Το marantz 5003 το είχα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο σπίτι και το άκουγα γιατί το αγόρασα για τον ανηψιό μου. Πολύ καλό μηχάνημα με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Ο ήχος του απόλυτα ισορροπημένος, εκτενής και γλυκός. Χωρίς εξάρσεις και υπερβολές πολύ ξεκούραστος σαν να άκουγα μία καλή αναλογική πηγή. Τόσο ξεκούραστος που δεν ήθελα να το κλείσω. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο από μια ψηφιακή πηγή;
Το μηχάνημα διαθέτει τα πάντα που θα μπορούσε να έχει ένα player, προγραμματισμό, CD text, τυχαία επιλογή κομματιών, εύρεση του δυνατότερου κομματιού για ρύθμιση της εγγραφής, mp3, wma, ID3 tag, skip folder, κλπ. Γενικώς δηλαδή δεν έχω δει κάτι από πλευράς ευκολιών και εξοπλισμού που να μην το έχει αυτό το CD player. Τι άλλο να ζητήσει κανείς με 290 ; Η marantz το χαρίζει, δεν το πουλάει σε αυτή την τιμή...
Κάποια στιγμή άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί να δίνουμε περισσότερα λεφτά για την αγορά ενός CD player...
Αισθητικά μού αρέσει πάρα πολύ γιατί μοιάζει με τα μεγάλα και ακριβά marantz.
Πάντως και το Denon DCD-700 είναι μια καλή επιλογή.
Καλώς το Denon δεν έχει κουμπί standby στο τηλεκοντρόλ γιατί έχει παραγίνει το κακό με τις συσκευές που δεν κλείνουν τελείως αλλά μένουν standby να καίνε ρεύμα χωρίς λόγο. Δεν είναι οικολογικό το να μένουν standby οι συσκευές. Αμα τελειώνεις την ακρόασή σου σηκώνεσαι να βγάλεις το δισκάκι από μέσα και το κλείνεις από τον διακόπτη. Ετσι είναι το σωστό. Κανονικά τα έπρεπε να απαγορευτεί τελείως το standby των συσκευών... Νομίζω ότι συζητάνε κάτι τέτοιο στην Ε.Ε.