Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

E ναι, το νερο απο το ποταμακι που θα πηγαινει? Στασιμο θα μενει?
Για πιο ρεαλιστικο :)

a9651b7949f5de8432dd147758cda1ad.jpg

Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό, καμία σχέση.
Να σε δώ στο άλλο να πίνεις καφέ με ριγέ κουστούμι, παπουτσάκι λουστρίνι άσπρο-μαύρο, χοντρά δαχτυλίδια μονόπετρα και 3-4 χρυσά δόντια… Priceless… :p

Έκανα δοκιμή σε ένα καλουπακι που πήρα, αλλά η χρωστική σε σκόνη που έβαλα, τελικά έκατσε..
Είχε προταθεί κάτι για αυτό το ζήτημα;

• Like
Reactions: Χιωτης
Ti εννοεις οτι εκατσε?
Ποια χρωστικη σε σκονη χρησιμοποιησες?
Πως την ανεμιξες με την ρητινη?

Πρεπει πρωτα να αναμιγνυεις τη ρητινη και μετα να προσθετεις το χρωμα. Μετα συνεχιζεις την αναμιξη κανα λεπτο ακομα.
Kανονικα η χρωστικη που προσθετεις δεν πρεπει να ξεπερνα το 4-5% του μιγματος, αλλα δεν νομιζω να εβαλες πολυ.

Ti εννοεις οτι εκατσε?
Ποια χρωστικη σε σκονη χρησιμοποιησες?
Πως την ανεμιξες με την ρητινη?

Πρεπει πρωτα να αναμιγνυεις τη ρητινη και μετα να προσθετεις το χρωμα. Μετα συνεχιζεις την αναμιξη κανα λεπτο ακομα.
Kανονικα η χρωστικη που προσθετεις δεν πρεπει να ξεπερνα το 4-5% του μιγματος, αλλα δεν νομιζω να εβαλες πολυ.
Ανακάτεψα καλά Α+Β, μέσα σε Μπεν Μαρί και έπειτα έβαλα λίγο από την χρωστική και ανακάτεψα επίσης καλά..

Ok μια χαρα αυτα.

Ομως οταν λες 'εκατσε' το χρωμα, εννοεις οτι παρ'ολο το ανακατεμα, το χρωμα διαχωριστηκε απο την ρητινη και 'βουλιαξε΄ στον πατο του καλουπιου?

Αυτο πρωτη φορα το ακουω αυτο, με χρωμα δηλαδη που ειναι συμβατο για να αναμιγνυεται με υγρο γυαλι.
Αν δεν εχεις βαλει δυσαναλογα πολυ χρωμα, τοτε φταιει σιγουρα η χρωστικη σκονη.

Οργονικο πυραμιδακι :)

Mε γαλαζιο ανοργανο υλικο για να γινει μπρελοκ. Οχι δικο μου :)
H4CuzXmh.jpg

Μεσα υπαρχει κρυσταλλος quartz τυλιγμενος με χαλκινο συρμα για να δημιουργει -λεει- παλμους οταν στεγνωσει το υγρο γυαλι και τον πιεζει!!

Στεγνωσε παρα πολυ γρηγορα με την βοηθεια δυο UV φουρνων.
EZHHEn2l.jpg

Μεγαλη δουλεια η UV ρητινη. Η πυραμιδα εχει συνολικα 4 στρωσεις. Καθε στρωση (η επιφανεια) ηταν ετοιμη σε 1 περιπου λεπτο για να μπει η επομενη στρωση. Στο τελος αφεθηκε στον φουρνο κανα πενταλεπτο για να στεγνωσει καλα το εσωτερικο.

Εδω καποια βασικα υλικα για τις συγκεκριμενες πυραμιδες.
OkxPgxMh.jpg

Οι κρυσταλλοι quartz και διαφοροι αλλοι λιθοι (gemstones, natural healing stones..) απο το ebay, οπως και τα καλουπια πυραμιδων.
Συρματα χαλκου υπαρχουν παντου και διαφορες αλλες πετρες απο jumbo. Ρινισματα μεταλλων απο ebay και απο Μπαμπη (y)

Λίγο χρώμα εβαλα, το περισσότερο έκατσε ναι..
Θα κάνω κι άλλες δοκιμές, ισως και με διαφορετική ρητίνη και βλέπουμε..

Δε φταίει η ρυτίνη, το χρώμα φταίει.
Το χρώμα που στην ουσία δεν είναι χρώμα αλλά σκόνη, που βεβαίως έχει βάρος και γι’αυτό κάθεται στον πάτο όπως το κατακάθι του καφέ.
Αυτού του είδους τα «χρώματα» είναι για πολύ λεπτές στρώσεις όπως πχ το κρακελέ που αναφέρει.
Αν θες να έχεις κάπως καλύτερο αποτέλεσμα, αφού ανακατέψεις το χρώμα, άσε τη ρυτίνη στο κύπελο να ωριμάζει κι όταν αρχίσει να μελώνει τότε ανακάτεψε ξανά καλά και ρίξε στα καλούπια.
Βέβαια πάλι θα σου καθίσει αρκετή ποσότητα στον πάτο αλλά το αποτέλεσμα θα είναι λίγο καλύτερο.

• Like
Reactions: papakitou
Συμβαινει συχνα με τα χρωματα σε σκονη και μαλιστα μεγαλης κοκκομετριας.

Ειδικα οταν βαλεις μικρη ποσοτητα καθεται στον πατο και ξεχωριζει.

Η λυση ειναι πολυ λεπτοκοκκη μικα η χρωστικες σε υγρη μορφη που ομογενοποιουνται με το υγρο γυαλι απολυτα.

• Like
Reactions: papakitou
Ενα κοκκινο γραμμα απο υγρο γυαλι στεγνωνει μεσα σε ενα καλουπι μαζι με ενα κοχυλι και ενα αστερακι.

4pS1FVYh.jpg

Για καποιο λογο το γραμμα, αν και φαινεται πεντακαθαρο στην πραγματικοτητα οπως το κοχυλι και το αστερακι, στην φωτο ειναι σαν θαμπο.

Ο πατος ειχε γινει γαλαζιος με χρωστικη σκονης και ρητινη Μερκολα, τοτε που εκανα τις δοκιμες.
Κατοπιν μπηκε ενα ελαχιστο στρωμα UV ρητινη για να κολλησουν επανω τα αντικειμενα και να μην μετακινηθουν/επιπλεουν.
Οταν ψιλοστεγνωσε το παραπανω στρωμα (ενα λεπτο ακριβως το αφησα κατω απο το UV φως) τοτε το γεμισα με κοινη ρητινη Μερκολα.

Εαν βιαζομουν, ειτε εαν βαριομουν να περιμενω, θα το γεμιζα με UV ρητινη και το καλουπι θα ειχε στεγνωσει καλα μεσα σε λιγα λεπτα.

Τα κοχυλακια και τα μεταλλικα διακοσμητικα αγοραστηκαν απο το eBay.
AT8OPlTh.jpg

Δεν εχω τα ακριβή λινκς καθως το ιστορικο στο ebay μου δειχνει μονο τα τελευταια 3 χρονια.

Στεγνωσε το καλουπι και μπηκε και μια αλυσιδιτσα για μπρελοκ!

Το μπρελοκακι βγηκε ανελπιστα καλυτερο απο οτι φανταζομουν!! Στη φωτο χανει!

Επειδη εχω πολλα μικροαντικειμενα και πλακες (οπως αυτο το τριγωνο) απο διαφορα καλουπια απο παλιες δοκιμες, τα συνδυαζω σιγα σιγα για να μην πηγαινουν χαμενα.
Να τελειωσω και το υγρο γυαλι της Μερκολα που εχω ανοιγμενο εδω και τρια χρονια και να δοκιμασω επιτελους το νεο τους υγρο γυαλι, το Crystal.

2KiCQY3.jpg

Το μπλε χρωμα οφειλεται σε μια πρωτη λεπτη στρωση ~3μμ απο υγρο γυαλι με χρωστικη σκονη που χρησιμοποιηθηκε σαν βαση για να ακουμπησουν τα διακοσμητικα.
Το υπολοιπο καλουπι γεμισε με διαφανο υγρο γυαλι.

Ευχαριστω Αντωνη!!
Ναι μαζεμενα απο Αmazon Αγγλιας τον παλιο καλο καιρο προ τελωνειων και χωρις μεταφορικα καθως ο πωλητης τα εστελνε απο Κινα..

Εχει πολλα σχεδια στο αμαζον,ebay και banggood νομιζω. Παλια ηταν σχεδον τσαμπα, τωρα οι τιμες υπερδιπλασιαστηκαν!!

Μπορω να σου δωσω λιγα να δοκιμασεις απο αυτα που χρησιμοποιω εγω, να δεις αν σε βολευουν.
cO2uAqJh.jpg

Το βιδακι στην ακρη ειναι πολυ χρησιμο για ξυλο και ρητινη, εαν δεν υπαρχει τρυπα. Αυτο που εφτιαξα εχει τρυπα λογω καλουπιου.

Εαν υπαρχει καλη πηγη με τετοια μικροπραγματα απο Ελλαδα καλο ειναι την ξερουμε. Μεχρι τωρα ειμαι πληρης και δεν εχω κοιταξει.

Νέο υγρό γυαλί από την μερκολα