Αναβάθμιση Rotel RC-1090

Επειδή έγινε μόδα τώρα τελευταία,μου τον χαριζεις για να κάνω διενισχυση με τον Primare τελικό ενισχυτή μου;
Θα στον χάριζα με το αζημίωτο αν δεν ήθελα να παίξω μπαλίτσα με τα Audio Physic . Έχουν αλλαχθεί και οι πυκνωτές με nichicon θα ήταν μούρλια με τον τελικό σου. 🤭

• Like
Reactions: Θρησκος
Άρα να μην ασχοληθώ καθόλου με τις XLR του ;;;
Εγώ στην θέση σου θα προτιμούσα την είσοδο XLR του Rotel. Για τον εξής λόγο. Το Eversolo έχει τοπολογία balanced και για αυτό η έξοδος XLR είναι ανώτερης ποιότητας από την απλή. Μεταξύ των δύο μετατροπών, Rotel ή Eversolo, επιλέγω αυτή του Rotel ως έχουσα τον μικρότερο αντίκτυπο στην ποιότητα του ήχου. Με λίγα λόγια Eversolo XLR σε Rotel XLR είναι ανώτερης ποιότητας από Eversolo RCA σε Rotel RCA. Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις και τις δύο επιλογές και να ακούσεις ποια σου αρέσει πιο πολύ.

• Like
Reactions: vlad66
Μιας και ο Πρόεδρος έκανε αφαίμαξη στο chat του 2κάναλου για να ενισχύσει την αγαπημένη του diy κατηγορία, ας βάλω μερικές φωτογραφίες από τις "ζημιές" που είχε ο Rotel στις λαμαρίνες του και πως τις αντιμετώπισα..

IMG_20260329_192803.jpg

Πρόκειται για σκουριά φυσικά..

IMG_20260329_192807.jpg

IMG_20260330_161031.jpg

IMG_20260330_163839.jpg

IMG_20260330_163900.jpg

Βλέπουμε την φαναρτζοδουλειά μέχρι το σουρφασέρ, η οποία θέλει μια μέρα για να "παγώσει" το υλικό καλά.

Μετά απλά πέφτει το χρώμα και περιμένεις να στεγνώσει εντελώς και αυτό.

Οι φαναρτζοδουλειές και τα βαψίματα πρέπει να μου πήραν κοντά 2 βδομάδες;;;

Θυμάμαι για παράδειγμα το εσωτερικό της αλουμινένιας βάσης..
Σε ένα σημείο μου "έτρεξε" το χρώμα και παρά του ότι στο σημείο εκείνο πήγαινε η μεγάλη πλάκα μολύβδου και θα έκρυβε την ατσαλιά, εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ...

Την άλλη μέρα το πλάκωσα όλο με το τριβείο και φτου από την αρχή..

Εγώ στην θέση σου θα προτιμούσα την είσοδο XLR του Rotel. Για τον εξής λόγο. Το Eversolo έχει τοπολογία balanced και για αυτό η έξοδος XLR είναι ανώτερης ποιότητας από την απλή. Μεταξύ των δύο μετατροπών, Rotel ή Eversolo, επιλέγω αυτή του Rotel ως έχουσα τον μικρότερο αντίκτυπο στην ποιότητα του ήχου. Με λίγα λόγια Eversolo XLR σε Rotel XLR είναι ανώτερης ποιότητας από Eversolo RCA σε Rotel RCA. Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις και τις δύο επιλογές και να ακούσεις ποια σου αρέσει πιο πολύ.
Εννοείται ότι θα το κάνω !

Ρε φιλαράκια...ημαρτον 😵‍💫
Έχει μπροστά του- στα χέρια του -μέσα στα μάτια του -στο σπίτι του -με πανευκολη πρόσβαση, τον rotel ,το Α6 και καλώδια XLR της audio quest (ruby) και του λέτε να μην ασχοληθεί?
Ειλικρινά δεν σας αντιλαμβάνομαι ώρες ώρες!!
Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω το φιλαράκι μου ,που σας ρωτάει.
Αυτά είχα να πω και τίποτα άλλο 😀

Τι γίνεται τώρα με το λαμαρινένιο καπάκι..

Θα ήταν αδύνατο να το αφήσω όπως το βρήκα γιατί είχε σημάδια από το βάλε - βγάλε από διάφορα μηχανήματα , συν του ότι είχε φουσκώσει στις γωνίες το χρώμα.

Αλλά.. αν το πέρναγα σουρφασέρ, θα έχανε αυτή την ελαφριά "σαγρέ" αίσθηση που έχουν τα καπάκια λαμαρίνας από το εργοστάσιο..

Τα σουρφασέρ σε μεγάλες επιφάνειες θέλουν πάντα τρίψιμο (με νερό και τα σχετικά..)

Έτσι θα γινόταν εντελώς λείο όπως οι λαμαρίνες των αυτοκινήτων.

Ήθελα όμως να κρατήσει την αρχική αίσθηση στο άγγιγμα.

Δοκιμαστικά το έτριψα σχετικά απαλά - εκτός από τις γωνίες όπου βγήκε λαμαρίνα και του έριξα σκέτο χρώμα.

IMG_20260331_171118.jpg

IMG_20260331_171135.jpg

Το να βαφτεί κάτι τέτοιο χωρίς να λερώσω το πιστόλι βαφής του κομπρεσέρ παρά μόνο με σπρέι και ταυτόχρονα να μην πέσει το παραμικρό σκουπιδάκι πάνω του , είναι σχεδόν αδύνατο...

Και όμως με έξυπνη τακτική και πενιχρά μέσα, το πέτυχα στο 100% !

IMG_20260402_175134.jpg

Αυτοσχέδια βάση στήριξης για το σωστό ύψος βαφής, ανοιχτό παράθυρο και ο ανεμιστήρας μου να τραβάει τον αέρα και την άχνα προς τα έξω..

Για την ακρίβεια ο ανεμιστήρας τράβαγε τον αέρα από το εργαστήρι πολλές ώρες πριν, αφού είχα κάνει και ένα καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα.. έτσι έδωσα χρόνο στον αέρα να καθαρίσει από αιωρούμενα σωματίδια και μείωσα πολύ το ποσοστό "ατυχίας".

Η ποσότητα χρώματος που μπορεί να "ξεράσει" σε συγκεκριμένο χρόνο ένα σπρέι είναι σχεδόν αστεία..

Είναι αδύνατο να πετύχεις ομοιομορφία σε μεγάλη επιφάνεια, εκτός αν δουλέψουν 2 σπρέι ταυτόχρονα.
Ένα σε κάθε χέρι !
Και ολόφρεσκα.. όχι μισά..

Και ας πάει υπέρ πίστεως το 50% του χρώματος από τον ανεμιστήρα στο ένα μέτρο δίπλα...

2 μάσκες χειρουργείου στην μάπα δεν κάνουν σχεδόν τίποτα.. μαυρίζει η αναπνευστική οδός...

Σε όλες μου τις βαφές ένα εργαλείο έχω για βασιλιά !

Αυτό :

IMG_20260402_175400.jpg

Κάποτε ήταν άσπρο..

Είναι περιστροφική βάση για τούρτες κλπ , από τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Πάντα λαδωμένες οι μπίλιες που έχει μέσα (ή ότι έχει τέλος πάντων) και με ένα απαλό άγγιγμα γυρίζει το κομμάτι που βάφω εκεί που το θέλω...

Ότι βλέπετε να έχω βάψει τα τελευταία χρόνια, έχει "κάτσει" σε αυτή την βάση !

IMG_20260409_193534.jpg

IMG_20260409_143353.jpg

Βδομάδες ολόκληρες την έψαχνα και την βρήκα σε ένα μεγάλο μαγαζί με διάφορες μλκιες στην Εθνική οδό κάπου στο Περιστέρι..

Πανάλαφρη, πάμφθηνη, ακόμα και όταν ζυγίζω κάτι αυτή βάζω από κάτω στην ζυγαριά.

Δεν ξέρω πόσα κιλά αντέχει.. τον (βαρύ πια) Rotel τον έχει για πλάκα πάντως.....

• Like
Reactions: dinos
Ρε φιλαράκια...ημαρτον 😵‍💫
Έχει μπροστά του- στα χέρια του -μέσα στα μάτια του -στο σπίτι του -με πανευκολη πρόσβαση, τον rotel ,το Α6 και καλώδια XLR της audio quest (ruby) και του λέτε να μην ασχοληθεί?
Ειλικρινά δεν σας αντιλαμβάνομαι ώρες ώρες!!
Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω το φιλαράκι μου ,που σας ρωτάει.
Αυτά είχα να πω και τίποτα άλλο 😀

Έλα βρε να κάνουμε μαζί τις δοκιμές.. αφού ξέρεις ότι μόνος μου βαριέμαι !!!
:ROFLMAO::ROFLMAO:

• Like
Reactions: mdvq
Αυτά μπορεί να γουστάρουν, εγώ σίγουρα όχι....
Σοβαρολογω.
Όταν θα τελειώσεις με τον Rotel θα σου δανείσω το xlr μου(Προσοχή! Δεν πωλείται.)και σύγκρινε το με το AQ.Κατοπιν κρίνε αν αξίζει τα χρήματα του.

• Like
Reactions: vlad66
Σοβαρολογω.
Όταν θα τελειώσεις με τον Rotel θα σου δανείσω το xlr μου(Προσοχή! Δεν πωλείται.)και σύγκρινε το με το AQ.Κατοπιν κρίνε αν αξίζει τα χρήματα του.

Μα έχω τελειώσει με τον Rotel

Τι άλλο να του κάνω δηλαδή ;;;

Όποτε θέλεις έρχεσαι και κάνουμε μαζί τις δοκιμές..

• Like
Reactions: Θρησκος
Τι διαφορες σε ισχυ έχουν τα μηχανήματα; Επισης, τι διαφορες ακους;
Αν εννοείς τους audiolab & Rotel είναι προενισχυτές και δεν έχουν "ισχύ"

Αν εννοείς στάθμες εξόδου, δεν θυμάμαι και θα πρέπει να δω specs