- 21 January 2007
- 21,629
Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις
Και εγώ είχα πάει σε κάτι μαθήματα από τη ΝΕΛΕ
Νομαρχιακή επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης
(αν το πεις σήμερα θα σε νομίζουν για εξω-κοινοβουλευτική αριστερά)
Είχε κύρια Δημοσίους Υπάλληλους που είχαν έρθει για εκπαίδευση
Δεν μπορώ να σου πω ότι έμαθαν και πολλά , αλλά έκαναν μια προσπάθεια
Ήταν η γενιά υπαλλήλων που τελικά μάλλον έμειναν στο κομπιουτεράκι (επιστημονικό) και γραφομηχανή
Αλλά πήραν μια γεύση του τι έρχεται - Δεν αντιστάθηκαν στην πρόοδο
Έμαθαν να συνεργάζονται τουλάχιστον με τους νεότερους υπαλλήλους που τους έδειχναν πράγματα σε PC
Τότε ακόμα φυσικά σε πολλά τεχνικά γραφεία έβρισκες υπαλλήλους μηχανικούς κ.ο.κ. που ούτε καν κομπιουτεράκι δεν χρησιμοποιούσαν και καναν τις πράξεις στο χέρι
Αντίστοιχα μια γενιά μηχανικών μέχρι τα μέσα του 90, δεν χρησιμοποίησαν ποτέ spreadsheets , μόνο χειρόγραφα τα πάντα, και με το κομπιουτεράκι σαν επιμήκυνση του χεριού τους
Αυτά να τα θυμόμαστε και εμείς, όταν μεθαύριο θα θέλουμε πληκτρολόγιο ή δεν ξέρω τι, και οι νέοι θα χρησιμοποιούν AI bots …
Τί μου θύμισες τώρα...
Μαθήματα πληροφορικής για Έλληνες, από την Ελληνική Εκκλησία του Bielefeld κάπου στα 1992: DR-DOS και Word Perfect...
Και εγώ είχα πάει σε κάτι μαθήματα από τη ΝΕΛΕ
Νομαρχιακή επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης
(αν το πεις σήμερα θα σε νομίζουν για εξω-κοινοβουλευτική αριστερά)
Είχε κύρια Δημοσίους Υπάλληλους που είχαν έρθει για εκπαίδευση
Δεν μπορώ να σου πω ότι έμαθαν και πολλά , αλλά έκαναν μια προσπάθεια
Ήταν η γενιά υπαλλήλων που τελικά μάλλον έμειναν στο κομπιουτεράκι (επιστημονικό) και γραφομηχανή
Αλλά πήραν μια γεύση του τι έρχεται - Δεν αντιστάθηκαν στην πρόοδο
Έμαθαν να συνεργάζονται τουλάχιστον με τους νεότερους υπαλλήλους που τους έδειχναν πράγματα σε PC
Τότε ακόμα φυσικά σε πολλά τεχνικά γραφεία έβρισκες υπαλλήλους μηχανικούς κ.ο.κ. που ούτε καν κομπιουτεράκι δεν χρησιμοποιούσαν και καναν τις πράξεις στο χέρι
Αντίστοιχα μια γενιά μηχανικών μέχρι τα μέσα του 90, δεν χρησιμοποίησαν ποτέ spreadsheets , μόνο χειρόγραφα τα πάντα, και με το κομπιουτεράκι σαν επιμήκυνση του χεριού τους
Αυτά να τα θυμόμαστε και εμείς, όταν μεθαύριο θα θέλουμε πληκτρολόγιο ή δεν ξέρω τι, και οι νέοι θα χρησιμοποιούν AI bots …