Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Έχω δώσει και στον Μπάμπη από δαύτο, δεν ξέρω τι το έκανε.

Μου είχες πει οτι είναι πολύ ακριβό και το φυλάω... :flipout:

E, είναι, κάπου στα 4 το ένα πάει το άσπρο κάπου στα 3 τα πιο χοντρά. Για "ντουκόχαρτο" το λες και πανάκριβο.
Αλλά για να το χρησιμοποιήσουμε είναι. Όχι να το βάλουμε σε κάδρο να το κοιτάμε! :flipout:

IMG_20200505_134019.jpgIMG_20200505_132327.jpg

δοκίμασα πάλι σήμερα τριβοντας μόνο με 120 grit και πέρασα ένα χέρι σπρέι γυαλιστερό νιτρου για δοκιμή στην άκρη.
το αποτέλεσμα στις 2 φώτο. μην με ρωτήσετε για γρατζουνιές,εγώ δεν είδα κάτι πάντως. ούτε στον ήλιο

Είναι εντυπωσιακή η αλλαγή στην φωτογραφία.
Αν σε καλύπτει εσένα το αποτέλεσμα ας τρίβουμε εμείς στο.....Βιλαμπάχο!

Πολυ ενδιαφερον το πειραμα σου να τριψεις μονο με 120 grit και μετα να το περασεις με σπρευ! Οντως η φωτο ειναι ενδεικτικη. Αξιζουν τετοιες δοκιμες, μπραβο!:a0210:

Εχω καποια κομματια απο δοκιμες με υγρο γυαλι, θα δοκιμασω και εγω να τα τριψω λιγο να ξαναθαμπωσουν και μετα θα τα περασω σπρευ βερνικι. Ο,τι μαθαινουμε για το υγρο γυαλι ειναι καλο και χρησιμο!

έχει αφήσει μόνο κάποιες μικρές γρατζουνιές από το γυαλόχαρτο, οι οποιες πιστεύω ότι με 400αρι θα φύγουν σε μεγάλο βαθμό. τουλάχιστον εμένα με ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

έχει αφήσει μόνο κάποιες μικρές γρατζουνιές από το γυαλόχαρτο, οι οποιες πιστεύω ότι με 400αρι θα φύγουν σε μεγάλο βαθμό. τουλάχιστον εμένα με ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Έτσι... Για να συνενοηθούμε...

ναι βρε Μπάμπη, ψάχνω να φτιάξω παραγωγικά πράγματα, αλλά όχι με 95% καθαρότητα. δεν έχει δηλ. σημασία για εμένα. νομίζω ότι γλιτώνω πολλές ώρες τρίψιμο. 😜

50.000 grit.
Όχι 5.000

:flipout:

Έχω δώσει και στον Μπάμπη από δαύτο, δεν ξέρω τι το έκανε.

50.000!!!

Αυτο μου θυμιζει ενα βιβλιο του Πρατσετ, που ο Χαρος αφου ακονιζει καλα το δρεπανι με γυαλοχαρτα και πετρες κτλ, δε μενει ευχαριστημενος και μετα το ακονιζει με τον αερα, μετα με τον ηχο και μετα με το φως 😛 😁
Παρακατω δε θυμαμαι...

.......ψάχνω να φτιάξω παραγωγικά πράγματα, αλλά όχι με 95% καθαρότητα. δεν έχει δηλ. σημασία για εμένα. νομίζω ότι γλιτώνω πολλές ώρες τρίψιμο. 

Εγω νομιζω οτι με ελαχιστα παραπανω τριψιμο, δηλαδη 120 και 240 grit αντε και 400 αν εχεις ορεξη, με το σπρευ που λες, αγγιζεις την τελειοτητα :)
Kαλο ειναι να αρχιζεις το αρχικο τριψιμο με 240grit εαν ειναι δυνατον, καθως κατω απο το 240 grit, οι γραμμες θελουν αρκετη δουλεια για να φυγουν.

Επειδη ειμασταν ολιγον δυσπιστοι με μεθοδους που ξεφευγουν απο τα συνηθισμενα, ειπα να δοκιμασω και εγω στην πραξη αυτα που ισχυριζεσαι.
....and guess what: Ειχες απολυτο δικιο σε οτι ισχυριζοσουν για το αποτελεσμα στην ρητινη, με βερνικι σε σπρευ μετα απο λιγο τριψιμο.

Απο την πλευρα μου λοιπον εχεις ενα μεγαλο μπραβο καθως μαθαμε κατι νεο σημερα με μια ανορθοδοξη μεθοδο που δεν πιστευαμε οτι θα εχει καποιο ιδιαιτερο αποτελεσμα. :a0210:

Εδω λοιπον το πειραμα που εκανα πριν λιγο, χωρις λογια, με καποια σχολια πανω στις φωτογραφιες.

49859278221_edfc375963_b.jpg

49858743233_e8e55caf85_b.jpg

49859590172_24b0ae9d1c_b.jpg

49858742858_48801ddb3d_b.jpg

49858742768_84cea746eb_b.jpg

Γηράσκω αεί διδασκόμενος:)
Σόλων ο Αθηναίος

ναι βρε Μπάμπη, ψάχνω να φτιάξω παραγωγικά πράγματα, αλλά όχι με 95% καθαρότητα. δεν έχει δηλ. σημασία για εμένα. νομίζω ότι γλιτώνω πολλές ώρες τρίψιμο. 😜

Γι'αυτό είπα πρίν "να συνενοηθούμε".
Μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα, το ένα είναι αυτό που καλύπτει εςένα, αυτό που σε ικανοποιεί και το δεύτερο είναι το τέλειο.
Άρα μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα.

Μιχαλη δε την πιστευω την δεξια πλευρα ειδικα οταν λες πως περαστηκε και αλοιφες γυαλισματος.

Δεν πειραζει πατριωτακι, αν με αμφισβητεις τοτε κανε μονος σου το πειραμα και ανεβασε τα δικα σου συμπερασματα :)

Εγραψα βεβαια, αν προσεξες -που δεν προσεξες, οτι χρειαζοταν περισσοτερο και καλυτερο τριψιμο αλλα η ουσια ΔΕΝ ειναι το ποσο καλα η οχι εχει γυαλιστει η δεξια πλευρα..

Χανεται δυστυχως το κυριως νοημα του εγχειρηματος που ειναι η αποδοση του βερνικιου σε σπρευ πανω στο υγρο γυαλι!
Αντι αυτου, επιχειρειται η εστιαση σε ανουσιες λεπτομερειες...

Βρε αντι να εστιασεις στο (εντυπωσιακο αν μη τι αλλο) αποτελεσμα του σπρευ πανω στη ρητινη, που για αυτο συζηταμε, καθεσαι και ασχολεισαι με το αν τριφτηκε καλα το δεξι μερος :))

Ναι Μιχαλη επειδη και η αλλη η πλευρα εχει δυνατότητα να γινει καθρεπτης οπως γραφουμε παραπανω με διαδοχικα τριψηματα και αλοιφες δεν παραδεχομαι το σπρευ ειδικα σε σουβερ που αν χρησιμοποιηθουν με ποτηρια κλπ στο τελος θα χαλασουν ενω το γυαλισμενο υγρο γυαλι ειναι κρυσταλλο .
Αποψεις αποψε θα μου πεις.

Το γυαλισμα με σπρευ ειναι μια διαφορετικη εναλλακτικη που δεν την ειχαμε καθολου υπ´οψη (εγω τουλαχιστον) και την μαθαμε απο το νεο μελος, τον euromaster.

Σιγουρα δεν αντικαθιστα το παραδοσιακο γυαλισμα, αλλα ειναι μια παρα πολυ ενδιαφερουσα επιλογη για καποιες περιπτωσεις και καλο ειναι να την γνωριζουμε.

Το ζητημα ειναι να δουμε ποιες προοπτικες και ποιες χρησεις μπορει να εχει μια τετοια διαφορετικη εναλλακτικη γυαλισματος απο το να την καταδικασουμε εξ'αρχης.

Απορω πως δεν σου εκανε εντυπωση το εμφανισιακο τουλαχιστον αποτελεσμα, αφηνοντας κατα μερος την αντοχη που ουτως η αλλως ειναι η ιδια με ολα τα αντικειμενα που βερνικωνουμε με σπρευ.

Θέλουμε να γυαλίσουμε το υγρό γυαλί ή τρόπο να κουκουλώσουμε τις γραμμές ρε παιδιά, τί ακριβώς συζητάμε;
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω.