Aκουστικες Εντυπωσεις απο την Εκθεση

ρε παιδια γιατι οι περισσότεροι εκθετες έπαιζαν "περίεργα" κομματια Γιατί δεν παιζουν καμια μουσική σαν αυτή που μας αρέσει να ακούμε στο ραδιοφωνο πχ .....μήπως για να μην μπορούμε να καταλαβουμε αν ενα μηχάνημα ειναι φτιαγμένο για να παιζει μουσική και οχι μόνο ήχους. Γιατί κουδουνια και σφυρίχτρες ειναι ευκολο να αναπαράγεις ....μουσική όμως ....???

Αυτό ρε παιδιά είχε χειρότερο ήχο από το επαγγελματικό το δικό μας με αρρύθμιστο equalizer!

παντως τα ηχεια-ιδιοκατασκευες που υπηρχαν στο περιπτερο του AV CLUB - αυτα με το γουφερ στο πλαι - ειχαν πολυ αξιολογο ηχο

Τα ηχεία της Hansen, για μένα ήταν η αποκάλυψη της έκθεσης. Απίστευτα δυναμικά, ταχύτητα, καθαρότητα, έπαιζαν σε μεγάλες εντάσεις χωρίς να μπουμάρουν,( κολλημένα σχεδόν στις γωνίες του δωματίου) και πολύ περισσότερο χωρίς να κουράσουν. Είχαν φυσικά κορυφαία συνοδά και για μια ακόμη φορά ο Spectron απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο, όχι μόνο στην κατηγορία τιμής του αλλά και σε πολλαπλάσια.
Για την Sonus και τα Soulotion δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από τον κορυφαίο ήχο της έκθεσης.
Utopia και Muon την Κυριακή που τα άκουσα εγώ ήταν πολύ λίγα για τις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει. Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για κορυφαίες υλοποιήσεις και σίγουρα παίζουν, αλλά κάποιος επιτέλους θα πρέπει να τα στήσει.
Η έκθεση φέτος ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη από πέρσι. Άντε και του χρόνου ακόμη καλύτερη.

Αντιθετα θα συμφωνησω για τα μεγαλα Verity οπου εκει οταν ζητησαμε και βαλαμε μια γυναικια φωνη η τραγουδιστρια ακουστηκε σαν να σφυραει το σιγμα καθε φορα που το ελεγε - δεν το εγραψα πιο πριν γιατι πραγματικα δεν ηθελα ο φιλος Μιχαλης να νομισει οτι το γραφω για να τον θιξω
/QUOTE]

Ρε Θανασαρα τι λες τωρα....Σιγα μην με θιξεις....:flipout:

Μπορεις να ρωτησεις πολλους, τι τους ελεγα για το πως θα παιξουν τα μεγαλα Verity στην εκθεση πριν ξεκινησει....Και ειχα τους λογους μου...;)

Re: Απάντηση: Aκουστικες Εντυπωσεις απο την Εκθεση

Ισιο ηχειο με τεραστιες δυνατοτητες, απεδειξε γιατι εχει παρει τοσα βραβεια!

Tι ίσιο βρε καμάρι μου?
Με τόσες καμπύλες?:flipout:

Αφήνοντας απ´έξω τα Myon λόγω του ότι ο ήχος τους( με τους Krell)
ήταν από άλλο πλανήτη η προσωπική μου κατάταξη έχει ως εξής:

1)Stradivari με Soulution απλά..ΜΟΥΣΙΚΗ!!

2) Hansen,Dcs, Specton, Stealth( Ο Κοψ διονυσιαζότανε με το volume
και τα Hansen κουνάγανε το νερό της τουαλέτας!!)

3) Magico,Ayre ( θα είθελα να τα ακούσω και σε ρεαλιστικές στάθμες
αλλά στάθηκε αδύνατο, λες και θα ξυπνούσαμε το μωρό των από κάτω)

4) Μacintosh ( Μεγάλος ήχος με χροιές,και τεράστιο soundstage)

5) Cessaro,TLA ( Γλυκόηχα αλλά και δώ έπαιζαν πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα
να ακούγονται πιό πολύ τα Verity από δίπλα!)

Και του χρόνου!

Πέρα από προσωπικά γούστα και προτιμήσεις, έχω τη γνώμη ότι, αντικειμενικά, δηλαδή με τα κριτήρια που δέχεται η πλειοψηφία των ακροατών στην εποχή μας, πουθενά δεν άκουσα κακό ήχο.

Μπορεί το ένα ή το άλλο σύστημα να έχανε-κέρδιζε σε επιμέρους σημεία, σε όλα τα δωμάτια όμως ο ήχος ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπής.
Το ευχάριστο συμπέρασμα είναι - και ήταν και τα 2-3 προηγούμενα χρόνια - ότι υπάρχουν αξιολογότατες λύσεις,(και όχι μόνο εισαγωγείς, αλλά και εγχώριοι κατ/τες!) ακόμα και για μη hi-end βαλάντια. Αν μου το έλεγαν αυτό το τελευταίο για την ελληνική αγορά μια 15ετία, δεν θα το πίστευα.

Στις ψηλότερες κατηγορίες τιμών, οι επιλογές που υπάρχουν, είναι εκπληκτικά πολλές για μια αγορά 10 εκ. κατοίκων, σε μια χώρα που δεν έχει δα και το βιοτικό επίπεδο της Ελβετίας.
Πάντα τέτοια.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Οπως ηταν αναμενομενο οι αντιπροσωποι δεν εβαζαν μουσικη,αλλα εβαζαν κανενα πιανακι και λιγους ηχους ετσι να υπαρχουν.Σε καποια φαση και μετα σε οποιο δωματιο περνουσα αποεξω και επαιζαν να μην πω τι δεν εμπαινα καν μεσα,η πηγαινα μεχρι τον διαδρομο και στρεφομουν πισω.Γιατι να ακουσω ενα ηχειο να παιζει κουδουνισματα?

Απο την αλλη μερικα ηχεια που γελαστηκαν και τους εβαλαν να παιξουν κομματια με drums απλα δεν ακουγονταν και διερωτιεμαι γιατι καν τα κατεβασαν.

Τα συστηματα που μου αρεσαν ηταν τα Ουιλσον και φυσικα οι κορνες Sonus του κ.Κωνσταντινου,αν και αυτες δεν επαιζαν μουσικη.

Μουσικη ακουσαμε μονο απο το δωματιο του AvClub τελικα

Είχα καιρό να έρθω σε μια τέτοια έκθεση (απο τότε στο HILTON) και μπορώ να πώ ότι εντυπωσιάστηκα κι απο το πλήθος των επιλογών κι απο το επίπεδο τόσο των εκθετών όσο και των ακροατών που είχαν άποψη.

Δεν βλέπεις και δεν ακούς κάθε μέρα συστήματα όπως αυτά στο δωμάτιο της THORENS και φυσικά τα "τέρατα" UTOPIA & KEF.

Τέλικά μου φαίνεται ότι σαν χώρα έχουμε "προχωρήσει" πολύ στο συγκεκριμένο είδος.

Όσο για τις εντυπώσεις, αυτά που μου έκλεψαν την καρδιά ήταν τα μικρά Cremona της Sonus Faber. Δυστυχώς δεν θυμάμαι με τι ενισχυτικά έπαιζαν αλλά η θετική εντύπωση δεν φεύγει.

Εξαιρετικά, τόσο που σκέφτομαι να τα αποκτήσω.

Άντε και του χρόνου!!!

Re: Απάντηση: Aκουστικες Εντυπωσεις απο την Εκθεση

κυτταχτε να δειτε ρε παιδια ποσο προσωπικο ειναι τελικα το μουσικο γουστο

με τον φιλο γεωπολιτη θα διαφωνησω απολυτα για τον ηχο των SPL που τον θεωρω πολυ καλο και ευκαιρια για τα χρημματα τους.

Θαναση,

δε ξερω εαν αδικησα με τα σχολια μου το συγκεκριμενο συστημα λογω της μουσικης που επαιζε. Τι να πω, μπορει σε αλλα ειδη μουσικης να επαιζε παπαδες. Απλως ενα καλο ηχειο οφειλει να παιζει τα παντα καλα κατα τη γνωμη μου και τα μπλουζ δυστυχως τα επαιζε πολυ χειροτερα απο το συστημα Klipsch-Primare (ολοκληρωμενου)του αδερφου μου (συμφωνα και με τα λεγομενα του). Δυστυχως δεν ειχα το χρονο και την υπομονη να ακουσω κατι αλλο...

Πολυ ευχαριστη μερα, ομορφες ακουστικες εμπειριες (φατε αυτια ψαρια)... και επιτελους επαφη και με αλλους συνφορουμιτες. Μπραβο παιδια και του χρονου!

Αντιθετως με αλλους συναδελφους, τα Xavian με αφησαν παγερα αδιαφορο - σε σημειο που σκεφτηκα (ηταν απο τα πρωτα δωματια που μπηκα) οτι φταιει ο χωρος, γιατι αυτο το πραμα δε...

Αντιθετως, καλη εντυπωση μου εκαναν τα μικρα totem (the one).

Λιγο παρακατω ομως, ακουσα τα Sonus Faber Cremona Μ (νομιζω ηταν) σε ιδιο δωματιο και σηκωσα τα χερια ψηλα!Το ιδιο και τα Marten - οπου και καταλαβα οτι οι ηχειαρες ακομη και σε κουτι να τις κλεισεις... θα παιξουν! αστειευομαι, βεβαια, γιατι τα συγκεκριμενα ειχαν χωρο τους. Με την επιστροφη μου στο σπιτι, τσεκαρα και τις τιμες των Marten και .... καταλαβα. Οκ, παιδες, δεν συγκρινονται (το ιδιο και τα μεγαααλα Sonus Faber - αριστουργημα, αλλα αλλη κλιμακα).

Τα Muon μου φανηκαν "πολυ κακο για το τιποτα". Καμια αντιρρηση, εντυπωσιακη αναπαρασταση του ηχητικου χωρου (παρ' ολο το θολο του δωματιου), αλλα δυσαναλογα ακριβα/δυσκολα/τεραστια σε σχεση με αλλα πολλα. Ο ρολος τους ειναι φυσικα της ναυαρχιδας, ή του "πρεσβη" για τα πιο οικονομικα μοντελα της KEF, τον οποιο και επληρωνουν αριστα.

Το μεγαλο παραπονο μου, ομως, ηταν η επιλογη της μουσικης συνολικα. Παιδια, ανοιχτειτε λιγο! Τοση ποικιλια υπαρχει στην Κλασσικη, μπαροκ, ροκ/φολκ, ακομη και ατμοσφαιρικη ηλεκτρονικη (και αλλα πολλα ειδη φυσικα). Οχι αλλο αυτη τη στεγνη over-engineered Καναδεζα!!!

Εντυπωση, επισης, μου εκανε η συμμετοχη. Αρκετος κοσμος! Ειμαστε πιο πολλοι απο οτι περιμενα!

Αντε και του χρονου και καλυτερα! -bye-

ΥΓ>> Για να μη γκρινιαζω μονο, ακουσα και ενα πολυ ενδιαφεροντα δισκο, πρεπει να πω:

Το carmen suite του Bizet, σε αποδοση του Rodion Konstantinovich Shchedrin (Composer).

Νομιζω οτι ηταν αυτο (το εξωφυλλο ηταν διαφορετικο, αλλα ιδια εκτελεση πιστευω):

http://www.amazon.ca/Carmen-Suite-Cto/dp/B00005KBJR

41CMNXRHP8L._SL500_AA240_.jpg

Περιεργη ιστορια, επισης!

- ......................................................................................................Το μεγαλο παραπονο μου, ομως, ηταν η επιλογη της μουσικης συνολικα. Παιδια, ανοιχτειτε λιγο! Τοση ποικιλια υπαρχει στην Κλασσικη, μπαροκ, ροκ/φολκ, ακομη και ατμοσφαιρικη ηλεκτρονικη (και αλλα πολλα ειδη φυσικα). Οχι αλλο αυτη τη στεγνη over-engineered Καναδεζα!!!

..........................-

δεν καταλαβες τα "hi end" με εξαιρεση ελαχίστων δεν ειναι για μουσική Ειναι για ήχους. Παίζουν καταπληκτικά τα κουδούνια αλλά μουσική ......δεν....
Αν παίξουν κανονικη μουσική τελείωσε το παραμύθι και παλι τονίζω πλην ελαχιστων εξαιρέσεων

δεν καταλαβες τα "hi end" με εξαιρεση ελαχίστων δεν ειναι για μουσική Ειναι για ήχους. Παίζουν καταπληκτικά τα κουδούνια αλλά μουσική ......δεν....
Αν παίξουν κανονικη μουσική τελείωσε το παραμύθι και παλι τονίζω πλην ελαχιστων εξαιρέσεων

κανεις πολυ μεγαλο λαθος....

Τα συστηματα που μου αρεσαν ηταν τα Ουιλσον και φυσικα οι κορνες Sonus του κ.Κωνσταντινου,αν και αυτες δεν επαιζαν μουσικη.

Τι εννοεις οταν λες δεν επαιζαν μουσικη?

Ισως σου διαφευγει η "υποκλιση" που εκανε ο αρχισχεδιαστης της KEF και τα ευσημα που απεδωσε στον Κωστα για την προσπαθεια αλλα και για τον ηχο τους?

Επισης ποιος ειδε την εκπληξη του VanDenHul που εγω ο ιδιος ανεβασα το Σαββατο το μεσημερι για να τ ακουσει, καθως και το τι ειπε μετα?

Απάντηση: Re: Aκουστικες Εντυπωσεις απο την Εκθεση

PB080006.jpg

Μετά, το χάος...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Γιατι μου τα θυμησες τωρα καλα ειχα ηρεμησει τοσες μερες
Και εκει που τα ακουγα για πρωτη φορα (συνολο 4 φορες) γυρναω και λεω στο παλικαρι , κατι με χαλαει και ενω εκεινος με κοιταει με απορια του λεω ……… η Ferrari :flybye:

Τα SPL με εξεπληξαν ειχαν και πολυ καλα δυναμικα:a0210:

Μεγαλη φολα ηταν αυτα τα ασημενια ηχεια στο χωρο της Marantz

Last edited: