Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

Δεν νομίζω να χρησιμοποιώ πουθενά σοφισμούς... αντιθέτως μου αρέσει να ελέγχω, όπου τους βρίσκω, αριθμούς καθώς και να αξιολογώ τη λογική πορεία εξαγωγής ενός συμπεράσματος.

αν δεν είναι σοφισμός να αναγάγεις το δικό μου λάθος σε αποδόμηση του αρχικού κειμένου τότε πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι αν έχουμε χάσει ουρά και την συνεπακόλουθη θέση μας στο ζωικό βασίλειο...

Κατα τα αλλα ακούγεται όντως "κάπως" να χαιρόμαστε το ακριβό στεροφωνικό μας με το ουισκάκι στο χέρι και να καίμε ξύλα στο τζάκι...
ως "μη ειδικός" πάντα για να μην παρεξηγιόμαστε... :guitarist:

Re: Απάντηση: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

το πρόβλημα της Αθήνας υπάρχει 40 χρόνια τώρα και κανείς δεν νοιάζεται και δεν περιορίζεται στην καύση.
Δηλαδή το καλοκαίρι γιατί δεν δυσανασχετείς Νίκο που στα Πατήσια και το Παγκράτι δεν υπάρχει αέρας για αναπνοή?
Όταν χτυπάνε 45άρια στο λεκανοπέδιο και δεν υπάρχει διαφυγή τι γίνεται?
Όταν καίνει τα κλιματιστικά με 1000 και πέφτουν τα δίκτυα?
Όταν βρέχει και δεν δουλεύει φανάρι για φανάρι?
Το πρόβλημα υπάρχει και μιά μόνο εκφανσή του είναι οι ρύποι στην καύση των τζακιών. Και λόγω κρίσης σίγουρα έχετε γλυτώσει καυσαέριο.
Λοιπόν μην τα ρίχνεις στον κόσμο.
Τα ίδια έγιναν και στο Λονδίνο το 50.
Όταν δεν σου φτάνουν τα λεφτά δεν καίς το ακριβό καύσιμο ούτε πληρώνεις τις δόσεις της εφορίας. Παίρνεις γάλα για τα παιδιά σου.
Ναι υπάρχει ο μελλοντικός κίνδυνος.
Υπάρχει και η στυγνή πραγματικότητα.
Αν πεθαίνεις από την πείνα σήμερα τρώς ότι βρεις και λες έχει ο θεός, ας πεθάνω αύριο.
Εκεί φτάσαμε.
Και τα έχουμε ξαναπεί.

+100

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

Τ
για όσους δεν πεινάνε και καίνε τα τζάκια θα μου πείτε κάτι?

Νομίζω πως πρόκειται για κακή πληροφόρηση, ότι μπορούν να επιτύχουν μεγάλη οικονομία -κάτι που δεν ισχύει με ανοικτό τζάκι. Θα δουν και θα αποειδούν -εάν πιάσουν σοβαρά κρύα- και δεν θα τα καίνε του χρόνου.

Εάν πρόκειται όμως για χρήση ξύλου ή βιομάζας σε σύγχρονη μονάδα καύσης (όπως είπε ο Στέργιος παραπάνω, για την περίπτωση ξυλολέβητα), ακόμη και εάν γίνεται για λόγους οικονομίας από κάποιον που δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα, δεν νομίζω ότι ο τελευταίος έχει να απολογηθεί για κάτι, όταν είναι μάλλον συζητήσιμο το πόσο παραπάνω ρυπαίνει. Τη ρύπανση θα πρέπει να την εξετάσουμε συνολικά, και από την άποψη του λεγόμενου, carbon footprint, το οποίο, ειδικά εάν μιλάμε για καύση βιομάζας που προέρχεται από αξιοποίηση γεωργικών απορριπτομένων υλών, μπορεί να είναι από ελάχιστο έως και μηδαμινό. Πχ ο φίλος του Στέργιου, παραπάνω, εάν έκαιγε, αντί για 15 τόνους ξύλο, 9 τόνους μπρικέτα ή πέλετ (κάπου τόση είναι η αντιστοιχία) θα επιβάρυνε το περιβάλλον ασύγκριτα λιγότερο με CO2 σε σχέση με τους 3 τόνους πετρελαίου.

Επισης ο ντορος που γινεται ειναι για να :

1. εφευρεθει ο ΦΟΡΟΣ ΚΑΥΣΗΣ ΞΥΛΟΥ!!! Που θα ενσωματωθει και στην τιμη αγορας.

2. Αποκατασταση των χαμενων εσοδων διυλιστηριων και κρατους απο φορο καυσιμων, μεχρι και διαφημιση εβγαλαν.

αν δεν είναι σοφισμός να αναγάγεις το δικό μου λάθος σε αποδόμηση του αρχικού κειμένου

Δεν νομίζω να συνέδεσα το ένα με το άλλο. Ευθέως για την εγκυρότητα των πορισμάτων του άρθρου αναρωτήθηκα, ασχέτως του εάν εσύ στάθηκες στα νούμερα ή πήγες κατευθείαν στο συμπέρασμα.

Σε συζήτηση με τον κουμπάρο μου που απλά ανάβει το τζάκι, χωρίς να περιμένει να ζεσταθεί φυσικά από αυτό...
Όταν ξεκίνησε να ζεσταθεί από ανοιχτό τζάκι, του κόστιζε περίπου 70 ευρώ το μήνα.
Συν το γεγονός ότι άναβε τα aircondition το βράδυ ή ακόμη και το καλοριφέρ τις μέρες που έπεφτε η θερμοκρασία κάτω από τους 10 βαθμούς.
Το πετρέλαιο του ήρθε στα 30 ευρώ τον μήνα και το ρεύμα, άγνωστο ακόμη.

Εγώ, με ανάγκη θέρμανσης 24/7, καίω 100 λίτρα πετρέλαιο το μήνα προς 1 μιας και περιμένω το επίδομα θέρμανσης που θα αποσβέσει πρακτικά τον επιπλέον φόρο.
Βέβαια, με καινούργιο λέβητα πενταετίας που του κάνω service κάθε χρόνο.

Για μένα το ανοιχτό τζάκι είναι μία λύση ανάγκης για αυτούς που έχουν φτάσει στο σημείο να ζουν και να κοιμούνται όλοι μαζί στο σαλόνι.
Δεν νομίζω όμως ότι το ποσοστό είναι τόσο μεγάλο και σε όλες τις περιοχές της Αθήνας!
Βλέπεις αναμμένα τζάκια στην Εκάλη, στη Πολιτεία, στη Κηφισιά...

Ναι μεν υπάρχει κόσμος που θα κάψει ότι βρει για να μην πεθάνει από το κρύο αυτός ή τα παιδιά του.
Και εγώ μαζί τους και τους δίνω χίλια δίκαια!
Αλλά υπάρχουν και οι επαναστάτες του καναπέ που βλέπουν το κέντρο μόνο όταν κατεβαίνουν για ψώνια και το παίζουν μαγκάκια καίγοντας πουρνάρια.
Και νομίζουν ότι κάτι έκαναν...

πως το καταφέρνεις αυτό το 100l/μήνα βρε Μιχάλη?
για πες και μας.
γιατί αν είναι να βγάλουμε χειμώνα με 400 λίτρα το γκρεμίζω τώρα...

Απάντηση: Re: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

Εάν έκανες τον κόπο να διαβάσεις καλύτερα όλο το άρθρο και όχι μόνο το συμπέρασμα που υπογράμμισες, θα διαπίστωνες ότι είναι 2 -και βάλε- χρόνια πίσω.
Επίσης εάν πρόσεξες αναφέρει κιλά πετρελαίου ενώ δίνει τιμή μάλλον για λίτρα. Βάλε λοιπόν τρέχουσα τιμή λίτρου πετρελαίου 1,40 ευρώ, και ότι 1 κιλό πετρελαίου = περίπου 1,21 λίτρα (δλδ 1 κιλό πετρελαίου βγαίνει περίπου στο 1,70 ευρώ και όχι στα 68 λεπτά που το υπολογίζει).
Άρα το πετρέλαιο έρχεται από άποψη κόστους περίπου στα ίσια με ένα τζάκι ανοικτής καύσης -με τα οποία το εν λόγω άρθρο, πολύ βολικώς, κάνει τη σύγκριση, βέβαια αντιεπιστημονικώς, διότι ισχυρίζεται ότι συγκρίνει δύο καύσιμα, πετρέλαιο-ξύλο.

Απέναντι στα σύγχρονα ενεργειακά τζάκια και σόμπες, δεν υπάρχει καμία σύγκριση από άποψη κόστους, ούτε για αστείο.
Να ορίστε το υπογραμμίζω κι εγώ με μπολντ για να το εμπεδώσουμε.

το σόφισμα εδώ είναι (ξεκάθαρα) ότι το άρθρο είναι αντιεπιστημονικό, χωρίς να παραθέτεις το αντίστοιχο επιστημονικό.
επίσης αιτία που χρησιμοποιείς είναι λάθος. Και τα δύο είναι καύσιμα.

(για το υφάκι δεν θα γράψω τίποτα. Κρίνε μόνος σου απο τον τρόπο που θέλεις να σου απευθύνονται)

Υφάκι; Μπολντ στο μπολντ έβαλα μόνο.

Σύγκριση κόστους δεν κάνει το άρθρο που παραθέτεις; Αλλιώς θα περνούσε κατευθείαν στο ζήτημα της υγείας.
Δεν υπογραμμίζεις με μπολντ το "συμπέρασμά" του;
Λοιπόν απλώς σου το έβγαλα άκυρο. Και βασισμένο σε λάθος δεδομένα, και αντιεπιστημονικώς προβαίνον σε γενίκευση (από σύγκριση τζακιού ανοικτής καύσης το γύρισε "έξυπνα" σε συμπέρασμα για το καύσιμο, τουλάχιστον στην πιασάρικη φράση που μένει στον αναγνώστη και που εσύ υπογράμμισες).

Τα σοφίσματα και οι αυθέρετες υποθέσεις εδώ, είναι πιο πολλές:
α) Δεν κάνει μόνο σύγκριση κόστους αλλά μιλάει και για άλλα. Αν κάνεις το κόπο να διαβάσεις καλύτερα όλο το άρθρο θα το διαπιστώσεις και εσύ.
β) Δεν υπογράμισα με bold το συμπέρασμά του. υπογράμμισα και άλλα συμπεράσματα. Συμπεράσματα του 2008! Αυτό το ξέχασες. Και μετά αφού έκανες τις πράξεις (παραλύποντας τα θέματα υγείας που αναφέρεται ο άνθρωπος), τις συνθήκες χρήσης του και τα θέματα γκλαμουριάς το έβγαλες άκυρο.
γ) Η ερμηνεία περί το "γύρισε" είναι επίσης αυθέραιτη. Καταγραφή γεγονότων κάνει. Το γεγονός επίσης ότι μια φράση είναι "πιασάρικη" δεν την αναγει αυτόματα σε ψέμα. Αυτό μπορεί να γίνει σε ανθρώπους που χάνουν το υποκείμενο και τα βήματα λογικής. Όσοι την πάτησαν απο την προσπάθεια ακύρωσης της ουσία του άρθρου (την άσκοπη χρήση τζακιού και τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις στο περιββάλον και την υγεία μας) ας το ψάξουν λίγο παραπάνω, ή ας συνεχίσουν να μπροστά στο τζάκι τους και το ακριβό τους στερεοφωνικό με το ποτάκι στο χέρι (που παρεμπιπτόντως και αυτό ζεστένει... να γίνουμε και αλκοολοικοί λοιπόν για να σωθούμε...)

για πες και μας.

Και εγω αυτο αναρωτιεμαι! 100 λιτρα τον μηνα, υβριδικο καυστηρα εχει?

το σόφισμα εδώ είναι (ξεκάθαρα) ότι το άρθρο είναι αντιεπιστημονικό, χωρίς να παραθέτεις το αντίστοιχο επιστημονικό.
επίσης αιτία που χρησιμοποιείς είναι λάθος. Και τα δύο είναι καύσιμα.

(για το υφάκι δεν θα γράψω τίποτα. Κρίνε μόνος σου απο τον τρόπο που θέλεις να σου απευθύνονται)

Τα σοφίσματα και οι αυθέρετες υποθέσεις εδώ, είναι πιο πολλές:
α) Δεν κάνει μόνο σύγκριση κόστους αλλά μιλάει και για άλλα. Αν κάνεις το κόπο να διαβάσεις καλύτερα όλο το άρθρο θα το διαπιστώσεις και εσύ.
β) Δεν υπογράμισα με bold το συμπέρασμά του. υπογράμμισα και άλλα συμπεράσματα. Συμπεράσματα του 2008! Αυτό το ξέχασες. Και μετά αφού έκανες τις πράξεις (παραλύποντας τα θέματα υγείας που αναφέρεται ο άνθρωπος), τις συνθήκες χρήσης του και τα θέματα γκλαμουριάς το έβγαλες άκυρο.
γ) Η ερμηνεία περί το "γύρισε" είναι επίσης αυθέραιτη. Καταγραφή γεγονότων κάνει. Το γεγονός επίσης ότι μια φράση είναι "πιασάρικη" δεν την αναγει αυτόματα σε ψέμα. Αυτό μπορεί να γίνει σε ανθρώπους που χάνουν το υποκείμενο και τα βήματα λογικής. Όσοι την πάτησαν απο την προσπάθεια ακύρωσης της ουσία του άρθρου (την άσκοπη χρήση τζακιού και τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις στο περιββάλον και την υγεία μας) ας το ψάξουν λίγο παραπάνω, ή ας συνεχίσουν να μπροστά στο τζάκι τους και το ακριβό τους στερεοφωνικό με το ποτάκι στο χέρι (που παρεμπιπτόντως και αυτό ζεστένει... να γίνουμε και αλκοολοικοί λοιπόν για να σωθούμε...)

Ούτε να το 'χες γράψει ο ίδιος το άρθρο κάνεις.
Αφού επιμένεις, λοιπόν,

(το πως όποιος κρίνει κάτι -και το αιτιολογεί- ως αντιεπιστημονικό πρέπει να παρουσιάσει το αντίστοιχο "επιστημονικό" δεν δύναμαι ως αξιωματική μάλλον θέση να το σχολιάσω)
α) πέταξα έξω ως αβάσιμη λόγω αριθμών την επιχειρηματολογία της σύγκρισης κόστους: σε αυτό μου απάντησες για τη ρύπανση, κάτι που εγώ δεν σχολίασα καθόλου (ελέγχοντας τους αριθμούς του πρώτου σκέλους του άρθρου -και μόνο). Εσύ όμως ως αντίκρουση των όσων γράφω, περνάς σε άλλη βάση επιχειρηματολογίας του άρθρου. Αλλάζεις τη κουβέντα, με λίγα λόγια. Κλασική σοφιστική τακτική.

β) υπογράμμισες το συμπέρασμα της πρώτης βάσης επιχειρηματολογίας, ως καταστάλλαγμα ενός άκυρου πλέον συλλογισμού τον οποίο ως εκ τούτου καταλαβαίνω πως δεν έκανες τον κόπο να ελέγξεις. Ξανατονίζω ότι, έλεγξα την εγκυρότητα των αριθμών, όπως μπορεί να κάνει ο καθένας μας, απλά και μόνο διότι δεν συνηθίζω να δέχομαι έτσι ως δεδομένο κάτι το οποίο μπορώ εύκολα να ελέγξω και μόνος μου. Αντιθέτως, δεν έχω κανένα λόγο να πιάνω μία-προς μία τις θέσεις και τα επιχειρήματα κάθε αρθρογράφου. Ιδίως εάν δεν διαφωνώ με αυτά, όπως συμβαίνει με το προφανές, ότι ένα ανοικτού τύπου τζάκι ρυπαίνει και μάλιστα αρκετά.

γ) Το "γύρισε" το αιτιολογώ ταυτόχρονα με τη διατύπωσή του (άρα, "αυθαίρετο" ή μη, δεν είναι τουλάχιστον αναιτιολόγητο), ο αρθρογράφος από τη μια αναφέρει πως θέτει ως βάση σύγκρισης το ανοικτό τζάκι, αλλά κάνει το άλμα να διατυπώσει το συμπέρασμα ως σύγκριση δύο καυσίμων. Να ρωτήσω ξανά τι ακριβώς από την παραπάνω αιτιολόγηση δεν καταλαβαίνεις ή θα θεωρηθεί και αυτό "υφάκι"; Ξέρεις, του είδους που κάνει ρίμα με το "ποτάκι" και το "ουϊσκάκι"

Last edited:

Για μένα το ανοιχτό τζάκι είναι μία λύση ανάγκης για αυτούς που έχουν φτάσει στο σημείο να ζουν και να κοιμούνται όλοι μαζί στο σαλόνι.
Δεν νομίζω όμως ότι το ποσοστό είναι τόσο μεγάλο και σε όλες τις περιοχές της Αθήνας!
Βλέπεις αναμμένα τζάκια στην Εκάλη, στη Πολιτεία, στη Κηφισιά...

Kαταρχήν Θανάση μου γενικεύεις (κοινώς τσουβαλιάζεις...). Ρώτησες τον κύριο στην Εκάλη ή την Γλυφάδα πόσο ενοίκιο μπορεί να πληρώνει και να μπορεί πλέον με αυτή τη κρίση να στείλει τον κανακάρη του στο Dυρί? άσε που δνε μπήκες στα σπίτια να δεις που κοιμούνται... μπορεί να έχουν στήσει και αντίσκηνο στο σαλόνι οι κανιβαλοι...

Και εν πασει περιπτώσει με πιασάρικα τύπου εκάλη, πολιτεία κτλ δεν βγαίνει συμπέρασμα. Ο κόσμος πεινάει... είναι αντιεπιστημονικό ρε συ να μιλάς για ποσοστά στις περιοχές της Αθήνας... έχεις στοιχεία για αυτό?

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάς ότιτο όλο θέμα ανακινήθηκε απο τους δημοσιογράφους κατ'εντολή της κυβέρνησης για να φορολογήσει και το ξύλο. Αυτό φτάνει για να καταλάβεις ότι τα τζάκια δεν προκαλούν βλάβη στην υγεία μας...

(ρούφα το αυγό σου τώρα... θες και θέρμανση... κάψε νοβοπαν... σπάσε τη κάβα απέναντι... τάισε τα παιδιά σου σκουπίδια... και το κυριότερο μην ενοχλείς όσους αδιαφορόντας για την κατάστσαση που περιήλθαν εκατομύρια συνανθρώπων μας, συνεχίζουν ακάθεκτοι και ανενόχλητοι τη σαδιστική είσπρξη χρήματος για το έλειμα που δημιούργησαν οι ίδιοι και κάποιοι άλλοι που τώρα απολαμβάνουν το τζάκι με το ποτάκι - με ή χωρίς στεροφωνικό...)

Και εν πασει περιπτώσει με πιασάρικα τύπου εκάλη, πολιτεία κτλ δεν βγαίνει συμπέρασμα. Ο κόσμος πεινάει... είναι αντιεπιστημονικό ρε συ να μιλάς για ποσοστά στις περιοχές της Αθήνας... έχεις στοιχεία για αυτό?

Συγγνώμη, τώρα δλδ νομίζεις πως με ειρωνεύτηκες;

Ούτε να το 'χες γράψει ο ίδιος το άρθρο κάνεις.
Αφού επιμένεις, λοιπόν,

(το πως όποιος κρίνει κάτι -και το αιτιολογεί- ως αντιεπιστημονικό πρέπει να παρουσιάσει το αντίστοιχο "επιστημονικό" δεν δύναμαι ως αξιωματική μάλλον θέση να το σχολιάσω)
α) πέταξα έξω ως αβάσιμη λόγω αριθμών την επιχειρηματολογία της σύγκρισης κόστους: σε αυτό μου απάντησες για τη ρύπανση, κάτι που εγώ δεν σχολίασα καθόλου (ελέγχοντας τους αριθμούς του πρώτου σκέλους του άρθρου -και μόνο). Εσύ όμως ως αντίκρουση των όσων γράφω, περνάς σε άλλη βάση επιχειρηματολογίας του άρθρου. Αλλάζεις τη κουβέντα, με λίγα λόγια. Κλασική σοφιστική τακτική.

β) υπογράμμισες το συμπέρασμα της πρώτης βάσης επιχειρηματολογίας, ως καταστάλλαγμα ενός άκυρου πλέον συλλογισμού τον οποίο ως εκ τούτου καταλαβαίνω πως δεν έκανες τον κόπο να ελέγξεις. Ξανατονίζω ότι, έλεγξα την εγκυρότητα των αριθμών, όπως μπορεί να κάνει ο καθένας μας, απλά και μόνο διότι δεν συνηθίζω να δέχομαι έτσι ως δεδομένο κάτι το οποίο μπορώ εύκολα να ελέγξω και μόνος μου. Αντιθέτως, δεν έχω κανένα λόγο να πιάνω μία-προς μία τις θέσεις και τα επιχειρήματα κάθε αρθρογράφου. Ιδίως εάν δεν διαφωνώ με αυτά, όπως συμβαίνει με το προφανές, ότι ένα ανοικτού τύπου τζάκι ρυπαίνει και μάλιστα αρκετά.

γ) Το "γύρισε" το αιτιολογώ ταυτόχρονα με τη διατύπωσή του (άρα, "αυθαίρετο" ή μη, δεν είναι τουλάχιστον αναιτιολόγητο), ο αρθρογράφος από τη μια αναφέρει πως θέτει ως βάση σύγκρισης το ανοικτό τζάκι, αλλά κάνει το άλμα να διατυπώσει το συμπέρασμα ως σύγκριση δύο καυσίμων. Να ρωτήσω ξανά τι ακριβώς από την παραπάνω αιτιολόγηση δεν καταλαβαίνεις ή θα θεωρηθεί και αυτό "υφάκι"; Ξέρεις, του είδους που κάνει ρίμα με το "ποτάκι" και το "ουϊσκάκι"

"Kάνω" γιατί πνίγεται η οικογενειά μου... το άρθρο έτυχε να εκφράζει με εύγλωτο και απλό τρόπο αυτά που λέω απο την αρχή της συζήτησης σε άλλο θέμα.

α) το τι κάνω εγώ λίγη σημασία έχει. μπορεί να είμαι βλάκας... η ουσία είναι το κόστος και η υγεία. Θαρώ λοιπόν ότι όσο δεν αναφέρεσαι σε αυτά πετάς εσύ αλλού τη μπάλα.

β) Οι αριθμοί αναφέρονται στο 2008. Το παραλεείπεις αυτό.

β1) Συμφωνεις με τους υπολογισμούς του 2008? έστω με το θέμα κιλά/λίτρα... ναι ή όχι?
β2) Με τους δικούς σου υπολογισμούς σώνεσαι σήμερα με την χρήση ανοικτού τζακιού? ...ναι ή όχι?
β3) είσαι σύμφωνος με τη χρήση τζακιού απο τους έχοντες (έστω για οικονομία)?
να ξεμπερδεύουμε με τις αλχημείες... να καναταλάβω και τι πιστεύεις...

γ) Ο αρθρογράφος αναφέρεται σε δύο πράγματα... αν απαγορεύεται μπορείς να του το υποδείξεις. για μένα πάντως μια χαρά πράτει.
Το ένα είναι το ανοικτό τζάκι και το δεύτερο το πετρέλαιο και το ξύλο ως καύσιμη ύλη...

Και για τα δύο έδωσε στοιχεία, μένει να τα ανατρέψεις με αριθμούς (και μαζί χρόνια έρευνας περί άντικατάστασης της παραγωγής ενέργειας απο πετρελαιολέβητες έναντι τοων αντίστοιχων ξύλου)

για τα δάση, το περιβάλλον κτλ δε λέω τίποτα γιατί απ'ότι φαίνεται δεν σε ενδιαφέρει το θέμα.

Συγγνώμη, τώρα δλδ νομίζεις πως με ειρωνεύτηκες;

Προσπαθώ να ακολουθήσω την αντίθετη επιχειραματολογία. τίποτα προσωπικό.

Προσωπικό γίνεται όταν αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένα. Καταλήγοντας μάλιστα σε συμπεράσματα τύπου "αν έκανες περισσότερο κόπο...".
Αυτά δεν τα κάνω εγώ. τουλάχιστον δεν τα ξεκινάω, να θές... γιατί μια τάση μίμησης της συμπεριφοράς του άλλου την έχω, όπως και να το κάνουμε...

Δεν θέλεις μάλλον... οι ερωτήσεις είναι απλές όπως και όσα σου απάντησα.

Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα ανα δεν θέλεις να πάρεις θέση στην ουσία του θέματος. Μπορεί για σένα να είναι πιο σημαντικό η τυπολατρεία των λέξεων.
Ο καθείς με τις προτεραιότητές του άλλωστε.

για πες και μας.

Με τη μόνωση που πέρασα φέτος + καινούργια λάστιχα στα κουφώματα, ανάβω για μία ώρα και το σπίτι παραμένει ζεστό για πολλές ώρες αργότερα.
Ειδικά μετά το πέρασμα των λάστιχων έχω πιο πολύ θέμα αερισμού του σπιτιού παρά απώλειας θερμότητας.
Σε συνδυασμό με τον ήπιο χειμώνα και το ότι ο θερμοστάτης δεν ξεπερνάει τους 18 βαθμούς, δεν χρειάζεται να ανάβω το καλοριφέρ πάνω από 3 ώρες την ημέρα (ΜΟ).
Φυσικά ατάκες του στυλ "άναψε το καλοριφέρ να κάνουμε τα παιδιά μπάνιο" δεν παίζουν. Υπάρχει αερόθερμο για το μπάνιο που ανάβει για 10 λεπτά.

Έχω πάρει 600 λίτρα και νομίζω (ελπίζω; ) ότι θα βγει ο χειμώνας χωρίς δεύτερη αγορά.

σωστός!

Ψάξε λίγο και το θέμα του θερμοστάτη, μου έχει πει φίλος ότι με σύγχρονους ψηφιακούς μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη οικονομία.

Re: Απάντηση: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

σωστός!

Ψάξε λίγο και το θέμα του θερμοστάτη, μου έχει πει φίλος ότι με σύγχρονους ψηφιακούς μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη οικονομία.

Τον πηρα και σωθηκα (175 ευρω)

Εχουμε καψει και φετος καμποσο πετρελαιο (σιγουρα λιγοτερο απο περισυ), αλλα τουλαχιστον φετος εχουμε σπιτο ζεστο...

Αυτό μου είπε και ο φίλος. Έχει κάνει εγκατάσταση σε αρκετά σπίτια (πιο οικονομικός, αν θυμάμαι καλά στο 100άρικο) και είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Θα ρωτήσω περισσότερα στοιχεία και θα ενημερώσω.