Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Στις συσκευες class II , το σασι τους γειωνεται μεσω της επιστροφης του ιντερκονεκτ καλωδιου αλλης συνδεδεμενης στον ενισχυτη συσκευης.
Αυτο μπορει και να σημαινει οτι βαζοντας καλωδιο γειωσης στον ενισχυτη αυτον , να μην ελαττωθει ο οποιος θορυβος, αλλα να αυξηθει λογω βρογχου που θα δημιουργηθει απο αλλη συσκευη στο συστημα , νοουμενου οτι αυτη ειναι class I.

Στις συσκευες class II , το σασι τους γειωνεται μεσω της επιστροφης του ιντερκονεκτ καλωδιου αλλης συνδεδεμενης στον ενισχυτη συσκευης.

Πες τα...

Η Yamaha εβαλε διπολικό καλώδιο κ εσείς θέλετε να βγάλετε επιπλέον γείωση από το σασί? Λάθος και κατά την δική μου γνώμη

Σαν (προφανως) "CLASS II" συσκευη, ο ενισχυτης του ειναι σχεδιασμενος να δουλευει ασφαλισμενα χωρις καλωδιο γειωσης.
Η τοποθετηση εξωτερικου καλωδιου γειωσης δεν ειναι 100% ασφαλης.
Αν θελει ντε και καλα καλωδιο γειωσης, αυτο μπορει να γινει αλλαζοντας στον ενισχυτη το διπλο AC inlet με τριπλο και να γειωσει το σασι του ενισχυτη εσωτερικα και ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ. Μετα ας παρει και τριπλο καλωδιο ρευματος της επιλογης του.

Σωστό αυτό που λες αλλά δεν το κάνουν όλοι.. μη σου πω ότι το κάνουν ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα...

Η Yamaha εβαλε διπολικό καλώδιο κ εσείς θέλετε να βγάλετε επιπλέον γείωση από το σασί? Λάθος και κατά την δική μου γνώμη

Ναι αλλα εβαλε και υποδοχη ground στο σασι για την περιπτωση που δημιουργηθει καποιος απροβλεπτος βρογχος γειωσης.
Για τετοιες περιπτωσεις μιλαμε οχι στα καλα καθουμενα.

Ναι αλλα εβαλε και υποδοχη ground στο σασι για την περιπτωση που δημιουργηθει καποιος απροβλεπτος βρογχος γειωσης.
Για τετοιες περιπτωσεις μιλαμε οχι στα καλα καθουμενα.

Να καταλάβω γιατί δεν τα ξέρω καλά. Η γείωση στο σασί είναι για να γειωθεί το πικάπ σωστά? Μετά από εκεί "φεύγει" μέσω RCA. Η επιπλέον γείωση που κατά τα άλλα η Yamaha δεν έχει προβλέψει σε τι θα εξυπηρετήσει?

Κατ' αρχήν,με το Qobuz είστε τόσο περιορισμένοι από διαθεσιμότητα όσο και με το πικάπ.Ακομη και στο forte του(δεν έχει σχεδόν τίποτα άλλο)την Κλασσική Μουσική.
Το Streaming κι αν χρειάζεται καλώδια κι αξεσουάρ!Τα πλήρωσα όμως ποτέ ξανά.
Οποιος θέλει το καλύτερο,αγοράζει την original έκδοση σε βινύλιο κι από κει παν κι οι άλλοι.

Φαντάζομαι έχει να κάνει με το είδος της μουσικής που ακούει ο καθένας μας.

Εγώ στα progressive metal 90's τέλη 80's δεν βρίσκω τόσες πολλές ελλείψεις.

Που δεν είναι και το πιο εμπορικό είδος.

Π.χ. τα δυο πρώτα των Ελλήνων Horizon's δεν τα βρίσκω αλλά υποθέτω ότι έχει να κάνει με το ότι βγήκαν από μικρή εταιρεία στα 90's η οποία έκλεισε.

Τα επόμενα τους τα βρίσκω.

όμοια πχ Sieges Even.

όλα εκτός ενός.

Κάτι Buon Vecchio Charlie πχ δεν τα βρίσκω αλλά οι τιμές τους είναι απλησίαστες ή αμφιλεγόμενης ποιότητας.

Επίσης, το να στήσεις ένα καλό streaming set up είναι θεωρώ πιο εύκολο για την πλειοψηφία, ειδικά επαρχία.

Και ειδικά αν δεν πιάνουν τα χέρια σου ή δεν έχεις γνωστό με χρόνο ή διάθεση να βοηθήσει.

Εγώ στο Βόλο έχω δυο γνωστούς αλλά δεν έχουν χρόνο ούτε τα συστήματα τους να ακούσουν.

Αποτέλεσμα το systemdeck μου πρέπει να το κατεβάσω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για σερβις.

Πέρα επίσης, από τα καλώδια που πάνω κάτω είναι κοινά σε ένα turntable έχεις τόσα υποσυστήματα/ μέρη να κοιτάξεις αν θέλεις να το βελτιώσεις/ τερματίσεις ή απλά να παίζει σωστά.

Βελόνες κλπ

Χώρια για phono, πλύσιμο δίσκων κλπ., ευθυγραμμίσεις, να είναι ίσιο κλπ

Τα βλέπω/ σκέφτομαι και ιδρώνω.

Και για αυτό το έχω αφήσει όπως είναι προσθέτοντας απλά ένα ifi zen 3 και ακούω όπως είναι κανένα βινύλιο για την αίσθηση και την διαδικασία γνωρίζοντας ότι δεν παίρνω το μέγιστο.

Εν αντιθέσει με το streaming είναι πιο βατό να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του.

Για εμένα αυτό πάντα, αλλά θεωρώ ότι και για την πλειοψηφία των κάτω των 47 που είναι η ηλικία μου.

Αν βέβαια καθίσουν να ασχοληθούν και δεν ακούν από το κινητό με ένα Bluetooth ηχείο στην καλύτερη.

Προσωπικά πιστεύω το βινύλιο θέλει περισσότερο κόπο/ χρόνο για το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να αμφισβητώ ότι ένα ποιοτικό και καλά στημένο σύστημα θα ακούγεται καλύτερα από streaming.

• Like
Reactions: vlad66
Αν καταρρεύσουν οι πλατφόρμες, αν καταρρεύσει το internet που έχω 2 πολύ όμορφες συσκευές να τις κοιτάω... :LOL:

View attachment 277552
Δεν θα το κοιτάς, το Eversolo παίρνει εσωτερικό σκληρό δίσκο..
Μπορείς να ακούς τα αρχεία σου χωρίς ίντερνετ φυσικά...

Πες τα...

Διαφωνώ 100%

Δεν υπάρχει πια συσκευή που να μην της έχω αλλάξει το iec από 2πολικό σε 3πολικό και έλα μια μέρα να δεις αν υπάρχει πρόβλημα.

Η 1η φορά που το έκανα σε συσκευή ήταν σε AV Yamaha στο σπίτι της Νίκαιας όπου είχα θέματα θορύβου γιατί πολυκάναλο και 2καναλο ήταν μαζί..
Γινόταν δηλαδή της κακομοίρας με τους ενισχυτές και τα pre out & main in..

Σταμάτησαν τα προβλήματα όταν έβαλα 3πολικό στον RX V1300

Ναι, είχα από τότε και τον προενισχυτή audiolab με 2πολικό όπως έχεις τον δικό σου.

Διαφωνώ 100%

Δεν υπάρχει πια συσκευή που να μην της έχω αλλάξει το iec από 2πολικό σε 3πολικό και έλα μια μέρα να δεις αν υπάρχει πρόβλημα.

Η 1η φορά που το έκανα σε συσκευή ήταν σε AV Yamaha στο σπίτι της Νίκαιας όπου είχα θέματα θορύβου γιατί πολυκάναλο και 2καναλο ήταν μαζί..
Γινόταν δηλαδή της κακομοίρας με τους ενισχυτές και τα pre out & main in..

Σταμάτησαν τα προβλήματα όταν έβαλα 3πολικό στον RX V1300

Ναι, είχα από τότε και τον προενισχυτή audiolab με 2πολικό όπως έχεις τον δικό σου.

Εγώ πάντως δεν έχω θέματα αλλά δεν έχω και πικάπ. Μπορεί να παίζει ρόλο. Επίσης σε μένα μόνο μια συσκευή από τις συνδεδεμένες έχουν γείωση με την πρίζα.

Αν καταρρεύσει το ιντερνετ θα έχουμε υποθέτω σοβαρότερα προβλήματα να μας απασχολούν καθώς δεν θα αποτελεί απλώς μια επιστροφή στην προ διαδικτύου σημερινή εποχή.

• Like
Δεν θα το κοιτάς, το Eversolo παίρνει εσωτερικό σκληρό δίσκο..
Μπορείς να ακούς τα αρχεία σου χωρίς ίντερνετ φυσικά...
Δεν έχω αρχεία σε σκληρό.

Μια φορά που μου έδωσε ο mdvq και τον σύνδεσα με usb τα κακάρωσε το τροφοδοτικό του Α6 και δεν το ξανακάνω.

(Άσε που με σκληρό χωρίς internet πάλι θα κοιτάω μια όμορφη συσκευή.. το switch evo2) :LOL:

Εγώ πάντως δεν έχω θέματα αλλά δεν έχω και πικάπ. Μπορεί να παίζει ρόλο. Επίσης σε μένα μόνο μια συσκευή από τις συνδεδεμένες έχουν γείωση με την πρίζα.
Ποιά συσκευή σου έχει γείωση στο δίκτυο;;
Ο τελικός μήπως ;;;

Δεν έχω αρχεία σε σκληρό.

Μια φορά που μου έδωσε ο mdvq και τον σύνδεσα με usb τα κακάρωσε το τροφοδοτικό του Α6 και δεν το ξανακάνω.

(Άσε που με σκληρό χωρίς internet πάλι θα κοιτάω μια όμορφη συσκευή.. το switch evo2) :LOL:
Εάν βάλεις έναν M2 ssd μέσα στο Eversolo δεν θα έχεις κανένα θέμα με το τροφοδοτικό του, είναι φτιαγμένο για αυτή την χρήση..

Αρχεία μουσικής έχουμε άπειρα, μπορώ να σου δώσω πολυυυυ μουσική όταν θα χρειαστείς...

• Like
Να καταλάβω γιατί δεν τα ξέρω καλά. Η γείωση στο σασί είναι για να γειωθεί το πικάπ σωστά? Μετά από εκεί "φεύγει" μέσω RCA. Η επιπλέον γείωση που κατά τα άλλα η Yamaha δεν έχει προβλέψει σε τι θα εξυπηρετήσει?

Αν γίνει κάτι κακό στην συσκευή και περάσει η τάση του δικτύου στο σασί, αυτό να είναι άμεσα γειωμένο στο δίκτυο και να ρίξει την ασφάλεια στον πίνακα πριν προλάβουν να πάθουν ζημιά οι υπόλοιπες συσκευές που "δίνουν" γείωση από το - των rca τους.

Για μένα είναι απαράδεκτο σήμερα συσκευή να μην έχει 3πολικό iec.

Εάν βάλεις έναν M2 ssd μέσα στο Eversolo δεν θα έχεις κανένα θέμα με το τροφοδοτικό του, είναι φτιαγμένο για αυτή την χρήση..

Αρχεία μουσικής έχουμε άπειρα, μπορώ να σου δώσω πολυυυυ μουσική όταν θα χρειαστείς...

Γι΄αυτό άφησα το κενό στην έξτρα κατασκευή της βάσης στο Α6.. για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τον ssd.

Αυτό αν καταρρεύσει το σύμπαν δηλαδή... :LOL: