CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Status
Not open for further replies.
Ο λόγος που το αναβάλω ήταν κυρίως οικονομικός. Επιπλέον δεν μπορώ να φανταστώ πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένα woofer 10'' μιας που και τα TX-T2SE έχουν κώνο 7''. Σίγουρα θα χρειαζόμουν λίγο περισσότερο χαμηλές. Αν αγόραζες εξ' αρχής woofer με την εμπειρία που ήδη έχεις, θα προτιμούσες το 10'' ή το 12'' ; Θα επέλεγες πάλι της crystal audio; Ο χώρος μου είναι 40 τ.μ. . Σε ευχαριστώ.

Ο κωνος ο 7 δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις χαμηλές κατω 80 το σο γραμμικά οσο απο 80 γιαυτό και υο crossover πρέπει να ειναι στα 8 . δηλαδή δεν παραγει εναν ηχο τοσο ισχυρα οσο απο 80 και πανω. Το γουφερ ειναι για αυτή την δουλειά. Ναι μπορεί να ακους μια χαρα τις χαμηλές αλλα μάλλον δεν τις εχεις ακούσει απο το γουφερ. Τωρα με το 10 Thx είμαι πολυ ευχαριστημενος σε χωρο περίπου 18 με 25 τετραγωνικά που το εχω δοκίμασει. Απο κει και πέρα δες ποσο εχει τωρα και ρώτα στο φόρουμ στα ίδια λεφτά αν βρει κάτι καλύτερο.

Το να χαλάσεις λεφτα για τα πισω ενω δεν έχεις τα βασικά οπως γουφερ ειναι λάθος για μενα και νομίζω θα συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι.

Ο κωνος ο 7 δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις χαμηλές κατω 80 το σο γραμμικά οσο απο 80 γιαυτό και υο crossover πρέπει να ειναι στα 8 . δηλαδή δεν παραγει εναν ηχο τοσο ισχυρα οσο απο 80 και πανω. Το γουφερ ειναι για αυτή την δουλειά. Ναι μπορεί να ακους μια χαρα τις χαμηλές αλλα μάλλον δεν τις εχεις ακούσει απο το γουφερ. Τωρα με το 10 Thx είμαι πολυ ευχαριστημενος σε χωρο περίπου 18 με 25 τετραγωνικά που το εχω δοκίμασει. Απο κει και πέρα δες ποσο εχει τωρα και ρώτα στο φόρουμ στα ίδια λεφτά αν βρει κάτι καλύτερο.

Το να χαλάσεις λεφτα για τα πισω ενω δεν έχεις τα βασικά οπως γουφερ ειναι λάθος για μενα και νομίζω θα συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!βρες ενα πολυ καλο 10'' τουλαχιστον αν οχι 12'' και θα δεις τρελη διαφορα...!!!

Καλησπέρα. Είμαι νέος στο χώρο και αν είχες χρόνο να μου απαντούσες στα εξής θα ήμουν ευγνώμων: Έπειτα από ψάξιμο έστησα στο σπίτι μου το 7.0 σύστημα home cinema με τα, εμπρός TX-T2SE, κεντρικό THX-CT, περιφερειακά TX-B1, πίσω BPS2.0. και με ενισχυτή Pioneer 921. Είμαι ικανοποιημένος όμως χωρίς να έχω μέτρο σύγκρισης δεν μπορώ να ξέρω αν όντως έκανα καλές επιλογές μιας και κανένας γνωστός μου δεν έχει ακριβότερο σύστημα για να συγκρίνω. Μήπως να έκανα μια αναβάθμιση στα πίσω BPS2.0 ή ακόμα περισσότερο, αξίζει να αγοράσω ένα από τα sub που προτείνει η εταιρία και αν ναι ποιό είναι αυτό ή δεν θα υπάρχει μεγάλη ηχητική διαφορά; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αυτό που εμείς προτείνουμε είναι η προσθήκη του 10ιντσου sub μας THX-10SUBT: http://crystalaudio.gr/ProductDetails/THX-10SUBT-WE.aspx Θα δεις βελτίωση ιδιαίτερα στις ταινίες και γενικότερα στις πολύ χαμηλές.

Από ότι κατάλαβα το sub είναι απόλυτα αναγκαίο για ένα πλήρες home cinema, επομένως είναι σίγουρο ότι θα προβώ πλέον στην αγορά του. Ευχαριστώ πολύ όσους ασχοληθήκατε να μου απαντήσετε.

Σωστή η απόφαση σου. Στείλε μας εντυπώσεις απο το γουφερ. Το 10 της crystal είναι πολύ καλό. Εαν κάνεις υπομονή παρε το 12.θα σε καλύψει πλήρως

γνωριζουμε ποτε θα ειναι παλι διαθεσιμα τα TX-12SUB?
υπαρχει δυνατοτητα να ακουσω καποια ηχεια της εταιριας, δε μπορω να αποφασισω ποια ειναι καταλληλα για τον χωρο μου.
αν ειναι για αθηνα βεβαια μετα το καλοκαιρι γιατι ειμαι κρητη.

Last edited:
Τελικώς το sub είναι κυριολεκτικά όλα τα λεφτά. Σαν να ακούω για πρώτη φορά τις ταινίες που έχω. Εκτός του ότι τις ''νοιώθω'' πλέον τα TX-T2SE απαλλαγμένα από το φόρτο των χαμηλών απλώνουν στο χώρο μου όλο το εύρος των συχνοτήτων που προηγουμένως δεν αντιλαμβανόμουν. Τελικώς αξίζει το κόστος. Ευχαριστώ όσους με βοηθήσατε.

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Τελικώς το sub είναι κυριολεκτικά όλα τα λεφτά. Σαν να ακούω για πρώτη φορά τις ταινίες που έχω. Εκτός του ότι τις ''νοιώθω'' πλέον τα TX-T2SE απαλλαγμένα από το φόρτο των χαμηλών απλώνουν στο χώρο μου όλο το εύρος των συχνοτήτων που προηγουμένως δεν αντιλαμβανόμουν. Τελικώς αξίζει το κόστος. Ευχαριστώ όσους με βοηθήσατε.

Aσε μας να αγιασουμε!!! Παλι σε πειρασμους θα μας βαλεις με αυτα που γραφεις. Καλοακουστο το sub και καλα μπουμπουνισματα. Και στα δικα μας ευχομαι...

υπαρχει δυνατοτητα να ακουσω καποια ηχεια της εταιριας, δε μπορω να αποφασισω ποια ειναι καταλληλα για τον χωρο μου.

Τα TX-12SUB είναι διαθέσιμα: http://crystalaudio.gr/ProductDetails/TX-12SUB-Subwoofer.aspx
:-)

Για ακροάσεις ηχείων, υπάρχει η δυνατότητα στο studio της εταιρίας, μετά από ραντεβού.

μα τοτε δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν ειναι διαθεσιμα και τα T2-5.1-UL αφου ολα τα υπολοιπα κομματια ειναι ιδια με το T2-5.1 που το δειχνει κανονικα διαθεσιμο...

Εάν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά, θα δεις ότι και στο T2-5.1 μερικά από τα μέρη του Συστήματος δεν είναι άμεσα διαθέσιμα. Το πρόβλημα της μη διαθεσιμότητας δεν είναι στα sub, αλλά στο κεντρικό.

ποτε αναμενεται να ειναι παλι διαθεσιμο το T2-5.1-UL στην πληροτητα του, στη προκειμενη δηλαδη το κεντρικο.
επισης θα ηθελα να μαθω την τιμη γιατι δε φαινεται στο site και αν επιβαρυνεται με εξοδα αποστολης για κρητη. μπορει να πληρωθει με αντικαταβολη?
λετε οτι δεν ισχυει η δοκιμαστικη περιοδο των 30 ημερων για τον νομο της κρητης επειδη υπαρχει δυνατοτητα να ακουσω τα ηχεια σας σε καταστηματα, ομως σε ολα που ρωτησα δεν υπηρχε αυτη η δυνατοτητα.
θα ερθω βεβαια το φθινοπωρο με το καλο στην εταιρια σας να τα ακουσω αλλα θα ηταν ωραιο αν μπορουσα να κανω και δοκιμες στον δικο μου χωρο.

θελω να ρωτησω σχετικα με τα διπολα περιφερειακα του T2-5.1-UL.
ο καναπες μου ακουμπαει στο τοιχο. πρεπει να τα τοποθετησω οπως σε αυτην την εικονα η τα βιδωνω στον τοιχο πισω απο τον καναπε?
και αν τυχον θελω 7.1 τοτε τα 2 μπαινουν οπως στην εικονα και τα 2 στον τοιχο πισω απο τον καναπε?

αμα βαλω σα back surround τα διπολα βιδωμενα στο τοιχο και σαν surround 2 front facing θα εχω καλη αποδοση και αν ναι σε τι υψος τα βιδωνω στον τοιχο?
καπως ετσι δηλαδη μονο που η θεση listener ειναι πιο προς τα κατω σχεδον αναμεσα στα κατω ηχεια και τα δεξια-αριστερα ειναι front facing.

οι προσφορες για αποσυρση και για τα μελη του avclub ισχυουν ακομα?

Status
Not open for further replies.