Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Αναλογίστηκες την περίπτωση να μην τις αναδεικνύει όσο χρειάζεται στην περίπτωση των αρχείων αυτών;..

Λέω 'γώ τώρα.. :devil-smiley-029:

Χαχαχαχαχα,λες;
Σοβαρά τώρα.
Θα το αναλογιζόμουν αν η Emu δεν είναι τόσο χειρουργική όσο είναι.
Φυσικά για όλα τα υπόλοιπα δεν νομίζω να έχεις κανείς αντίρρηση,ευτυχώς διαθέτω τον τρόπο να παραμετροποιήσω το σύστημα μου τόσο που να μην πιστεύει κάποιος το τι λεπτομέρεια ακούει.
Μην ξεχνάς πως είμαι κι εγώ ερασιτέχνης μουσικός,ξέρω πολύ καλά τι ακούω.
Αν δεν κάνω λάθος πάντως,το 24/192,δεν περιέχει παραπάνω λεπτομέρεια.Ούτε παραπάνω μουσική.Μεγαλύτερο εύρος έχει.
Κι αν πάλι δεν κάνω λάθος,πρέπει και τα υπόλοιπα μηχανάκια μας να έχουν το ίδια χαρακτηριστικά.Ενισχυτή πάντως με 140dB SNR δεν έχω συναντήσει.
Γιατί κάπως έτσι πρέπει να είναι μια αλυσίδα που να μπορεί να αναπαράγει εκτός και τα έχω μπλέξει.
(Να δω αν θα μου λες τα ίδια και για την μέτρικ οσονούπω,χε χε...)

ή της 2L.

Της 2L τα έχω κατεβάσει.
Σε blind test,από τα 96 και επάνω δεν θα τα ξεχώριζα.
Και δεν ξέρω καν αν θα ξεχώριζα και τα πιο κάτω,δεν λέω ψέματα.

352,8KHz έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει;

Λοιπόν, οι συχνότητες δειγματοληψίας μόνο τυχαίες δεν είναι. Τα 48ΚΗz που τα βρίσκετε ακόμα και σε DVDplayer των 20 ευρώ διπλασιαζόμενα σε 96KHz, επιλέχτηκαν γιατί μπορούν να δουλέψουν καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται σε σε όλες τι γνωστές ταχύτητες fps. Δηλαδή στα 24, στα 25 και στα 29,97 και 30fps.

Τώρα αν κάποιοι δεν βλέπουν χρησιμότητα σε αυτό, δεν τους φταίει η δειγματοληψία. Ούτε είναι δικαιολογία ότι το φορητό player, η απαράδεκτη κάρτα ήχου της motherboard και ό,τι άλλο δεν μπορεί να έχει ακουστή διαφορά. Και ούτε είναι λόγος να λέμε ότι το ένα δεν έχει διαφορά από το άλλο.

Να είστε βέβαιοι επίσης πως από τα 48 στα 96 η διαφορά είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι από τα 96 στα 192 και η τελευταία ακόμα μικρότερη από εκεί στα 352,8 και όσο θα ανεβαίνει τόσο μικρότερη θα είναι η διαφορά.

Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Εγώ πάντως έχω να πω κάτι για αυτούς που λένε πως ακούνε διαφορές όχι απ' το 16/44 στο 24/192 αλλά από το 24/96 στο 24/192 ακόμα-ακόμα..
Το placebo effect,κατορθώνει μερικές φορές μέχρι και δύσκολες ασθένειες να θεραπεύσει.
Αναλογιστείτε λοιπόν πόσο πιο εύκολο του είναι να μας κάνει να πιστεύουμε πως ακούμε καλύτερα.
Δεν πειραζει ας ειναι και placebo. Ποια η διαφορα του να ακους καλυτερα με το να πιστευεις πως ακους καλυτερα; Η ικανοποιηση απο την ακροαση μετραει και οχι καποιος αντικειμενικος παρατηρητης-διαιτητης που θα διαγνωσει αν ακουω πραγματικα καλυτερα ή μου φαινεται (μιας και τεχνικα δεν συνεννοουμαστε, ας το δουμε φιλοσοφικα).

352,8KHz έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει;

Λοιπόν, οι συχνότητες δειγματοληψίας μόνο τυχαίες δεν είναι. Τα 48ΚΗz που τα βρίσκετε ακόμα και σε DVDplayer των 20 ευρώ διπλασιαζόμενα σε 96KHz, επιλέχτηκαν γιατί μπορούν να δουλέψουν καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται σε σε όλες τι γνωστές ταχύτητες fps. Δηλαδή στα 24, στα 25 και στα 29,97 και 30fps.

Τώρα αν κάποιοι δεν βλέπουν χρησιμότητα σε αυτό, δεν τους φταίει η δειγματοληψία. Ούτε είναι δικαιολογία ότι το φορητό player, η απαράδεκτη κάρτα ήχου της motherboard και ό,τι άλλο δεν μπορεί να έχει ακουστή διαφορά. Και ούτε είναι λόγος να λέμε ότι το ένα δεν έχει διαφορά από το άλλο.

Να είστε βέβαιοι επίσης πως από τα 48 στα 96 η διαφορά είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι από τα 96 στα 192 και η τελευταία ακόμα μικρότερη από εκεί στα 352,8 και όσο θα ανεβαίνει τόσο μικρότερη θα είναι η διαφορά.
Ετσι ειναι. Ακομα και τα 352,8 εχουν λογω υπαρξης. Και πιο πανω ακομη καλυτερα για τις υψηλες συχνοτητες. Οχι βεβαια γιατι θα ακουμε 192 khz αλλα γιατι αλλαζουν αυτα που ακουμε μεχρι τα 20khz.

Δεν πειραζει ας ειναι και placebo. Ποια η διαφορα του να ακους καλυτερα με το να πιστευεις πως ακους καλυτερα; Η ικανοποιηση απο την ακροαση μετραει και οχι καποιος αντικειμενικος παρατηρητης-διαιτητης που θα διαγνωσει αν ακουω πραγματικα καλυτερα ή μου φαινεται (μιας και τεχνικα δεν συνεννοουμαστε, ας το δουμε φιλοσοφικα).

Μα εννοείται πως η κάθε θεώρηση είναι απολύτως σεβαστή και ειδικά όταν ικανοποιεί και δίνει συγκίνηση,απόλαυση,κλπ.
Η δική μου ένσταση είναι στο άγχος που διακρίνω μερικές φορές μήπως και μας προσπεράσουν οι εξελίξεις ή μήπως και δεν γίνουμε αποδεκτοί επειδή δεν ακούμε σαν νυχτερίδες.
Μουσική είναι το ζητούμενο,την ακούγαμε και πριν και θα την ακούμε και μετά (προσωπικά όπου σταθώ κι όπου βρεθώ και με ότι υπάρχει πρόχειρο) κι όπως πολύ σωστά είπες δεν υπάρχει αστυνομία ήχου.
Παρακολουθώ πολύ τα ξένα φόρουμς για αυτόν ακριβώς τον λόγο,επειδή κανείς δεν κρίνει γούστο και αυτιά,και ασχολούνται επί το πλείστον με βελτιώσεις και με πραγματικές μετρήσεις.
(Τεχνικά δεν θα ήταν δυνατόν να έχουμε διαφωνία,είναι νόμοι της φύσης,στα μη τεχνικά βρίσκονται συνήθως οι διαφωνίες.)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Χαχαχαχαχα,λες;
Σοβαρά τώρα.

Αν δεν κάνω λάθος πάντως,το 24/192,δεν περιέχει παραπάνω λεπτομέρεια.Ούτε παραπάνω μουσική.Μεγαλύτερο εύρος έχει.

Aπο την δική μου πείρα η προφανής διαφορά των 24 Bit(Δεν κολλάω στα ΚΗΖ) και DSD είναι η μεγαλύτερη δυναμική περιοχή (μεγαλύτερη απο οποιοδήποτε παλαιότερο Format έχω σκούσει ποτέ μου) όπως και η ξεκάθαρα περισσότερη χωρική πληροφορία ή αν θες "αέρας".

Αυτά φυσικά με σωστό υλικό που υπάρχει πλέον να φάν και οι κότες σε νέες παραγωγές αλλα και καλά Remaster παλαιότερων.

Το καλό upsampling σε στάνταρ υλικό καλύπτει την έλειψη σε "αέρα" του Redbook κατα 90% ενώ στην δυναμική περιοχή με ένα καλό ντάκ μπορείς να ξεγελαστείς αν και στον τομέα του Headroom το HI-RES δεν πιάνεται με τίποτα απο τίποτα άλλο, όυτε μπορούν να το πιάσουν πολλά συστήματα (κανένα υποννοούμενο δεν πιστεύω οτι εκεί είναι το θέμα σε εσένα).

Γενικά πιστεύω οτι κάποιος δεν χρειάζεται το Hi-RES και οτι ένα καλό redbook είναι σαφώς προτιμητέο απο ένα κακό hi-res, τα πλεονεκτήματα του δεύτερου πάντως είναι πολύ ξεκάθαρα και απολαυστικά για να αγνοηθούν.
Η αίσθηση του ρεαλισμού και της φυσικότητας που παίρνω απο το καλό hi-res οποιασδήποτε μορφής είται η μουσική είναι BOB MARLEY, είτε Dead Can Dance, είτε Bela Bartok, είναι στα αυτιά μου εξωπραγματική και ότι καλύτερο ακούσει ποτέμου με διαφορά.

Μα εννοείται πως η κάθε θεώρηση είναι απολύτως σεβαστή και ειδικά όταν ικανοποιεί και δίνει συγκίνηση,απόλαυση,κλπ.
Η δική μου ένσταση είναι στο άγχος που διακρίνω μερικές φορές μήπως και μας προσπεράσουν οι εξελίξεις ή μήπως και δεν γίνουμε αποδεκτοί επειδή δεν ακούμε σαν νυχτερίδες.

Μήν ξεχνάς οτι πέρα απο το άγχος που πολύ σωστά ανέφερες πιάνει πολούς υπάρχει στον αντίποδα και ο φόβος του καινούριου και κάποιες φορές "αιρετικού" σε σχέση με τα όσα εως τώρα γνωρίζαμε που μας κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.
Και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση σε αυτό που σου λέω, λάβε τό όμως αυτό υπόψιν σου και σαν ένδειξη του οτι το καινούριο στο χόμπι μας δεν είναι απαραίτητα και το πιό ελκυστικό, το αντίθετο θα έλεγα και υπο αυτό το πρίσμα το "άγχος" που προανέφερες πιάνει μία πολύ μικρή μερίδα γκατζετάκηδων χαιφιντελάδων ενώ ο φόβος/επιφυλακτικότητα που σου είπα πιάνει τους περισσότερους.

Μουσική είναι το ζητούμενο,την ακούγαμε και πριν και θα την ακούμε και μετά (προσωπικά όπου σταθώ κι όπου βρεθώ και με ότι υπάρχει πρόχειρο) κι όπως πολύ σωστά είπες δεν υπάρχει αστυνομία ήχου.

Πολύ σωστή κουβέντα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα απο το να μήν μπορείς να απολαύσεις την μουσική απο οπουδήποτε (αρκει να είναι καλή) και να ξενερώνεις αν δεν αναπαράγεται απο καλό HI-FI.

Εγώ δεν αναθεμάτισα ποτέ μου τίποτε... απλά προσπαθώ σθεναρά να ακούγονται ΙΣΟΤΙΜΑ όλες οι απόψεις... δεν μου αρέσει να καπελώνονται απόψεις επειδή κάποιος ή κάποιοι φωνάζουν πιο δυνατά.

Πολλά νήματα έχουν ξεφύγει με αυτόν τον τρόπο και διαβάζοντας τα εκ των υστέρων τα συμπεράσματα είτε δεν είναι σαφή είτε είναι ξεκάθαρα υποκειμενικά και εσφαλμένα.

Για το θέμα των ψειρών... υπάρχουν ψείρες που είναι καλύτερες από ΟΛΑ τα ακουστικά σου αγαπητέ supersonic (πλην ίσως των Κ1000 που δε έχω ακούσει και απλά υποθέτω ότι σε κάποια σημεία ίσως υπερέχουν...).

Τώρα αν έχετε γίνει όλοι χαιεντάδες και στο σπίτι σας ακούτε το παραμικρό... και δεν μπορείτε να ζήσετε με 24/96 φορητά... μου κάνει εντύπωση όμως πως μπορείτε με φτηνοψείρες και τηλέφωνα ή ipod... και μετά αυτά τα θεωρείτε αρκετά για φορητά αλλά τα 24/96 φορητά δεν είναι καλά...

Δεν είμαι εγώ εκείνος που τεντώνει κάποια σχοινιά... χαλαρώστε και μην μπερδεύετε τις δικές σας συνήθειες με μια κουβέντα και με μια αγορά και με προϊόντα που είναι σε εξέλιξη.

Για μια ακόμα φορά... ναι αρκετά 16/44,1 παίζουν θεϊκά... και βέβαια κάποια 24/96 παίζουν επίσης όχι καλά αλλά καλύτερα (η έμφαση είναι στο "αρκετά" και στο "κάποια").

@Chris1967

Aπο πότε ανέλαβες διαχειριστής;
Εννοείς ότι εμποδίζονται να ακούγονται "ισότιμα" οι απόψεις;Απο ποιούς και πώς;
Απο τον Δημήτρη;

Εσύ να χαλαρώσεις και να κόψεις τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και τις πολλαπλές συστάσεις.

Last edited:
Εγώ δεν αναθεμάτισα ποτέ μου τίποτε... απλά προσπαθώ σθεναρά να ακούγονται ΙΣΟΤΙΜΑ όλες οι απόψεις... δεν μου αρέσει να καπελώνονται απόψεις επειδή κάποιος ή κάποιοι φωνάζουν πιο δυνατά.

Πολλά νήματα έχουν ξεφύγει με αυτόν τον τρόπο και διαβάζοντας τα εκ των υστέρων τα συμπεράσματα είτε δεν είναι σαφή είτε είναι ξεκάθαρα υποκειμενικά και εσφαλμένα.

Για το θέμα των ψειρών... υπάρχουν ψείρες που είναι καλύτερες από ΟΛΑ τα ακουστικά σου αγαπητέ supersonic (πλην ίσως των Κ1000 που δε έχω ακούσει και απλά υποθέτω ότι σε κάποια σημεία ίσως υπερέχουν...).

Τώρα αν έχετε γίνει όλοι χαιεντάδες και στο σπίτι σας ακούτε το παραμικρό... και δεν μπορείτε να ζήσετε με 24/96 φορητά... μου κάνει εντύπωση όμως πως μπορείτε με φτηνοψείρες και τηλέφωνα ή ipod... και μετά αυτά τα θεωρείτε αρκετά για φορητά αλλά τα 24/96 φορητά δεν είναι καλά...

Δεν είμαι εγώ εκείνος που τεντώνει κάποια σχοινιά... χαλαρώστε και μην μπερδεύετε τις δικές σας συνήθειες με μια κουβέντα και με μια αγορά και με προϊόντα που είναι σε εξέλιξη.

Για μια ακόμα φορά... ναι αρκετά 16/44,1 παίζουν θεϊκά... και βέβαια κάποια 24/96 παίζουν επίσης όχι καλά αλλά καλύτερα (η έμφαση είναι στο "αρκετά" και στο "κάποια").

Χρήστο θα σε παρακαλούσα να είσαι λιγότερο επικριτικός και προσβλητικός με τις
απόψεις των υπολοίπων μελών και να σταματήσει η άτυπη κόντρα ειδικά με ένα μέλος.

Επίσης (μιας και διάβασα την ίδια τακτική και σε προηγούμενα μηνύματα σου)να πάψουν οι διαχειριστικού τύπου επεμβάσεις
και παραινέσεις από την μεριά σου στο νήμα.

Η Κατηγορία έχει διαχειριστές.

Βασικά σε 10 σελίδες αναζήτησης του ιερού δισκοπότητρου κανείς ιππότης δεν αναφέρει τα μέσα, τον τρόπο και το υλικό που δοκίμασε.

Δεν έχω πάρει θέση, ούτε θα πάρω γιατί εμπιστεύομαι μόνο τα αυτιά μου και δυστυχώς το σύστημά μου δεν είναι κατάλληλο για τέτοιου είδους συγκρίσεις.
Όμως θεωρώ κρίμα να έχουν δαπανηθεί τόσα πολλά χρήματα (όχι από εμένα) για μηχανάκια και να μην έχουμε το θάρρος να πούμε παίζω με αυτό το dac τις τάδε ηχογραφήσεις και ακούω διαφορές σε αυτά και σε αυτά.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
Ή να είναι ελάχιστα τα δοκίμια (ακόμα και να μην υπάρχουν!)
ή να μην είμαστε σίγουροι για τις συνθήκες των δοκιμών.

Και στις δύο περιπτώσεις θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί στις κρίσεις μας.

Αριβάρω λοιπόν για άλλες πολιτείες, μιας και τεκμηρίωση (έστω παραπλήσια του αρχικού άρθρου) δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω στο παρόν νήμα.
άκου αυτό και άκου το άλλο υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες μπορούν να πούν και οι δύο πλευρές... νομίζω πως δεν έχει νόημα.

φιλικά

Την ιστορία την έχω ξαναπεί, αλλά δεν πειράζει.
Πριν πολλά χρόνια που είχε ξεκινήσει το DVD-A πήρα ένα player (το universal της Parasound) και παραμάσχαλα και ανέβηκα στον Λουκά τον Στεφανίδη. Ο οποίος έχει (ακόμα αν θέλει κανένας να αγοράσει) δισκάκια της Classic Records με την ίδια ηχογράφηση σε 16/44, 24/96 και 24/192. Η βελτίωση 16/44 με 24/96 ήταν εμφανής και επιθυμητή. Η διαφορά από το 24/96 στο 24/192 ήταν ελάχιστη και δεν άξιζε τον κόπο.
Την ίδια ακρόαση έχω κάνει και πιο πρόσφατα με δίσκους της 2L (που έχουν CD, SACD, BluRay και FLAC στο ίδιο πακέτο). Οποιοδήποτε από τα HiRes φορμά με ικανοποιούσε απόλυτα -οι διαφορές ήταν άνευ ουσίας-, αλλά το κακόμοιορο CD ήταν τελευταίο και καταϊδρωμένο.
Το 24/96 ήταν ώριμη τεχνολογία πάνω από μια δεκαετία, και υπήρχε και έτοιμο φορμά διανομής (DVD). Αλλά οι δικσογραφικές εταιρίες δεν το ήθελαν με τίποτα για τον φόβο των πειρατών, αλλά ούτε και οι Philips και Sony που εισέπρατταν royalties από την τεχνολογία των CD.

Βασικά σε 10 σελίδες αναζήτησης του ιερού δισκοπότητρου κανείς ιππότης δεν αναφέρει τα μέσα, τον τρόπο και το υλικό που δοκίμασε.

Δεν έχω πάρει θέση, ούτε θα πάρω γιατί εμπιστεύομαι μόνο τα αυτιά μου και δυστυχώς το σύστημά μου δεν είναι κατάλληλο για τέτοιου είδους συγκρίσεις.
Όμως θεωρώ κρίμα να έχουν δαπανηθεί τόσα πολλά χρήματα (όχι από εμένα) για μηχανάκια και να μην έχουμε το θάρρος να πούμε παίζω με αυτό το dac τις τάδε ηχογραφήσεις και ακούω διαφορές σε αυτά και σε αυτά.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
Ή να είναι ελάχιστα τα δοκίμια (ακόμα και να μην υπάρχουν!)
ή να μην είμαστε σίγουροι για τις συνθήκες των δοκιμών.

Και στις δύο περιπτώσεις θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί στις κρίσεις μας.

Αριβάρω λοιπόν για άλλες πολιτείες, μιας και τεκμηρίωση (έστω παραπλήσια του αρχικού άρθρου) δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω στο παρόν νήμα.
άκου αυτό και άκου το άλλο υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες μπορούν να πούν και οι δύο πλευρές... νομίζω πως δεν έχει νόημα σήμερα.

φιλικά

Γενικά δεν έχεις άδικο,χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποιος να πεί στον άλλο,όχι δεν ακούς αυτό που λές...Ούτε αυτό γίνεται...

Θα πρέπει όμως να επισημανθεί και πάλι,ότι πέρα απο το υποκειμενικό,υπάρχουν φυσικοί ρητοί κι αναμφισβήτητοι περιορισμοί κι όρια στην αναπαραγωγή εγγραφών υψηλής ανάλυσης απο ενισχυτές και περισσότερο ηχεία-ανεξαρτήτως αξίας,που ξεπερνούν τις δεδομένες ικανότητες της πηγής-μέσου...

Προσωπικά συμφωνώ,ότι οτιδήποτε πάνω απο τα 20 bits(και πολύ είναι),δεν έχει κανένα νόημα-σήμερα τουλάχιστον...
Εννοώ για μάς τους χομπίστες...Για τις εταιρείες σαφώς έχει.Το κέρδος...

Last edited:

Γενικά δεν έχεις άδικο,χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποιος να πεί στον άλλο,όχι δεν ακούς αυτό που λές...Ούτε αυτό γίνεται...

Θα πρέπει όμως να επισημανθεί και πάλι,ότι πέρα απο το υποκειμενικό,υπάρχουν φυσικοί ρητοί κι αναμφισβήτητοι περιορισμοί κι όρια στην αναπαραγωγή εγγραφών υψηλής ανάλυσης απο ενισχυτές και περισσότερο ηχεία-ανεξαρτήτως αξίας,που ξεπερνούν τις δεδομένες ικανότητες της πηγής-μέσου...

Προσωπικά συμφωνώ,ότι οτιδήποτε πάνω απο τα 20 bits(και πολύ είναι),δεν έχει κανένα νόημα-σήμερα τουλάχιστον...
Εννοώ για μάς τους χομπίστες...Για τις εταιρείες σαφώς έχει.Το κέρδος...

20bit ?
κωδικοποίηση HDCD ?
Τεσπα δε θα βρούμε 20Bit αρχεία, 24 θα βρούμε, είναι καθιερωμένο φορμά :-)

Φυσικά και δεν μπορώ να το πω Διονύση. Ο καθένας ακούει ότι ακούει, το κρίνει όπως το κρίνει και πολύ καλά κάνει αν νοιώθει ωραία.
Θα μπορούσα όμως να πώ ότι έχοντας στριμωγμένα τα ηχεία σου στο τοίχο (πχ) και ακούγοντας τα 50db του τροφοδοτικού του ψυγείου στο σπίτι (πχ) και κάνοντας oversampling στο 24/96 (πχ) και παίζοντας διαφορετικές εκδόσεις δοκιμίων (πχ)... αν μη τι άλλο ΔΕΝ μπορείς να είσαι σίγουρος για αυτό που ακούς.

Θα μπορούσα να πω ότι αν χρειάζεται να δώσω ένα σκασμό λεφτά για χώρο και μηχανάκια και hires αρχεία για να ακούσω ελάχιστα περισσότερο δυναμικά και ανάλυση σε μουσικές που δεν με ενδιαφέρουν είμαι και βλάξ.

Ο Σπυρέτος πχ έχει στήσει ένα όμορφο και καλό σύστημα σε αποκλειστικό χώρο ηδονίζεται και με τον Μάλερ... καλά κάνει και θέλει hires... o Kω´στας φαντάζομαι μία απο τα ίδια και τα υπόλοιπα παιδιά αντίστοιχα.

Όσοι όμως δεν βρίσκονται στις ίδιες συνθήκες τι ακριβώς κάνουν?
Όσοι είμαστε σε άλλες συνθήκες τι πρέπει να κάνουμε?

Πολύ ενδιαφέρον θα είχε ένα τυφλό... πάρα πολύ! με 16/44, 32/192 και ενδιάμεσα κάτι πειραγμένο απο eq. Πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον... :-)

20bit ?
κωδικοποίηση HDCD ?
Τεσπα δε θα βρούμε 20Bit αρχεία, 24 θα βρούμε, είναι καθιερωμένο φορμά :-)

Τάσο καθιερωμένο είναι.
Δυνάμενο να αναπαραχθεί δεν είναι.
Βασικά τείνω περισσότερο στην θέση του Μορφέα,ότι και το απλό δισκάκι (πάρα)πολύ δύσκολο να αναπαραχθεί πιστά είναι απο τα σημερινά συστήματα...

Φυσικά και δεν μπορώ να το πω Διονύση. Ο καθένας ακούει ότι ακούει, το κρίνει όπως το κρίνει και πολύ καλά κάνει αν νοιώθει ωραία.
Θα μπορούσα όμως να πώ ότι έχοντας στριμωγμένα τα ηχεία σου στο τοίχο (πχ) και ακούγοντας τα 50db του τροφοδοτικού του ψυγείου στο σπίτι (πχ) και κάνοντας oversampling στο 24/96 (πχ) και παίζοντας διαφορετικές εκδόσεις δοκιμίων (πχ)... αν μη τι άλλο ΔΕΝ μπορείς να είσαι σίγουρος για αυτό που ακούς.

Θα μπορούσα να πω ότι αν χρειάζεται να δώσω ένα σκασμό λεφτά για χώρο και μηχανάκια και hires αρχεία για να ακούσω ελάχιστα περισσότερο δυναμικά και ανάλυση σε μουσικές που δεν με ενδιαφέρουν είμαι και βλάξ.

Ο Σπυρέτος πχ έχει στήσει ένα όμορφο και καλό σύστημα σε αποκλειστικό χώρο ηδονίζεται και με τον Μάλερ... καλά κάνει και θέλει hires... o Kω´στας φαντάζομαι μία απο τα ίδια και τα υπόλοιπα παιδιά αντίστοιχα.

Όσοι όμως δεν βρίσκονται στις ίδιες συνθήκες τι ακριβώς κάνουν?
Όσοι είμαστε σε άλλες συνθήκες τι πρέπει να κάνουμε?

Πολύ ενδιαφέρον θα είχε ένα τυφλό... πάρα πολύ! με 16/44, 32/192 και ενδιάμεσα κάτι πειραγμένο απο eq. Πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον... :-)

Και 32/192 που λες και εσύ που να το βρούμε :D
Τα 24/96 είναι καθιερωμένο για αρχεία τώρα πια.
Ενώ κάποιος είπε και παραπάνω 24bit έχουμε χρόνια και στα DVD δεν είναι κάτι εξωτικό…

Τάσο καθιερωμένο είναι.
Δυνάμενο να αναπαραχθεί δεν είναι.
Βασικά τείνω περισσότερο στην θέση του Μορφέα,ότι και το απλό δισκάκι (πάρα)πολύ δύσκολο να αναπαραχθεί πιστά είναι απο τα σημερινά συστήματα...

Φυσικά και το απλό δισκάκι είναι άθλος να αναπαραχθεί – δε ξέρω ποιος διαφωνεί.

Βάζω και στοίχημα όμως ότι κάνεις λάθος για το 24/96 – αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και έχει καθιερωθεί.

Δε θα μείνουμε στο 16/44.1 Διονύση μου.
Κανένας μηχανικός ήχου δε θέλει να μείνει στα 16/44.1
Δεν έχει κανένα λόγο να μη πάει στο 24/96 … έστω επειδή βολεύει.
Ακόμα και παιχνίδια σε παιχνιδομηχανές παλιές έχουν 24/48