8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Τί μου θύμισες τώρα...

Μαθήματα πληροφορικής για Έλληνες, από την Ελληνική Εκκλησία του Bielefeld κάπου στα 1992: DR-DOS και Word Perfect...

Και εγώ είχα πάει σε κάτι μαθήματα από τη ΝΕΛΕ
Νομαρχιακή επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης
(αν το πεις σήμερα θα σε νομίζουν για εξω-κοινοβουλευτική αριστερά)
Είχε κύρια Δημοσίους Υπάλληλους που είχαν έρθει για εκπαίδευση
Δεν μπορώ να σου πω ότι έμαθαν και πολλά , αλλά έκαναν μια προσπάθεια
Ήταν η γενιά υπαλλήλων που τελικά μάλλον έμειναν στο κομπιουτεράκι (επιστημονικό) και γραφομηχανή
Αλλά πήραν μια γεύση του τι έρχεται - Δεν αντιστάθηκαν στην πρόοδο
Έμαθαν να συνεργάζονται τουλάχιστον με τους νεότερους υπαλλήλους που τους έδειχναν πράγματα σε PC

Τότε ακόμα φυσικά σε πολλά τεχνικά γραφεία έβρισκες υπαλλήλους μηχανικούς κ.ο.κ. που ούτε καν κομπιουτεράκι δεν χρησιμοποιούσαν και καναν τις πράξεις στο χέρι
Αντίστοιχα μια γενιά μηχανικών μέχρι τα μέσα του 90, δεν χρησιμοποίησαν ποτέ spreadsheets , μόνο χειρόγραφα τα πάντα, και με το κομπιουτεράκι σαν επιμήκυνση του χεριού τους
Αυτά να τα θυμόμαστε και εμείς, όταν μεθαύριο θα θέλουμε πληκτρολόγιο ή δεν ξέρω τι, και οι νέοι θα χρησιμοποιούν AI bots …

Εγώ ποτέ δε συμπάθησα το WS 2000 , το Wordperfect μου φαινόταν καλύτερο. Το Volkswriter για μένα ήταν πιο φιλικό.

Ήμουν από τους πρώτους που πέρασε στα Win 3.0 . Έβλεπα και τους γνωστούς που μπορούσαν να δουλεύουν με κυριλλικά και άλλες γλώσσες τόσο εύκολα στα mac και στους Amstrad 6128 και δεν άντεχα

Στα development εργαλεία της εποχής …
Η Turbo Pascal 5 ήταν θησαυρός για τον απλό λόγο ότι είχε πολλές βιβλιοθήκες και είχε Help για τα πάντα.

Εχω πειραξει κωδικα μεσα στις βιβλιοθηκες της Πασχαλιτσας :rolleyes: ....

Τσου :flute: .... δεν λεω :flute: ....

Ποια αλλη εβγαζε 486 chips ?

TI-486DX4-100c.jpg

Ναι αλλα μονο αυτη ? :chinscratch:.....

Οχι δα .... υπηρχε και αλλη ! :proud:

L_UMC-U5SX%20486-33F%20(40)%20(on%20PGA%20adapter).jpg

.... και αλλη :proud: ....

L_ST-ST486DX-40.jpg

.... και αλλη ..... ΩΠ :blink: ..... ΙΒΜ με σταμπα της Cyrix ? :bang: ... η Cyrix με σταμπα IBM ? :blink:

L_IBM-486-4V375QIC%20(on%20PGA%20adapter).jpg

Αυτη η τελευταια :flute: ... δεν εβγαζε κατι παρακατιανα, του σωρου, PowerPC 601 τσιπακια τοτε ? :smash:

Eπιτηδες δεν τις εβαλα ! :SFGSFGSF:

Ποσταρετε κατι και εσεις ρε καρντασια.

Πολυς κοσμακης ειχε Cyrix 486 .... τοτε !

Για AMD δεν το συζηταω :flute: .....

Οι φουρνοι βγαζαν λιγοτερα κουλουρια :laugh:

O Cyrix ήταν μπάζο.
Πιο πολύ ζεσταινόταν παρά σκεφτόταν.
Από την άλλη η AMD είχε βγάλει τρελά 486 με κορυφαίο αν θυμάμαι καλά το DX4 133Mhz

Autocad 2.1
Ήθελες μαθηματικό συνεπεξεργαστή και ποντίκι
Αντί του coprocessor μπορούσες να φορτώσεις από το config.sys εξομοίωση
DEVICE=EM87.SYS

Όι όι όι μάναμ...
Μου θύμισες εποχές που δούλευα σε 3D Studio και ήθελα κανένα δεκάλεπτο για κάθε δευτερόλεπτο rendering!
Αν έβαζες και 2-3 πηγές φωτός πήγαινες για ύπνο.

TCL ποτε σκέτο δεν το βρήκα, μονο αργότερα σε TCL/TK
4GL δεν θυμάμε να γραφω, πρεπει να ήταν αργότερα σε win 3+ (delphi etc.)
Στην ουσία μετα ήθε το MS Office και η Access που αντικατέστησε τη dbIV για απλές χρήσεις

Η tk μπήκε σχεδόν αμέσως με το που κυκλοφόρησε η TCL (χαϊδευτικά τικλ).
Η 4GL προϋπήρχε.
Η Delphi ήταν πρακτικά Visual Pascal.
Τα έχω διδαχθεί/δουλέψει όλα αυτά και μόνο το TCL σιχαίνομαι :D

Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Από την άλλη η AMD είχε βγάλει τρελά 486 με κορυφαίο αν θυμάμαι καλά το DX4 133Mhz

Toν εχω ακομα ! :proud: .... Tαξε μου :smash:

Am 5x86-P75 .... η ακριβης ονομασια του !

Στα 3.45 Volt :proud:

Oπως επισης ... εχω και το κουτι του ... :love: ....

486_66MHz_DX2_Double_Speed_Iomega_Tape.jpg

Δεν ειναι το ιδιο ψηλο (αφαιρεσε το πανω-πανω φατνιο). Sorry :nounder:
(αυτο που βλεπεις .... μαλλον κυκλοφορησε στην αγορα εξωτερικου).
Kαι τα ledακια ... δειχνουν 99 ! :rolleyes: Δεν υπηρχε προβλεψη για τριτο ψηφιο !

Παιδες, τωρα που το θυμηθηκα .... εχω και ενα απο τα πιο γρηγορα x8 CD drives. Eνα Hitachi.
Χρονος κλεισιματος tray, περιστροφης δισκου και ... αναγνωσης : 2 SEC !!!! Oπως το γραφω !
Νο kidding. Το τωρινο βαρυ πεπονι (Plextor PXL 871) ... 12 δευτερολεπτα για ολα τα παραπανω.
Παω στην κουζινα να πλυνω πιατα ... :icon15: ...

Απ'αυτην την οπτικη γωνια ..... το σασι του 5150 ειναι ΠΟΛΥ μοντερνο σκαριφημα ..... πραγματικα φουτουριστικο.

IBM_5150_Casing.jpg

Δεν το ειχα δει ΠΟΤΕ χωρις τα ηλεκτρονικα του (και τα δισκικα του) .... δεν το κρυβω .... I'M STUNNED !

Και μαλλον .... πρεπει να ειναι και ΓΑΙΔΟΥΡΙ αξιοπιστιας και αντοχης .... τουλαχιστον απο αυτην την αποσταση.
Αμα εχει καμια οξειδωση απο κοντα ... θα ξενερωσω ασχημα. Μπα .... δεν θα ψαξω για μεγαλυτερη αναλυση.

Θέλω να βρω κανα δυό οριζόντια παλιά atx desktops να μεταφέρω 2 motherboards που έχω. Είναι η αδυναμία μου τα παλιά οριζόντια.

Τα AS/300 και AS/400 , ισως οι παλιοτεροι να τα θυμουνται.
Αποτελουσαν την αιχμη του δορατος της αυτοκρατειρας IBM. Τουλαχιστον για τις δεκαετιες του 80 και 90.
Ειδικα στον εταιρικο τομεα και οτιδηποτε χρειαζοταν αξιοπιστια (σε μεσαιες και μεγαλες επιχειρησεις) ηταν
μονοδρομος. Και τα κοστη τους .... ΕΤΑΙΡΙΚΑ !!!! Απλησιαστα ακομα και απο χομπιστα με βαθιες τσεπες.

Ψαχνωντας λοιπον, αλιευσα (μολις) αυτο το SCSI Kraken > :blink: .... γιατι .... περι Kraken προκειται !
Aναγνωριζεται ενα εκπληκτικο (για την εποχη) chip ?

IBM%2021H5364%20AS400e%20SCSI%20CONTROLLER%20wCACHE%20PCI.jpg

Ριξτε μια ματια στην τιμη > http://www.ebay.co.uk/itm/IBM-21H5364-AS-400e-PCI-SCSI-Controller-with-Cache-/301784168936

Δεινοσαυρικα πραματα .... :proud::proud::proud:

58353707_fcaecce01e.jpg

Τα as/400 έχουν μετονομαστεί εδώ και χρόνια σε I series και βασιλεύουν ακόμα ανάγκη τον κόσμο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλησπέρα,

Απολαυστικό thread μου θύμισε διάφορα, πρώτη επαφή με υπολογιστές το 86 μέσα από το pixel, πρώτος υπολογιστής 6128 την άνοιξη του 87, είμουν 13 και πρώτο pc το 91.

Αααα :rolleyes: ... εσυ εισαι νεουπας :blush: (σαν εμενα :laugh:)
Εδω μεσα εχουμε μαθουσαλες :flute: (εποχων NewBrain και ΖΧ Spectrum !!!)

Welcome .... -bye- ... (αν και βλεπω ημερομηνια εγγραφης 2008 :rolleyes:)

Αααα ... εσυ εισαι νεουπας :blush: (σαν εμενα :laugh
Εδω μεσα εχουμε μαθουσαλες :flute: (εποχων NewBrain και ΖΧ Spectrum !!!)

Welcome .... -bye- ... (αν και βλεπω ημερομηνια εγγραφης 2008 )

Είμαι παλιός στο forum αλλά κυρίως παρακολουθώ τα threads, αλλά δεν καρατηθηκα.
Έχω φορτώσει παιχνίδια από κασέτα σε 464 και zx+ φίλων αλλά και λόγω δουλειάς έχω κάνει backup σε reel.