Όποιος βασίζει τη γνώμη του μόνο στα αυτιά του, είναι σαν να ψάχνει να μυρίσει τη ραδιενέργεια.
Την άποψή μου για την ακρόαση μουσικής τη βασίζω μόνο στα αυτιά μου. Σε τι θα έπρεπε να τη βασίζω, σε ντεσιμπελόμετρο;
Όποιος βασίζει τη γνώμη του μόνο στα αυτιά του, είναι σαν να ψάχνει να μυρίσει τη ραδιενέργεια.
δε ξερω κατα ποσο θα μπορουσε το ηχειο μου να ευνοει το ενα μεσο σε σχεση με το αλλο/......
δεν ειπα ποτε πως δε μου αρεσε το Minerva. ισα ισα περιμενω να τ ακουσω.Δε νομιζω ομως πως το θεμα ειναι το ηχειο, κι αυτο γιατι αποδεδειγμενα εχει περιθωρια.
Την άποψή μου για την ακρόαση μουσικής τη βασίζω μόνο στα αυτιά μου. Σε τι θα έπρεπε να τη βασίζω, σε ντεσιμπελόμετρο;
To παρόν θέμα έχει ελάχιστη - για να μην πω καμιά - σχέση με την ακρόαση μουσικής.
Του μαζωχιστή. Άμα χάνεις και λίγα λάδια.Aκουω , αγαπαω , πληρωνω κ απολαμβανω μονο οτι μου λενε τ αυτια μου, δεν μπορω ν ακουσω διαγραμματα κ μετρησεις..Τι μοδα ειναι αυτη πραγματικα δεν ξερω.
καταρχην καλο ειναι να χρησιμοποιησεις μια γυαλινη οπτικη αντι για τις συμβατικες. Εγω πηρα μια της Wireword και ειδα σοβαρη βελτιωση και αυτο γιατι δεν εισαγει καθολου jitter σε αντιθεση με τις συμβατικες. Συντομα περιμενω και αλλη μια με το ενα ακρο Mini Plug και το αλλο Toslinκ ειδικα για χρηση με υπολογιστη.
Δευτερον ειναι το ιδιο το DAC που ειναι περιορισμενων δυνατοτητων. Δοκιμασε και κανενα αλλο δε χανεις τιποτα...
http://www.hificables.co.uk/11810/Wireworld-Supernova-6-Glass-Optical-MINI---Standard.html
Αντε πάλι με τα "πρέπει" της τεχνολογικής προόδου . Δεν βαρεθήκατε ; Μουσική ακόμα όπως μας αρέσει και όχι όπως πρέπει . Για ευχαρίστηση την ακούμε όχι για επιστημονικούς σκοπούς . Ελεος πιά . Ακόμα κι αυτό το ´"ακούω καλύτερα " από το πικαπ πχ είναι έκφραση γνώμης , υποκειμενικής γιατί δεν γίνεται αλλοιώς - δεν μπορώ να ακούω με τα αυτιά του Κόγια πχ ή του Λουκά , ακούω με τα δικά μου που μπορεί να είναι ελαττωματικά αλλά δεν με ενδιαφέρει και ούτε ενδιαφέρει κανέναν άλλο .
Πες τα χρυσόστομε, γιατι θα μας πέσουν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα.
Θέλω όμως να θέσω και ένα προβληματισμό μου. Υστερα απο σχεδόν δύο χρόνια και περισσότερο που άρχισε να εξαπλώνεται η hd, βλέπω ότι πολύ λίγο υλικό ακόμη υπάρχει. Στην ουσία μόνο μικρές εταιρίες ασχολούνται με αυτό και μάλιστα χωρίς κανένα μαρκετινγκ και τις μαθαίνεις απο στόμα σε στόμα. Οι μεγάλες εταιρίες που έχουν τα αρχεία, DG, EMI κλπ ή δεν μπήκαν ακόμη ή και αν μπήκαν μπήκαν με mp3 320 kb ή flac 44,1khz. Μήπως δεν γίνεται να μεταφερθεί το αναλογικό αρχείο σε ψηφιακό hd επιτυχημένα; μήπως είναι μεγάλο το κόστος; δεν ξέρω οι γνώστες ας μας διαφωτίσουν. Αν όμως περιμένουμε τώρα ότι γραφτεί σε hd, τότε για να γίνει ένα αξιοσέβαστο αρχείο πρέπει να περάσουν χρόνια και έτσι λοιπόν μήπως δικαιώνονται οι του βινυλίου.:grandpa:
Στην προκειμένη περίπτωση των ψηφιακών και παρά την δια της βίας προσπάθεια εξαφάνισης των δίσκων βινυλίου από τα μεγάλα συμφέροντα των εταιρειών, παρά το σιγοντάρισμα διάφορων καλλιτεχνών ηχηρών ονομάτων, παρά την προβοκάτσια κατά του βινυλίου με κακέκτυπα τέλους '70 και παρά τη συνομωτική συμπεριφορά των καταστημάτων, παρά την προπαγάνδα "Τέλειος Ήχος για Πάντα" παρά όλα αυτά και άλλα και μετά από 28 χρόνια δεν μπορεσαν να εκτοπίσουν τα βινύλια και τα αναλογικά.
Αυτό αγαπητοί φίλοι δεν σας λέει τίποτα;;; Λ.Σ.
Κάθε άλλο, παρακολουθώ όλη την αγορά δίσκου ως επαγγελματίας και παραγωγός.Η τεχνολογία υπάρχει. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Αλλά δεν υπάρχει η αγορά! Είναι η ίδια περίπτωση με τα Super Audio CDs και τα DVD-A. No one cares.
Μας λέει ότι παρακολουθείτε εντελώς άλλη αγορά από εμάς.
Τι μερίδιο αγοράς έχει το βινύλιο εν έτη 2010;
Πάνω από 0,1%;
Θέλω όμως να θέσω και ένα προβληματισμό μου. Υστερα απο σχεδόν δύο χρόνια και περισσότερο που άρχισε να εξαπλώνεται η hd, βλέπω ότι πολύ λίγο υλικό ακόμη υπάρχει. Στην ουσία μόνο μικρές εταιρίες ασχολούνται με αυτό και μάλιστα χωρίς κανένα μαρκετινγκ και τις μαθαίνεις απο στόμα σε στόμα. Οι μεγάλες εταιρίες που έχουν τα αρχεία, DG, EMI κλπ ή δεν μπήκαν ακόμη ή και αν μπήκαν μπήκαν με mp3 320 kb ή flac 44,1khz. Μήπως δεν γίνεται να μεταφερθεί το αναλογικό αρχείο σε ψηφιακό hd επιτυχημένα; μήπως είναι μεγάλο το κόστος; δεν ξέρω οι γνώστες ας μας διαφωτίσουν. Αν όμως περιμένουμε τώρα ότι γραφτεί σε hd, τότε για να γίνει ένα αξιοσέβαστο αρχείο πρέπει να περάσουν χρόνια και έτσι λοιπόν μήπως δικαιώνονται οι του βινυλίου.:grandpa:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.