Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?
θα ήθελα να αναφέρω μερικά πράγματα, αλλά απ ό,τι φαίνεται δεν διαθέτω εμπειρία, εξοπλισμό και γνώσεις
Mου κλέβεις τις ατάκες Μάστορα...
οι διαφορες 96 με 192 εως μη ακουστες (δεν ειμαι ο batman)για να συμπληρωσω το παραπανω ποστ μου και επειδη το εγραψε ο φιλος eyebee μιας και δεν τοχω διαβασει ολο το νημα απ την αρχη.
και εγώ δεν είμαι ο batman και μάλλον ούτε ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου!
Αυτό λέει ο άνθρωπος και το έχει κάνει σαφές.
Ναι υπάρχει καλύτερο απο το 16/44 που μπορούν αρκετά συστήματα να εκμεταλλευτούν...
Αυτός υποστηρίζει ότι μέχρι 20/88 το πολύ... τέτοια δεν υπάρχουν αρκούμαστε στα 24/96.
Και οι διαφορές (σε συγκεκριμένα συστήματα και υλικό) με το 16/44 δεν είναι πάντα ανιχνεύσιμες.
σε αυτά (αν τα αποκωδικοποίησα σωστά) με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και μάλιστα εδώ και χρόνια.
Αρκετοί από εμάς έχουμε εκθέσει επαρκώς τον εξοπλισμό μας στις παρουσιάσεις συστημάτων.
Ο υπέρηχας για παράδειγμα δεν διαθέτει μη upsampling dac
Αν θυμάμαι καλά και ο Σπύρος (Δημοκηδής) το ίδιο.
(αναφέρομαι σε αυτούς γιατί πιστεύω ότι δεν θα με παρεξηγήσουν)
Εσύ αν θυμάμαι καλά έχεις τα 703 με Lux 30W class A, το mytek και το Sony CD5t;oso, Πέτρο?
αν έκανες μια κόντρα (για παράδειγμα) με την metric και 100W class A και esoteric σε υλικό 16/44 θα είχες την ίδια άποψη? άλλη? γιατί?
Ρωτάω γιατί μου φαίνονται λίγα τα 30W του Lux και φίλοι που άκουσαν το mytek μου το χαρακτήρισαν σκληρό σε σημείο μη συμβίωσης.
Πριν αλλάξω τα ηχεία μου ήρθε φίλος και ακούσαμε και το νυν και το πρώην.
Μου είπε (στο περίπου): δεν είσαι καλά που θα αλλάξεις αυτό με το άλλο...
τι θέλω να πω... δεν είναι απαραίτητο αυτό που ακούμε και μας αρέσει να είναι και το "σωστό" για κάποιον άλλον. Ούτε το σύτημά μας να μπορεί να αποδώσει με τον ίδιο τρόπο όλα τα είδη υλικού.
Άρα.........
Πιστεύω και προσπαθώ να υπερσπιστώ την άποψη που έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως και σε αυτό το νήμα, ότι αυτό που ακούμε εξαρτάται και απο το σύστημα. Όχι μόνο απο την πηγή.
Πιθανόν να κάνω και λάθος, αλλά θα πρέπει να γίνει μια καλύτερη τεκμηρίωση από την άλλη πλευρά, αυτό λέω και μόνον.
φιλικά