Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Thanks!
Υποθέτω ότι δεν κινδυνεύει το καλούπι ούτως ή άλλως.
Οπότε, οι αποτυχίες είναι δεδομένες στην αρχή, για αυτό και πήρα και του κιλού. :)

Μ´ έχεις βάλει στη πρίζα τώρα μ´ αυτές τις παπαριές τα βουρτσάκια και σπάω το κεφάλι μου να σκεφτώ μιά καλή σύνθεση ξύλου-μολυβιών- υγρού γυαλιού.
Πρός το παρόν το ένα μου ξυνίζει και το άλλο μου βρωμάει αλλά στο τέλος θα τη βρώ τη λύση. Αν σκεφτείς κάτι πές το...

Attachments

• 6262BCB6-DD4F-451C-935F-7AB41FEFE43A.jpg
    6262BCB6-DD4F-451C-935F-7AB41FEFE43A.jpg
    301.7 KB · Views: 212
Κάτι τέτοιο;

maxresdefault.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ευκολάκι είναι αυτό...
Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η επιλογή του ξύλου.

κοίτα όμως τι σούχω... Βάλε τη φαντασία σου να δουλεύψει...

Attachments

• FBFBFCF7-7B06-48AE-8C02-3E9FE0215433.jpg
    FBFBFCF7-7B06-48AE-8C02-3E9FE0215433.jpg
    210.6 KB · Views: 147
Last edited:
Πολύ καλημέρα στα μαστόρια!
Σαν πρώτη ενεργή επαφή με μικροκατασκευές είπα να ξεκινήσω με υγρό γυαλί.
Έχουν γίνει οι παραγγελίες από Ebay για καλούπια, χρώματα, κλπ και υγρό γυαλί Mercola από εδώ.
Για να χρησιμοποιήσω το υγρό γυαλί σε καλούπια, χρειάζεται κάποιο σπρέι σιλικόνης ώστε να μην κολλάνε;
Και αν ναι, πιο θα προτείνατε; :smile:

Αν ειναι ρηχο το καλουπι σιλικονης, μεχρι ενα-εναμισυ ποντο, δεν χρειαζεται τιποτα.
Εαν εχει βαθος ειτε ειναι στενομακρο τοτε ειναι καλο να ριχνουμε λιγο σπρευ σιλικονης για να μην ζοριζουμε και να μην γδαρουμε το καλουπι κατα την εξαγωγη.

Σπανια χρησιμοποιω σπρεϋ σιλικονης γιατι το ξεχναω. Το θυμαμαι βεβαια οταν παω να βγαλω την πυραμιδα πχ. απο το καλουπι της και δεν βγαινει ευκολα..

Δεν ειναι ολα τα καλουπια σιλικονης φτιαγμενα απο το "ιδιο" υλικο δηλαδη την ιδια ποιοτητα σιλικονης. Χρησιμοποιωντας λοιπον προληπτικα σπρευ σιλικονης, τα προστατευεις.
Εγω εχω συναντησει τουλαχιστον 5 διαφορετικα ειδη καλουπιων, αλλα πιο σκληρα αλλα πιο μαλακα αλλα με διαφορετικο χρωμα/υφη, κλπ. Δεν ξερω ποια ειναι τα ποιοτικα.

Οποιοδηποτε spray σιλικονης κανει, ειναι πολυ φτηνο. Βγαζει συχνα πυκνα και το Lidl ~2-3 ευρω.
Ψεκαζεις λιγο και ελαφρα απο αποσταση ~20εκ. Αν ψεκασεις πριν την χυτευση, στεγνωσε/σκουπισε το καλουπι καλα.

Ευχαριστώ.
Από το ebay τα πήρα όλα, οπότε, θα δείξει. :smile:
Είναι καλή τακτική να τα ψεκάζω αφού το βγάλω, για να μένει ας πούμε για την επόμενη φορά ή θα έχει θέμα;

Ok! Σε αναμονή λοιπόν.
Το υγρό γυαλί θα έρθει από ότι κατάλαβα αύριο, θα τσιμπήσω κάτι φορμούλες από κάτω από τη δουλειά και ένα σπρέι να αρχίσω να παίζω.
Να δούμε και πως παίζουν τα διάφορα χρώματα :)

Πρόσεχε μόνο τον καιρό γιατί αυτή δεν είναι καλή εποχή γιά ρυτίνες.
Για να πήξει σωστά χρειάζεται θερμοκρασία 20-25 βαθμούς, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι κάτω από 15 βαθμούς.

Μπάμπη πολύ ωραία τα κομμάτια ξύλου που έχεις! Αγοραστα είναι ?

Μέσα στο σπίτι θα τα έχω.
Οπότε, κάπου στους 20+ βαθμούς.

Σιγά μην περιμένω να καλοκαιριάσει! :smash:

IMG_20181214_123608.jpg

Βρε λες; :chinscratch:
Να τα βάλω πάνω στον ενισχυτή να στεγνώσουν πιο γρήγορα, να τρομάξουν και οι φουσκάλες και να φύγουν ή θα μου κάψει τα καλούπια; :flipout:

Θα σε βολεψει αφανταστα να αδειασεις το περιεχομενο σε πλαστικα μπουκαλακια' Βαλε οσο χωραει σε καθε μπουκαλακι και το υπολοιπο αστο στα κουτακια για αργοτερα.
41582426494_30ff3558a8_b.jpg

Πανω σε καθε μπουκαλακι μαρκαρε την καθε ρητινη για να μην μπερδευτεις. Εγω εχω βαλει διαφορερικου χρωματος καπακια. Αν θες πανω στα μπουκαλια γραφεις και καποιες αναλογιες για την μιξη.

Σωστόστ!
Και αναρωτιόμουν πόσο εύκολο θα είναι από αυτά τα κουτιά να πάρω μικρές ποσότητες για αυτά που θέλω!
Ευχαριστώ! :smile:
Έχω μπουκάλια του λίτρου από γλυκερίνη, θα έρθουν ταμάμ!

Χρειάζεσαι μια ζυγαριά ακριβείας...
Μ´ αυτό, να ασχοληθώ καθόλου ή δεν αξίζει;

Attachments

• 0DFE4DC1-BEBC-4F13-AD5D-3F76D0A28EEC.jpg
    0DFE4DC1-BEBC-4F13-AD5D-3F76D0A28EEC.jpg
    178.2 KB · Views: 219
Ζυγαριά ακριβείας 0.01 του γραμμαρίου έχω.
Ενδιαφέρον φαίνεται αυτό... γιατί όχι; :p
Με τα άλλα ξύλα που έχεις δεν έκανες κάτι;

Θα αρχίσω να παίζω και εγώ με τέτοια να δούμε που θα καταλήξουμε :flipout: