Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Καλορίζικη!!
Τις είδα κι εγώ από κοντά και τις δύο σε ένα ταξίδι NY την άνοιξη στο Β&Η. Απίστευτες και οι 2 στο χέρι, επικέντρωσα περισσότερο βέβαια στην RP που είναι περισσότερο στα κυβικά μου.
Μου άρεσε πολύ και η αίσθηση και το μέγεθος και το viewfinder.
Δεν μου άρεσε πώς καθόταν πάνω ο 24-105, πολύ μεγάλος αναλογικά, όπως φαντάζομαι και όλοι οι (ζουμ) φακοί
Τo σκεφτόμουν για καιρό (για την RP) μιας και ήθελα μια mirorless Canon, αλλά μία το μέγεθος/βάρος των φακών μία το κόστος, έκατσα στα αυγά μου και πήρα μια ... M50 :D

Καλορίζικη... ήμουν σίγουρος ότι δεν θα έφευγες ποτέ! :p

Ειναι που δεν ξερεις ποσο κοντα εφτασα να παρω την S1.

Αν δεν ειχε βγει η BMPCC6K ισως ακομα να το σκεφτομουν.

Αλλα τελικα βαρυνε το να μεινω με φακους EF στο αμιγως φωτογραφικο κομματι .

Καλορίζικη!!
Τις είδα κι εγώ από κοντά και τις δύο σε ένα ταξίδι NY την άνοιξη στο Β&Η. Απίστευτες και οι 2 στο χέρι, επικέντρωσα περισσότερο βέβαια στην RP που είναι περισσότερο στα κυβικά μου.
Δεν μου άρεσε πώς καθόταν πάνω ο 24-105, πολύ μεγάλος αναλογικά, όπως φαντάζομαι και όλοι οι (ζουμ) φακοί
Τo σκεφτόμουν για καιρό (για την RP) μιας και ήθελα μια mirorless Canon, αλλά μία το μέγεθος/βάρος των φακών μία το κόστος, έκατσα στα αυγά μου και πήρα μια ... M50 :D

Το γραφα και εγω μερες πριν ποσο μου εκανε εντυπωση η RP.

Μικρη για τα χερια μου αλλα πολυ ποιοτικη και κυριως σφαιρα...

Ισως ΟΤΑΝ βγουν πιο προσιτοι οικονομικα RF φακοι - ειμαι απολυτως βεβαιος οτι θα γινει αυτο- ή ΟΤΑΝ oι Sigma/Tamron/Tokina βγαλουν με reverse engineering RF φακους να ειναι πιο ευκολα τα πραγματα.

Τωρα βγαινουν οι hi end φακοι ( με εξαιρεση εναν 24-240 )

Πάντως οι ef φακοί παίζουν μια χαρά με τον αντάπτορα. .
Έχω δοκιμάσει σε λαιβ τον 70 200 f4 ii, τον canon 35 f1. 4 I.
Αυτός που έχω λατρέψει είναι ο tamron 45 1.8 ο οποίος και είναι μόνιμα πάνω στην r.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Ειναι μεγαλος πειρασμος ο ανταπτορας με το variable ND.

Τρομακτικα χρησιμο και εξοικονομηση χρονου οταν εισαι εξω.

Και ο αλλος ομως με το δαχτυλιδι στον ανταπτορα ειναι πολυ χρησιμος γιατι αποκτας ενα ακομα σημειο ελεγχου της μηχανης&φακο.

Ολα τα θελω :D

Υπάρχει και από ανεξάρτητη εταιρία αν θυμάμαι καλά, αν ενδιαφέρει να το ψάξω... να της kipon:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και ακόμη πιο παλιός : https://briansmith.com/worlds-first-drop-in-filter-lens-mount-adapter/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πήγες στον Ναό!!

Καλορίζικη!!

Που να πας σε kipon φιλτρο τωρα και δη σε variable ND.

Eδω της Canon που θεωρητικα ειναι εξαιρετικο και στο τελος τελος του ( στα 9 στοπς) εχει color cast οπως διαβαζω.

Φαντασου τι θα γινεται στην Kipon...

υγ

Γλυτωνει πολλα λεφτα παντως αυτο της Canon αν εισαι βεβαιος οτι θα μεινες με EF φακους.

1,5 εως 9 stops τελικα ειναι οπως μου απαντησε η Canon.

Και εγώ σκεφτόμουν για τον αντάπτορα με το δαχτυλίδι καθώς έχω συνηθίσει λόγω fuji να αλλάζω διάφραγμα από τον φακό. Αλλά βρίσκω πολλά τα 200, σχεδόν τα μισά χρήματα για τον 35 rf 35mm.
Από τους drop in σκέφτομαι κάποια στιγμή το polarizer καθώς είναι κάτι που θα το χρησιμοποιώ σίγουρα πιο συχνά. Αλλά 350 δύσκολα τώρα.

Το polarizer δεν ειναι να το χρησιμοποιεις συχνα. Αντιθετα το variND ειδικα στο βιντεο ειναι απολυτως απαραιτητο. Αυτην την εβδομαδα περιμενω τον contrοl ring adapter και βλεπουμε. Απλα με χαλαει να αγορασω κατι αρκετα ακριβο και να πρεπει να εχω και συμβατικη λυση για τους φακους RF οταν αυτοι μπουν στο οπλοστασιο μου.

caran.jpg

Πρωτος εβαλε την μηχανη σε preorder ο adorama

Canon EOS Ra $2500
οταν η αδερφουλα της Eos R επεσε πλεον στα $ 1800.

Modified Filter for Enhanced Night Sky Recording
positioned in front of the CMOS imaging sensor, The EOS Ra’s infrared-cutting filter is modified to permit approximately 4x as much transmission of hydrogen alpha rays at the 656nm wavelength, vs. standard EOS R cameras. This allows for a higher transmission of deep red infrared rays emitted by nebulae, without requiring any other specialized optics or accessories.

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Σιγά μη περίμενα...χτύπησα μια canon eos r...ας είναι καλά ο Ναθ! :p

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Μεγειά και καλοκλίκωτη! Πες την αλήθεια: το έπαιξες κορώνα - γράμματα/ Canon - Nikon?:flipout:

Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Πάει η fuji....:bigcry:
Πρέπει να βρεις ένα τρόπο Γιάννη να είσαι tester, κρίμα που δεν έχει δωρεάν μεταφορικά το Amazon στην Ελλάδα.

Re: Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Δι

Πάει η fuji....:bigcry:
Πρέπει να βρεις ένα τρόπο Γιάννη να είσαι tester, κρίμα που δεν έχει δωρεάν μεταφορικά το Amazon στην Ελλάδα.

Tester ειναι και τωρα.

Τεσταρει την R για κανα διμηνο και μετα θα αλλαξει παλι. Ακομα δεν το εχετε καταλαβει το μοτιβο ? :flipout:

Μετα σειρα εχει η Sigma FP.

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Ελα βρε συ έδωσες την fuji??? Και πήρες και canon μάλιστα χωρίς καλό βίντεο....ααα δεν μας τα λες καλά Γιάννη!!!χιχι:firstprize: