Βουβάλια μέρος 3ο

Τo placid τροφοδοτεί μόνο την ψηφιακή πλακέτα. Βέβαια εμείς παίζουμε 24/96 μέσω MAC/Pure, τί να μας πούν τα κόκκινα βιβλία :Banane0:

Έγραψα για 44.1/16 επειδή εσύ έχεις θέμα με τα 44.1/16.. Τα HD τα έχουμε όλοι ψωμοτύρι. :p

Καλά καλά μην φωνασκείς. Θα την κόψουμε την ρημάδα. Οπως την είδατε αρχικά είναι η καλωδιοταινία.....

Και γιατί δεν τα λέγατε από την αρχή βρε φυντάνια και περιμένατε μέχρι σήμερα; Πάλι δρομολόγια με βάζετε να κάνω??? Θα σας χρεώσω τις βενζίνες!

Πόση ώρα χρειάζεται να γίνει αυτό? Γιατί θέλω να ανέβω Χαλκίδα σήμερα αν είναι να γίνει σήμερα διότι διαφορετικά την επόμενη φορά που θα κατέβει το ζωντανό κάτω....

Το μέγιστο μήκος της καλ/νίας είναι γνωστό (στο forum της TPA) best practice. Όλοι όσοι δυσκολεύονται να κλειδώνουν το ίδιο πρόβλημα έχουν και παίρνουν την ίδια απάντηση. Και εγώ έτσι το έμαθα όταν ζοριζόμουν να κλειδώσω στις αρχές. Βέβαια, είχα βάλει ολόκληρη την καλ/νία του κιτ. :p

Το κατά πόσο είναι εύκολο να κοντύνει εξαρτάται από το τοπογραφικό του κουτιού σου. Πρέπει να μπορεί η κύρια πλακέτα να τοποθετηθεί ακριβώς πίσω από το 4-input board. Δεν θυμάμαι πως είναι μέσα το δικό σου..

Μια μικρή αναδρομή.
Με τροφοδοτικά 7805 / lm317 το είχα μόνιμα ανοιχτό. Δε το έκλεινα ποτέ. Σίγουρα υπήρχαν κάποια λεπτά για ζέσταμα, αλλά αυτό είναι σύνηθες σε αρκετά αλλά μηχανήματα στο σύστημα μου. Πάντως σε ένα τέταρτο όλα καλά – από εκεί και περά οι διαφορές ήταν ανάξιες λογου ΙΜΗΟ.
Στα σαλας έχω βάλει μεγαλύτερη ψήκτρα από ότι εάν το είχα απλά υπολογισμένο- για να μη ζεματάνε ποτέ.
Επίσης λόγο μεγαλύτερης κατανάλωσης και πιο πρόσφατης κατασκευής συνηθίζω να το σβήνω και να μη το έχω always on.
Τρείς – τρεισήμισι μήνες μετά νομίζω οτι πια τα εμπιστεύομαι αρκετά να τα αφήσω always on αλλά όσο περνά ο καιρός και το βουβάλι γίνεται όλο και πιο περίπλοκο και ενεργοβόρο με απασχολεί όλο και περισσότερο η κατανάλωση. (δεν είναι μόνο το εάν εμπιστεύομαι το κύκλωμα είναι και ένα εμπιστεύομαι τη δουλειά που κάνω με τα χέρια μου… πάντα προσπαθώ να είμαι επιφυλακτικός… Better safe than sorry)
Παρατήρησα ότι θέλει παραπάνω ώρα να σταθεροποιήσει θερμοκρασίες σε σχέση με πιο απλά τροφοδοτικά για να πιάσει το μαξ του (το όποιο είναι πάνω από το 78χχ κ.ο.κ.). Μπορεί να είναι η εντύπωση μου αλλά ο ήχος αλλάζει λίγο ακόμα και μετά από 15 λεπτά. Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα έλεγα ότι του χρειάζεται πάνω από 20-30 λεπτά.
Όλα αυτά υποκειμενικά φυσικά. Και βραδάκι χαλαρά στο σαλόνι. Που τελικά μπορεί μόλις να έχω ανοίξει και άλλα μηχανήματα οπότε για κάνα μισάωρο να ζεσταίνονται διάφορα μέρη.

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κλείδωμα του Buffalo32 με πολλές πηγές που έχω σπίτι.
Προβλήματα δημιουργούνταν μονό σε κάποιες μετακομίσεις κουτιού που του έχω κάνει (4 ως τώρα), μέχρι να κάτσουν τα καλώδια βύσματα κουρέματα τοπολογίες καλά.
Σε λίγο ετοιμάζομαι και για επόμενη μετακόμιση σε επόμενο κουτί οπότε κάπου θα μπλέξω πάλι :D
Από παλιότερα προβλήματα συνήθισα να δοκιμάζω ένα δυο πράγματα-
Πάντα BNC ποτέ απλά rca στο σασί. Καλώδια τουλάχιστο canare-belden ή άλλο επώνυμο. Μακριά από παλιά καλώδια τυπου Monster ή απλά rca interconnects, αν και με απλό καλωδιακί έχω συγχρονίσει. Τη γείωση του spdif – digital ground. Αποσυνδέστε το dground από το σασί εφόσον το dground ενώνεται και αλλού με το aground. Δυο πλαστικά μονωτικά αρκούν για το πείραμα. Προσοχή όταν μπλέκετε ground spdif με ground i2s.

Στην αλλαγή τον κομματιών δε πρέπει να τρώει τίποτα! Δε το έχω συναντήσει το φαινόμενο με ότι πατάτα και εάν έχω κάνει. Δε θα την πάλευα καθώς ακούω αρκετά κλασική.
Όσο για στατικό ηλεκτισσμό – τζιζ με το χέρι πάνω στη συσκευή-σασί που ακουμπάει και με τη γείωση digital , πιθανό να θεωρείται φυσιολογικό. Τα ηλεκτρονικά πάντα θέλουν μια μικρή προσοχή με το στατικό.

Μη τα πάρετε σαν ευαγγέλιο. Παρακαλώ διορθώστε με εάν κάπου θεωρείτε ότι γράφω @#%@#%

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

@dimdim
Ήθελα να κάνω δοκιμή από την optical ή έστω να την έχω συνδεμένη σε συσκευή για τη γείωση αλλά είναι αρσενικό το βύσμα (???!)
Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα σε συσκευή! Υπάρχει καλώδιο optical female/male???

Δεν υπάρχει αρσενικό βύσμα οπτικής σε σασί.. Μάλλον απλά έχεις ξεχάσει να βγάλεις την τάπα. :D

ΔημΔημ πρόσεχα καλά κακομοίρη μου.....Αν με το κόψιμο της καλωδιοταινίας γλυτώσω τα ξελοκαρίσματα και ακούω και καλύτερα, να χέσω τα προτόκολά σας μέσα....Θα μας βάλετε να βάλουμε επίχρυσα βύσματα στους SATA σκληρούς μας! !

Το πιο πιθανό είναι να τα γλιτώσεις, αλλά δεν θα σημαίνει τίποτα για τα βύσματα των SATA.. ;)

Εντελώς άλλα πράγματα. Η καλωδιοταινία του βουβαλιού μεταφέρει σήμα s/pdif σε TTL στάθμη. Όχι δεδομένα όπως νοούνται στο SATA (και όλα τα σχετικά κομπιουτερίστικα).

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Μια μικρή αναδρομή.
Με τροφοδοτικά 7805 / lm317 το είχα μόνιμα ανοιχτό. Δε το έκλεινα ποτέ. Σίγουρα υπήρχαν κάποια λεπτά για ζέσταμα, αλλά αυτό είναι σύνηθες σε αρκετά αλλά μηχανήματα στο σύστημα μου. Πάντως σε ένα τέταρτο όλα καλά – από εκεί και περά οι διαφορές ήταν ανάξιες λογου ΙΜΗΟ.

επίσης
με τα απλά τροφοδοτικά αλλά και με τα placid.
Πχ από Παρασκευή απόγευμα δεν κλείνει καθόλου μέχρι Κυριακή νύχτα.
Αν είναι με σάλας να έχω την παραμικρή υπόνοια θα ξηλωθούν όλα τα τροφοδοτικά και θα μπούν σε ξεχωριστά κουτιά.
Καθημερινές τα απλά και όταν είμαι απο πάνω τα σαλεμένα.
Μουσική θέλουμε να ακούμε...

Δεν υπάρχει αρσενικό βύσμα οπτικής σε σασί.. Μάλλον απλά έχεις ξεχάσει να βγάλεις την τάπα. :D

Λες δημ? Θα το ξανακοιτάξω.
Πάντως συνηθισμένη τάπα δεν είναι! εγγυημένα!
Παίζω με οπτική αρκετά χρόνια σε av αλλά και σε άλλο dac και δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα. Όταν ευκαιρίσω θα βάλω και φώτο.

+++
Τάσο πολύ χρήσιμα όλα αυτά, thanx!

Όντως συμβαίνει κάτι περίεργο πάντως. Μπορεί να είναι και κάτι απλό πάντως, οπότε...

Αν είναι θέμα κόλλησης υπάρχει τρόπος παιδιά να μετρήσουμε και βρούμε το ελάττωμα?

(Το θέμα βύσματα-καλώδια θα λυθεί εύκολα πιστεύω... υπάρχει τρόπος δοκιμών... στην ανάγκη δίνουμε κατευθείαν στη πλακέτα χωρίς βύσμα)

Last edited:
ΔημΔημ, αν ήταν θέμα μήκους καλωδιοταινίας, τότε θεωρητικά ο Νίκος που έχει μικρότερο μήκος δεν θα έπρεπε να είχε αυτά τα φαινόμενα. Επίσης στο συγκριτικό του Σαββάτου το δικό μου που δεν είχε καμια διακοπή, θα έπρεπε να μας είχε π@#$$#@....Μήπως είχε θέμα το transport να κλειδώσει εχτές; Αλλά το transport κλείδωνε μια χαρά με το M-Dac πάντα....

ΔημΔημ, αν ήταν θέμα μήκους καλωδιοταινίας, τότε θεωρητικά ο Νίκος που έχει μικρότερο μήκος δεν θα έπρεπε να είχε αυτά τα φαινόμενα. Επίσης στο συγκριτικό του Σαββάτου το δικό μου που δεν είχε καμια διακοπή, θα έπρεπε να μας είχε π@#$$#@....Μήπως είχε θέμα το transport να κλειδώσει εχτές; Αλλά το transport κλείδωνε μια χαρά με το M-Dac πάντα....

γιατι να φταιει το transport?

Λές να είναι το καλώδιο που βάλαμε τότε; Ξέρω γω τί να πώ....Πιάνω όλα τα ενδεχόμενα. Anyway όταν θα πάω Χαλκίδα θα δούμε....

το ιδιο καλωδιο δεν βαλαμε και εδω? Το καλωδιο αν επαθε κατι κ εχει θεμα με τη γειωση, το θεωρω πιο πιθανο. Το να φταιει το transport χλωμο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

επίσης
με τα απλά τροφοδοτικά αλλά και με τα placid.
Πχ από Παρασκευή απόγευμα δεν κλείνει καθόλου μέχρι Κυριακή νύχτα.
Αν είναι με σάλας να έχω την παραμικρή υπόνοια θα ξηλωθούν όλα τα τροφοδοτικά και θα μπούν σε ξεχωριστά κουτιά.
Καθημερινές τα απλά και όταν είμαι απο πάνω τα σαλεμένα.
Μουσική θέλουμε να ακούμε...

Φιλαράκι κανένα δικό μου μηχάνημα δε μένει always on από την πρώτη μέρα.
Περνά πολύ καιρός να εμπιστευτώ το οποιοδήποτε εργόχειρό μου.
Και αυτό γιατί δεν έχω τη μεγίστη εμπιστοσύνη στα χεριά μου, ούτε στα χέρια της TP να σου πω την αλήθεια, και κύρια όχι σε κάτι κινέζικες έτοιμες πλακέτες και ενισχυτές.
Το έχω για κανόνα, τα εργόχειρα μου περνάνε μακρά περίοδο δοκιμών.

Δε φταίει δηλαδή κανένας pass ή salas εάν εγώ προτιμώ να δοκιμάζω μακροχρόνια τα εργόχειρα μου.

Όσο για την κατανάλωση βάλτα κάτω και αποφασίζεις εαν σε ενδιαφέρει να έχεις always on ένα zen, ένα βουβάλι ή ένα lm3886. Το τι θα κάνεις είναι δική σου απόφαση.

Λές να είναι το καλώδιο που βάλαμε τότε; Ξέρω γω τί να πώ....Πιάνω όλα τα ενδεχόμενα. Anyway όταν θα πάω Χαλκίδα θα δούμε....

Φραγκ, δοκιμάσαμε και με οπτικό και είχε το ίδιο πρόβλημα κλειδώματος. Το M-DAC με το ίδιο οπτικο καλώδιο και το ίδιο transport δεν μου εχει παρουσιασει ποτε προβλημα κλειδωματος. Μαλλον ειναι αυτο που ειπε ο Παντελης περι γειωσης

το ιδιο καλωδιο δεν βαλαμε και εδω? Το καλωδιο αν επαθε κατι κ εχει θεμα με τη γειωση, το θεωρω πιο πιθανο. Το να φταιει το transport χλωμο...

Και γω χλωμό έως απίθανο το κόβω...........Πρέπει να με δείς τώρα που μέχρι να πάω Χαλκίδα να στήσω το σύστηματακι έχω αλλάξει ολοκληρη χρωματική παλέτα.

Πάντως βρε μπαγάσα πολλά respect για εχτές :grinning-smiley-043. Με την πρώτη τα πιανες εκεί που εμείς θέλαμε τρείς φορές για να τα ακούσουμε

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Φιλαράκι κανένα δικό μου μηχάνημα δε μένει always on από την πρώτη μέρα.

από την πρώτη μέρα όχι.
αλλά μετά από καιρό τα αφήνω και φεύγω.
Μιά φορά άφησα ένα ηλιακό στοιχείο να φορτίσει μιά μπαταρία αυτοκινήτου και γύρισα και βρήκα 6 βινύλια λιωμένα κάτω από το στοιχείο....

Φραγκ, δοκιμάσαμε και με οπτικό και είχε το ίδιο πρόβλημα κλειδώματος. Το M-DAC με το ίδιο οπτικο καλώδιο και το ίδιο transport δεν μου εχει παρουσιασει ποτε προβλημα κλειδωματος. Μαλλον ειναι αυτο που ειπε ο Παντελης περι γειωσης

Μέχρι τώρα τείνω σε δύο : Είτε το καλώδιο SPDIF είχε θέμα, είτε η οπτική του αχλάδα έχει θέμα και μαμεί το σύμπαν εκεί μέσα είτε κάπου κάτι γίνεται με την γείωση όταν μένει για πολύ εκτός ρεύματος. Πάντως το χθεσινό πρώτη φορά μου το έκανε. Στην Χαλκίδα που το είχα κανα μήνα δεν μου το παρουσίασε ποτέ. Για να δούμε σήμερα τί θα γίνει........

Πάντως το M-DAC πολύ καλό!

Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

γιατι να φταιει το transport?

Κάθε transport οδηγεί διαφορετικά.
Είναι και ακουστό αυτό.

Ίσως βοηθήσει να δοκιμάσετε κάποιο άλλο οδηγό,
σε'μένα κάποιο ξελόκαρε συστηματικά

Την βρήκα την παπαριά .. μάλλον .. είναι η αντίσταση τερματισμου στο 4.1 πλακετάκι .. μερικά spidf πλακετάκια θέλανε 75 ωμ .. τα φρέσκα θέλουν 10κ . και κάτι παθαίνει κοκομπλόκο ... εφόσον η τελευταία αλλαγή στον φραγκ ήταν η προσθήκη της οπτικής ,,, το πιάσαμε το ψάρι .. ..