Daphile Music Server

Αν ειναι τοσο ευκολο να απαντηθεί και εχεις τα μεσα-προγραμματα γιατι δεν κανεις την δοκιμη με 2-3 Players να εχουμε και εμεις στοιχεία απο πρωτο χερι?

Την απαντηση δεν την βλεπω καπου γραμμενη, ειναι ολα τα προγραμματα αναπαραγωγής bit perfect, ναι ή οχι? (με στοιχεία βεβαια, οχι με δηλώσεις κατασκευαστών)

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Αν ειναι τοσο ευκολο να απαντηθεί και εχεις τα μεσα-προγραμματα γιατι δεν κανεις την δοκιμη με 2-3 Players να εχουμε και εμεις στοιχεία απο πρωτο χερι?

Την απαντηση δεν την βλεπω καπου γραμμενη, ειναι ολα τα προγραμματα αναπαραγωγής bit perfect, ναι ή οχι? (με στοιχεία βεβαια, οχι με δηλώσεις κατασκευαστών)

Παναγιώτη,για έτοιμα αποτελέσματα,ρίξε μια ματιά εδώ που τα έχει έτοιμα.

Μπράβο για την συζήτηση και τον τρόπο που εξελίσσεται. Πολύ ενδιαφέρουσα. :2thumb22sup:

Η όλη ιστορία με τον Daphile μου έχει δημιουργήσει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον περισσότερο επειδή τρέχει μόνο του σαν εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται κάποιο λειτουργικό.

Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Παναγιώτη,για έτοιμα αποτελέσματα,ρίξε μια ματιά εδώ που τα έχει έτοιμα.

Σωκ, εριξα μια ανάγνωση στα ευρηματα του αρχιμαγου, καθως και στην συνέχεια (μελετα το Jplay http://archimago.blogspot.gr/2013/06/measurements-part-ii-bit-perfect.html ) καθως και σε καποιο ποστ απο το Computer Audiophile πανω στο ιδιο θεμα αλλα δεν μπορω να πω οτι ειμαι 100% ικανοποιημένος. Με ενα προγραμμα σαν το audio diffmaker δεν νομιζω οτι μπορεις να πιασεις τις διαφορες αναμεσα σε πραγματικο bit perfect και ενα ελαφροτατο μαγειρεμα που μπορει να εχει πεσει. Αναμεσα στα αρχεια το diffmaker βγαζει διαφορες αν και ελαχιστες. Δεν μπορω να πω οτι αυτο ειναι αρκετο.

Επισης δεν περιμενω αναμεσα στα διαφορα προγραμματα να υπαρχουν διαφορες σε παραμορφωση, συχνοτικο ευρος κτλ.

Αφου ο Tmjuju εχει φορτωμένα τα σχετικα προγράμματα και ειναι κατι ευκολο-γρηγορο να γινει οπως λεει περιμενω να μας ανεβάσει τις σχετικες μετρήσεις/ συγκρίσεις του μεταξυ διαφορετικών player. Καλα τα αλλα φορουμ, blog κτλ αλλα αν ειχαμε κατι δικο μας ακομα καλυτερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Σωκ, εριξα μια ανάγνωση στα ευρηματα του αρχιμαγου, καθως και στην συνέχεια (μελετα το Jplay http://archimago.blogspot.gr/2013/06/measurements-part-ii-bit-perfect.html ) καθως και σε καποιο ποστ απο το Computer Audiophile πανω στο ιδιο θεμα αλλα δεν μπορω να πω οτι ειμαι 100% ικανοποιημένος. Με ενα προγραμμα σαν το audio diffmaker δεν νομιζω οτι μπορεις να πιασεις τις διαφορες αναμεσα σε πραγματικο bit perfect και ενα ελαφροτατο μαγειρεμα που μπορει να εχει πεσει. Αναμεσα στα αρχεια το diffmaker βγαζει διαφορες αν και ελαχιστες. Δεν μπορω να πω οτι αυτο ειναι αρκετο.

Επισης δεν περιμενω αναμεσα στα διαφορα προγραμματα να υπαρχουν διαφορες σε παραμορφωση, συχνοτικο ευρος κτλ.

Αφου ο Tmjuju εχει φορτωμένα τα σχετικα προγράμματα και ειναι κατι ευκολο-γρηγορο να γινει οπως λεει περιμενω να μας ανεβάσει τις σχετικες μετρήσεις/ συγκρίσεις του μεταξυ διαφορετικών player. Καλα τα αλλα φορουμ, blog κτλ αλλα αν ειχαμε κατι δικο μας ακομα καλυτερα.

Αυτό που απομένει,είναι οι αρμονικές και οι χρόνοι δηλαδή όπως το καταλαβαίνω,αφού αποκλείουμε συχνοτικό εύρος,παραμορφώσεις,κλπ.
Αν και σε κάποιο βαθμό τις αρμονικές τις αποτυπώνουν οι μετρήσεις του αρχιμάγου.

Συμφωνώ πάντως,δικές μας,σπιτικές μετρήσεις θα είναι αλλιώς!
(Για εμάς που δεν έχουμε πολυκάναλους δηλαδή,αλλιώς θα ήταν απλό. )

Μα εκει ακριβως ειναι το θεμα. Αυτο που πολλοι χρηστες υποστηριζουν οτι ακουνε σαν διαφορα προφανως δεν ειναι σε μακρο-επιπεδο αλλα μικροδιαφορες σε αρμονικες κτλ. Γιαυτο θελουμε ελεγχο του αν ειναι ή οχι bitperfect ολα τα προγραμματα οπως το Daphile, Foo, J κτλ

Το dts πως αποδεικνυει το bitperfect; δηλαδη σε ενα ραδιοενισχυτη που λογκαρει μεσω hdmi, coaxial, και optical ολες bitperfect παιζουν; και γιατι εχουν απορριφθει τοτε (πλην της coaxial υπο προυποθεσεις καλωδιων, μηκους κ.α.) απο το audio;

Κοίτα έχεις μια απορία, όπως σου απάντησα εγώ τα έχω κάνει τα τεστ μου στο παρελθόν.
Το δικό σου τεστ θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου να μάθεις και δυο πράγματα
Βάση των δικών μου τεστ και τεστ εκεί έξω
Είναι διαπιστωμένο και βέβαιο ότι foobar / jriver σωστά σεταρισμένοι βγάζουν bit perfect.

Επίσης από τη συμμετοχή μου στα πρώτα τεστ με DoP, έχω ελέγξει οτι bit perfect μπορούν σωστά σεταρισμένοι να είναι mpd / jack / alsa
Κωδικοποιημένα σήματα όπως DTS και DSD, εάν γίνουν up/down sample ή volume/eq απο προγράμματα που καταλαβαίνουν μόνο PCM καταστρέφονται και δεν είναι δυνατό να αναπαραχθούν.

Εάν δεν ήμουν Bit perfect θα πέρναγε DSD μέσω DoP, ?
Εάν δεν ήταν η αλυσίδα bit perfect uα πέρναγε DTS από spidif?

Αν δε σου αρκούν όσα διάβασες από εμένα και όσα μπορείς να διαβάσεις στο νετ
Εάν ακόμα θεωρείς ότι υπάρχει κάποια συνομωσία ή ότι άλλο
Συγνώμη αλλά ως άπιστος Θωμάς, εσύ θα πρέπει να βάλεις τα χέρια σου στην πληγή, οπότε ξεκίνα

Το dts πως αποδεικνυει το bitperfect; δηλαδη σε ενα ραδιοενισχυτη που λογκαρει μεσω hdmi, coaxial, και optical ολες bitperfect παιζουν; και γιατι εχουν απορριφθει τοτε (πλην της coaxial υπο προυποθεσεις καλωδιων, μηκους κ.α.) απο το audio;

Δεν έχουν απορριφθεί από το audio επειδή δεν παίζουν bit-perfect.
Μια χαρά παίζουν για τον κόσμο που τα χρησιμοποιεί.
Από μια μερίδα από εμάς έχουν απορριφθεί για κάποιους λόγους,όχι πάντα αποδεδειγμένους...

Είναι διαπιστωμένο και βέβαιο ότι foobar / jriver σωστά σεταρισμένοι βγάζουν bit perfect.

Δηλαδή σε περίπτωση εντοπισμού ακουστικών διαφορών κατά την αναπαραγωγή από το ένα πρόγραμμα στο άλλο θα πρέπει να ψάξουμε λάθος στο σετάρισμα καθώς τα δύο αυτά προγράμματα θα πρέπει να έχουν τον ίδιο ήχο?

Δηλαδή σε περίπτωση εντοπισμού ακουστικών διαφορών κατά την αναπαραγωγή από το ένα πρόγραμμα στο άλλο θα πρέπει να ψάξουμε λάθος στο σετάρισμα καθώς τα δύο αυτά προγράμματα θα πρέπει να έχουν τον ίδιο ήχο?

Άλλο το ερώτημα εάν είναι Bit perfect. Το οποίο είναι τεχνικό ερώτημα και έχει απάντηση.
Και άλλο το εάν ακούς διαφορές.

Εαν το σημα ειναι bitperfect και προφανως η υπολοιπη αλυσσιδα ιδια, οι αλλαγες που μπορει να οφειλονται; Το μεγαλο μου ερωτηματικο στην ολη ιστορια αυτο ειναι.

Εαν το σημα ειναι bitperfect και προφανως η υπολοιπη αλυσσιδα ιδια, οι αλλαγες που μπορει να οφειλονται; Το μεγαλο μου ερωτηματικο στην ολη ιστορια αυτο ειναι.

Σίγουρα υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα
Ή τέλος πάντων πολύ σύνθετα προβλήματα

Από την άλλη, Ευτυχώς κάποια άλλα ερωτήματα έχουν απαντήσεις :-)

Όταν έχουμε αποκλείσει όλα τα άλλα,μένει μόνο ο τρόπος που χρησιμοποιεί το υλικό το κάθε πρόγραμμα.
Ίσως το καθένα έχει τον τρόπο να μορφοποιεί έτσι το αρχείο που να δίνει μια διαφορετική δομή στις αρμονικές,κλπ.
Απλή υπόθεση,έτσι;

Που αν είναι έτσι,η αναπαραγωγή θα εξαρτάται και από το υλικό κι έτσι θα εξηγείται και το άλλο κομμάτι που μας σπαζοκεφαλιάζει.
Το γιατί δηλαδή διαφορετικοί υπολογιστές ακούγονται διαφορετικά.

Το γεγονός είναι πως ακόμα έχουμε δρόμο.

Τέσπα. Το "ηχομαγείρεμα" του daphile είναι εθιστικό, εντυπωσιακό και απολαυστικό!

Προσωπικά, μου αρέσει πολύ το όλο concept (ήχος, ευκολίες, περιβάλλον) και γι' αυτό θα "στήσω" ειδική κατασκευή με ελάχιστο κόστος. Η παρουσίαση στις επόμενες μέρες στη diy.

Προτείνω σε όλους που έχουν λίγο χρόνο να δοκιμάσουν το daphile και να παραθέσουν τις εντυπώσεις τους. Σίγουρα δεν κοστίζει...

Ακόμα καλύτερα να παραθέσουν και συγκριτικό με άλλα παρόμοια software.

ΥΓ. Μόλις γύρισα από τελωνείο (παραλαβή κουτιού). Εμπειρία. Τα πράγματα παίδες έχουν σφίξει ΠΑΡΑ πολύ... :)

Σταύρο στο χειρισμό (απο το απλό search έως το πιο πολύπλοκο, πχ προσπέλαση folders και επιλογή κομματιού εντός του 4-5ου folder δουλεύεις άνετα και γρήγορα?
(εμένα είναι όπως του καπνίσει... άλλοτε σφαίρα άλλοτε σε 5-6 secs!)

Επίσης κρασαρίσματα έχεις?
(Χτες σε ένα δίωρο χρήσης είχα τουλάχιστον 3-4!)

Tέλος, έχεις παρατηρήσει κάποια επίδραση στη λειτουργία του, απο την ταχύτητα του usb flash όπου έχεις περάσει το daphile?

Γενικά μέχρι τώρα και αφήνοντας έξω τα προβλήματα στην εγκατάσταση, να παίξει με wifi/hot spot κτλ η δική μου εμπειρία χρήσης είναι απογοητευτική (χωρίς να λέω ότι φταίει απαραίτητα το daphile βέβαια)

Είσαι μάλλον άτυχος Dalanik.

θα έπρεπε να είναι όλα ΤΖΑΜΙ και εντυπωσιακά γρήγορα.

Κανένα κρασάρισμα (running 24/7, 10+ μέρες), όλα σφαιράτα.

Θα σε συμβούλευα να το ψάξεις προτού τα βροντήξεις όλα...

Εξάλλου, όλοι μας (μαζί και γω), όταν μας εξαντληθεί η υπομονή, κάνουμε βιαστικές κινήσεις και δεν θέλουμε να "επιστρέψουμε" πίσω ακόμα και αν αποδειχθεί ότι είχαμε άδικο. :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θυμήθηκα! Ισχύει και για σένα Lemon!!!

dalanik κάνε αυτό που θα σου πω.

Κάνε πλήρη εγκατάσταση στο στικάκι σου. Ενδέχεται η βάση σου να είναι μεγάλη και το αρχικό partition (128 MB περίπου) να μην επαρκεί για την αποθήκευση (γι' αυτό κρασάρει!!!).

Μετά την πλήρη εγκατάσταση (διαγραφή υπάρχοντος και δημιουργία νέου partition), ο χώρος αποθήκευσης δεδομένων daphile στο στικάκι αυξάνεται στα 2 GB περίπου.

Ο δημιουργός το έκανε επίτηδες έτσι ώστε να μην κατηγορηθεί ότι σβήστηκαν δεδομένα εξ' αιτίας του (είπαμε, είναι γατόνι)!

Παιδιά, συγνώμη που δεν σας το ανάφερα νωρίτερα...

Η διαδικασία περιγράφεται στο documentation της ιστοσελίδας (www.daphile.com).

Και εγώ είχα πολλά κρασαρίσματα στην αρχική εγκατάσταση... :)

Επίσης, με την πλήρη εγκατάσταση, μπορεί να γίνεται απευθείας αναβάθμιση σε περίπτωση νέας έκδοσης...

Ότι κάνεις καλό θα είναι Σταύρο, γιατί είμαι άσχετος (επιεικώς)

Έχω κάνει ήδη πλήρη εγκατάσταση (τι εννοείς όμως πλήρη? Υπάρχει και μερική?) σε 6-7 usb στικάκια απο 2gb και πάνω όλα (υπο το φόβο ότι κάποια απο αυτά μπορεί να δημιουργούν το πρόβλημα).
Επίσης σε τουλάχιστον 2 απο αυτά έχω κάνει επανεγκατάσταση του daphile και με format και με delete της προηγούμενης εγκατάστασης.
Αυτό που λές είναι να σβήσω (delete) ή format?
partitions δε βλέπω πουθενά στο στικάκι. ένα partition καταλαβαίνω ότι είναι!

Η βιβλιοθήκη μου είναι περίπου 900gb αλλά δοκίμασα και με 2gb βιβλιοθήκη
(πέρασα τα τεστ μου στον ssd του foxconn και αποσύνδεσα τον εξωτερικό σκληρό)
Τα ίδια...

Αυτά που σκοπεύω να κάνω το ΣΚ είναι
- να δοκιμάσω με διαφορετικό καλώδιο lan την εγκατάσταση και διασύνδεση κατά την αναπαραγωγή (μπας και ανοίξουν τα wifi και hot spot ή τουλάχιστον ομαλοποιηθεί η αναπαραγωγή)
- να δοκιμάσω σε laptop και mac mini (αντί του foxconn) και
- να κάνω εγκατάσταση σε partition του σκληρού του foxconn, αν όλα όμως πρώτα πάνε καλά!

Θα πάρω και screenshots των ρυθμίσεων να τις ελέγξουν φίλοι που ξέρουν καλύτερα και βλέπουμε...

Δεν το βλέπω πάντως ως ατυχία, περισσότερο ασχετοσύνη είναι. Όταν ξέρεις, βρίσκεις και τις λύσεις προφανώς (αν δεν είναι τόσο μπάγκι το daphile βέβαια)

Το γαμώτο είναι ότι ενώ οι δυνατότητες που υποστηρίζει ο κατασκευαστής είναι ταμαμ για την περίπτωσή μου και ηχητικά δείχνει τουλάχιστον ισάξιο με foobar και jrmc (σε πρώτη φάση και με κάθε επιφύλαξη αυτό, γιατί δεν ακούω στο πρώτο μου σύστημα)... δεν μπορώ να τις αξιοποιήσω εύκολα (το "εύκολα" είναι σχετικό, για τους έμπειρους προφανώς αυτό που ζητάω είναι "πολύ πολύ πολύ εύκολα").

+++
Να επαναλάβω και το ερώτημα που έβαλα πριν μερικές μέρες?

Μερικές σκέψεις (άσχετου)
Το ψηφιακό σήμα δεν υπόκειται σε παρεμβολές?
Απο τη στιγμή που όλα γίνονται μέσα σε ένα θορυβώδες και σχεδόν μη ελεγχόμενο περιβάλλον, δεν είναι φυσιολογικό:
1) οι αυξομειώσεις της έντασης του παρεμβολών να προκαλούν αλλοιώσεις του σήματος (έχω - δεν έχω ρεύμα σε λάθος χρόνο πχ)?
2) η επήρεια του εκάστοτε hardware (απο mobo μέχρι διεπαφές κτλ) δεν επηρεάζουν το σήμα?

Υπενθυμίζω ότι
α) εκτός απο τις διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ δύο sw players και μεταξύ δύο διαφορετικών εκδόσεων του ίδιου sw, παρατηρούνται διαφορές ακόμα και με τη χρήση του ίδιου sw player σε διαφορετικό υπολογιστή (όλη η άλλη αλυσίδα αναπαραγωγής κοινή!)
β) Πρόσφατα αρκετοί φίλοι παρατήρησαν διαφορές ακόμα και στην αλλαγή καλωδίου usb (ακόμα και στην ένταση της αναπαραγωγής!)

Αν έχει τις απαντήσεις κάποιος θα το εκτιμούσα για να καταλάβω τι πρέπει να κοιτάω στα πισιά σε ενδεχόμενη αγορά.

Μερικές σκέψεις (άσχετου)
Το ψηφιακό σήμα δεν υπόκειται σε παρεμβολές?
Απο τη στιγμή που όλα γίνονται μέσα σε ένα θορυβώδες και σχεδόν μη ελεγχόμενο περιβάλλον, δεν είναι φυσιολογικό:
1) οι αυξομειώσεις της έντασης του παρεμβολών να προκαλούν αλλοιώσεις του σήματος (έχω - δεν έχω ρεύμα σε λάθος χρόνο πχ)?
2) η επήρεια του εκάστοτε hardware (απο mobo μέχρι διεπαφές κτλ) δεν επηρεάζουν το σήμα?

και ξεχνάς και το εαν έχει ανοιξει aircon ο απο κατω όροφος :afro:

Τι εννωείς ψηφιακό σήμα? Ορισε το λιγο.
Εντώς του pc ή οταν βγένει απέξω , και πιο σήμα ακριβώς, καθε ένα θέλει άλλη ανάλυση.
λ.χ. οσο θορυβο και εαν έχει μεσα στο PC σου, τα δεδομένα της μνήμης σου δεν αλλάζουν (εκτώς εξερετικών περιπτώσεων) και πάντα 1+1 =2.
Επεξεργαστές, καρτες, μνήμες, είναι σχεδιασμένα να λειτουργουν σωστα , περνοντας υποψη και τις παρεμβολές, και έχοντας τεκμιριωμένα failure rates.
Δηλαδή εννοείται οτι οι δίσκοι χαλάνε, αλλα έχουμε μελετίσει το ποσο συχνα, και έχουμε αντίμετρα, και όλα αυτα μελετιμένα και θα βρείς για το κάθε εξάρτημα τεκμιρίωση.