Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Βασικά σε 10 σελίδες αναζήτησης του ιερού δισκοπότητρου κανείς ιππότης δεν αναφέρει τα μέσα, τον τρόπο και το υλικό που δοκίμασε.

Αρκετοί απο εμάς έχουμε εκθέσει επαρκώς τον εξοπλισμό μας στις παρουσιάσεις συστημάτων.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Μα εννοείται πως η κάθε θεώρηση είναι απολύτως σεβαστή και ειδικά όταν ικανοποιεί και δίνει συγκίνηση,απόλαυση,κλπ.
Η δική μου ένσταση είναι στο άγχος που διακρίνω μερικές φορές μήπως και μας προσπεράσουν οι εξελίξεις ή μήπως και δεν γίνουμε αποδεκτοί επειδή δεν ακούμε σαν νυχτερίδες.
Μουσική είναι το ζητούμενο,την ακούγαμε και πριν και θα την ακούμε και μετά (προσωπικά όπου σταθώ κι όπου βρεθώ και με ότι υπάρχει πρόχειρο) κι όπως πολύ σωστά είπες δεν υπάρχει αστυνομία ήχου.
Παρακολουθώ πολύ τα ξένα φόρουμς για αυτόν ακριβώς τον λόγο,επειδή κανείς δεν κρίνει γούστο και αυτιά,και ασχολούνται επί το πλείστον με βελτιώσεις και με πραγματικές μετρήσεις.
(Τεχνικά δεν θα ήταν δυνατόν να έχουμε διαφωνία,είναι νόμοι της φύσης,στα μη τεχνικά βρίσκονται συνήθως οι διαφωνίες.)
Σωστα τα λες οτι τεχνικα θα επρεπε να συμφωνουμε αλλα δεν συμβαινει αυτο. Διαβασα πιο πανω για την αναλογια bit και δυναμικης περιοχης. Το dsd ειναι 1bit. Αυτο ειναι απλα ενα παραδειγμα. Ακομη πρεπει να καταλαβουμε οτι το 96khz δεν εχει νοημα μονο γιατι θα αναπαραγει τα 48khz που ειναι το μισο γιατι οντως αυτα δεν τα ακουμε. Εχει νοημα γιατι θα "μορφοποιησει" καλυτερα τις αρμονικες εως τα 20khz. Το 192 ακομη καλυτερα και το 364 ακομη καλυτερα και ουτω καθεξης. Δεχομαι οτι καποιος μπορει να μην ακουει διαφορες, αυτο δεν σημαινει ομως πως δεν υπαρχουν. Αυτα μπακαλιστικα.

Σωστα τα λες οτι τεχνικα θα επρεπε να συμφωνουμε αλλα δεν συμβαινει αυτο. Διαβασα πιο πανω για την αναλογια bit και δυναμικης περιοχης. Το dsd ειναι 1bit. Αυτο ειναι απλα ενα παραδειγμα. Ακομη πρεπει να καταλαβουμε οτι το 96khz δεν εχει νοημα μονο γιατι θα αναπαραγει τα 48khz που ειναι το μισο γιατι οντως αυτο δεν το ακουμε. Εχει νοημα γιατι θα "μορφοποιησει" καλυτερα τις αρμονικες εως τα 20khz. Το 192 ακομη καλυτερα και το 364 ακομη καλυτερα και ουω καθεξης. Αυτα μπακαλιστικα.

Πολύ σωστά. Το πλεονέκτημα των υψηλών συχνοτήτων δειγματοληψίας δεν έχει να κάνει με τις υψηλές συχνότητες καθαυτές τουλάχιστον άμεσα όσον αφορά το ακουστικό κομμάτι. Δεν είναι τα "Chackra" που ακούμε με το τρίτο μάτι που βελτιώνουν τον ήχο.

Ακομη πρεπει να καταλαβουμε οτι το 96khz δεν εχει νοημα μονο γιατι θα αναπαραγει τα 48khz που ειναι το μισο γιατι οντως αυτα δεν τα ακουμε. Εχει νοημα γιατι θα "μορφοποιησει" καλυτερα τις αρμονικες εως τα 20khz.

Συμφωνώ απολύτως μέχρι εδώ. Έγραψα πιο πάνω για σχετική επίδειξη που μου έχει κάνει ηχολήπτης (ανεβάζοντας από την κονσόλα +10dB τα 27KHz), και μάλιστα με ηχεία που φτάνουν μέχρι τα 22KHz (-6dB).

Το επιχείρημα για τα πολύ υψηλά bitrates, αν το έχω καταλάβει καλά, είναι πως το όφελος σε αρμονικό περιεχόμενο είναι αμελητέο, και ο κίνδυνος πρόκλησης intermodulation distortion στα υπόλοιπα μέρη της αλυσίδας πολύ υψηλός.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

θα ήθελα να αναφέρω μερικά πράγματα, αλλά απ ό,τι φαίνεται δεν διαθέτω εμπειρία, εξοπλισμό και γνώσεις-bye-

Mου κλέβεις τις ατάκες Μάστορα... -bye-

οι διαφορες 96 με 192 εως μη ακουστες (δεν ειμαι ο batman)για να συμπληρωσω το παραπανω ποστ μου και επειδη το εγραψε ο φιλος eyebee μιας και δεν τοχω διαβασει ολο το νημα απ την αρχη.

και εγώ δεν είμαι ο batman και μάλλον ούτε ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου!
Αυτό λέει ο άνθρωπος και το έχει κάνει σαφές.
Ναι υπάρχει καλύτερο απο το 16/44 που μπορούν αρκετά συστήματα να εκμεταλλευτούν...
Αυτός υποστηρίζει ότι μέχρι 20/88 το πολύ... τέτοια δεν υπάρχουν αρκούμαστε στα 24/96.
Και οι διαφορές (σε συγκεκριμένα συστήματα και υλικό) με το 16/44 δεν είναι πάντα ανιχνεύσιμες.

σε αυτά (αν τα αποκωδικοποίησα σωστά) με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και μάλιστα εδώ και χρόνια.

Αρκετοί από εμάς έχουμε εκθέσει επαρκώς τον εξοπλισμό μας στις παρουσιάσεις συστημάτων.-bye-

Ο υπέρηχας για παράδειγμα δεν διαθέτει μη upsampling dac
Αν θυμάμαι καλά και ο Σπύρος (Δημοκηδής) το ίδιο.
(αναφέρομαι σε αυτούς γιατί πιστεύω ότι δεν θα με παρεξηγήσουν)

Εσύ αν θυμάμαι καλά έχεις τα 703 με Lux 30W class A, το mytek και το Sony CD5t;oso, Πέτρο?
αν έκανες μια κόντρα (για παράδειγμα) με την metric και 100W class A και esoteric σε υλικό 16/44 θα είχες την ίδια άποψη? άλλη? γιατί?
Ρωτάω γιατί μου φαίνονται λίγα τα 30W του Lux και φίλοι που άκουσαν το mytek μου το χαρακτήρισαν σκληρό σε σημείο μη συμβίωσης.
Πριν αλλάξω τα ηχεία μου ήρθε φίλος και ακούσαμε και το νυν και το πρώην.
Μου είπε (στο περίπου): δεν είσαι καλά που θα αλλάξεις αυτό με το άλλο...
τι θέλω να πω... δεν είναι απαραίτητο αυτό που ακούμε και μας αρέσει να είναι και το "σωστό" για κάποιον άλλον. Ούτε το σύτημά μας να μπορεί να αποδώσει με τον ίδιο τρόπο όλα τα είδη υλικού.
Άρα.........

Πιστεύω και προσπαθώ να υπερσπιστώ την άποψη που έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως και σε αυτό το νήμα, ότι αυτό που ακούμε εξαρτάται και απο το σύστημα. Όχι μόνο απο την πηγή.

Πιθανόν να κάνω και λάθος, αλλά θα πρέπει να γίνει μια καλύτερη τεκμηρίωση από την άλλη πλευρά, αυτό λέω και μόνον.

φιλικά

Συμφωνώ απολύτως μέχρι εδώ. Έγραψα πιο πάνω για σχετική επίδειξη που μου έχει κάνει ηχολήπτης (ανεβάζοντας από την κονσόλα +10dB τα 27KHz), και μάλιστα με ηχεία που φτάνουν μέχρι τα 22KHz (-6dB).

Το επιχείρημα για τα πολύ υψηλά bitrates, αν το έχω καταλάβει καλά, είναι πως το όφελος σε αρμονικό περιεχόμενο είναι αμελητέο, και ο κίνδυνος πρόκλησης intermodulation distortion στα υπόλοιπα μέρη της αλυσίδας πολύ υψηλός.
Αγαπητε αυτο μπορουμε να το κουβεντιασουμε (το αν αξιζει τον κοπο η πολυ υψηλη δειγματολειψια), αλλα εδω γραφεται και μαλιστα με περισσια σιγουρια πως δεν εχει νοημα η αναλυση περα του cd. Θεωρητικα υπαρχει λογος για τα 192, τα 384, τα 768 και ουτω καθεξης, πρακτικα εξαρταται απο το συστημα και το αυτι του καθενος.

Απάντηση: Re: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Μαστα...
Μια ερωτηση συνφορουμιτη για μια (εστω βλακωδη) απορια, απανταται με αφ υψηλου θεωρηση.
Συγγνωμη για την ενοχληση!.

Μηχάλη αν και δε νομίζω να αναφέρεσαι σε μένα, το post μου περί οστέινης ακοής δεν ήταν ειρωνικό. απεναντίας.
Προς ενίσχυση της απορίας σου ήταν για την ακρίβεια... και την ματαιότητα του να ψάχνεις το "σωστό", όντας ο ίδιος ατελής ή έστω διαφορετικός από αυτόν που παράγει το "σωστό".

-bye-

@PanMan,

Γι' αυτό και έγραψα το προ-προηγούμενο ποστ (που δεν ξέρω αν παρεξηγήθηκε απ' τον κάπτεν ως επιθετικό), γιατί μια κουβέντα στο πλαίσιο που συζητάμε τώρα, μετατράπηκε σε αντιπαράθεση δύο πολωμένων ακραίων απόψεων, άσχετων με τη θέση του αρχικού άρθρου (είτε "mp3, hi-res όλα ίσωμα" είτε "32/384 ή θάνατος!"). :grinning-smiley-043

Νομίζω ο Νίκος πιο πάνω το έθεσε θαυμάσια, οπότε επαναλαμβάνω:

"Ναι υπάρχει καλύτερο απο το 16/44 που μπορούν αρκετά συστήματα να εκμεταλλευτούν...
Αυτός υποστηρίζει ότι μέχρι 20/88 το πολύ... τέτοια δεν υπάρχουν αρκούμαστε στα 24/96.
Και οι διαφορές (σε συγκεκριμένα συστήματα και υλικό) με το 16/44 δεν είναι πάντα ανιχνεύσιμες."

Peace, bros! :ernaehrung004:

Εσύ αν θυμάμαι καλά έχεις τα 703 με Lux 30W class A, το mytek και το Sony CD5t;oso, Πέτρο?
αν έκανες μια κόντρα (για παράδειγμα) με την metric και 100W class A και esoteric σε υλικό 16/44 θα είχες την ίδια άποψη? άλλη? γιατί?
Ρωτάω γιατί μου φαίνονται λίγα τα 30W του Lux και φίλοι που άκουσαν το mytek μου το χαρακτήρισαν σκληρό σε σημείο μη συμβίωσης.
Πριν αλλάξω τα ηχεία μου ήρθε φίλος και ακούσαμε και το νυν και το πρώην.
Μου είπε (στο περίπου): δεν είσαι καλά που θα αλλάξεις αυτό με το άλλο...
τι θέλω να πω... δεν είναι απαραίτητο αυτό που ακούμε και μας αρέσει να είναι και το "σωστό" για κάποιον άλλον. Ούτε το σύτημά μας να μπορεί να αποδώσει με τον ίδιο τρόπο όλα τα είδη υλικού.
Άρα.........

Πιστεύω και προσπαθώ να υπερσπιστώ την άποψη που έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως και σε αυτό το νήμα, ότι αυτό που ακούμε εξαρτάται και απο το σύστημα. Όχι μόνο απο την πηγή.

Πιθανόν να κάνω και λάθος, αλλά θα πρέπει να γίνει μια καλύτερη τεκμηρίωση από την άλλη πλευρά, αυτό λέω και μόνον.

φιλικά

Kαμία παρεξήγηση.
'Επεσες πολύ κοντα, τα ηχεία είναι τα 803s. Kάνεις πολύ μεγάλο λάθος όσον αφορά τις οδηγικές ικανότητες του LUX αλλα και τον ήχο του Mytek o οποίος είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτόν της Metric Halo. Oι εντυπώσεις συμφορουμιτών όσον αφορά και τα δύο και το σύστημα μου είναι διάσπαρτες στο Forum αφου κατα καιρούς φιλοξενώ κόσμο όταν μπορώ.

Φυσικά όταν θα μπορέσω πάλι είσαι και εσύ ευπρόσδεκτος και η άποψη σου θα γίνει αποδεκτή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απο κοντά. Μήν εκπλαγείς όμως άν αλλάξεις γνώμη. -bye-

Ρωτηστε εναν κατοχο esoteric μιας και αναφερθηκε αν το ιδιο δισκακι εχει διαφορα σε cd layer και σε sacd layer για να μην το κουραζουμε. Δισκακια ειναι πολλα, μελη αρκετα που εχουν cd -sacd players να λυσουμε πρωτα το θεμα αν η υψηλη αναλυση εχει λογω υπαρξης.

Mου κλέβεις τις ατάκες Μάστορα... -bye-

και εγώ δεν είμαι ο batman και μάλλον ούτε ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου!
Αυτό λέει ο άνθρωπος και το έχει κάνει σαφές.
Ναι υπάρχει καλύτερο απο το 16/44 που μπορούν αρκετά συστήματα να εκμεταλλευτούν...
Και οι διαφορές (σε συγκεκριμένα συστήματα και υλικό) με το 16/44 δεν είναι πάντα ανιχνεύσιμες.

σε αυτά (αν τα αποκωδικοποίησα σωστά) με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και μάλιστα εδώ και χρόνια.

Συμφωνω, μπουκαρισα αδιαβαστος επι του νηματος με τον κηδεμονα μου και το Σεπτεμβριο παλι. :)

Γιατί καπετάνιε μου; Νομίζω ότι κάνουμε μιά πολύ ενδιαφέρουσα και πολιτισμένη συζήτηση.

Ε..χμ..Ας πούμε..Αν εξαιρέσεις τις προσωπικές ή και προσβλητικές επιθέσεις
κάποια χλευαστικά σχόλια, σχεδόν είναι όπως τα λες Κωστή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Kαμία παρεξήγηση.
'Επεσες πολύ κοντα, τα ηχεία είναι τα 803s. Kάνεις πολύ μεγάλο λάθος όσον αφορά τις οδηγικές ικανότητες του LUX αλλα και τον ήχο του Mytek o οποίος είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτόν της Metric Halo. Oι εντυπώσεις συμφορουμιτών όσον αφορά και τα δύο και το σύστημα μου είναι διάσπαρτες στο Forum αφου κατα καιρούς φιλοξενώ κόσμο όταν μπορώ.

Φυσικά όταν θα μπορέσω πάλι είσαι και εσύ ευπρόσδεκτος και η άποψη σου θα γίνει αποδεκτή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απο κοντά. Μήν εκπλαγείς όμως άν αλλάξεις γνώμη. -bye-

είναι αδύνατον να κάνω λάθος Πέτρο, γιατί δεν έξέφρασα κρίση. Πως να το κάνω άλλωστε αφού δεν έχω ακούσει :a0210:
Θεωρητική τα 803 θέλουν παραπάνω (χωρίς να υποτιμώ - σε καμία περίπτωση τον lux!) και η γνώμη για το mytek ήταν φίλων μου και όχι γνωστών.
Και πάλι δεν είναι εκεί η ουσία, αλλά στη σύγκριση του ίδιου υλικού σε 16/44 από ένα πολύ καλύτερο (θεωρητικά) σύστημα.

Αν ακουστεί "σωστότερα" το άλλο πάει περίπατο η θεωρία περί hires. Aυτό είναι το "άρα..." που έγραψα και αυτό είναι που λέω απο την αρχή ότι έχουμε δώσει πολύ μεγαλύτερη αξία στη πηγή απ'ότι της αρμόζει... στο 33% είναι... όχι στο 80%.

ps. Ευχαρίστως και θα ήθελα πολύ μια ακρόαση, ανεξάρτητα hi res κτλ. ελπίζω να τα καταφέρω και να σε ενοχλήσω σύντομα. Φυσικά ανταποδίδω στο φτωχικό μου! -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Συμφωνω, μπουκαρισα αδιαβαστος επι του νηματος με τον κηδεμονα μου και το Σεπτεμβριο παλι. :)

Καλά μη βιάζεσαι...
δίνουμε μαζί εξετάσεις το άλλο Σεπτέμβρη... χαλαρά...:flipout:

:ernaehrung004:

Ε..χμ..Ας πούμε..Αν εξαιρέσεις τις προσωπικές ή και προσβλητικές επιθέσεις
κάποια χλευαστικά σχόλια, σχεδόν είναι όπως τα λες Κωστή.

Οι οποίες προέρχονται από ένα μέλος μόνο, ή έτσι μου φαίνεται;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

είναι αδύνατον να κάνω λάθος Πέτρο, γιατί δεν έξέφρασα κρίση. Πως να το κάνω άλλωστε αφού δεν έχω ακούσει :a0210:
Θεωρητική τα 803 θέλουν παραπάνω (χωρίς να υποτιμώ - σε καμία περίπτωση τον lux!) και η γνώμη για το mytek ήταν φίλων μου και όχι γνωστών.
Και πάλι δεν είναι εκεί η ουσία, αλλά στη σύγκριση του ίδιου υλικού σε 16/44 από ένα πολύ καλύτερο (θεωρητικά) σύστημα.

Αν ακουστεί "σωστότερα" το άλλο πάει περίπατο η θεωρία περί hires. Aυτό είναι το "άρα..." που έγραψα και αυτό είναι που λέω απο την αρχή ότι έχουμε δώσει πολύ μεγαλύτερη αξία στη πηγή απ'ότι της αρμόζει... στο 33% είναι... όχι στο 80%.

ps. Ευχαρίστως και θα ήθελα πολύ μια ακρόαση, ανεξάρτητα hi res κτλ. ελπίζω να τα καταφέρω και να σε ενοχλήσω σύντομα. Φυσικά ανταποδίδω στο φτωχικό μου! -bye-

Mετα χαράς. Περιμένω pm!
Για μια δέυτερη άποψη ρώτα και τον Σπύρο που έχει έρθει.

το Mytec είναι φανταστικό μηχανάκι ... αποδίδει τα πάντα με εξαίρετο τρόπο ενώ διαπρέπει σε όλους τους ρόλους του (ως προ, παθητικός και ένα σωρό άλλα) ... επ' ουδενί μου φάνηκε σκληρό ... στην δε αναπαραγωγή native dsd είναι κοντά στο ''απίστευτο'' ....

E να γι' αυτό λέω Σπύρο μου ότι άλλοι, λένε άλλα...
Σε μένα το χαρακτήρισαν αλλιώς. Βγάλε άκρη -bye-

Tι λές Σπύρο; Tον καταπίνουν τον Lux τα B&W;.. :offtopic: Τέλος απο εμένα..