Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Περισσοτερο κουβεντα να γινεται γιατι δεν εχω σκοπο αμεσα να φτιαξω κατι με μεγαλο παχος.

Η μερκολα που ειναι η οικονομικη που βρισκουμε μεχρι ποσο παχος μπορουμε να φτιαξουμε με τη μια; Η συσκευασια αν θυμαμαι καλα δε λεει...

Εγώ πάντως με τα πινέλα που έχουν ύψος 5 εκατοστά και διάμετρο κάπου στα 3 δεν έχω θέμα. :smile:

Kαι εγω εχω φτιαξει κατασκευες σε καλουπι πυραμιδας υψους ~6εκ και διασταση βασης ~6εκ. χωρις κανενα προβλημα θερμοκρασιας με την Mercola.

Εγω προτεινω παντως απο θεμα τιμης, να αγορασει καποιος παο το εξωτερικο αυτη που προτεινε ο Μπαμπηςη οποια κανει για μεγαλυτερο παχος και εινια πιο οικονομικη απο την Mercola.
https://www.amazon.de/dp/B07KQ53H61/ref=pe_3044161_185740101_TE_item
Εμενα μου ηρθε σημερα μετα απο 15 μερες και παρακαλω και οι 2 συσκευασιες ειχαν μαυρο χρωμα. Λετε να ειναι τυχαιο τελικα?

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Εγω προτεινω παντως απο θεμα τιμης, να αγορασει καποιος παο το εξωτερικο αυτη που προτεινε ο Μπαμπηςη οποια κανει για μεγαλυτερο παχος και εινια πιο οικονομικη απο την Mercola.
https://www.amazon.de/dp/B07KQ53H61/ref=pe_3044161_185740101_TE_item
Εμενα μου ηρθε σημερα μετα απο 15 μερες και παρακαλω και οι 2 συσκευασιες ειχαν μαυρο χρωμα. Λετε να ειναι τυχαιο τελικα?

Καλοριζικη! Ποια σου ηρθε σημερα, αυτη που εχεις στο λινκ?

Αμα κανεις δοκιμα μας λες. Παντως οι κριτικες ειναι πολυ θετικες.

Ναι αυτη μου ηρθε Μιχαλη, περιμενω να τελειωσει η αλλη που πηρα απο ελληνικο μαγαζι πριν λιγες μερες, η οποια με εχει δυσαρεστησει στο οτι το δοχειο Α εχει κρυσταλωσει η ρητινη μεσα και πρεπει καθε λιγο να το ζεσταινω για να ξεκρυσταλωσει. ΤΟ θεωρω απαραδεκτο αυτο παντως.
Εννοειτε οταν δοκιμασω την καινουρια θα σας πω και αν δεν μου αρεσει θα στειλω λογαριασμο στον Μπαμπη να μου επιστρεψει τα χρηματα μου πισω.. :P

Εννοειτε οταν δοκιμασω την καινουρια θα σας πω και αν δεν μου αρεσει θα στειλω λογαριασμο στον Μπαμπη να μου επιστρεψει τα χρηματα μου πισω.. :P

...κι άν σου αρέσει θα μου δώσεις τη διαφορά σε σχέση με τη Mercola. :p

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Χαχαχαχα!
Αυτη την P100 φτιαξαμε σημερα το πρωι για ενα μπωλ με ελια στην ταρατσα του Μπαμπη.

Και η οποία είναι διαφορετική απ´ τη δική μου βέβαια.. :grandpa:
Οπότε δεν υποχρεούμαι και σε επιστροφές χρημάτων σε περίπτωση μούφας. -bye-

Ερωτηση απο τελειως ασχετο:
Πηρα το υγρο γυαλι της Mercola (thanks Χιωτης), αυτο το extra clear ή οπως λεγεται.
Η συνταγη λεει 2 προς 1. Αλλα ποσο "αυστηρο" ειναι αυτο;
Δηλαδη αν βαλω 50 γραμμαρια απο το ενα, πρεπει αυστηροτατα να βαλω 100 απο το αλλο; Τι ανοχες εχει αυτο; Μεχρι π.χ. 110 ή 90; Ή τι;
Και τι θα γινει αν ξεπεραστει το οριο;

Πηρα το υγρο γυαλι της Mercola (thanks Χιωτης), αυτο το extra clear ή οπως λεγεται.
Δηλαδη αν βαλω 50 γραμμαρια απο το ενα, πρεπει αυστηροτατα να βαλω 100 απο το αλλο; Τι ανοχες εχει αυτο; Μεχρι π.χ. 110 ή 90; Ή τι;

Το ξεκινάς λάθος με αυτό το σκεπτικό. Με μια ζυγαριά κουζίνας βάλε τις σωστές αναλογίες που αναγράφει το κουτί. Διαφορετικά ή θα αργήσει να σου στεγνώσει ή θα σου "κρυσταλώνει" & θα χάσει την εργασιμότητα του.

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Δεν εχει ανοχες, πρεπει να τηρησεις ευλαβικα την αναλογια που πρεπει. 1 γραμμαριο παραπανω η λιγοτερο μπορει να κανει την διαφορα ενος σωστου και ενος μιγματος που δεν θα πηξει σωστα.
Θυμισου ποσο λιγο καταλυτη βαζεις στους σιδεροστοκους και τι διαφορα μπορει να κανει.

Εαν σου πεσει παραπανω απο το ενα συστατικο, συμπληρωνεις απο το αλλο υλικο και το αντιστροφο. Μια ζυγαρια ακριβειας, οχι αυτες της κουζινας, ειναι εκ των ουκ ανευ.

Απο την αλλη μπορεις να κανεις τα δικα σου πειραματα προσθαφαιροντας 10% απο τα συστατικα, θα εχει ενδιαφερον :)

Ηπιαμε 😛
Δεν εχω ζυγαρια ακριβειας...
Κωστα, δεν εχω κανενα "σκεπτικο". Ρωταω, απλως, για να ξερω.
Αλλο ειναι το γραμμαριο να παιζει ρολο και αλλο να προσπαθεις για το ιδανικο, αλλα να ξερεις οτι εχεις και μια ανοχη.
Πρεπει να βρω και που θα τα βαζω για το μετρημα. Καμια ιδεα;
Πρεπει να παρεις αποβαρο στα αντιστοιχα δοχεια, γιατι διαφορα ενος γραμμαριου μπορει να εχουν και αυτα.

Για μικρές ποσότητες εγώ χρησιμοποιώ απλά πλαστικά ποτηράκια νερού & ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας (έχει & το Jumbo γύρω στα 10 ) & ποτέ δεν έχω πρόβλημα.
Να είσαι έτοιμος όμως με ένα κομπιουτεριακι δίπλα στην ζυγαριά στην περίπτωση που πας λίγο παραπάνω στο ένα συστατικό να διορθώσεις ανάλογα το άλλο.

Είναι πάρα πολλά τα video στον σωλήνα που θα σε βοηθήσουν. Δεν είναι πυρηνική Φυσική.

Tip: Βάλε μια μεμβράνη πάνω στην επιφάνεια της ζυγαριάς σου για την περίπτωση που σου σταξει έξω κάποιο συστατικό.

Thanks, Κωστα.
Αυτο, βεβαια, ειναι πολυ πιο light απο την ζυγαρια ακριβειας κτλ. Τετοια εχω 😁