομικός διακανονισμός (ήδη έχω μία πολύ καλή προσφορά από τον αντιπρόσωπό τους). Το κατά πόσο τα 19άρια είναι σίγουρα χαρτιά με τον a-s2000, οι απόψεις διίστανται σε αυτό το thread μιας και κανείς δε φαίνεται να τα έχει ακούσει μαζί. Και μία ερώτηση: έχεις ακούσει το 40άρι σε μικρό χώρο και όντως ήταν απροβλημάτιστο; Ή απλώς εικάζεις με βάση τα χαρακτηριστικά του; (γενικά λέγεται ότι τα ATC είναι πολύ φιλικά στην τοποθέτηση αλλά αν έχεις ένα χώρο 12-15τμ με αρκετή επίπλωση ε όσο και να ναι προβληματίζεσαι).

Φυσικά και δεν εικάζω. Εσύ μάλλον βολιδοσκοπείς και βολοδέρνεις. Χαχα, φιλικά ε; Μην παρεξηγηθείς. Απλά μου αρέσει να πειράζω τους αναποφάσιστους.

Κάνοντας ένα search ATC SCM40 θα βρεις πολλές αναφορές στο φόρουμ.

Για να σε βοηθήσω, η παρουσίαση των δικών μου 40ριών σε μικρό δωμάτιο είναι εδώ.

Αν και εφόσον καταλήξω στα 19άρια της ATC μία επιλογή θα ήταν να κανονίσουμε συνακρόαση. Στο κατάστημα στο Χαλάνδρι που πρότεινε παραπάνω ένας φίλος δεν υπάρχουν τώρα διαθέσιμα και τα δύο.

Καλημερα.Γιατι δεν επικοινωνεις με το Θεμη Ζαφειροπουλο η THEMILOC για να κανονισετε μια ακροαση? Πιστευω θα υπαρχουν κ θα λυθουν ολες οι αποριες σου.-bye-

Καλημέρα,
Έχει αναφερθεί παραπάνω αλλά το thread είναι μεγάλο και έχουμε αρχίσει και χανόμαστε. Τα 19άρια δεν υπάρχουν προς το παρόν και αναμένονται σε καμιά 10αριά μέρες αν δεν κάνω λάθος. Όταν είχα πάει για ακρόαση, μόλις είχε πωληθεί το τελευταίο κομμάτι. Όταν έρθουν με το καλό, φυσικά και θα περάσω για να παύσω επιτέλους να εικοτολογώ.

Απάντηση: Re: yamaha a-s2000+atc scm19

Καλημέρα,
Έχει αναφερθεί παραπάνω αλλά το thread είναι μεγάλο και έχουμε αρχίσει και χανόμαστε. Τα 19άρια δεν υπάρχουν προς το παρόν και αναμένονται σε καμιά 10αριά μέρες αν δεν κάνω λάθος. Όταν είχα πάει για ακρόαση, μόλις είχε πωληθεί το τελευταίο κομμάτι. Όταν έρθουν με το καλό, φυσικά και θα περάσω για να παύσω επιτέλους να εικοτολογώ.

Α μπράβο...Αμ έπος,αμ έργον-που έλεγαν οι αρχάιοι.

Το "αν και εφόσον" κολλάει στο ότι δεν τα έχω ακούσει ακόμα. Όσο καλά λόγια και αν λέγονται και γράφονται γι' αυτά, δε θα δώσω 1000+ ευρώ χωρίς να τα έχω ακούσει. Και φυσικά ρόλο παίζει και το οικονομικό. Αν έχω ξεχωρίσει 2-3 ηχεία που μου αρέσουν (και τα βάσης της PMC έχουν μπει στο short list μου), φυσικά θα παίξει ρόλο και ο οικονομικός διακανονισμός (ήδη έχω μία πολύ καλή προσφορά από τον αντιπρόσωπό τους). Το κατά πόσο τα 19άρια είναι σίγουρα χαρτιά με τον a-s2000, οι απόψεις διίστανται σε αυτό το thread μιας και κανείς δε φαίνεται να τα έχει ακούσει μαζί. Και μία ερώτηση: έχεις ακούσει το 40άρι σε μικρό χώρο και όντως ήταν απροβλημάτιστο; Ή απλώς εικάζεις με βάση τα χαρακτηριστικά του; (γενικά λέγεται ότι τα ATC είναι πολύ φιλικά στην τοποθέτηση αλλά αν έχεις ένα χώρο 12-15τμ με αρκετή επίπλωση ε όσο και να ναι προβληματίζεσαι).

Ωπ! Εγώ όμως τα έχω ακούσει! Αλλά δεν θα σου μεταφέρω την άποψή μου. Τα άκουσα στο χαλάνδρι στην ηχοδομή (http://www.ihodomi.gr/). Πάρε ένα τηλ να δεις αν τα έχουν ακόμα και πήγαινε να τα ακούσεις αν θες και να αποκτήσεις τη δική σου γνώμη.

Και μία άποψή μου. Αν δεν σε ενδιαφέρει η balanced εισοδος, πήγαινε στον a-s1000. Όποιος σου πει ότι έχει άλλη διαφορά μάλλον δεν δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Μίλησα απευθείας με τη yamaha για να ενημερωθώ για το θέμα γιατί άκουγα άλλα και άλλα και έτσι κατέληξα στον 1000.

Καλή αναζήτηση.

Όχι φίλε να μου μεταφέρεις, αν σου είναι εύκολο, την άποψή σου. Την Ηχοδομή την πρότεινε και κάποιος άλλος φίλος πιο πάνω, επικοινώνησα μαζί τους αλλά αυτή τη στιγμή τα ηχεία δεν υπάρχουν (μόνο ο ενισχυτής). Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλημέρα.

Όχι φίλε να μου μεταφέρεις, αν σου είναι εύκολο, την άποψή σου. Την Ηχοδομή την πρότεινε και κάποιος άλλος φίλος πιο πάνω, επικοινώνησα μαζί τους αλλά αυτή τη στιγμή τα ηχεία δεν υπάρχουν (μόνο ο ενισχυτής). Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλημέρα.

Χμμ. ΟΚ, αν και θεωρώ καλύτερα να το ακούσεις μονος σου γιατί δεν είμαι καλός στις περιγραφές. Τέλοσπάντων. Για να δούμε.

Άκουσα λοιπόν αυτά και κάποια paradigm τα οποία σπάω το κεφάλι μου αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το μοντέλο. Τα 19 τα οδηγούσε άνετα, και ο ήχος ήταν αναλυτικός και πολύ καθαρός. Προσωπικά μου άρεσε ο συνδυασμός, αλλά λόγω του ότι ο χώρος ήταν μεγάλος και η θέση ακρόασης όχι τόσο κοντά όσο θα ήθελα, ένιωθα ότι ήταν μικρά για το χώρο. Σε αυτό τον τομέα είναι το πάνω χέρι τα paradigm που ήταν δαπεδου με διπλο woofer. Για μικρό χώρο όμως θα προτιμούσα τα ATC. Για τα atc τα 40 δεν έχω γνώμη, αλλά φαντάζομαι ότι θα τα οδηγεί μια χαρά.

Ελπίζω να βοήθησα, αν και αμφιβάλλω.

Καλημέρα προς όλους,
Ευχαριστώ φίλτατε Kourepai για τη συνεισφορά σου. Έψαξα και βρήκα το παλαιότερο νήμα σου και, αν δεν κάνω λάθος, τα ηχεία που είχες ακούσει συγκριτικά με τα ATC ήταν τα Paradigm 60.
Το λοιπόν άκουσα το 19άρι της ΑΤC με τον ομόσταυλο ενισχυτή. Πέρα από την ευκρίνεια και την ανάλυση, αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η στερεοφωνική σκηνή που δημιουργεί το σύνολο. Σε αρπάζει από τα μούτρα και σε βάζει μέσα στο μουσικό γεγονός. Μου δόθηκε, όμως, η εντύπωση ότι με τα συγκεκριμένα ηχεία ισχύει το "όσο περισσότερο τόσο καλύτερο". Ναι, θα παίξουν πολύ καλά με 100 Watts αλλά θα παίξουν καλύτερα με 150, ακόμα καλύτερα με 200 κ.ο.κ. Ορισμένοι φίλοι της μουσικής θεωρούν ότι υπάρχει ένας άτυπος κανόνας: το ηχείο πρέπει να είναι ο ακριβότερος κρίκος του συστήματος. Τα συγκεκριμένα ηχεία, πάντα κατά τη γνώμη μου, διαψεύουν πανηγυρικά αυτό τον κανόνα καθώς θεωρώ ότι μπορούν να κουμαντάτουν άνετα ενισχυτές τον 3000-4000 ευρώ. Εν ολίγοις, αν με την αγορά τους κλείνεις το κεφάλαιο ηχεία για πάρα πολλά χρόνια, ανοίγει το κεφάλαιο ενισχυτής και σε αυτόν τον τομέα μπορεί να σε ματώσουν οικονομικά. Επίσης έχω σχεδόν τη βεβαιότητα ότι τα συγκεκριμένα ηχεία με την κατάλληλη οδήγηση γεμίζουν άνετα ένα χώρο 30 τμ στο βαθμό που η θέση ακρόασης παραμένει στα 3-4 μέτρα. Υπό τις κατάλληλες ενισχυτικές προϋποθέσεις είναι ό,τι πρέπει όχι μόνο για μικρά δωμάτια αλλά και για σαλόνια. Επίσης, στην οδήγησή τους ρόλο πρέπει να παίζουν όχι μόνο η ποσότητα των watts αλλά και η ποιότητά τους. Άλλο τα 90 watts του yamaha, άλλο τα 100 watts του creek και ενδεχομένως άλλο τα 100 watts και η τροφοδοσία ενός Luxman L-505u. O φίλος Gort έχει αναφέρει κάπου παραπάνω για τα 30 -40 watts (δε θυμάμαι ακριβώς) του δικού του Luxman και τις φοβερές και τρομερές οδηγητικές του ικανότητες. Αυτά ως μία αυστηρά υποκειμενική άποψη.
Τέλος μία ερώτηση προς την εκλεκτή ομήγυρη: τα συγκεκριμένα ηχεία είναι θηρία για ηχεία βάσης. Ο πωλητής μου πρότεινε λόγω του όγκου τους βάσεις των 50cm και όχι των 60 που είναι το σύνηθες επειδή τότε βρίσκεται το twitter στο ύψος του αυτιού (βέβαια εξαρτάται και από το ύψος του καναπέ ή της πολυθρόνας που κάθεσαι). Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία και άποψη επ´αυτού;
Σε κάθε περίπτωση, το ηχείο δεν είναι απροβλημάτιστο ως προς την αγορά ενισχυτή. Στο βαθμό που θα καταλήξω σε αυτό, πράγμα πιθανό, θα αποσυρθώ από την αγορά ενισχυτή μέχρις ότου να επιστρέψω με περισσότερες οικονομικές αξιώσεις. Βέβαια, πάντα υπάρχει και το βάσης της PMC, εξαιρετικό ηχείο, πολύ πιο εύκολο σε θέματα οδήγησης, που σε βγάζει από πολλούς προβληματισμούς και έξοδα... Αυτά.

Τέλος μία ερώτηση προς την εκλεκτή ομήγυρη: τα συγκεκριμένα ηχεία είναι θηρία για ηχεία βάσης. Ο πωλητής μου πρότεινε λόγω του όγκου τους βάσεις των 50cm και όχι των 60 που είναι το σύνηθες επειδή τότε βρίσκεται το twitter στο ύψος του αυτιού (βέβαια εξαρτάται και από το ύψος του καναπέ ή της πολυθρόνας που κάθεσαι).

Δεδομένης της αρχιτεκτονικής του ηχείου και των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών που αυτή του επιβάλλει, η διαφορά είναι σημαντική μόνον από πολύ κοντινή ακρόαση, βαίνοντας φθίνουσα όσο μεγαλώνει η απόσταση. Σε απόσταση ακρόασης 2 μέτρων, που είναι και η μέγιστη ενδεικνυόμενη για ηχείο αυτού του μεγέθους, η απόκριση εκτός άξονα θα έλεγα πως δεν διαφοροποιείται σημαντικά. Επίσης, το ηχείο δεν είναι μεγάλο. Με γούφερ μόλις 6 ιντσών, και μάλιστα σε κλειστή καμπίνα, το ηχείο είναι μικρό, κατάλληλο για χρήση σε απόσταση ακρόασης κάτω των 2 μέτρων.

Εν πάση περιπτώσει, όλη αυτή η υφέρπουσα παραφιλολογία, περί ακριβείας εκατοστού στην τοποθέτηση, είναι, απλώς, ψυχαναγκασμός.

Αφού σου άρεσε ο παραπάνω συνδυασμός, έστω και ακριβότερος, κάνε οικονομία και αγόρασέ τα. Δεν αγοράζεις κάθε μέρα μηχανήματα.
Πάρε αυτό που σου αρέσει!
Να ακούσεις και το ATC 40 για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.
Κι αν μετακομίσεις σε μεγαλύτερο χώρο και θες τα 40άρια ο ομόσταβλος ενισχυτής θα σε καλύψει από στάθμες και οδήγηση.

Εν πάση περιπτώσει, όλη αυτή η υφέρπουσα παραφιλολογία, περί ακριβείας εκατοστού στην τοποθέτηση, είναι, απλώς, ψυχαναγκασμός.

+1000

Καλησπέρα,
Άκουσα τα proac studio 140 II σήμερα. Πολύ μουσικό ηχείο βρε παιδιά!!! Όχι με την έννοια ότι χρωματίζει τη μουσική - μάλλον ουδέτερο μου φάνηκε που αφήνει χώρο στις χροιές του ενισχυτή να αναδειχθούν - αλλά με την έννοια ότι αφήνει τη μουσική να κυλήσει ήρεμα και αβίαστα σαν γάργαρο νεράκι. Μου δόθηκε η εντύπωση ότι το ηχείο εξαφανίζεται στο χώρο και η μουσική πηγάζει από το δωμάτιο (εντύπωση που μου δημιούργησαν και τα ATC). Στην κλασική και στην ορχηστρική μουσική έδωσε ρέστα, ενώ κάποια κομπρεσαρισμένα rock cds που του έριξα τα έπαιξε πολύ καλά χωρίς όμως να φτάνει την ανάλυση και τη διαφάνεια των κλασικών μουσικών έργων (αν και πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει με όλα τα μουσικά ηχεία). Επίσης εικάζω ότι πρέπει να σκίζει στην jazz. Και το σημαντικότερο όλων είναι, πάντα κατά τη γνώμη μου, ότι δεν έχει πολλές απαιτήσεις ως προς την ισχύ του ενισχυτή. Ένας musical fidelity των 75 watts το έτρεξε σούπερ και σε μεγάλες εντάσεις με το παντεσιόμετρο στο παρά δέκα.
Γνωρίζει κανείς με τι ενισχυτή ενδεχομένως θα ταίριαζε; Με κάποιον από τους ενισχυτές που έχουν συζητηθεί εδώ; Μια επιλογή που προτιμούν πολλοί είναι ο Naim (άλλωστε αυτό το συνδυασμό τον πρότεινε κάποιος φίλος πιο πάνω) αν και με προβληματίζει η σχετικά μικρή τους ισχύς. Όχι ότι με τα συγκεκριμένα ηχεία θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά όπως και να το κάνουμε καλό είναι να υπάρχουν καμιά 90-100αριά βατάκια για παν ενδεχόμενο.
Ευχαριστώ.

Με Luxmann αυτόν που έχω που τα είχα ακούσει τα D28(η το προηγούμενο μοντέλο) το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά μουσικό,όχι τόσο διάφανο και ουδέτερο όσο τα 803S που τελικά πήρα.
Γενικά θα χαρακτήριζα τον συνδυασμό σαν την χρυσή τομή μεταξύ μουσικότητας/γλύκας και monitor ήχου και γενικά εξαιρετικό, τους αρέσει ο Ιάπωνας (πουλιέται και ένας σε καλή τιμή στις αγγελίες).
Τέλος απο θέμα οδήγησης ούτε λόγος να γίνεται..

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους,
Συνέχεια ακροάσεων. Στο πολύ φιλικό και εξυπηρετικό περιβάλλον της ηχοδομής είχα επιτέλους την ευκαιρία να ακούσω με την ησυχία μου και όση ώρα ήθελα τον a-s2000 σε συνδυασμό με αρκετά ηχεία πράγμα που δεν είχα καταφέρει να κάνω στον αντιπρόσωπό του. Και η έκπληξη ήταν ότι τελικά υπήρχε ένα ζευγάρι ΑΤC 19 ενώ από το τηλέφωνο μου είχαν πει ότι δεν υπήρχε, προφανώς από λάθος. Ε λοιπόν κατά τη γνώμη μου ο συγκεκριμένος ενισχυτής τα οδήγησε ικανοποιητικότατα. Σίγουρα δε βγήκε το ίδιο αποτέλεσμα όπως με τον ομόσταυλό τους, σίγουρα υπάρχουν αρκετά ερωτήματα σε θέματα ματσαρίσματος και χροιών, αλλά αν το θέμα είναι η οδήγηση τα πάει μια χαρά άσχετα αν υπάρχουν άλλοι ενισχυτές που θα τα πηγαίνουν καλύτερα. Εκεί, ωστόσο, που εντυπωσιάστηκα ήταν με ένα ζευγάρι Focal chorus 826w limited edition ( το anniversary) όπου ο συνδυασμός τους ήταν εξαιρετικός. Τον άκουσα και με κάποια dynaudio (δυστυχώς μου διαφεύγει το μοντέλο) αλλά με τα focal ήταν ο καλύτερος συνδυασμός. Σε κάθε περίπτωση, ο ενισχυτής μου έρεσε πολύ, μπορεί να μην είναι πολύ audiophile για το γούστο ορισμένων μουσικόφιλων αλλά σου εμπνέει τέτοια κατασκευαστική σιγουριά και προσφέρει τόσες ευκολίες (phono mm/mc) που με κέρδισε. Θηρίο!!!
Μετάφορά στο studio hi-fi του κύριου Κοψια. Άκουσα τα epos m22i με έναν creek evolution. Εγγυημένο ματσάρισμα, αλλά όταν ο κύριος Κοψιάς είχε τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσουμε έναν Unison Research Unico SE ο ήχος άλλαξε δραματικά προς το καλύτερο, η λάμπα έκανε αισθητή την παρουσία της και στα συν προστίθεται και η πολύ καλή ισχύς του (2χ140). Εξαιρετικός ενισχυτής! Αυτός πιστεύω και λογω χροιών και λόγω ισχύος θα έκανε καλό ταίριασμα με τα 40άρια της ATC. Αλλά βέβαια πλέον κινούμαστε σε άλλη κατηγορία τιμής.
Με αυτά και αυτά κατέληξα στα εξής:
1) θα προτιμήσω ηχεία δαπέδου καθώς οριστικοποιήθηκε ότι σε 6 μένες με ένα χρόνο θα μετακομίσω σε χώρο 25τμ. Τα δαπέδου δεν είναι προς το παρόν για το χώρο μου (12-15 τμ) αλλά δεδομένης της μετακόμισης δείχνουν πλέον μονόδρομος.
2) Τα ΑΤC scm40 μάλλον τα αφήνω όχι μόνο λόγω της τιμής τους αλλά και λόγω των προϋποθέσεων που θέτουν για τα σύνοδά τους. Είμαι και εγώ υπέρ των υπερβάσεων, αλλά ήδη τις υπερβάσεις μου τις έχω κάνει. Όταν ξεκίνησα την αναζήτηση για την αναβάθμιση του συστήματός μου το budget ήταν 1000 ευρώ για ενισχυτή και 1000 ευρώ για ηχεία. Τώρα πάω για 2000 το πολύ για ηχεία και 1500 -1700 για ενισχυτή. Δεν μπορώ να πάω με τίποτα παραπάνω. Ούτε καν 500 ευρώ. Και κάποια στιγμή έπονται το cd player και το πικ απ.
3) Δύο ηχεία που μου άρεσαν, είναι πιο βολικά για τα σύνοδά τους και στα οποία μάλλον καταλήγω είναι τα proac studio 140 II και τα focal chorus 826 W. Θα ήθελα τις γνώμες σας για αυτά, πιθανούς ενισχυτές για αυτά και δε θα σας ξανααπασχολήσω τουλάχιστον μέσα από αυτο το thread. Συγγνώμη για τις αμφιταλαντεύσεις μου, για την κούραση και τον εκνευρισμό που ενδεχομένως προκάλεσα και ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όσους μπουν στον κόπο για ακόμη μία φορά να απαντήσουν.

Υ.Γ. Το ξέχασα και πιστεύω ότι το οφείλω. Τρομερή εξυπηρέτηση και πολύ ανεπιτήδευτη ευγένεια στο studio hi-fi.

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους,
Συνέχεια ακροάσεων. Στο πολύ φιλικό και εξυπηρετικό περιβάλλον της ηχοδομής είχα επιτέλους την ευκαιρία να ακούσω με την ησυχία μου και όση ώρα ήθελα τον a-s2000 σε συνδυασμό με αρκετά ηχεία πράγμα που δεν είχα καταφέρει να κάνω στον αντιπρόσωπό του. Και η έκπληξη ήταν ότι τελικά υπήρχε ένα ζευγάρι ΑΤC 19 ενώ από το τηλέφωνο μου είχαν πει ότι δεν υπήρχε, προφανώς από λάθος. Ε λοιπόν κατά τη γνώμη μου ο συγκεκριμένος ενισχυτής τα οδήγησε ικανοποιητικότατα. Σίγουρα δε βγήκε το ίδιο αποτέλεσμα όπως με τον ομόσταυλό τους, σίγουρα υπάρχουν αρκετά ερωτήματα σε θέματα ματσαρίσματος και χροιών, αλλά αν το θέμα είναι η οδήγηση τα πάει μια χαρά άσχετα αν υπάρχουν άλλοι ενισχυτές που θα τα πηγαίνουν καλύτερα. Εκεί, ωστόσο, που εντυπωσιάστηκα ήταν με ένα ζευγάρι Focal chorus 826w limited edition ( το anniversary) όπου ο συνδυασμός τους ήταν εξαιρετικός. Τον άκουσα και με κάποια dynaudio (δυστυχώς μου διαφεύγει το μοντέλο) αλλά με τα focal ήταν ο καλύτερος συνδυασμός. Σε κάθε περίπτωση, ο ενισχυτής μου έρεσε πολύ, μπορεί να μην είναι πολύ audiophile για το γούστο ορισμένων μουσικόφιλων αλλά σου εμπνέει τέτοια κατασκευαστική σιγουριά και προσφέρει τόσες ευκολίες (phono mm/mc) που με κέρδισε. Θηρίο!!!
Μετάφορά στο studio hi-fi του κύριου Κοψια. Άκουσα τα epos m22i με έναν creek evolution. Εγγυημένο ματσάρισμα, αλλά όταν ο κύριος Κοψιάς είχε τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσουμε έναν Unison Research Unico SE ο ήχος άλλαξε δραματικά προς το καλύτερο, η λάμπα έκανε αισθητή την παρουσία της και στα συν προστίθεται και η πολύ καλή ισχύς του (2χ140). Εξαιρετικός ενισχυτής! Αυτός πιστεύω και λογω χροιών και λόγω ισχύος θα έκανε καλό ταίριασμα με τα 40άρια της ATC. Αλλά βέβαια πλέον κινούμαστε σε άλλη κατηγορία τιμής.
Με αυτά και αυτά κατέληξα στα εξής:
1) θα προτιμήσω ηχεία δαπέδου καθώς οριστικοποιήθηκε ότι σε 6 μένες με ένα χρόνο θα μετακομίσω σε χώρο 25τμ. Τα δαπέδου δεν είναι προς το παρόν για το χώρο μου (12-15 τμ) αλλά δεδομένης της μετακόμισης δείχνουν πλέον μονόδρομος.
2) Τα ΑΤC scm40 μάλλον τα αφήνω όχι μόνο λόγω της τιμής τους αλλά και λόγω των προϋποθέσεων που θέτουν για τα σύνοδά τους. Είμαι και εγώ υπέρ των υπερβάσεων, αλλά ήδη τις υπερβάσεις μου τις έχω κάνει. Όταν ξεκίνησα την αναζήτηση για την αναβάθμιση του συστήματός μου το budget ήταν 1000 ευρώ για ενισχυτή και 1000 ευρώ για ηχεία. Τώρα πάω για 2000 το πολύ για ηχεία και 1500 -1700 για ενισχυτή. Δεν μπορώ να πάω με τίποτα παραπάνω. Ούτε καν 500 ευρώ. Και κάποια στιγμή έπονται το cd player και το πικ απ.
3) Δύο ηχεία που μου άρεσαν, είναι πιο βολικά για τα σύνοδά τους και στα οποία μάλλον καταλήγω είναι τα proac studio 140 II και τα focal chorus 826 W. Θα ήθελα τις γνώμες σας για αυτά, πιθανούς ενισχυτές για αυτά και δε θα σας ξανααπασχολήσω τουλάχιστον μέσα από αυτο το thread. Συγγνώμη για τις αμφιταλαντεύσεις μου, για την κούραση και τον εκνευρισμό που ενδεχομένως προκάλεσα και ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όσους μπουν στον κόπο για ακόμη μία φορά να απαντήσουν.

Υ.Γ. Το ξέχασα και πιστεύω ότι το οφείλω. Τρομερή εξυπηρέτηση και πολύ ανεπιτήδευτη ευγένεια στο studio hi-fi.
Αρκετό καιρό έπαιζα Proac d28+Musical Fidelity a1008 και νομίζω ότι ταιριάζει το αποτέλεσμα,δεν χάνεις όμως τίποτε να δοκιμάσεις και κάτι άλλο.

Με Luxmann αυτόν που έχω που τα είχα ακούσει τα D28(η το προηγούμενο μοντέλο) το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά μουσικό,όχι τόσο διάφανο και ουδέτερο όσο τα 803S που τελικά πήρα.
Γενικά θα χαρακτήριζα τον συνδυασμό σαν την χρυσή τομή μεταξύ μουσικότητας/γλύκας και monitor ήχου και γενικά εξαιρετικό, τους αρέσει ο Ιάπωνας (πουλιέται και ένας σε καλή τιμή στις αγγελίες).
Τέλος απο θέμα οδήγησης ούτε λόγος να γίνεται..
Το B&W 803ς είναι στην κατηγορία του Proac d38,οπότε μάλλον <<αδίκησες>> τα d-28

Eάν πρόσεξες την περιγραφή μου θα κατάλαβες οτι δεν λέω πουθενά οτι το άκουσμα που πήρα ήταν χειρότερο, απλά ήταν διαφορετικό.
Επίσης νομίζω οτι πιο πολύ ενδιαφέρει η σύγκριση άποψη για το d28 σε αυτό το νήμα ακόμα και με ένα ηχείο ανώτερης κατηγορίας όπως αναφέρεις παρά το αντίθετο, αυτή ήταν η πρόθεση μου.
Αυτιά :ears:

Υ.Γ. Τα proac είναι ηχειάρες.