Αναβάθμιση Rotel RC-1090

XLR vs RCA σημειώσατε 2 !!!

Ναι μεν είναι πιο δυνατή η ένταση στα xlr , αλλά αυτό ουδόλως παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο.

Με τα rca ο αρμονικός πλούτος είναι λίγο καλύτερος, ενώ τα xlr έχουν μια "τεχνιτή" αίσθηση η οποία φαίνεται πιο εύκολα στην κλασική μουσική.

Ο προενισχυτής όπως γράφτηκε και στο άλλο νήμα νικάει εύκολα τον audiolab και ήρθε για να μείνει.

Η τύχη του audiolab θα αποφασιστεί....

Ναι μεν είναι πιο δυνατή η ένταση στα xlr , αλλά αυτό ουδόλως παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο.

Με τα rca ο αρμονικός πλούτος είναι λίγο καλύτερος, ενώ τα xlr έχουν μια "τεχνιτή" αίσθηση η οποία φαίνεται πιο εύκολα στην κλασική μουσική.

Ο προενισχυτής όπως γράφτηκε και στο άλλο νήμα νικάει εύκολα τον audiolab και ήρθε για να μείνει.

Σύμφωνα με αυτά που είδα στους 2 προενισχυτες (σχηματικά), δύσκολο να κέρδιζαν τα XLR, γι'αυτό σου είχα πει να μην ασχοληθείς με XLR πριν λίγες μέρες..

Τα καλώδια ηχείων σε σχέση με τα δικά σου είχαν διαφορές; (Εννοώ σημαντικές...)

Σύμφωνα με αυτά που είδα στους 2 προενισχυτες (σχηματικά), δύσκολο να κέρδιζαν τα XLR, γι'αυτό σου είχα πει να μην ασχοληθείς με XLR πριν λίγες μέρες..

Τα καλώδια ηχείων σε σχέση με τα δικά σου είχαν διαφορές; (Εννοώ σημαντικές...)
Το καλώδιο που έφερε ο Λάκης, όχι δεν είχε καμία διαφορά με το δικό μου..
Βέβαια υποχρεωτικά του πέρασα στην μία μεριά κάτι μπανάνες από ali ( ή temu).. θα τις αλλάξω με Deltron και θα δω..

Το nordost έκανε αξιοσημείωτη διαφορά, δεν είναι η 1η φορά που το ακούω, αλλά είπαμε.. αν έχεις γατιά δεν μπορείς να έχεις καλώδια που τα περνάνε για παιχνίδι τους....

Και όσο τα έχω ακόμα στα ηχεία και σε σύνδεση, τόσο κακό κάνω στον εαυτό μου....

Η λύση για μένα είναι απλή.. με το που βγαίνουν τα nordost για να μπουν στην συσκευασία τους, μαζί με την σύνδεση των δικών μου σκεπάζω τα ηχεία !! :LOL:

Έτσι η διαφορά δεν είναι από τα καλώδια, αλλά από το πανί που δεν είναι ηχοδιαπερατό.. :LOL:

Την επόμενη φορά που θα τα ξεσκεπάσω , θα έχω ξεχάσει (ελπίζω) τα nordost.... :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Ge0rge and Tzimisce

Αν αντελήφθην καλώς, κανένα interconnect δεν ήταν διαθέσιμο σε xlr και rca συνεπώς ακούσατε και κρινατε τα καλώδια και όχι την σύνδεση.

Αν αντελήφθην καλώς, κανένα interconnect δεν ήταν διαθέσιμο σε xlr και rca συνεπώς ακούσατε και κρινατε τα καλώδια και όχι την σύνδεση.

Πάρτο και έτσι.. θα δοκιμάσω και κάτι audioquest στην θέση των nordost (από το Α6 προς τον Rotel) και θα δω..

Τα ξέχασα γαμώτο να τα βάζαμε στο φτερό πριν πιάσουμε τις δοκιμές με άλλα πράγματα.. όπως ξέχασα να κάνω έναν συνδυασμό που έχει αναφερθεί.. XLR από Α6 προς προενισχυτή, RCA από προενισχυτή προς τελικό..

Και δεν σε μαζεύω αύριο από το σπίτι σου να κάνουμε μαζί την δοκιμή ;;;
Μετά θα σε φέρω πίσω... ;)

Πάρτο και έτσι.. θα δοκιμάσω και κάτι audioquest στην θέση των nordost (από το Α6 προς τον Rotel) και θα δω..

Τα ξέχασα γαμώτο να τα βάζαμε στο φτερό πριν πιάσουμε τις δοκιμές με άλλα πράγματα.. όπως ξέχασα να κάνω έναν συνδυασμό που έχει αναφερθεί.. XLR από Α6 προς προενισχυτή, RCA από προενισχυτή προς τελικό..

Και δεν σε μαζεύω αύριο από το σπίτι σου να κάνουμε μαζί την δοκιμή ;;;
Μετά θα σε φέρω πίσω... ;)
Το παίρνω μόνον έτσι επειδή έχω κάνει την συγκριτική δοκιμή rca εναντίον xlr αγοράζοντας το ίδιο καλώδιο με τα ίδια βύσματα και στις δύο μορφές.Ο τελικός ενισχυτής μου είναι σίγουρα πλήρως ισορροπημένος ενώ ο προενισχυτης μου μαλλον όχι.Το αποτέλεσμα ήταν πως το xlr απέδωσε καλύτερα σε συγκεκριμένους τομείς ενώ στους περισσοτερους τομείς υπήρξε ισοπαλια.
Θα επικοινωνήσουμε αργότερα.

• Like
Reactions: vlad66
Ίσως έκανα μια κουταμάρα στις 2 trigger εξόδους του προενισχυτή...

Χωρίς να δω τι είναι, έριξα στην μία τον τελικό και στην άλλη στο eversolo..
(σκοπός ήταν με ένα κουμπί να ανάβουν όλα γιατί η σύντροφος δεν τα καταφέρνει πάντα αν τύχει και τα σβήσω την προηγούμενη μέρα)

Φυσικά όταν έδινα εντολή στον Rotel ο τελικός άναβε, το eversolo όχι.. όταν έδινα εντολή στο eversolo ο τελικός πάλι άναβε, ο Rotel όχι..

Κατάλαβα και είδα από πίσω ότι και οι 2 του Rotel και η μοναδική του eversolo ήταν έξοδοι για να δίνουν εντολή και όχι είσοδοι για να ακολουθούν συστοιχία..
Προφανώς και οι 2 θεωρούν ότι είναι οι "κορυφές" σε ένα σύστημα και ότι χωρίς αυτούς μουσική δεν παίζει.. ο Rotel σαν προενισχυτής, το eversolo πάλι σαν προενισχυτής (και όχι σκέτο streamer)

Οκ, το πρόβλημα (αν υπάρχει) , που είναι ;;

Κάποιες φορές ο τελικός δεν ακολουθούσε τον Rotel.. το eversolo το αποσύνδεσα από το trigger, μπορείτε να το ξεχάσετε τώρα.

Από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να ακολουθεί και όσες φορές το δοκίμασα, άναβε και έσβηνε πάντα..

Και έρχομαι σε αυτό που φοβάμαι.. πήρα το πολύμετρο και μέτρησα την τάση στα triggers του Rotel (και του eversolo)

Τις βλέπω στα 20ν αντί για 12.
(Το eversolo έχει 11,9ν δηλαδή είναι σωστό)

Έκανα κάποια (μικρο)ζημιά στον Rotel ;;
Πάντα είχε 20v έξοδο ;; (ρητορική η ερώτηση, δεν μέτρησα πριν συνδέσω)
Αν το αφήσω έτσι και συνδέσω τον τελικό, θα γίνει κάποια ζημιά ;;

Μην με αρχίσετε στα "σήκω ρε χοντρέ από τον καναπέ να χάσεις κανα γραμμάριο..." και τα σχετικά....

Αν έγινε ζημιά στα triggers του Rotel θέλω να μάθω, για να μην το ανοίξω τσάμπα...

Ίσως έκανα μια κουταμάρα στις 2 trigger εξόδους του προενισχυτή...

Χωρίς να δω τι είναι, έριξα στην μία τον τελικό και στην άλλη στο eversolo..
(σκοπός ήταν με ένα κουμπί να ανάβουν όλα γιατί η σύντροφος δεν τα καταφέρνει πάντα αν τύχει και τα σβήσω την προηγούμενη μέρα)

Φυσικά όταν έδινα εντολή στον Rotel ο τελικός άναβε, το eversolo όχι.. όταν έδινα εντολή στο eversolo ο τελικός πάλι άναβε, ο Rotel όχι..

Κατάλαβα και είδα από πίσω ότι και οι 2 του Rotel και η μοναδική του eversolo ήταν έξοδοι για να δίνουν εντολή και όχι είσοδοι για να ακολουθούν συστοιχία..
Προφανώς και οι 2 θεωρούν ότι είναι οι "κορυφές" σε ένα σύστημα και ότι χωρίς αυτούς μουσική δεν παίζει.. ο Rotel σαν προενισχυτής, το eversolo πάλι σαν προενισχυτής (και όχι σκέτο streamer)

Οκ, το πρόβλημα (αν υπάρχει) , που είναι ;;

Κάποιες φορές ο τελικός δεν ακολουθούσε τον Rotel.. το eversolo το αποσύνδεσα από το trigger, μπορείτε να το ξεχάσετε τώρα.

Από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να ακολουθεί και όσες φορές το δοκίμασα, άναβε και έσβηνε πάντα..

Και έρχομαι σε αυτό που φοβάμαι.. πήρα το πολύμετρο και μέτρησα την τάση στα triggers του Rotel (και του eversolo)

Τις βλέπω στα 20ν αντί για 12.
(Το eversolo έχει 11,9ν δηλαδή είναι σωστό)

Έκανα κάποια (μικρο)ζημιά στον Rotel ;;
Πάντα είχε 20v έξοδο ;; (ρητορική η ερώτηση, δεν μέτρησα πριν συνδέσω)
Αν το αφήσω έτσι και συνδέσω τον τελικό, θα γίνει κάποια ζημιά ;;

Μην με αρχίσετε στα "σήκω ρε χοντρέ από τον καναπέ να χάσεις κανα γραμμάριο..." και τα σχετικά....

Αν έγινε ζημιά στα triggers του Rotel θέλω να μάθω, για να μην το ανοίξω τσάμπα...
Είχα ανεβάσει το λινκ με το service manual κάποια στιγμή οπότε δες από εκεί τι τάση βγάζει στα trigger