CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

σοβαρή πρόταση με Balanced XLR Outputs και λίγο πάνω από τα 400 άρα παίζει κι αυτό στο παρόν thread...το 970 έγινε player αναφοράς για πολλούς testers.....

απλά επιμένω ας ακούσουμε και τα νέα NAD στην περίοπτωση του φιλου μας το 545 bee είναι στα οικονομικά όριά του πιστεύω, έχω μια αίσθηση πως τα νέα προιόντα της nad παραπέμπουν στις παλιές καλές της μέρες... για να δούμε.

Το Rega φαίνεται πολύ αξιόλογο μηχάνημα, παρά την κάπως ελαφριά κατασκευή και το DAC είναι υπεράνω απο ότι ακούω... αλλά πέρα των χρημάτων που διαθέτω.

To κοιτάξω προσεκτικά το NAD και το ΗΚ 970.
Αν πάω σε Marantz, θα είναι το 6002.
Δέν θέλω να μπλέξω με ξεχωριστώ DAC με το καλημέρα.
Πάντως βλέπω ότι η Marantz δέν το ανανέωσε σε 6003 ακόμα?
Γιατι η καθυστέρηση άραγε - θέλει να δει κάποιους νέους ανταγωνιστές πρώτα?

Απάντηση: Re: CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

εαν θελαμε να συγκρινουμε το marantz 8003 με το yamaha cd2000 ?

Δύσκολη η επιλογή γιατί είναι και τα δύο κορυφαία και θα έπρεπε να τα ακούσει κανείς εκτενώς σε Α-Β test για να μπορέσει να αποφασίσει...
Πάντως σίγουρα όποιο από τα δύο κι αν διαλέξει κανείς θα έχει κάνει άριστη επιλογή.

φιλοι στην πολυ ενδιαφερουσα συζητηση σας σχετικα με τα c dplayers ερχομαι και εγω να προσθεσω την αποψη μου σχετικα με ενα αλλο player το οποιο και απο αποψη τιμης βρισκεται σε πολυ λογικα πλαισια και απο αποδοση πολυ ψηλα ,και αναφερωμαι στο yamaha cd2000 το οποιο ειδικα απο την αποψη κατασκευης βρισκεται πολυ ψηλα μιας και μιλαμε για μια κατασκευη <τανκ> στην κυριολεξια αλλα και σε αποδοση οπου ειχα την ευκαιρια να το ακουσω σε συνεργασια με τον αδελφο ενισχυτη s2000
οπου εδωσε ρεστα ,βεβαια εδω θα πρεπει να πουμε οτι μαλλον προοριζεται περισσοτερο για παρτενερ του ενισχυτου του μεγαλου αδελφου ενισχυτου s2000 και ολα αυτα με τιμη στο ελευθερο εμποριο γυρω στα 1100 ευρω νομιζω οτι ειναι μια αλφα προταση απο εναν πολυ μεγαλο κατασκευαστη που ξερει να προσφερει προιοντα σε σωστη τιμη και πολυ ανωτερα απο την κατηγορια στην οποια κινειται.

Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.

Τελικά πήρα προχτές έναν Marantz 6002.

Το σκεπτικό μου ήταν ότι το κόστος είναι λογικό(350 ευρώ), η κατασκευη καλή, και ο ήχος πολύ καλος.
Τον δοκίμασα και μου άρεσε.
Του έκανα μια σύγκριση με τον παλιό Marantz cd 52 mkII και η διαφορα είναι ξεκάθαρη(οχι όμως τόσο μεγάλη όσο θα περίμενε κανείς!)

Ομως, θα κάνω δοκιμές με καλύτερο ενισχυτή και ηχεία. Ισως αυτά που έχω φιμώνουν το 6002.

Ευχαριστώ όλους,

φιλε μου περιμενω και εγω εντυπωσεις γιατι και εγω ειμαι κατοχος του CD 52MKΙΙ ενδιαφερωμαι για αντικαταστατη που θα ειναι ομως αρκετα ανωτερο σε αποδοση .

φίλε Dalgren καλορίζικο με καλές ακροάσεις ! βάσει των απαιτήσεών σου, έκανες πολύ καλή επιλογή!

Μετα απο λιγο ψαξιμο για νεο cdp-κιαφου το παλιο technics μας αφησε χρονους-κατεληξα στο denon dcd-700.To marantz 6002 δεν μπορεσα να το βρω,ενω το 5003 κατι δε μου αρεσει αισθητικα(εξαλλου το σεταρισμα εγινε με denon pma1500).Oλα καλα με τον ηχο του 700,ενω η κατασκευη πραγματικα δειχνει εξαιρετικη,για τα λεφτα που κοστιζει βεβαια.Το μονο περιεργο οτι δεν εχει κουμπι standby στο τηλεκοντρολ,αρα πρεπει να το κλεινεις απο την συσκευη...

Το marantz 5003 το είχα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο σπίτι και το άκουγα γιατί το αγόρασα για τον ανηψιό μου. Πολύ καλό μηχάνημα με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Ο ήχος του απόλυτα ισορροπημένος, εκτενής και γλυκός. Χωρίς εξάρσεις και υπερβολές πολύ ξεκούραστος σαν να άκουγα μία καλή αναλογική πηγή. Τόσο ξεκούραστος που δεν ήθελα να το κλείσω. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο από μια ψηφιακή πηγή;
Το μηχάνημα διαθέτει τα πάντα που θα μπορούσε να έχει ένα player, προγραμματισμό, CD text, τυχαία επιλογή κομματιών, εύρεση του δυνατότερου κομματιού για ρύθμιση της εγγραφής, mp3, wma, ID3 tag, skip folder, κλπ. Γενικώς δηλαδή δεν έχω δει κάτι από πλευράς ευκολιών και εξοπλισμού που να μην το έχει αυτό το CD player. Τι άλλο να ζητήσει κανείς με 290 ; Η marantz το χαρίζει, δεν το πουλάει σε αυτή την τιμή...
Κάποια στιγμή άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί να δίνουμε περισσότερα λεφτά για την αγορά ενός CD player...
Αισθητικά μού αρέσει πάρα πολύ γιατί μοιάζει με τα μεγάλα και ακριβά marantz.

Πάντως και το Denon DCD-700 είναι μια καλή επιλογή.
Καλώς το Denon δεν έχει κουμπί standby στο τηλεκοντρόλ γιατί έχει παραγίνει το κακό με τις συσκευές που δεν κλείνουν τελείως αλλά μένουν standby να καίνε ρεύμα χωρίς λόγο. Δεν είναι οικολογικό το να μένουν standby οι συσκευές. Αμα τελειώνεις την ακρόασή σου σηκώνεσαι να βγάλεις το δισκάκι από μέσα και το κλείνεις από τον διακόπτη. Ετσι είναι το σωστό. Κανονικά τα έπρεπε να απαγορευτεί τελείως το standby των συσκευών... Νομίζω ότι συζητάνε κάτι τέτοιο στην Ε.Ε.

Re: Απάντηση: CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

Καλώς το Denon δεν έχει κουμπί standby στο τηλεκοντρόλ γιατί έχει παραγίνει το κακό με τις συσκευές που δεν κλείνουν τελείως αλλά μένουν standby να καίνε ρεύμα χωρίς λόγο. Δεν είναι οικολογικό το να μένουν standby οι συσκευές. Αμα τελειώνεις την ακρόασή σου σηκώνεσαι να βγάλεις το δισκάκι από μέσα και το κλείνεις από τον διακόπτη. Ετσι είναι το σωστό. Κανονικά τα έπρεπε να απαγορευτεί τελείως το standby των συσκευών... Νομίζω ότι συζητάνε κάτι τέτοιο στην Ε.Ε.

+1

Συμφωνω με το θεμα της καταναλωσης οτι ισως πρεπει να καταργηθει εντελως το standby (ειχε γινει προσφατα μεγαλη κουβεντα αν θυμαμαι καλα στην Αγγλια και αλλου στην Ευρωπη).Λεω περιεργο γιατι στους ενισχυτες της η denon -που ειναι σαφως πιο ενεργοβοροι-αλλα και στα dvd-br players εχει standby κουμπι.Eπισης και τα cdp της marantz νομιζω εχουν κιαυτα τετοιο κουμπι στο remote.

Σκέφτομαι και εγώ να αλλάξω το παλιό cd player.
Ενισχυτή έχω τον Marantz PM 7000 και ηχεία τα Bose Ac.Mass 5.

Επειδή δεν θέλω να υπερβώ τα 400 έχω καταλήξει στα εξής players
1) Marantz CD 6002
2) Cambridge Azur 540C V2
3) Audiolab 8000CDE
4) Harman Kardon HD 970

Ποιο θα μου προτείνατε?
Να κοιτάξω και κανένα άλλο?

Επειδή το παλιό (Technics SL-PG 420A) αρχίζει και χαλάει (δεν μου διαβάζει που και που τα cd και από ότι ρώτησα τα παίζει το laser) σκέφτομαι να αγοράσω καινούργιο...(ένα από τα παραπάνω 4).

Re: Απάντηση: CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

Κοιταξε και για το κανουργιο της YAMAHA.S700 εχει και εισοδο usb.Κοστιζει γυρω στα 450. Το ΗΑRΜΑΝ KARDON HD 970 πρεπει να εχει σταματησει να βγαινει.Εαν καποιος γνωριζει καποιο μαγαζι που το φερνει ακομα ας μας ενημερωσει.
Ενδιαφερουσα προσφορα στα media markt το ARCAM DIVA CD 73 στα 420 ευρω

Σκέφτομαι και εγώ να αλλάξω το παλιό cd player.
Ενισχυτή έχω τον Marantz PM 7000 και ηχεία τα Bose Ac.Mass 5.

Επειδή δεν θέλω να υπερβώ τα 400 έχω καταλήξει στα εξής players
1) Marantz CD 6002
2) Cambridge Azur 540C V2
3) Audiolab 8000CDE
4) Harman Kardon HD 970

Ποιο θα μου προτείνατε?
Να κοιτάξω και κανένα άλλο?

Marantz 6002 φοράει τα καλά DACs της CL που φοράνε και τα μεγάλα SACD αδέρφια του.
To άκουσα εκτενώς σε Α-Β test με το SONY 9000ES (έπαιζαν τον ίδιο δίσκο) και στεκόταν πολύ άνετα πλάϊ του.