Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Παιδια καλησπερα,

Σημερα παρελαβα και εγω ,εχει τη εκδοση 1.2.5 στο auto update δεν μου εχει βγαλει καποια νεοτερη εκδοση.
Την κατεβαζω μονος μου?

Καλημέρα φίλε. Κι εμενα 1.2.5 είχε. Κατέβασε απο εδω την τελευταια εκδοση καθως και το τελευταιο zdmc:

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v1-2-10-for-zidoo-x9s-released.3946/

Το zip αρχειο που θα κατεβει για το zdmc, αλλαξε το extention του αρχειου σε apk και θα το δει. Κανε uninstall πρωτα το υπαρχον zdmc.

Εντυπώσεις απο χθες το βραδυ πολυ καλες. Του εβαλα 15 ταινιες 4Κ στο media explorer δεν κολλησε σε καμια εκτος του Avatar. To avatar κολλουσε και στο home theater και στο zdmc. Η ιδια ταινια απο το player σκετο της τηλεορασης μου δεν κολλαει. Ηχος δικαναλος δεν χαθηκε ποτε απο πουθενα, υποτιτλοι πραγματι τρωγονται γραμματα στο πουθενα (σε greek cp το εχω), μπρος πισω πηγαινα σκιπ τις ταινιες και ο ηχος ηταν ενταξει. Σεταρα και kodi και τα addons και ολα καλα παιζουν κανονικα. Νομιζω οτι τα 4Κ αρχεια μου δειχνουν πολυ καλυτερα σε σχεση με το player της τηλεορασης που εβλεπα μεχρι τωρα. Περιμενουμε διορθωση υποτιτλων, λαθακια των μεταφρασεων κλπ.

Ερωτηση: Η θεση και το μεγεθος των υποτιτλων στο media explorer δεν σωνονται; Πρεπει σε καθε ταινια να το φτιαχνεις;

Ερωτηση: Η θεση και το μεγεθος των υποτιτλων στο media explorer δεν σωνονται; Πρεπει σε καθε ταινια να το φτιαχνεις;

στο mediacenter οταν παιζει η ταινια,πατας το menu απο το κοντρολ.
ενα απο αυτα ειναι και το subtitles.εκει μεσα τα φτιαχνεις ολα.

Καλημέρα φίλε. Κι εμενα 1.2.5 είχε. Κατέβασε απο εδω την τελευταια εκδοση καθως και το τελευταιο zdmc:

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v1-2-10-for-zidoo-x9s-released.3946/

Το zip αρχειο που θα κατεβει για το zdmc, αλλαξε το extention του αρχειου σε apk και θα το δει. Κανε uninstall πρωτα το υπαρχον zdmc.

Εντυπώσεις απο χθες το βραδυ πολυ καλες. Του εβαλα 15 ταινιες 4Κ στο media explorer δεν κολλησε σε καμια εκτος του Avatar. To avatar κολλουσε και στο home theater και στο zdmc. Η ιδια ταινια απο το player σκετο της τηλεορασης μου δεν κολλαει. Ηχος δικαναλος δεν χαθηκε ποτε απο πουθενα, υποτιτλοι πραγματι τρωγονται γραμματα στο πουθενα (σε greek cp το εχω), μπρος πισω πηγαινα σκιπ τις ταινιες και ο ηχος ηταν ενταξει. Σεταρα και kodi και τα addons και ολα καλα παιζουν κανονικα. Νομιζω οτι τα 4Κ αρχεια μου δειχνουν πολυ καλυτερα σε σχεση με το player της τηλεορασης που εβλεπα μεχρι τωρα. Περιμενουμε διορθωση υποτιτλων, λαθακια των μεταφρασεων κλπ.

Καλημέρα,

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ,θα το δοκιμάσω το απόγευμα.

στο mediacenter οταν παιζει η ταινια,πατας το menu απο το κοντρολ.
ενα απο αυτα ειναι και το subtitles.εκει μεσα τα φτιαχνεις ολα.

Ναι το ξερω αυτο. Αν αποθηκευονται οι ρυθμισεις για να μην το κανω σε καθε ταινια ρωταω. Γιατι στο med600 τις κραταγε

το εχω αναφερει και εγω.δεν κραταει ουτε το Offset ουτε την κωδικοποιηση.πιστευω να φτιαχτει στην πορεια.
το θεμα ειναι οτι δεν μπορω στο zdmc να σηκωσω του υποτιτλους,με οποια ρυθμιση και να κανω μεσα απο το μενου του Kodi.
στην καλυτερη παει πανω απο την μαυρη μπαρα και δεν το κουναει ρουπι..!!

Βασικά οποιοδήποτε signed app το προτιμάμε με κλειστά μάτια σε σχέση με άλλο. Το μη signed ZDMC έχει πολλά θέματα όπως προέκυψε στην πορεία καθώς πολλά add ons χρειάζεται να αλλάξουν αρχεία στο file system και δεν μπορούσαν να το κάνουν. Το θέμα είναι ότι πρέπει η Zidoo να περνάει το signed με τα updates αν είναι εφικτό για να μην κάνουμε backup/restore τα settings.

@typernikv71

τι settings έχεις στα του ήχου στο ZDMC; Παίζεις με τον external player;

Βασικά οποιοδήποτε signed app το προτιμάμε με κλειστά μάτια σε σχέση με άλλο. Το μη signed ZDMC έχει πολλά θέματα όπως προέκυψε στην πορεία καθώς πολλά add ons χρειάζεται να αλλάξουν αρχεία στο file system και δεν μπορούσαν να το κάνουν. Το θέμα είναι ότι πρέπει η Zidoo να περνάει το signed με τα updates αν είναι εφικτό για να μην κάνουμε backup/restore τα settings.

@typernikv71

τι settings έχεις στα του ήχου στο ZDMC; Παίζεις με τον external player;

Εχω συνδέσει το x9s με πτική ινα στον ενισχυτή , απο ZDMC /KODI μου βγαζει ηχο μόνο 2 κανάλια και οχι dd η dts.
Αν μπορείς να μου πεις τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω θα το εκτιμούσα.
Απο τον αλλο player ενω στην αρχή επαιζε κανονικά dts hd κλπ. μετά επαιξε μονο ταινίες με dolby digital.

Ευχαριστώ

Εχω συνδέσει το x9s με πτική ινα στον ενισχυτή , απο ZDMC /KODI μου βγαζει ηχο μόνο 2 κανάλια και οχι dd η dts.
Αν μπορείς να μου πεις τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω θα το εκτιμούσα.
Απο τον αλλο player ενω στην αρχή επαιζε κανονικά dts hd κλπ. μετά επαιξε μονο ταινίες με dolby digital.

Ευχαριστώ

εδω εισαι..

https://www.youtube.com/watch?v=jwYEg8zQimI

Ευχαριστώ πολύ,

Το Exodus στο kodi οι ταινίες δεν ειναι dd ,dts , η χρειαζεται να βάλω αλλη πηγή?
Για τον ηχο πρέπει να συνδέσω τον ενισχυτή εκτός απο την οπτική ινα και με hdmi?

Ευχαριστώ πολύ,

Το Exodus στο kodi οι ταινίες δεν ειναι dd ,dts , η χρειαζεται να βάλω αλλη πηγή?
Για τον ηχο πρέπει να συνδέσω τον ενισχυτή εκτός απο την οπτική ινα και με hdmi?

στο exodus και γενικα σε αυτες τις εφαρμογες,ο ηχος ειναι δικαναλος.
εαν δεν εχεις ενισχυτη με hd audio,δεν υπαρχει λογος να βαλεις hdmi για ηχο.

Βασικά το video έχει μια λεπτομέρεια που είναι λάθος. Προσωπικά το αντιμετώπισα καθώς σε AAC 5.1, δεν είχα 5.1. Η λύση ήταν να βάλω το Number of Channels 2.0, να κάνω Enable το Passthrough και στη συνέχεια, κάτω από το Passthrough να ενεργοποιήσω όλα τα radio buttons με το σημαντικότερο να είναι το Enable Dolby Digital (AC3) Transcoding. Το "ενεργοποιήσω όλα τα radio buttons" και κυρίως αυτά των υποστηριζόμενων formats είναι σχετικό και πάντα σε σχέση με το τι υποστηρίζει ο ενισχυτής σου. Σίγουρα θα βάλεις τα AC3 και DTS και από εκεί και πέρα αν υποστηρίζει HD τα βάζεις αλλά θα πρέπει να συνδέσεις το x9s με τον ενισχυτή σου με HDMI.

Σημειωτέο ότι αν βρεις 5.1 audio μέσω Exodus, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι AAC.

Και πως συνδεουμε το x9s με hdmi στον ενισχυτη αφου εχει μια εξοδο?
Εχεις καποιο addon για kodi με dts hd?
Ο ενισχυτης μου υποστιριζει hd audio ειναι ο yamaha rx-v663.

Ευχαριστώ.

Ο ενισχυτής σου υποστηρίζει 2 πηγές η μία είναι η DVD (In1) και η άλλη DTV/CBL (In2). Και ασφαλώς υπάρχει και η out η οποία πάει στην TV. Δεν ξέρω πόσες πηγές έχεις στον ενισχυτή σου. Το x9s μπορείς να το βάλεις πχ στο HDMI IN2 (αν έχεις κάτι στο 1) και να έχεις έτσι και HD ήχο. Addon με dts-hd δύσκολα θα βρεις γιατί το streaming μέσω web θα ήθελε μια καλή σύνδεση internet. Μπορείς όμως να κατεβάσεις video samples με HD ήχο και να τα παίξεις ως αρχεία. H παρακάτω σελίδα σου παρέχει ότι χρειάζεσαι

http://kodi.wiki/view/Samples

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Αρα χρειάζομαι ενα hdmi hub για να συνδέσω το x9s με τον ενισχυτή?

Αν έχεις τώρα μια πηγή, τότε προσθέτεις το x9s στη δεύτερη. Τα HDMI In1 & 2 χρησιμοποιούνται; Αν όχι δεν χρειάζεσαι. Αν ναι, θέλεις.

Και πως συνδεουμε το x9s με hdmi στον ενισχυτη αφου εχει μια εξοδο?
Εχεις καποιο addon για kodi με dts hd?
Ο ενισχυτης μου υποστιριζει hd audio ειναι ο yamaha rx-v663.

Ευχαριστώ.

ο ενισχυτης σου λειτουργει και σαν hdmi switch.απ`οτι βλεπω εχει 2 ιν ενα αουτ.εαν εχεις 2 συσκευες hdmi σου φτανει.2 στο ιν και το αουτ σε ενα ιν hdmi της τιβι.
διαφορετικα βαζεις επανω στον yamaha τις 2 και τις αλλες ξεχωριστα κατευθειαν επανω στην τηλεοραση.

Παιδια το sportsdevil πως το βαζω στο kodi; Ειναι ιδια η διαδικασια οπως σε υπολογιστη; Το αρχειο που πρεπει να κατεβει θα το δει το x9s;

Μπορεἰς να το κατεβασεις απο τον explorer του x9s ,θα αποθηκευτεί στα downloads και μπορεις να το κάνεις μετά install απο το ZDMC.