Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ηπιαμε ο˜›
Δεν εχω ζυγαρια ακριβειας...
Κωστα, δεν εχω κανενα "σκεπτικο". Ρωταω, απλως, για να ξερω.
Αλλο ειναι το γραμμαριο να παιζει ρολο και αλλο να προσπαθεις για το ιδανικο, αλλα να ξερεις οτι εχεις και μια ανοχη.
Πρεπει να βρω και που θα τα βαζω για το μετρημα. Καμια ιδεα;
Πρεπει να παρεις αποβαρο στα αντιστοιχα δοχεια, γιατι διαφορα ενος γραμμαριου μπορει να εχουν και αυτα.

Με 5 ευρουδακια μπορεις να παρεις μια μικρη ψηφιακη ζυγαρια ακριβειας εως μισο κιλο, να εχει προβλεψη για αποβαρο και οτι αλλο πρεπει. Παραπανω δεν χρειαζεσαι.
https://thesgadget.gr/product/oem-c...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Για ποτηρακια αναμιξης θα παρεις απο το jumbo τα μικρα πλαστικα χωρητικοτητος 30 η 60m.
https://www.e-jumbo.gr/kouzina/kala...diafana-plastika-sfinakia-30ml-16-tmch_72550/

Αν δεν κρατιεσαι και θες ντε και κaλα να φτιαξεις πραμα το ΣΚ, ελα να σου δωσω μια spare ζυγαρια ακριβειας που εχω καθως και ποτηρακια. Και κανενα καλουπι με διαφορα σχεδια :)

Thanks, Κωστα.
Αυτο, βεβαια, ειναι πολυ πιο light απο την ζυγαρια ακριβειας κτλ. Τετοια εχω 

Με μια τέτοια θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου: https://www.e-jumbo.gr/kouzina/erga...garia-kouzinas-mavri-ilektroniki-avec_162824/

Ζυγαριά με αυτόματη απενεργοποίηση και μηδενισμό, απόβαρο, προειδοποίηση χαμηλής κατανάλωσης καθώς και προειδοποίηση υπερφόρτωσης.
Με δυνατότητα επίλογης της μονάδας μέτρησης (πλήκτρο στο κάτω μέρος).

Ζυγαρια κουζινας χρησιμοποιω και εγω, φιλε ειναι σημαντικη η αναλογια, και να την προσεχεις, ειναι σαν την αναλογια λαδιού βενζίνης 5%. Εκει δε θέλει ουτε 2% ουτε 10%.

Και προσοχη στο υψος χυτευσης.

Και να επανελθω στο τελευταίο....

Εδω μια δοκιμη δικια μου με ρητινη 5 εκ μεγιστου βαθους χυτευσης...
Η P100 που πηρε και ο Euromaster.
Σε χητευση 10 εκ επειδη ειπα ελα μωρε το πιο παχυ στρωμα που θα μπει ειναι στα 4 εκ απο τα τοιχώματα
...
Αμ δε...
Επειδη το ύψος ηταν δεκα απο την κορυφη που επαιρνε αερα η ρητινη υπερθερμανθηκε και ξεχειλησε απο το μπωλ μεσα στο δοχειο πιεσης!
IMG-2d886364f68e2059d45af37c39e57390-V.jpg

Μικρο το κακο θα μου πειτε αλλα ειναι κατι που πρεπει να το προσεχουμε.
Παντως τα χρωματα βγηκαν υπεροχα!

IMG-1a638ffb88e79343dd481b1d0d08c267-V.jpg

Ευχαριστω παιδια.
Κουζινας εχω.
Ακριβειας οχι (και δεν ειναι καιρος για e-παραγγελιες, θα ερθουν του χρονου), αλλα καπου θα βρω.
Για να δουμε.
Πως την αδειαζετε στα ποτηρακια; Με πλαστικα κουταλακια σκεφτομαι, για μικρη ποσοτητα.
Κυρ, κριμα. Οντως ωραιο χρωμα, παντως. Δεν καταλαβα: Λογω παχους ζεσταθηκε;

Ναι φιλε λογω ποσοτητας.
Εναμιση λιτρο εφαγε το μπωλακι αυτο.

Με τις συσκευασιες τους θα ριχνεις σιγα σιγα μεχρι να φτασεις στις αναλογιες που θελεις.
Δεν ειναι δύσκολο θα δεις και μονος σου.
Εδω τα καταφερνουμε με τα μπετονακια....

Άν είναι μικρή ποσότητα φτιάξτη σε πλαστικά ποτηράκια.
Και λέω πλαστικά ποτηράκια κι όχι πλαστκό ποτηράκι γιατι θα χρειαστείς παραπάνω από ένα.
Ρίξε την αναλογία στο ένα από αυτά, και ανακάτεψε πολύ καλά για μερικά λεπτά. Όχι πολύ γρήγορα όμως γιατί θα σου γεμίσει φυσαλίδες.
Μόλις τελειώσεις το ανακάτεμα άδειασε το περιεχόμενο σε ένα άδειο ποτήρι και ανακάτεψέ το πάλι.
Αυτό γίνεται γιατί το υγρό γυαλί είναι παχύρευστο και δεν ανακατεύεται πολύ εύκολα. Κι αν σου μείνει έστω και λίγο που να μην έχει ανακατευτεί σωστά, συνήθως στον πάτο, θα σου δημιουργήσει πρόβλημα, θα κολλάει και δεν θα πήζει.
Αν στην ανάμιξη δέν είσαι απόλυτα ακριβής μην τρελαίνεσαι... Δεν θα έρθει και η καταστροφή, αρκεί να μην ελχεις απόκλιση πάνω από 2-3%.
Καλή επιτυχία.

Entura, Ρε συ ωραιο εγινε, σαν εργο τεχνης, θα σου προτεινα μην το πεταξεις, σκεψου πως μπορεις να το εκμεταλευτεις..

Ευχαριστω κ. Babis.
Ετσι θα το δοκιμασω για πρωτη φορα και βλεπουμε. Πηγα και πηρα και ποτηρακια πλαστικα. Μονο σιλικονοτετοια δεν βρηκα, αλλα δεν πειραζει, κατι θα κανω για δοκιμη.
Αν το ριξω καπου αλλου, με φοβο να κολλησει, βοηθαει να ριξω wd40 πρωτα ή θα γινει αηδια;

Βασιλης εδω, δεν μπορω ρε παιδια να βρω τροπο να γραψω στο προφιλ μου καποια υποσημειωση με το ονομα μου.
Θελω φωτογραφιες απο το μπωλ.. Τυχεροι εχετε τορνους.
ΕΙναι καποιος απο νοτια προαστια να κανουμε καμια συναντηση να τα λεμε που και που?
Μαστροχαλαστη, δοκιμασε και με WD40 αλλα και με σπρευ σιλικονης και να μην φοβασαι, οτι και να γινει θα χαλασεις λιγο υλικο, δεν λεει κατι. Εγω προσπαθω τοσα χρονια να σταματησω να φοβαμαι και να χαλαω αβερτα υλικα για να μαθω, αλλα ποιος με ακουω?

Γεια σου Βασιλη.
Σπρει σιλικονης, σωστα! Βλακεια μου που δεν το σκεφτηκα.
Για να δουμε τι θα βγει.

Αυτό με την ανάμειξη είναι ένα θέμα. Τα ανακατεύουμε τα δύο μέρη και δεν ξέρουμε αν όντως αναμιχθηκαν σωστά.
Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως να χρωματισουμε το ένα μέρος μόνο πρώτα και μετά να ρίξουμε τον σκληρηντη.
Έτσι λέω μήπως φανεί αν ανακατευτηκαν σωστά. Δεν τοχω δοκιμάσει, μια σκέψη κάνω..

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Αυτό με την ανάμειξη είναι ένα θέμα. Τα ανακατεύουμε τα δύο μέρη και δεν ξέρουμε αν όντως αναμιχθηκαν σωστά.
Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως να χρωματισουμε το ένα μέρος μόνο πρώτα και μετά να ρίξουμε τον σκληρηντη.
Έτσι λέω μήπως φανεί αν ανακατευτηκαν σωστά. Δεν τοχω δοκιμάσει, μια σκέψη κάνω..

Έχω δεί να το κάνουν αρκετοί αυτό.
Δεν είναι κακή σαν σκέψη αλλά νομιλζω οτι άν χρησιμοποιήσεις παραπάνω από ένα κυπελάκια δεν υπάρχει πρόβλημα.

Καποια κομματια δοκιμων.
Το τι εχει ακουσει ο Μπαμπης για το φινιρισμα δεν λεγεται..
Και καταληγω τελικα σε αυτα που λεει, αλλα μονο για διαφανη αποτελεσματα, γυαλοχαρτο εως 2000 + παστα και στο τελος λαδι εμποτισμου για προστασια του ξυλου και του γυαλιου. Στα αδιαφανη σουβερ θα τριψω εως 600grit..

Attachments

• 1001 - ΓŽβ€ΓΒΓβ€¦Γβ€š, Γβ€žΓŽΒΉΓΒΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€¦ΓŽΒ±ΓŽΒΆ, ΓΖ’Γβ€žΓΒΓŽΒ±Γβ€š.jpg
    1001 - ΓŽβ€ΓΒΓβ€¦Γβ€š, Γβ€žΓŽΒΉΓΒΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€¦ΓŽΒ±ΓŽΒΆ, ΓΖ’Γβ€žΓΒΓŽΒ±Γβ€š.jpg
    149.2 KB · Views: 117
  • ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-05-10_12-02-22.jpg
    ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-05-10_12-02-22.jpg
    90.4 KB · Views: 117
Mια χαρα σουβερακια και τα διαφανα και τα αλλα!

Τελικα καταλαβες τι ηταν εκεινο το θαμπωμα/η λαδίλα στην ρητινη που υπηρχε?
Εφταιγε η ρητινη, η υγρασια, το ξυλο, κατι που ειχες περασει το ξυλο πριν ριξεις την ρητινη? Εβγαλες ακρη τελικα?

Μιχαλη οχι ακομα δεν εχω βγαλει ακρη. Πιθανολογω οτι ειναι η υγρασια, γιατι τα υπολοιπα που αναφερεις ειναι σταθερα. Και το ξυλο και το οτι δεν ειχα περασει κατι πρωτα..
Παντα καλυπτω το πρωτο στρωμα με ρητινη μεσω ενος πινελου και αφου στεγνωσει ριχνω το υλικο μεσα..