Κατ' αρχήν,με το Qobuz είστε τόσο περιορισμένοι από διαθεσιμότητα όσο και με το πικάπ.Ακομη και στο forte του(δεν έχει σχεδόν τίποτα άλλο)την Κλασσική Μουσική.
Το Streaming κι αν χρειάζεται καλώδια κι αξεσουάρ!Τα πλήρωσα όμως ποτέ ξανά.
Οποιος θέλει το καλύτερο,αγοράζει την original έκδοση σε βινύλιο κι από κει παν κι οι άλλοι.
Φαντάζομαι έχει να κάνει με το είδος της μουσικής που ακούει ο καθένας μας.
Εγώ στα progressive metal 90's τέλη 80's δεν βρίσκω τόσες πολλές ελλείψεις.
Που δεν είναι και το πιο εμπορικό είδος.
Π.χ. τα δυο πρώτα των Ελλήνων Horizon's δεν τα βρίσκω αλλά υποθέτω ότι έχει να κάνει με το ότι βγήκαν από μικρή εταιρεία στα 90's η οποία έκλεισε.
Τα επόμενα τους τα βρίσκω.
όμοια πχ Sieges Even.
όλα εκτός ενός.
Κάτι Buon Vecchio Charlie πχ δεν τα βρίσκω αλλά οι τιμές τους είναι απλησίαστες ή αμφιλεγόμενης ποιότητας.
Επίσης, το να στήσεις ένα καλό streaming set up είναι θεωρώ πιο εύκολο για την πλειοψηφία, ειδικά επαρχία.
Και ειδικά αν δεν πιάνουν τα χέρια σου ή δεν έχεις γνωστό με χρόνο ή διάθεση να βοηθήσει.
Εγώ στο Βόλο έχω δυο γνωστούς αλλά δεν έχουν χρόνο ούτε τα συστήματα τους να ακούσουν.
Αποτέλεσμα το systemdeck μου πρέπει να το κατεβάσω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για σερβις.
Πέρα επίσης, από τα καλώδια που πάνω κάτω είναι κοινά σε ένα turntable έχεις τόσα υποσυστήματα/ μέρη να κοιτάξεις αν θέλεις να το βελτιώσεις/ τερματίσεις ή απλά να παίζει σωστά.
Βελόνες κλπ
Χώρια για phono, πλύσιμο δίσκων κλπ., ευθυγραμμίσεις, να είναι ίσιο κλπ
Τα βλέπω/ σκέφτομαι και ιδρώνω.
Και για αυτό το έχω αφήσει όπως είναι προσθέτοντας απλά ένα ifi zen 3 και ακούω όπως είναι κανένα βινύλιο για την αίσθηση και την διαδικασία γνωρίζοντας ότι δεν παίρνω το μέγιστο.
Εν αντιθέσει με το streaming είναι πιο βατό να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του.
Για εμένα αυτό πάντα, αλλά θεωρώ ότι και για την πλειοψηφία των κάτω των 47 που είναι η ηλικία μου.
Αν βέβαια καθίσουν να ασχοληθούν και δεν ακούν από το κινητό με ένα Bluetooth ηχείο στην καλύτερη.
Προσωπικά πιστεύω το βινύλιο θέλει περισσότερο κόπο/ χρόνο για το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να αμφισβητώ ότι ένα ποιοτικό και καλά στημένο σύστημα θα ακούγεται καλύτερα από streaming.