pt2937
Established Member
Μιας και αναφέρθηκε,βερνίκι ματ τι προτείνετε; μιλάω για τελικό βερνίκι αλλά αν γίνεται γίνεται να μην γυαλίζει καθόλου.
Μία κατασκευή ξύλινη (καναπές) θα βαφτεί με ΜΑΥΡΟ χρώμα κιμωλίας και δεν θέλουν τα γυαλίζει το ματ που έχει.Γιώργο...Καλύτερα να πάρεις έτοιμο...
Καλά σου λένε..
Δεν αξίζει να το φτιαξεις πες στην σύζυγο...
Εκτός και εάν θέλεις εσύ αυτοβούλως να πάρεις το βάπτισμα του πυρός και να προχωρήσεις σε κατασκευή...!!
Εάν λοιπόν πας σε φτιαχτεί θα σου πρότεινα συντηρητικό πατωματων νερου στην αποχρωση που θες και επειτα βερνίκι πατωματων νερού...
Είναι πιο ανθεκτικό σαν υλικό...
Για το φιλο που ρωτάει για το ματ βερνίκι για πιο λόγο το θέλει ματ...Γιατί έχει πολλά πλην και λίγα συν...
..και επειτα με το πρωτο ακουμπημα θα γδερνεται...ασε δε που θα λερωνεται για πλακα το ματ. Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει για πολύ.Μία κατασκευή ξύλινη (καναπές) θα βαφτεί με ΜΑΥΡΟ χρώμα κιμωλίας και δεν θέλουν τα γυαλίζει το ματ που έχει.

www.epaints.gr
Δεν ξερω εαν πρεπει να το βαλω εδω η αλλου...
Σημερα φευγοντας απο την δουλεια,απο τα βορεια προαστια,ειπα να κανω το καθιερωμενο περασμα απο πατρικο μου να δω τους γονεις μου..
Προ εκπληξη δικη μου ειδα τον πατερα μου να πειραματιζεται με ενα διαλυτικο του Lidl και με ενα κομματι εξηλασμενης πολυστερινης....
Τι εκανε..;
Tα ανακατευε και εφτιαχνε βερνικι....!!!
Δεν ειχα ακουσει ουτε ειχα δεν δει πουθενα τετοια προσμειξη στα 2 αυτα υλικα..
Εγινες χημικος και δεν το ξερω του λεω...;
Του λεω παμε απο την αρχη...
Να ρωτήσω και εγώ, σε ποιες περιπτώσεις σπατουλάρουμε τη γυψοσανίδα; Από την στιγμή που είναι έτοιμη επίπεδη επιφάνεια, γιατί να μην πάμε κατευθείαν σε αστάρωμα και βάψιμο (μετά το στοκάρισμα των ενώσεων);για γυψοσανίδα (σπατουλαρισμένη) σε σαλόνι.
Κανονικα οι γυψοσανιδες σπατουλαρωνται ολοκληρες μονο στις καθετες επιφανιες γιατι η τελικη επιφανια ειναι χαρτι που ειναι πολυ ευαισθητο....κανοντας την με στοκο εξωτερικα δημιουργεις ενα προσθετο πιο ισχυρο φιλμ προστασιας αφου το ασταρωσεις...επεισης το χαρτι δημιουργει και προβλημα στις αποχρωσεις εαν δεν ειναι ασταρωμενο καλα.........στο ταβανι δεν θελει ολοκληρη κανεις μονο τις ενωσεις...Να ρωτήσω και εγώ, σε ποιες περιπτώσεις σπατουλάρουμε τη γυψοσανίδα; Από την στιγμή που είναι έτοιμη επίπεδη επιφάνεια, γιατί να μην πάμε κατευθείαν σε αστάρωμα και βάψιμο (μετά το στοκάρισμα των ενώσεων);
Πάνω από την γυψοκολλα(knauf η οτιδηποτε αλλο) θέλει οπωσδήποτε σπατουλαρισμα σε κάθε περίπτωση ...δεν βάφεται κατευθιαν...Ναι, εδώ μας έχει κάνει "ομορφιές" ο γυψοσανιδάς, οπότε δεν το γλιτώνουμε το σπατουλάρισμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.