Βερνίκια, Λαδια, Μπογιες, Κονιάματα, υλικά κατασκευών.

Κωστή, έχεις δίκιο φίλε. Συντηρητικό ξύλου του ζήτησα και τώρα βλέπω ότι μου έδωσε βερνίκι ξύλου. Δεν το πρόσεξα επειδή και τα δύο γράφουν aqualasur - έχουν και περίπου ίδιο κουτί στην εμφάνιση... Τι να πω, μπορεί να μπερδεύτηκε και ο πωλητής.

χ12.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV
Δεν μπερδεύτηκε.. δεν το έχει....
Είναι πολλά χρωματοπολεια που βερνικι εμποτισμου και συντηρητικό τα θεωρούν ίσα και όμοια...
Παραγγέλνουν η το ένα ή το άλλο...αλλά το πλασάρουν σαν ίδιο γιατί και τα 2 γράφουν εμποτισμου...και εκεί γίνεται το λάθος...

...... Συντηρητικό ξύλου του ζήτησα και τώρα βλέπω ότι μου έδωσε βερνίκι ξύλου. .....

Μας μπερδέψατε :-p

Εγώ λέω πως το Aqualasur Plus που προτείνει ο Κωστής είναι το ίδιο με αυτό που σου έδωσαν, το Aqualasur Classic, μόνο που το Plus έχει - ίσως - και φίλτρο UV και ισως πιο ισχυρή μυκητοκτόνο δράση (αν και τα 2 λένε πως την έχουν)

Εγώ κατάλαβα ότι το classic είναι το συντηρητικό, το plus είναι βερνίκι εμποτισμού (άχρηστο αν βάζεις από πάνω βερνίκι κρούστας) και το gel είναι βερνίκι τζελ. Τώρα γιατί και τα τρία τα πουλάνε με το ίδιο όνομα (aqualasur) τρέχα γύρευε...

Μας μπερδέψατε :-p

Εγώ λέω πως το Aqualasur Plus που προτείνει ο Κωστής είναι το ίδιο με αυτό που σου έδωσαν, το Aqualasur Classic, μόνο που το Plus έχει - ίσως - και φίλτρο UV και ισως πιο ισχυρή μυκητοκτόνο δράση (αν και τα 2 λένε πως την έχουν)
Εγώ κατάλαβα ότι το classic είναι το συντηρητικό, το plus είναι βερνίκι εμποτισμού (άχρηστο αν βάζεις από πάνω βερνίκι κρούστας) και το gel είναι βερνίκι τζελ. Τώρα γιατί και τα τρία τα πουλάνε με το ίδιο όνομα (aqualasur) τρέχα γύρευε...
Εάν μιλάμε για συντηρητικό καθαρά δεν θα πρέπει να περιέχεται καθόλου η λέξη βερνικι.
Άρα στην προκειμένη εταιρία το classic ειναι καθαρά συντηρητικό...

Νίκο και τα 2 τις ίδιες ιδιότητες γράφουν αλλά με το classic πρέπει να αρχίσεις...

Πάντως είναι απλό κάποιος να καταλάβει πιο αποδίδει καλύτερα όταν κάνει δείγμα.

Η αλήθεια είναι πως οι εταιρείες μας μπερδεύουν. :confused:
Θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα και μάλιστα είναι κρίμα που η Vernilac δεν έχει ένα ενημερωμένο και αναλυτικό site, ενώ έχει τόσα ωραία προϊόντα.

Πάντως, για να τα ξεκαθαρίσουμε:

Όλα τα προϊόντα Vernilac Aqualasur είναι βερνίκια εμποτισμού νερού (classic, plus, gel) και είναι ολα παρόμοια, με το Plus να έχει ενισχυμένες ιδιότητες (μύκητες, UV κλπ), και με το Gel να είναι το ίδιο αλλά σε άλλη μορφή για να μην στάζει. Αυτά μπορεί να είναι διαφανή ή χρωματισμένα.

11.png

Το Vernilac Aquacare είναι Βερνίκι νερού Επιφάνειας (ή κρούστας) και πρέπει να μπει μετά τα Aqualasur

22.png
Το γράφουν άλλωστε και οι οδηγίες:

Σε καινούργιες ξύλινες επιφάνειες (παρθένα ξύλα), για την αποτελεσματικότερη προστασία τους από τους μύκητες και το σαράκι, εφαρμόστε 1-2 χέρια άχρωμο ή έγχρωμο συντηρητικό ξύλου AQUALASUR CLASSIC της VERNILAC και στη συνέχεια, 2-3 χέρια AQUACARE.

Σε ό,τι άφορα τις χρωστικές του ξύλου, "Vernilac Χρωμα Νερού New Stylistic" μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσιες, ή να αναμειχθούν με τη δική τους άχρωμη βάση Νο300
(ή όπως μας είπε ο Κωστής, να αναμειχθούν με τα βερνίκια εμποτισμού Aqualasur)

33.png

Αν μιλάμε για καινούργια άβαφα ξύλα, η σειρά πρέπει οπωσδήποτε να είναι Α) εμποτισμού και Β) Κρούστας.
Αν μιλάμε για φρεσκάρισμα βαμμένων, μπορούμε να βάλουμε μόνο κρούστας.

Αυτά έχω καταλάβει εγώ :)

Έχει σπάσει ένα κομματάκι φορμάικα. Μπορεί να διορθωθεί έστω πρόχειρα?
Να βάλω ξυλοστοκο και μετά βάψιμο με μαρκαδόρο ξύλου.
Αν πετύχει θέλει και βερνίκι από πάνω διάφανο?

Attachments

• Screenshot_20250524_081826_WhatsApp_1.jpg
    Screenshot_20250524_081826_WhatsApp_1.jpg
    49.5 KB · Views: 10
Η αλήθεια είναι πως οι εταιρείες μας μπερδεύουν. :confused:
Θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα και μάλιστα είναι κρίμα που η Vernilac δεν έχει ένα ενημερωμένο και αναλυτικό site, ενώ έχει τόσα ωραία προϊόντα.

Πάντως, για να τα ξεκαθαρίσουμε:

Όλα τα προϊόντα Vernilac Aqualasur είναι βερνίκια εμποτισμού νερού (classic, plus, gel) και είναι ολα παρόμοια, με το Plus να έχει ενισχυμένες ιδιότητες (μύκητες, UV κλπ), και με το Gel να είναι το ίδιο αλλά σε άλλη μορφή για να μην στάζει. Αυτά μπορεί να είναι διαφανή ή χρωματισμένα.

View attachment 253024

Το Vernilac Aquacare είναι Βερνίκι νερού Επιφάνειας (ή κρούστας) και πρέπει να μπει μετά τα Aqualasur

View attachment 253025
Το γράφουν άλλωστε και οι οδηγίες:

Σε καινούργιες ξύλινες επιφάνειες (παρθένα ξύλα), για την αποτελεσματικότερη προστασία τους από τους μύκητες και το σαράκι, εφαρμόστε 1-2 χέρια άχρωμο ή έγχρωμο συντηρητικό ξύλου AQUALASUR CLASSIC της VERNILAC και στη συνέχεια, 2-3 χέρια AQUACARE.
Δυστυχώς μας μπερδεύουν γιατί δεν είναι ξεκάθαρο και απο αυτους εν πράξη πως θα συμπεριφερθει το καθένα σε μια επιφάνεια καθαρή..

Είμαι 100% συγουρος οτι το classic χρωματίζει πολύ καλύτερα από το plus και το gel..
Το.πρωτο ειναι πιο παχυ ,δίνει σατινε μορφή όπως λέει ο κατασκευαστής άρα αφήνει μια ψιλοκρουστα...και το gel πάει προς το βερνικη πλήρως κρούστας.. άρα δεν μας κάνει για εμποτισμο χρώματος...

Δεν έχω πάρει ποτέ τα 2 τελευταία καθώς με 2 χερια classic (εάν δεν έχει πιάσει καλά η αποχρωση) είναι οκ το αποτέλεσμα χρωματισμός..
Αυτή ήταν η συζυτηση..πιο από όλα χρωματίζει καλύτερα..
Παλιά ήταν έτσι το δοχείο του συντηρητικού και ξεχωρίζε.

Το aguacare δεν χρωματιζεται...

Σε ό,τι άφορα τις χρωστικές του ξύλου, "Vernilac Χρωμα Νερού New Stylistic" μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσιες, ή να αναμειχθούν με τη δική τους άχρωμη βάση Νο300
(ή όπως μας είπε ο Κωστής, να αναμειχθούν με τα βερνίκια εμποτισμού Aqualasur)

View attachment 253023

Αν μιλάμε για καινούργια άβαφα ξύλα, η σειρά πρέπει οπωσδήποτε να είναι Α) εμποτισμού και Β) Κρούστας.
Αν μιλάμε για φρεσκάρισμα βαμμένων, μπορούμε να βάλουμε μόνο κρούστας.

Αυτά έχω καταλάβει εγώ :)

Οι βαφές εινα νέο προϊόν..
Είναι σαν το παλιό Ξυλαντεκορ που πέρναγαμε και βαφαμαι...
Δεν παρέχουν καμία προστασία απλώς χρωματιζουν καλύτερα το ξύλα..

Σε αυτή περίπτωση η τα βάζεις σκέτα όπως είπες ή τα ενώνεις και περνάς το μείγμα.. αλλά με συντηρητικό.. Όχι βερνικι εμποτισμου..

Νίκο, παλιότερα που είχα ρωτήσει στη vivechrom μου είχαν πει ότι η διαφορά βερνικιού-συντηρητικού είναι ότι το βερνίκι "προστατεύει καλύτερα" πιθανώς εννοώντας αυτό που λέει και ο Κωστής για ψιλοκρούστα. Δηλαδή αδιάφορο για όποιον βάζει βερνίκι κρούστας από πάνω.
Εντωμεταξύ και αυτοί (όπως και η vernilac) είχαν ίδιο όνομα παρόμοια συσκευασία για συντηρητικό και βερνίκι εμποτισμού...

Έχεις απόλυτο δίκιο για την απουσία ενημερωμένου site. Δηλαδή, σιγά την επένδυση - βάλε ένα φοιτητή να σου ανεβάσει 5 κουβέντες για όλα σου τα προϊόντα, να ξεστραβωθεί ο κόσμος.

• Like
Reactions: KOSSTV