Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Τρικυμία εν κρανίο....

20200511-121602.jpg

20200511-121606.jpg

20200511-121612.jpg

Πιστευω θα βγει πολυ ενδιαφέρον!

Θερμες ευχαριστιες στον Μπαμπη που με το δοχείο συμπιεσης δεν εχει ουτε μια φυσαλιδα!

ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω wd40 σε 5lt σε καλη τιμή;;

Ποια η γνωμη σας για κατασκευες υγρο γυαλι με ξυλο, να τελειωσω το φινιρισμα με υγρο γυαλι επιστρωσης, αντι για λαδι, ή βερνικωμα?
Λεω μηπως ετσι αποφυγω τελικα τα πολλαπλα γυαλοχαρτα.
Αν ναι προτεινετε καποιο?

Last edited by a moderator:
Γεια σας πολύ καλό το φόρουμ και το θέμα! Θέλω να φτιάξω μεγάλες κατασκευές από ρητίνη όπως τραπέζια πάγκους και τέτοια . Πως μπορώ να βρω την βάση σιλικόνης για ένα τραπέζι για παράδειγμα.προκειμενου να κάνω χύτευση και να προσθέσω πράγματα τα οποία θέλω εγώ. Ευχαριστώ!

Καλως τον! Καλως ορισες στην παρεα μας!

Ωραιες και εντυπωσιακες οι κατασκευες με υγρο γυαλι αλλα δεν ειναι ξεκαθαρο τι εννοεις λεγοντας 'βαση σιλικονης'.
Εαν εννοεις μεγαλο καλουπι σιλικονης για να κανεις χυτευση και να βγει μεγαλο τραπεζι απο υγρο γυαλι, δεν υπαρχει τετοιο πραγμα :)

Μπορεις να αναρτησεις μια φωτο απο το διαδικτυο με το τελικο αποτελεσμα που θες να καταφερεις?

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Γεια σας πολύ καλό το φόρουμ και το θέμα! Θέλω να φτιάξω μεγάλες κατασκευές από ρητίνη όπως τραπέζια πάγκους και τέτοια . Πως μπορώ να βρω την βάση σιλικόνης για ένα τραπέζι για παράδειγμα.προκειμενου να κάνω χύτευση και να προσθέσω πράγματα τα οποία θέλω εγώ. Ευχαριστώ!

Καλως ηρθες στην παρεα μας!

Για τραπεζι ετοιμη βαση δεν θα βρεις.
Αυτο που κανουμ εσυνηθως ειναι καλουπι απο μελαμινη βιδωμενες μεταξυ τους καλυμενες ολοκληρωτικα με ταινια συσκευασιας και εκει μεσα τοποθετεις τα ξυλα σου και ριχνεις το υγρο γυαλι και ουι αλλο θελεις!

Για οσους ασχολουνται αυτη η ζυγαριτσα θα σας λυσει τα χερια με πολυ οικονομικη τιμη!
https://www.lidl-hellas.gr/p/p58786...=GR&flyx=380aca5e-9e83-11ea-877d-005056ab0fb6

Όχι, δεν υπάρχει, ή τουλάχιστον δεν γνωρίζω εγώ.
Δοκίμασε να φτιάξεις λίγη ποσότητα και να το περάσεις όταν αρχίζει να γίνεται πιο πηχτό...
Ούτε αυτό το έχω κάνει αλλά μια δοκιμή καλή θα ήταν.

θα το δοκιμασω Μαπμπη και θα σας πω, σκεφτομαι να το περασω με πινελο τριχας η σφουγγαριου.
Επισης σκεφτομαι το καθαρισμα μετα πως να το κανω.. Καπου ειδα οτι καθαριζουν με 100% ασετον σε συνδιασμο με σαπουνονερο...
Δυσκολο υλικο το υγρο γυαλι, ειδικα μεχρι να το μαθεις..

---------
Μπάμπη πέρασα μια στρώση υγρό γυαλί στα σουβερ που φτιάχνω, έμεινα πολύ ικανοποιημένος με την γυαλάδα στο γυαλί, αλλά το ξύλο θέλει οπωσδήποτε ασταρωμα. με τι ασταρωνουμε λοιπόν υγρό γυαλί και ξύλο μαζί; επίσης το αποτέλεσμα βλέπω ότι βγαίνει σε όλη την επιφάνεια του ξύλου, gloss, ενώ το αποτέλεσμα με βερνίκι νιτρου τουλάχιστον στο ξύλο είναι εξαιρετικό. έχω κολλήσει λίγο αναμμένα σε αυτές τις 2 τεχνικές, όπως και στο ποιο αστάρι πρέπει να ρίξω και στις 2 περιπτώσεις (βερνίκι νιτρου και υγρου γυαλιού).

Last edited by a moderator:
Το υγρό γυαλί δεν χρειάζεται αστάρωμα, το ξύλο μπορείς να το περάσεις ή sealer ή μια στρώση υγρό γυαλί με πινέλο.
Μόλις στεγνώσει το υγρό γυαλί στο ξύλο πέρνα την τελική στρώση με πινέλο σε όλη την επιφάνεια, ξύλο και υγρό γυαλί.
Βερνίκι νίτρου δεν έχω δοκιμάει.

Βασιλη ειναι καταπληκτικα, συγχαρητηρια καθως οι πειραματισμοι, ο κοπος και το μερακι σου σε εχουν ανεβασει σε εντελως αλλο επιπεδο.

Οι φωτογραφιες αδικουν καταφωρα τα συγκεκριμενα εργα και το λεω επειδη σημερα τα ειδα απο κοντα. Ειδικα το κοκκινο/μπορντω σουβερ (μετα την κοπη).

Μην ξεχνας να λες και τις λεπτομερειες της κατασκευης/πειραματισμου, ειναι κριμα να μην μοιραστει αυτη η γνωση και η τεχνικη για το υγρο γυαλι.

Και εις ανωτερα :a0210:

+++++++++++

Εδω ενα σετ υπεροχα σουβερακια που απο σημερα θα κοσμουν το καθιστικο του εργαστηριου.
Οι καφεδες θα σερβιρονται πλεον επανω τους, μιλαμε για καθετη αναβαθμιση του service :)
50203527471_c0a5d654fc_b.jpg

Δωρο του Βασιλη (euromaster) που τα ειπαμε σημερα απο κοντα για κανα 4ωρακι :ernaehrung004:

Σε ευχαριστω Μιχαλη και για τα λογια και για την φιλοξενια,

Ελπιζω να παρακινησω καποιους να ασχοληθουν με αυτο το αθλημα, εινια ζορικο αλλα αξιζει ο αποτελεσμα..

ανυπομονω, ακομα και με lockdown (ευχομαι οχι) θα ερχομουν.
Αυτα που ειδα και ακουσα προχθες για εσας με εχουν εξεπληξει..
Δεν συζηταω για τον ανθρωπο Μιχαλη, δεν εχω λογια. Συγνωμη αλλα πρεπει να μοιραζομαστε τετοιες αποψεις και ας εναι εκτος θεματος..

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνκή και υλικά.

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα .

Τυχαία εδώ και 3 ημέρες εντόπισα το forum και την συγκεκριμένη θεματική ενότητα ( υγρό γυαλί ) . Διάβασα και τις 155 σελίδες και έμεινα εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη των συζητήσεων από το 2018 μέχρι σήμερα , καθώς και το πόσο μεράκι δείχνετε για τις συγκεκριμένες κατασκευές .

Φυσικά ως πλήρης αρχάριος όσον αφορά το οπουδήποτε μαστόρεμα μου ξύπνησε έντονα η αίσθηση να ξεκινήσω δειλά δειλά να ανακαλύπτω αυτό το κόσμο .

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρίσκεις πολλά όσον αφορά την ενασχόληση με τις κατασκευές από ρητίνη , αλλά αν έχετε αξιόπιστες πήγες για να ξεκινήσω μικρές προμηθείς χρωμάτων , ετοίμων καλουπιών κλπ και υπάρχει οποιαδήποτε διάθεση για συμβουλές θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα .

Επίσης όσον αφορά την χρήση πολυεργαλείων ( γυάλισμα – τρίψιμο – τρύπημα ) έχετε να προτείνετε κάτι οικονομικό σε ένα πλήρη αρχάριο ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια πολύτιμη συμβουλή σας

Καλώς ήρθες φίλε μου.

Ρητίνη τώρα τελευταία ψωνίζουμε από amazon.de Μια πολυ καλή η οποία διατηρει ξεχωριστά τα χρώματα και δε τα αναμιγνυει.

Καλούπια επίσης θα βρεις στα κινέζικα σάιτ άπειρα.

Τρίψιμο θέλει σχολαστικό μέχρι και 5000 grit και γυαλισμα με βούρτσα πανιου.

Καλως ορισες, καλως τον!

Ειναι μαγικος ο κοσμος του υγρου γυαλιου και απεριοριστες οι συνθεσεις που μπορεις να κανεις. Φανταζομαι πηρες μια μικρη ιδεα αφου διαβασες και ολο το νημα απο την αρχη.

Τα βασικα που χρειαζεσαι για να αρχισεις ειναι το ιδιο το υγρο γυαλι οπου νομιζω οτι η Μερκολα ειναι μια χαρα για να αρχισεις και οχι μονο. https://www.skroutz.gr/c/3517/ygro-gyali/m/27644/Mercola.html
Oι διαφορετικες τιμες αναφερονται σε διαφορετικες συσκευασιες. Ιδανικες συσκευασιες ειναι οι μικρες των 320 και των 1000γρ.

Απο κει και περα χρειαζεσαι καλουπια που θα βρεις πληθωρα σχεδιων στο ebay. Μπες στο ebay και στην μπαρα που εχει για ψαξιμο, βαλε 'silicon resin mold' Το ενα κινεζικο site θα σε οδηγει στο αλλο.
Eχω βρει ιδιαιτερα χρησιμα μεταξυ αλλων τα ορθογωνια παραλληλογραμμα σε διαφορα μεγεθη καθως και τις πυραμιδες. Τα καλουπια σιλικονης για κεϊκ επισης ειναι καλα γιατι ειναι βαθεια.
https://www.ebay.com/itm/6-Cavities...171985?hash=item1f14c0e4d1:g:tCcAAOSwR6NfM7t-

Χρωματα υπαρχουν σε σκονη, υγρο και παστα. Eχουμε δει οτι οι χρωστικες σε σκονη mica powder ειναι πολυ καλες. Υπαρχουν στο ebay αλλα και στο αμαζον
https://www.ebay.com/sch/i.html?_fr...=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=resin+paint
https://www.amazon.co.uk/s?k=mica+powder&ref=nb_sb_noss

Για τριψιμο, πρεπει να προμηθευτεις γυαλοχαρτα απο 180 εως 1000 grit ξεκινωντας αναλογως την κατασταση της ρητινης. Τετοια γυαλοχαρτα βρισκεις στο Leroy. (180-240-400-600-800-1000)
Aπο εκει και πανω μπορεις να χρησιμοποιησεις παστες για γυαλισμα πλαστικων/φαναριων αυτοκινητων που υπαρχουν και στο Jumbo με 1-2ευρω.https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...thosis-gratzounion-aftokinitou-200-ml_272075/
Την παστα αφου την περασεις και την τριψεις με ενα πανακι ειναι καλο να την γυαλισεις μετεπειτα με τα ειδικα βουρτσακια Dremel που ειναι σαν τσοχα.

Ιδανικο εργαλειο για τριψιμο παντος ειδους για μικροαντικειμενα ειναι ο αλοιφαδορος της Proxxon o οποιος μπορει να παρει στρογγυλα γυαλοχαρτα των 5εκ. (απο grit 40 εως grit 3000) καθως και σφουγγαρακια για γυαλισμα με κρεμα/παστα/κερι.
https://www.proxxon.com/en/micromot/28660.php

Ρωτα ο,τι αλλο θες!