Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Όποιος βασίζει τη γνώμη του μόνο στα αυτιά του, είναι σαν να ψάχνει να μυρίσει τη ραδιενέργεια.

Την άποψή μου για την ακρόαση μουσικής τη βασίζω μόνο στα αυτιά μου. Σε τι θα έπρεπε να τη βασίζω, σε ντεσιμπελόμετρο;

δε ξερω κατα ποσο θα μπορουσε το ηχειο μου να ευνοει το ενα μεσο σε σχεση με το αλλο/......

Αν ας πούμε η αυξημένη ανάλυση μιας πηγής δεν τους ταιριάζει
Γιατί αν δεν σου αρέσει το benchmark ( που κατείχα και εγώ ) και αν δεν σου αρέσει και το Minerva ( που έχω τώρα ) πόσο πιο πάνω να πας για computer audio based system?

δεν ειπα ποτε πως δε μου αρεσε το Minerva. ισα ισα περιμενω να τ ακουσω.Δε νομιζω ομως πως το θεμα ειναι το ηχειο, κι αυτο γιατι αποδεδειγμενα εχει περιθωρια.

Και αυτό λύνεται εύκολα
Αν βάλεις τώρα ένα dac χαμηλότερης κατηγορίας ( Cambridge – musical fidelity ) και έρθει πιο κοντά σε αυτό που θέλεις να ακούς από το λαπτοπ θα βρεθεί το πρόβλημα αμέσως
Φίλος που ήθελε dac τελικά μετά από πολλές δόκιμες δεν πήρε τίποτα έμεινε με την onboard μιας και στο δικό του σύστημα όσο αναλυτικότερη ήταν μια πηγή έδειχνε τις αδυναμίες του ενισχυτή των ηχείων κτλ πράγμα που δεν του άρεσε

δεν ειπα ποτε πως δε μου αρεσε το Minerva. ισα ισα περιμενω να τ ακουσω.Δε νομιζω ομως πως το θεμα ειναι το ηχειο, κι αυτο γιατι αποδεδειγμενα εχει περιθωρια.

Δεν αναφέρομαι στις ικανότητες και καλά των ηχείων σου αλλά στην συνέργια τους με τις ψηφιακές πηγές vs αναλογικές

Την άποψή μου για την ακρόαση μουσικής τη βασίζω μόνο στα αυτιά μου. Σε τι θα έπρεπε να τη βασίζω, σε ντεσιμπελόμετρο;

To παρόν θέμα έχει ελάχιστη - για να μην πω καμιά - σχέση με την ακρόαση μουσικής.

Όποιος βασίζει τη γνώμη του μόνο στα αυτιά του, είναι σαν να ψάχνει να μυρίσει τη ραδιενέργεια.

Aκουω , αγαπαω , πληρωνω κ απολαμβανω μονο οτι μου λενε τ αυτια μου, δεν μπορω ν ακουσω διαγραμματα κ μετρησεις..Τι μοδα ειναι αυτη πραγματικα δεν ξερω.

Τα μέσα αποθήκευσης και αναπαραγωγής της μουσικής τα έχουμε μόνο για να τα βλέπουμε και να τα μετράμε!!! Δεν το ξέρατε;;;
Δεν μου φτάνει χρόνος να χορτάσω κοιτώντας τη μεγάλη δισκοθήκη μου. Φαντάσου με να κοιτάω τους δίσκους έναν-έναν!! Λ.Σ.

Aκουω , αγαπαω , πληρωνω κ απολαμβανω μονο οτι μου λενε τ αυτια μου, δεν μπορω ν ακουσω διαγραμματα κ μετρησεις..Τι μοδα ειναι αυτη πραγματικα δεν ξερω.
Του μαζωχιστή. Άμα χάνεις και λίγα λάδια.
Έλεγε ένας λίγο κάπως πελάτης μου [έχανε λίγο] σε έναν φίλο καθηγητή του Αριστοτελείου. "Τον ακούσατε γιατρέ τον δίσκο και δεν σας άρεσε! Ε τότε να μην τον ακούσω κι' εγώ".

Ετσι λοιπόν αν δεν μετράει ή δεν μπορεί να μετρηθεί κάτι επομένως θα πρέπει να το αγνοουμε ή να το φτίνουμε. Λ.Σ.

Last edited:
Αντε πάλι με τα "πρέπει" της τεχνολογικής προόδου . Δεν βαρεθήκατε ; Μουσική ακόμα όπως μας αρέσει και όχι όπως πρέπει . Για ευχαρίστηση την ακούμε όχι για επιστημονικούς σκοπούς . Ελεος πιά . Ακόμα κι αυτό το ´"ακούω καλύτερα " από το πικαπ πχ είναι έκφραση γνώμης , υποκειμενικής γιατί δεν γίνεται αλλοιώς - δεν μπορώ να ακούω με τα αυτιά του Κόγια πχ ή του Λουκά , ακούω με τα δικά μου που μπορεί να είναι ελαττωματικά αλλά δεν με ενδιαφέρει και ούτε ενδιαφέρει κανέναν άλλο .

Re: Βυνιλιο vs HD audio transport-Dac

καταρχην καλο ειναι να χρησιμοποιησεις μια γυαλινη οπτικη αντι για τις συμβατικες. Εγω πηρα μια της Wireword και ειδα σοβαρη βελτιωση και αυτο γιατι δεν εισαγει καθολου jitter σε αντιθεση με τις συμβατικες. Συντομα περιμενω και αλλη μια με το ενα ακρο Mini Plug και το αλλο Toslinκ ειδικα για χρηση με υπολογιστη.

Δευτερον ειναι το ιδιο το DAC που ειναι περιορισμενων δυνατοτητων. Δοκιμασε και κανενα αλλο δε χανεις τιποτα...

http://www.hificables.co.uk/11810/Wireworld-Supernova-6-Glass-Optical-MINI---Standard.html

ακριβως φιλε αυτο που μου ειπες ψαχνω.Πολυ σωστη η παρατηρηση σου.Ειμαι ηδη σ επικοινωνια με τον Ελληνα αντιπροσωπο για μια τιμουλα για το συγκεκριμενο καλωδιο απο μινι τοσλινκ σε οπτικαλ.Και θα το παραγγειλω, φαινεται αποδεδειγμενα πολυ καλο.

Δυστυχως χθες δεν μπορεσαμε ν ακουσουμε το dac αν κ το ηθελα πολυ.Αλλα θα γινει απο Δευτερα, αναμονη.Θα ψαξω κ για αλλα dac.

Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Αντε πάλι με τα "πρέπει" της τεχνολογικής προόδου . Δεν βαρεθήκατε ; Μουσική ακόμα όπως μας αρέσει και όχι όπως πρέπει . Για ευχαρίστηση την ακούμε όχι για επιστημονικούς σκοπούς . Ελεος πιά . Ακόμα κι αυτό το ´"ακούω καλύτερα " από το πικαπ πχ είναι έκφραση γνώμης , υποκειμενικής γιατί δεν γίνεται αλλοιώς - δεν μπορώ να ακούω με τα αυτιά του Κόγια πχ ή του Λουκά , ακούω με τα δικά μου που μπορεί να είναι ελαττωματικά αλλά δεν με ενδιαφέρει και ούτε ενδιαφέρει κανέναν άλλο .

Πες τα χρυσόστομε, γιατι θα μας πέσουν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα.

Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Πες τα χρυσόστομε, γιατι θα μας πέσουν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα.

+1000...
oλα καλα κι ωραια αλλα για το γουστο κ την ευχαριστηση μας τα κανουμε ολα.

Εγώ πάντως απορώ τι αξία μπορεί να έχει αυτή η ερώτηση vinyl vs hd κλπ; Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθέί κανείς πως το βινύλιο ότι και να πούμε υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει διότι υπάρχει πολύ μα πάρα πολύ και μάλιστα ανεκτίμητη μουσική γραμμένη. Εχει την ιστορία του την διαδρομή του και την γοητεία του. Η ψηφιακή μουσική υψηλής ανάλυσης είναι τεχνολογικά πολύ πιο μεταγενέστερη του βινυλίου και φυσικά της αναλογικής ταινίας. Δεν υπάρχει ακόμα πλούτος μουσικής που να ενδιαφέρει όλους ούτως ώστε να γίνει το δημοφιλέστερο μέσο μουσικής. Αυτά απο την φυσική σκοπιά. Απο την τεχνική σκοπιά οι εγγραφές που γίνονται σήμερα σε υψηλή ανάλυση 96/24, 192/24. 384/24, με δυναμική περιοχή 115db, σαφώς και τεχνικά είναι ικανή για πολύ περισσότερα πράγματα απο την δυναμική περιοχή του βινυλίου των 60db στην καλλίτερη των περιπτώσεων.
Το θέμα όμως είναι ότι όταν έχεις μια δισκοθήκη με αγαπημένα σου αναλογικά γραμμένα βινύλια που δεν έχουν εκδοθεί σε υψηλής ανάλυσης φορμάτ, ή η μεταφορά τους δεν είναι και τόσο επιτυχημένη και δοθέντος ότι η συνήθεια δευτέρα έξις, δεν τα πετάς τα βινύλια και ας έχουν φθαρεί και άμα είσαι και μερακλής αγοράζεις και καλό πικαπ για να τα απολαμβάνεις καλλίτερα. Οτι καινούρια εγγραφή βγαίνει σε hd φυσικά και την αγοράζεις σε hd και την απολαμβάνεις αρκεί φυσικά να ακολουθεί και το υπόλοιπο σύστημα. Γιατί τι να την κάνω την hd άμα το υπόλοιπο σύστημα δεν έχει 115db δυναμική περιοχή ή to dac δεν ανεβαίνει σε υψηλές αναλύσεις.
Τώρα αυτά τα διλήμματα κατά την άποψή μου δεν έχουν νόημα, απλά γίνονται για λάθος αντιπαραθέσεις. Δηλαδή αν, λέω αν, σαυτό το thread όλοι έλεγαν ότι το βινύλιο είναι καλίτερο θα γινόταν τίποτα; θα άλλαζε τίποτα; ή υπάρχει περίπτωση οι πορωμένοι κάθε άποψης να αλλάξουν γνώμη απο τις εδώ αντιπαραθέσεις;
Θέλω όμως να θέσω και ένα προβληματισμό μου. Υστερα απο σχεδόν δύο χρόνια και περισσότερο που άρχισε να εξαπλώνεται η hd, βλέπω ότι πολύ λίγο υλικό ακόμη υπάρχει. Στην ουσία μόνο μικρές εταιρίες ασχολούνται με αυτό και μάλιστα χωρίς κανένα μαρκετινγκ και τις μαθαίνεις απο στόμα σε στόμα. Οι μεγάλες εταιρίες που έχουν τα αρχεία, DG, EMI κλπ ή δεν μπήκαν ακόμη ή και αν μπήκαν μπήκαν με mp3 320 kb ή flac 44,1khz. Μήπως δεν γίνεται να μεταφερθεί το αναλογικό αρχείο σε ψηφιακό hd επιτυχημένα; μήπως είναι μεγάλο το κόστος; δεν ξέρω οι γνώστες ας μας διαφωτίσουν. Αν όμως περιμένουμε τώρα ότι γραφτεί σε hd, τότε για να γίνει ένα αξιοσέβαστο αρχείο πρέπει να περάσουν χρόνια και έτσι λοιπόν μήπως δικαιώνονται οι του βινυλίου.:grandpa:

Γεια σου Βαγγέλη Λαρσινέ πότε θάρθεις για μετρήσεις και καλιμπράρισμα;
Επι τη ευκαιρία:
Οι δίσκοι βινυλίου που διαδέχτηκαν του δίσκους γραμμοφώνου, είχαν εξαφανίσει τους τελευταίους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν μια αλλαγή που επιβλήθηκε εκ των κατω προς τα άνω από την προτίμηση του φιλόμουσου κοινού για το βινύλιο λόγω εμφανούς ανώτερης ποιότητας με αποτέλεσμα στην ραγδαία πτώση των πωλήσεων δίσκου γραμμοφώνου.

Στην προκειμένη περίπτωση των ψηφιακών και παρά την δια της βίας προσπάθεια εξαφάνισης των δίσκων βινυλίου από τα μεγάλα συμφέροντα των εταιρειών, παρά το σιγοντάρισμα διάφορων καλλιτεχνών ηχηρών ονομάτων, παρά την προβοκάτσια κατά του βινυλίου με κακέκτυπα τέλους '70 και παρά τη συνομωτική συμπεριφορά των καταστημάτων, παρά την προπαγάνδα "Τέλειος Ήχος για Πάντα" παρά όλα αυτά και άλλα και μετά από 28 χρόνια δεν μπορεσαν να εκτοπίσουν τα βινύλια και τα αναλογικά.
Αυτό αγαπητοί φίλοι δεν σας λέει τίποτα;;; Λ.Σ.

Θέλω όμως να θέσω και ένα προβληματισμό μου. Υστερα απο σχεδόν δύο χρόνια και περισσότερο που άρχισε να εξαπλώνεται η hd, βλέπω ότι πολύ λίγο υλικό ακόμη υπάρχει. Στην ουσία μόνο μικρές εταιρίες ασχολούνται με αυτό και μάλιστα χωρίς κανένα μαρκετινγκ και τις μαθαίνεις απο στόμα σε στόμα. Οι μεγάλες εταιρίες που έχουν τα αρχεία, DG, EMI κλπ ή δεν μπήκαν ακόμη ή και αν μπήκαν μπήκαν με mp3 320 kb ή flac 44,1khz. Μήπως δεν γίνεται να μεταφερθεί το αναλογικό αρχείο σε ψηφιακό hd επιτυχημένα; μήπως είναι μεγάλο το κόστος; δεν ξέρω οι γνώστες ας μας διαφωτίσουν. Αν όμως περιμένουμε τώρα ότι γραφτεί σε hd, τότε για να γίνει ένα αξιοσέβαστο αρχείο πρέπει να περάσουν χρόνια και έτσι λοιπόν μήπως δικαιώνονται οι του βινυλίου.:grandpa:

Η τεχνολογία υπάρχει. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Αλλά δεν υπάρχει η αγορά! Είναι η ίδια περίπτωση με τα Super Audio CDs και τα DVD-A. No one cares.

Στην προκειμένη περίπτωση των ψηφιακών και παρά την δια της βίας προσπάθεια εξαφάνισης των δίσκων βινυλίου από τα μεγάλα συμφέροντα των εταιρειών, παρά το σιγοντάρισμα διάφορων καλλιτεχνών ηχηρών ονομάτων, παρά την προβοκάτσια κατά του βινυλίου με κακέκτυπα τέλους '70 και παρά τη συνομωτική συμπεριφορά των καταστημάτων, παρά την προπαγάνδα "Τέλειος Ήχος για Πάντα" παρά όλα αυτά και άλλα και μετά από 28 χρόνια δεν μπορεσαν να εκτοπίσουν τα βινύλια και τα αναλογικά.
Αυτό αγαπητοί φίλοι δεν σας λέει τίποτα;;; Λ.Σ.

Μας λέει ότι παρακολουθείτε εντελώς άλλη αγορά από εμάς.

Τι μερίδιο αγοράς έχει το βινύλιο εν έτη 2010;

Πάνω από 0,1%;

Η τεχνολογία υπάρχει. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Αλλά δεν υπάρχει η αγορά! Είναι η ίδια περίπτωση με τα Super Audio CDs και τα DVD-A. No one cares.

Μας λέει ότι παρακολουθείτε εντελώς άλλη αγορά από εμάς.

Τι μερίδιο αγοράς έχει το βινύλιο εν έτη 2010;

Πάνω από 0,1%;
Κάθε άλλο, παρακολουθώ όλη την αγορά δίσκου ως επαγγελματίας και παραγωγός.
Όσο για το ερώτημα "τι μερίδιο αγοράς έχει το βινύλιο εν έτη 2010" σου έχω απαντήσει ήδη. Αν κατάλαβες την τοποθέτησή μου.
Όσο για την απάντηση που δίνεις στον Βαγγέλη, έχω να σου πω ότι ευθύνη έχουν οι μεγάλες εταιρείες που τους συμφέρει να υπάρχει μια αναστάτωση στον φιλόμουσο. Έίναι ένας ακόμα τροπος καταπίεσης και δημιουργίας άγχους. Ανακοινώνουν χίλια δυο ψηφιακά μέσα και ενώ εσύ ήδη επενδύεις, αισθάνεσαι μια αβεβαιότητα σε αυτό που επενδύεις, γιατί έχει ήδη αναγγελθεί ο θάνατός του. Και ξαναεπενδύεις ή απογοητεύεσαι. Υπάρχει ολόκληρη ιδεολογία πίσω από τα ψηφιακά..Λ.Σ.

Last edited:

Αγαπητέ Βαγγέλη, αυτό είναι ένα μέρος του προβλήματος. Όπως πολύ σωστά επισημαίνεις ακόμα και να θέλω να ασχοληθώ με τα φορμά hd δεν έχω μουσική να ακούσω. Να αναφέρω και μιά εμπειρία μου: αγόρασα κάποτε ένα τρακ από την HDtracks, τον Άρη από τους Πλανήτες του Gustav Holst, το έκαψα σε DVD-Audio και το άκουσα στο Universal player. Θαυμάσια ηχογράφηση, τρομερές δυναμικές, ωραίος γλυκός ήχος κλπ κλπ.Έλα όμως που η ερμηνεία δεν έλεγε τίποτα. Μίλια μακριά από τις ερμηνείες των Karajan ή Boult.Ήταν μιά θαυμάσια ηχογράφηση μιάς δευτεροκλασάτης ορχήστρας με έναν αδιάφορο μαέστρο. Οι σπουδαίοι σύγχρονοι ερμηνευτές ηχογραφούν σε μεγάλες εταιρείες, οι οποίες δεν ασχολούνται με 24/178 και τα παρόμοια. Σε άλλα είδη μουσικής φαντάζομαι ότι θα ισχύει το ίδιο. Δηλαδή, άντε και το αγόρασα το σούπερ ντούπερ ντακ. Τι θα ακούω μετά; Τα βινύλιά μου, ελλείψει software για το καινούριο μηχανάκι.