Και εμένα το πατρικό μου είναι Μελίσσια εκει μεγάλωσα, είναι προφανώς άλλη ποιότητα της ζωής σε προάστια. Προσωπικά και εγώ στο κέντρο πάω μόνο για κανένα καλό εστιατόριο, κανένα θέατρο κλπ. βασικά max 8-10 φορές τον χρόνο....βασικά για μένα η Αθήνα αξίζει να μένεις μόνο αν είσαι σε προάστεια, εκει ναι απολαμβάνεις μια ποιότητα ζωής...προφανώς ο κάθε ένας μας έχει άλλα μέτρα και σταθμά και αλλάζουν και τα γούστα και οι ανάγκες με τα χρόνια, άλλα όπως είπε και ο φίλος Anderm πιο πάνω, τι ποιότητα ζωής μπορεί να έχεις μένοντας σε ένα διαμερισματάκι κουτί π.χ. στο Αιγάλεω και να ψάχνεις να παρκάρεις μισή ώρα το αμάξι? Σε τέτοιες συνθήκες ειλικρινά πιστεύω (παρόλο τα κάποια αρνητικά), καλύτερα να μένεις σε μια επαρχιακή πόλη. Οταν ο μέσος Αθηναίος τρώει 2 ώρες στον δρόμο στην κίνηση και μετά ψάχνει και να παρκάρει το αμάξι του πόση ώρα και όλα αυτά για να γυρίσει στο τσιμεντένιο διαμερισματάκι του κλουβί (max 100-105 τμ) που δεν μπαίνει ποτέ ήλιος και η μοναδική θέα που έχει είναι το απέναντι μπαλκόνι...ε δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής όπως και αν το δεις.
Υ.Γ. Να το πω και λίγο ωμά, αν έχεις μια σχετικά καλή οικονομική κατάσταση και πάνω, η Αθήνα είναι σουπερ, αν είσαι μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει και με το ζόρι τα βγάζεις πέρα, ε τότε η επαρχία ίσως είναι καλύτερη λύση. Προσωπικά αν ήμουν σε μετριοκακή οικονομική κατάσταση ή θα πήγαινα επαρχία ή εξωτερικό μήπως βρω την τύχη μου και ζήσω μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή.