Υπαρχει στην πραγματικοτητα διαφορα για 1080i με 1080p για TV εως 42´?

γιατι λεει το μοντελο που πειρα X3030DG και οχι X3030D που λεγαμε??

Μεγεια.-bye-

Μαλλον καποιος κωδικος που εχει να κανει με την χωρα (G=Greece) πρεπει να ειναι.

ΥΓ. Μολις ειδα οτι το πλαισιο εχει την Samsung LE46N71 στα 1,399 ευρω!!! Θα τρελαθουμε τελειως...

:BDGBGDB55:

να εισαι καλα φιλε rivers!

ναι καλα λες το G πρεπει να ειναι Greece.
οι τιμες πεφτουν συνεχεια οντως!και αυτη που πηρα βλεπω σε 2-3 μηνες να κατεβει στα 1000 ευρο.

βασικα στο Technixx την εχουν 1470ευρο
στο Greek-Shops.de 1550ευρο
στα multirama 1750ευρο αλλα μου την αφησαν 1700ευρο λογω που ψωνιζο και εχω και γνωστους εκει.

αν την παραγγελνα απο τα 2 πρωτα θα πληρωνα και μεταφορικα αρα θα ανεβαινε η τιμη.το βασικο ειναι για την εγγυηση οτι κατι να γινει τους εχω απο κοντα στα multirama.:argue:

χμμμμ....

resolution_chart.png

…πάντως όπως διαβάζω εγώ το chart καταλαβαίνω ότι όποιος κάθετε από 10 ποδιά (πάνω κάτω 3 μέτρα ) και πάνω δεν θα καταλάβει διαφορά μεταξύ 720p και 1080p όταν μιλάμε για TV 40’… στα δε 4.5 μέτρα (15 πόδια) διαφορές δε βλέπεις και στα 480p… τα πράγματα αλλάζουν όσο ανεβαίνει το κάδρο και στις 120’ που πιθανόν πλέον μιλάμε γιa projector οι αποστάσεις αλλάζουν άλλα οι διαφορές παραμένουν ίδιες και συμφωνούμε όσοι παρευρέθηκαν στο συγκριτικό ότι είναι δύσκολο να τις προσέξουν ακόμα και τα έμπειρα μάτια ;)

,,,άρα έχουμε άλλη μια επιβεβαίωση ότι για τώρα μια χαρά είναι τα 720p αρκεί να είναι καλά 720p γιατί στο Ellada έχουμε πολύ μέλλον ακόμα στο broadcast ;)

…σε πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό (US) έκανα αρκετή θεραπεία/θέαση με σήμα HD720p / 1080i / 1080p και σύγκριση με αναλογική / HD μετάδοση... οι διαφορές τεράστιες όταν πας από αναλογικό σε HD, όταν όμως έκανα σύγκριση 720p με 1080p σε 42/46’ από 3.5 - 4 μέτρα δύσκολη...πολλή δύσκολη η σύγκριση ως ψείρισμα της μαϊμούς εκτός βέβαια από live sport broadcast…χαλαρά τα 720p καλύτερα.... ακόμα και στις ανεπτυγμένες χώρες έχει δρόμο για τα 1080p ;)

Αυτα που λεει ο GeonX ειναι σωστα αλλα υπαρχει και το "scaling noise" δηλαδη ο θορυβος που ειπεισερχεται λογω downscaling του υλικου απο 1080p σε 720p. Βεβαια καποιος μπορει να πει οτι δεν μπορει ενα ματι μη εμπειρο να διακρινει την μειωση στην ποιοτητα της εικονας και παλι ομως η διαφορα ειτε ειναι ορατη ειτε οχι υπαρχει.-bye-

Κοινως για Blu Ray , HD-DVD -> Full HD τηλεοραση
για τηλεοπτικο σημα και σηματα 720p -> HD Ready τηλεοραση

Καλοριζικη και απο μενα και καλες θεασεις ,αντεεε, ενας αναποφασιστος λιγοτερο :2thumb22sup:

να εισαι καλα φιλε rivers!

ναι καλα λες το G πρεπει να ειναι Greece.
οι τιμες πεφτουν συνεχεια οντως!και αυτη που πηρα βλεπω σε 2-3 μηνες να κατεβει στα 1000 ευρο.

Διαβαζα σημερα ενα thread για την 42Χ3030 στο AVforums και βρηκα αυτες τις φωτογραφιες:

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=4860406&postcount=89

Δεν νομιζω να εχω δει καλυτερη SD εικονα σε Full HD τηλεοραση.

Εσενα πως σου φαινεται η τηλεοπτικη εικονα?

Είναι αυτές οι εικόνες από τηλεοπτικό σήμα?

Οποιος πιστεύει οτι θα δεί τετοια εικόνα από Ελληνικο κανάλι σε οποιαδήποτε τηλεόραση τα επόμενα 3-4 χρόνια είναι μάλλον εκτός τόπου
(πιθανή εξαίρεση ο ΣΚΑΙ)

Δυστυχώς τα καναλια εδώ εχουν πολυ δρομο να διανύσουν ακόμα..

Είναι αυτές οι εικόνες από τηλεοπτικό σήμα?

Και ομως ειναι.

Μου φαινεται πρεπει να βαλω και την 42Χ3030 στην λιστα με τις υποψηφιες για αγορα.

Μεχρι τωρα εχω παει ως εξης 37XD1E -> 40W2000 -> 40M86BD -> 40D3000

Τωρα σκεφτομαι και την 42Q96HD και την 42Χ3030.

Last edited:
Γιάννη εγώ σου λέω ξέχνα τα όλα!!Το δίλλημα είναι ένα!Η αυτήν ή την D3000.

Γιάννη εγώ σου λέω ξέχνα τα όλα!!Το δίλλημα είναι ένα!Η αυτήν ή την D3000.

Κατσε εχουμε και την σειρα Ζ ακομα , αν παιζει ετσι σε SD η 42Χ3030 τοτε η Ζ στα 100 ποσο μακρυτερα θα το παει?

Φαντάσου....Η D θα έχει έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο!!Η Z πότε έρχεται κατά δω και σε τι τιμή?Αν η 42" Χ έχει 1750 περίπου στα μαγαζιά η Ζ πόσο θα έχει 1500??

Μαλλον κατα σεπτεμριο μερια οποτε υπομονη μεχρι τοτε.........
Απο τιμη σιγουρα θα ειναι ποιο ακριβη απο την σειρα Χ ,τωρα ποσο? αγνωστο.
για να μπει στο παιχνιδι ομως δεν μπορει να φευγει πολλυ απο την D της σονυ.
Στην ελλαδα βεβαια αλλος θεος ,οποτε το μονο που μπορεις να δεις την πραγματικη αξια ειναι τα online εξω και σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Εγω βασικα την Ζ περιμενω και την ακατανομαστη να διαλεξω αν και δεν κρυβω οτι αυτες οι εικονες που εβαλε ο rivers και τα 2 τεστ που διαβασα με βαλανε στη μπριζα ....... αλλα εκει ,κραταω γερα ,δεν προδιδω το κομμα των αναποφασιστων ακομα:flipout: ετσι κι αλλοιως το πρωταθλημα στην F1 σε λιγο θα φτασει στη μεση οποτε no big deal.

χρονια στο μπαουλο βλεπω και ζοριζομε, ιδιως οταν το μπαουλο της σονυ φρικαρε και μετα την επισκευη μετακομισε στο χωριο και εκτοτε βλεπω σε μια 21 ιντσων των 165 ευρω:flipout:
Αυτος βεβαια ηταν ενας σιγουρος δρομος και για να παρω αλλη και να μην ξαναχαλασει λογο χρησης η ακανομαστη και κλαιω τα 1000 ευρωπουλα που ειχα δωσει τοτε. Το φορμουλοSD μου παντος ειναι καλο, λογο ORF1. τα υπολοιπα δεν θα γινουν ΠΟΤΕ .
Γιαυτο θελω και 100σταρα .

Πλάκα πλάκα δεν θα χει και την φοβερή διαφορά....Τον πουρναράκη δεν τον γλιτώνουμε!!

σημερα εκανα μερικα τεστ.

εβαλα στο XBOX 360 το CALL OF DUTY 3 και TEST DRIVE UNLIMITED που υποστηριζουν 1080i και επαθα πλακα!!

στο PC περιμενω καλωδιο HDMI

σε απλο DVD PLAYER μετρια εως καλη.(με HD-DVD και την καταλληλη ταινια πιστευω θα ειναι αριστη)

απο τηλεοπτικο σημα δεν ειχα την εικονα που ειχε το τεστ μερικα ποστ πριν αλλα τα πραματα ειναι πολυ καλητερα απο αυτο που περιμενα να δω.παρα πολυ καλη!!

απο δορυφορηκα καναλια και εκει η εικονα ειναι παρα πολυ καλη!
γενικα νομιζω τα αξιζει τα λεφτα της.