Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Παραλαβή!

Leica M6 with Voigtlander Nokton 35mm by AlexTheodin, on Flickr

Την έβγαλα και για βόλτα σήμερα λίγο. Σε πολύ καλή κατάσταση. Ένα λουράκι πρέπει να τις βάλω μόνο. Η εστίαση είναι όντως πιο εύκολη/γρήγορη με το σύστημα της τηλεμετρικής, σε αυτό βοηθάει βέβαια και το μαλακό και γρήγορο δαχτυλίδι του Νοκτον. Έχω φορτώσει ενα APX και ελπίζω μέχρι το Σάββατο (που έχω και χρόνο να το εμφανίσω και να εκτυπώσω/σκανάρω) να το έχω τελιώσει να δούμε τί θα δούμε.

Αλλά ρε Ηλία πες, δεν είναι κούκλα??? χεχε

εδιτ:ορθογραφια, γκρρρρ....

Last edited:
Αλλά ρε Ηλία πες, δεν είναι κούκλα??? χεχε

Tι παλιατσαρια ειναι αυτη...? Γεμισαμε σκονη και σκουριες... μπλιαχ...!!! :flipout: :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 Ο,τι και να πει κανεις ειναι λιγο... Καλοριζικη...
Γρηγορα και με εναν οριτζιναλ φακο, οποιος και να ειναι, γιατι νομιζω πρωτα ο φακος θα κανει τη διαφορα και μετα το σωμα...

Θα αρχισω να μαζευω για τη νεα Μ μου φαινεται... 5 χιλιαρικα εχει τιμη εκκινησης λενε... Αν πουλησω οτι εχω και δεν εχω μεχρι στιγμης υπολογιζω να πιασω 2 με 2,5 χιλιαρικα, συν 2.000 που θελεις για μια 6D συν οτι μεχρι να γινει αυτο θα πεσει η τιμη της Μ κανα 100ρικο συν κανα δυο γραμματια, το πηραμε το σωμα...

Μετα, ο Τασος να ναι καλα και ολο κανενα απο τα πρες παπιε που μαζευει θα κανει τη δουλεια μεχρι να... μαζεψουμε για κανενα 50ρη (αυτοι φτηνιαρηδες ειναι, ειδα και κατω απο 2.000Ε σε μεταχειρισμενα)...

Απάντηση: Re: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Μετα, ο Τασος να ναι καλα και ολο κανενα απο τα πρες παπιε που μαζευει θα κανει τη δουλεια μεχρι να... μαζεψουμε για κανενα 50ρη (αυτοι φτηνιαρηδες ειναι, ειδα και κατω απο 2.000Ε σε μεταχειρισμενα)...

Ντε έκω κάτι σε λάικα καρντιά μου...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Είναι ακριβώς αυτή που ήθελα, σε ασημί. Σε μαύρο την έβρισκα και 200Ε φθηνότερα, αλλά αυτό το ασημί κάτι μου κάνει...
Θέλει και μια ωραία δερμάτινη half case, και είναι έτοιμη για βόλτα! Απο κοντά είναι ακόμα πιο όμορφη. Ο χειρισμός της έκθεσης για όσους ξέρουν απο manual SLR δεν είναι κάτι το πολύ διαφορετικό. Η εστίαση και η σύνθεση είναι το ζουμί. Θέλει καιρό να συνηθίσεις οτι δεν βλέπεις μέσα απο τον φακό, οτι βλέπεις όλο το πεδίο και εχεις τις γραμμές για να σου λένε ποιό είναι το κάδρο σου. Βρίσκω οτι μου αρέσει οτι βλέπω περισσότερο απο αυτό που θα μπεί στην φωτογραφία, έχεις καλύτερη εποπτεία του κάδρου σου νομίζω. Αλλά ας εμφανιστούν πρώτα τα φιλμ... μπορεί να τα πάρω πίσω μετά! χαχα
Η εστίαση επίσης είναι πολύ βολική. Η ΝΕΧ7 με έχει κακομάθει με το focus peaking και την μεγέθυνση και το προηγούμενο Σάββατο πού πήρα το βράδυ μαζί μου την ΜΧ με τον 50αρη ομολογώ οτι στα σκοτάδια δυσκολευόμουν λίγο να εστιάσω ακριβώς. Σε παρόμοιες συνθήκες που δοκίμασα την Μ6, ήταν αρκετά πιο εύκολο να ταυτίσεις τα είδωλα και να εστιάσεις. Βέβαια την ημέρα, το φωτεινό σκόπευτρο της ΜΧ (ή της F90x) είναι άπαιχτο.
Για φακούς, οι οριγκινάλ είναι εκτός του βεληνεκούς μου ακόμα. Αργότερα βλέπουμε, αλλά προς το παρόν οι Voigtlander και οι Zeiss μια χαρά φακουδάρες είναι, με χαρακτήρα, οξύτητα και ανεκτές τιμές.

In other news, επιδιόρθωσα και την Pentacon Six που είχε κάψει μία τρυπούλα στο κλείστρο. Την έκλεισα με Liquid Electrical tape και το άφησα να στεγνώσει. Σήμερα έκανα μερικά τεστ και δεν περνάει φώς. Οπότε το αναλογικό μου σετ είναι σε μεγάλα κέφια!!!

Την συμπάθησα πολύ την Leica! Στο τελευταίο μου ταξίδι την περασμένη εβδομάδα, είχα την γυναίκα μου μαζί... Οι αθεόφοβοι Γερμανοί είχαν σε μαγαζί του αεροδρομίου (!!!) μια Μ9 στην βιτρίνα με τιμή φάτσα-κάρτα (4800 μόνο σώμα), οπότε λέω στο έτερο ήμισυ: "ε όχι και 5 χιλιάρικα για μηχανή χωρίς φακό! Εντάξει κανά χιλιάρικο-δύο, αλλά ως εκεί!" ...Το έφαγε (νομίζω):flipout:

Και μεγενθυση 0,72 φανταζομαι... Την Μ3 την σκεφτηκες καθολου, ή παραειναι παλια λες?