Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ευχαριστω θερμά για τις συμβουλές - κατευθύνσεις . Μια ερώτηση υπάρχει θέμα τελωνείου για τις παραγγελίες απο eBay μεσω Κίνας ;

Mεχρι 22 ευρω (μαζι με τα μεταφορικα) ειναι το αφορολογητο οριο για αγορες εκτος Ευρωπης.

Αυτα που θελεις να αγορασεις ειναι σχετικα φτηνα οποτε δεν υπαρχει θεμα. Αν ξεπερνας το οριο, κανε ξεχωριστη παραγγελια.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Όσον αφορα την ρητίνη υπάρχει ουσιαστική διαφορά των δυο μοντέλων της mercola ( glass - glass crystal ) ;

Θυμαμαι οτι υπαρχει ποιοτικη διαφορα, δηλαδη πιο καθαρη ειναι η crystal για αυτο και πιο ακριβη, το εχω αναφερει σε καποιο ποστ.

Αν και εχω αγορασει ενα κουτακι απο την νεα υπερ διαφανη ρητινη δεν την εχω δοκιμασει για να την συγκρινω με την απλη.

Ουσιαστικη διαφορα δεν νομιζω να υπαρχει ιδιως οταν χρησιμοποιειται χρωστικη.

Καλημερα σας!
Θα ηθελα παρακαλω τη βοηθεια σας. Ψαχνω για ρινίσματα Χαλκού, ή Αλουμινίου ή Μπρούτζου αλλά μόνο από τόρνο για κατασκευη με εποξικη ρητινη.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Kαλως τον, καλως ορισες στην παρεα μας.

Θα βρεις στο ebay αν βαλεις σαν search words τα ακολουθα: metal ή copper ή iron ή brass ή aluminum shavings. Eπισης δοκιμασε την λεξη 'turnings' αντι την λεξη 'shavings'. Πχ. brass shavings η brass turnings.
https://www.ebay.com/itm/20g-Copper...086792&hash=item4b6e1e82a7:g:PKMAAOSwerZdwNA8

Θελεις να φτιαξεις πυραμιδες feng sui? :)
1.png

Δύσκολο αν δεν είναι γνωστός, τα μηχανουργεία όλα τα υπολείμματα τα μαζεύουν και τα πουλάνε σαν μέταλλα για ανακύκλωση.
Για να λές οτι σ´ ενδιαφέρει μόνο από τόρνο φαντάζομαι οτι εννοείς χοντρά ρινίσματα ή σε μορφή σπιράλ.
Σε σπιράλ θα βρείς εύκολα σε αλουμίνιο και πολύ δύσκολα σε μπρούτζο.

Καλημέρα!
Σας ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια!
Ναι, θέλω να φτιάξω κάτι ενεργειακό, αλλά όχι Feng sui ούτε πυραμίδα, γιατί θα χρειαζόμουν 3D εκτυπωτη για την ακρίβεια του καλουπιου!
Δυστυχως μηχανουργείο κοντά μου δεν έχω, ούτε κάποιον γνωστό, οπότε θα καταφύγω μάλλον στο ebay όπως μου προτείνατε, αν και είμαι λίγο σκεπτική!
Να είστε όλοι καλά!!

Καλημέρα, ναι ακριβώς αυτό ψάχνω Babis K.!
Θα δω τί θα κάνω, ευελπιστουσα ότι μπορει εδώ να είχε κάποιος πρόσβαση σε τέτοια υλικά.
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!
Να είσαι καλά!

Last edited by a moderator:
Καλημέρα, ναι ακριβώς αυτό ψάχνω Babis K.!
Θα δω τί θα κάνω, ευελπιστουσα ότι μπορει εδώ να είχε κάποιος πρόσβαση σε τέτοια υλικά.
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!
Να είσαι καλά!

Αν είσαι Αθήνα στείλε μου σε μια βδομάδα που θα είμαι κι εγώ Αθήνα ένα ΡΜ.
Για το ξεκίνημά σου μπορώ να σου δώσω κάποια.

Καλημέρα παρέα, είμαι σε αναζήτηση ενός ρολογιού τοίχου για μια ιδιαίτερη τοποθέτηση. Ενδιαφέρομαι για ένα στρογγυλό ρολόι διαμέτρου περίπου 40-45cm το οποίο να αποτελείται από φέτες ξύλου (κομμάτια κορμού) ενωμένες με υγρό γυαλί σε χρωματισμό της επιλογής μου.

Γράφοντας στο google "resin wood clock" θα καταλάβετε τι εννοώ. Στα συγκεκριμένα ρολόγια, φαντάζομαι ότι η επεξεργασία είτε γίνεται σε τόρνο αφού ξεκαλουπωθούν είτε 100% στο χέρι. Δυστυχώς όμως, δε μπορώ να βρω κατασκευές διαμέτρου πάνω από 30cm

Αφού μίλησα και με διαχειριστή της ομάδας των κατασκευών, θα ηθελα να ρωτήσω αν κάποιος είναι σε θέση από την ομάδα να αναλάβει να μου κατασκευάσει ενα ρολόι -περίπου- στο σχέδιο και χρωματισμό που εχω φανταστεί.

Τα υπόλοιπα σε ΠΜ.

Σας ευχαριστώ πολύ

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στο μέγεθος που το θές (40-45cm) δύσκολα θα βρείς εδώ μέσα τόρνο να μπορεί να το επεξεργαστεί. Εκτός αν τηλεφωνήσεις στον Αννίκα.
Νομίζω όμως οτι είναι πολύ εύκολη κατασκευή και μπορείς να την κάνεις και μόνος σου. Σαν καλούπι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πλαστική λεκάνη στη διάμετρο που θές.

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Στο μέγεθος που το θές (40-45cm) δύσκολα θα βρείς εδώ μέσα τόρνο να μπορεί να το επεξεργαστεί. Εκτός αν τηλεφωνήσεις στον Αννίκα.
Νομίζω όμως οτι είναι πολύ εύκολη κατασκευή και μπορείς να την κάνεις και μόνος σου. Σαν καλούπι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πλαστική λεκάνη στη διάμετρο που θές.
Δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με υγρο γυαλί, επίσης, δεν γνωρίζω να δουλεύω κορμους δέντρων (τι επεξεργασία θέλουν πριν, κτλ κτλ).

Η αλήθεια είναι ότι δε θα ηθελα να πειραματιστώ καθώς είναι μια κατηγορία από μόνο του και ούτε υλικα έχω ούτε εξοπλισμό.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιωργο δειξε μας με φωτο τι θελεις περιπου.

Καλησπέρα, το φαντάζομαι ώς μια μίξη των παρακάτω:
1. clock 1
2. clock 2
3. clock 3

Θα ήθελα να είναι 2-3 κομμάτια μασίφ ξύλου (θα προτιμούσα κάποιο ξύλο με χρώμα προς το έλατο) τα οποία θα είναι από ακανόνιστο κορμό και όχι κομμένα σε φαλτοπρίονο. Τα κομμάτια αυτά, αφού θα τοποθετηθούν τυχαία σε ένα κυκλικό καλούπι, θα γεμιστούν όλα τα κενά που σχηματίζονται με ρητίνη σε χρωματισμό μαύρο και διάφανο.

Καλησπέρα, το φαντάζομαι ώς μια μίξη των παρακάτω:
1. clock 1
2. clock 2
3. clock 3

Θα ήθελα να είναι 2-3 κομμάτια μασίφ ξύλου (θα προτιμούσα κάποιο ξύλο με χρώμα προς το έλατο) τα οποία θα είναι από ακανόνιστο κορμό και όχι κομμένα σε φαλτοπρίονο. Τα κομμάτια αυτά, αφού θα τοποθετηθούν τυχαία σε ένα κυκλικό καλούπι, θα γεμιστούν όλα τα κενά που σχηματίζονται με ρητίνη σε χρωματισμό μαύρο και διάφανο.

Γιώργο θα το δω φίλε κ θα σου απαντήσω!