Πολυ ευχαριστη μερα, ομορφες ακουστικες εμπειριες (φατε
αυτια ψαρια)... και επιτελους επαφη και με αλλους συνφορουμιτες. Μπραβο παιδια και του χρονου!
Αντιθετως με αλλους συναδελφους, τα
Xavian με αφησαν παγερα αδιαφορο - σε σημειο που σκεφτηκα (ηταν απο τα πρωτα δωματια που μπηκα) οτι φταιει ο χωρος, γιατι αυτο το πραμα δε...
Αντιθετως, καλη εντυπωση μου εκαναν τα μικρα totem (the one).
Λιγο παρακατω ομως, ακουσα τα Sonus Faber Cremona Μ (νομιζω ηταν) σε ιδιο δωματιο και σηκωσα τα χερια ψηλα!Το ιδιο και τα Marten - οπου και καταλαβα οτι οι ηχειαρες ακομη και σε κουτι να τις κλεισεις... θα παιξουν! αστειευομαι, βεβαια, γιατι τα συγκεκριμενα ειχαν χωρο τους. Με την επιστροφη μου στο σπιτι, τσεκαρα και τις τιμες των Marten και .... καταλαβα. Οκ, παιδες, δεν συγκρινονται (το ιδιο και τα μεγαααλα Sonus Faber - αριστουργημα, αλλα αλλη κλιμακα).
Τα
Muon μου φανηκαν "πολυ κακο για το τιποτα". Καμια αντιρρηση, εντυπωσιακη αναπαρασταση του ηχητικου χωρου (παρ' ολο το θολο του δωματιου), αλλα δυσαναλογα ακριβα/δυσκολα/τεραστια σε σχεση με αλλα πολλα. Ο ρολος τους ειναι φυσικα της ναυαρχιδας, ή του "πρεσβη" για τα πιο οικονομικα μοντελα της KEF, τον οποιο και επληρωνουν αριστα.
Το μεγαλο παραπονο μου, ομως, ηταν η επιλογη της μουσικης συνολικα. Παιδια, ανοιχτειτε λιγο! Τοση ποικιλια υπαρχει στην Κλασσικη, μπαροκ, ροκ/φολκ, ακομη και ατμοσφαιρικη ηλεκτρονικη (και αλλα πολλα ειδη φυσικα). Οχι αλλο αυτη τη στεγνη over-engineered Καναδεζα!!!
Εντυπωση, επισης, μου εκανε η συμμετοχη. Αρκετος κοσμος! Ειμαστε πιο πολλοι απο οτι περιμενα!
Αντε και του χρονου και καλυτερα!