Daphile Music Server

Έτσι είναι.
Όταν το κουτιάσει ο Μανόλο φαντάζομαι θα κάνει εκτεταμένη παρουσίαση σε ειδικό νήμα.

Είχα κι εγώ την ευκαιρία να ακούσω το daphile μιας και το έβαλα για δοκιμή στον μεγάλο υπολογιστή με την προοπτική να το περάσω σε έναν μικρό αθόρυβο υπολογιστή που φτιάχνουμε με ένα φίλο.
Δεν ξέρω τι γίνεται,αλλά την αμαρτία μου θα την πω:τόσο λασπωμένο χαμηλό δεν έχω ακούσει στο σύστημα μου.

Σε σύστημα με πολύ συγκρατημένο (στα όρια του επαγγελματικού) χαμηλό ίσως και να ακουγόταν λίγο καλύτερα (που ούτε εκεί,θα έφταιγαν άλλα μετά,αλλά λέμε).
Σε σύστημα με πλούσιο χαμηλό ή σε σύστημα-χώρο με πρόβλημα (μπουμαρίσματα,κλπ) πιστεύω πως θα ήταν εφιάλτης.

Η μεσαία και τα υψηλά ήταν οκ.
Θα το δοκιμάσω και στο μικρό όταν έρθει η ώρα και θα ξαναγράψω.

Σωκράτη μια από τα ίδια. Το έχω πλέον σαν βασικό player κυρίως λόγω των ευκολιών του (μπαμ τσάκ ανοίγεις - διαλέγεις τραγούδι δίσκο στην ταμπλέτα και παίζει - και έχει καλές βολικές εφαρμογές στο ipad) αλλά το χαμηλό είναι λίγο λάσπη και boomy (σε χαμηλές εντάσεις χαλί και σε πολύωρες ακροάσεις δεν είναι απαραίτητα κακό) αλλά μόλις σηκώσεις ένταση καταλαβαίνεις περισσότερο τη διαφορά από το foobar. Βέβαια το foobar παίζει σε άλλο φορητό θέλω να κάνω μια δοκιμή στον ίδιο υπολογιστή (αν και δεν νομίζω ότι είναι αυτό). Σε προηγούμενες εκδόσεις οι χρήστες είχαν παραπονεθεί στο δημιουργό του για πολύ περισσότερο booming στο μπάσσο που διορθώθηκε σε μεταγενέστερη έκδοση αλλά παραμένει περισσότερο. Επίσης μου ακούγεται και λίγο πιο θολό πιο σκοτεινό δεν ξέρω πως να το πώ, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο ήχος βγαίνει "πιο αβίαστα" από τα ηχεία '. Δοκιμές κάνω πάντα από το foobar μιας και δεν ξέρω τι κάνει ο τύπος σε κάθε έκδοση ειδικά όταν η μία παίζει διαφορετικά από την άλλη.

third report, same as above...

Τόσο σπίτι μου πριν καιρό που το είχα στήσει (και με κρέμασε μετά 4-5 μέρες - δεν μπούταρε στο mac) ακουγόταν στις χαμηλές λασπερό και επηρέαζε και τις πάνω συχνότητες (κουρτινούλα).
Στου Vas πριν λίγες μέρες (πιθανόν άλλη έκδοση) ήταν και πάλι τονισμένες οι χαμηλές και ασαφείς. Boomy δεν θα το έλεγα, αλλά ο vas ξέρει καλύτερα το σύστημά του και σε υψηλότερες εντάσεις.
Με το foobar ήρθαν όλα στα ίσια τους.

Αν είναι έτσι ολα τα bit perfect, ωραία χαιεντιά πουλάμε με τις "σωστές αναπαραγωγές" και τα ρέστα.
Βάλε και τα αγνώστου πατρός tracks, βάλε και τις τωλοηχογραφήσεις που παίζουμε... και βγήκε το συμπέρασμα για το ακούμε και τι πληρώνουμε.

οκ γενίκευση κάνω, κάποιοι τα προσέχουν τα παραπάνω και ακούνε μόνο σωστές ηχογραφήσεις. Αυτοί εξαιρούνται :-)

Oι υπόλοιποι μάλλον πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο και να ακούσουμε περισσότερο μουσικούλα και λιγότερο ήχους.

Σεβαστές όλες οι απόψεις φυσικά.

Αλλά μπουμαριστό - λασπώδες - χάλια το daphile? WTF.

Είστε βεβαιοι ότι δεν φταίει κάτι άλλο?

Θυμάμαι την προ-linux εποχή. Και θυμάμαι ότι ο συνδυασμός foobar - hiface (με kernel bypass) μου ακουγόταν "φωτεινός, ξερός και άδειος" πολλές φορές, συγκριτικά με το PurePlayer (υπό τις ίδιες συνθήκες). Αυτό για να δώσω το στίγμα μου...

Διαφορές στις εκδόσεις daphile είχα παρατηρήσει εξαρχής και εγώ. Και μάλιστα το είχα αναφέρει στο diyaudio.

Έχει ενδιαφέρον να συζητήσουμε τα ευρύματά σας... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για βάλτε μερικά χαρακτηριστικά tracks με τα οποία διαπιστώσατε το πρόβλημα...

Κάτι που έχουμε και ξέρουμε όλοι. dire straits you and your friends...
πλαδαρό στην εισαγωγή, ανιχνεύσιμη θαμπάδα στο σόλο μετα τα 2/3 του τραγουδιού.

Δεν το έχω εύκαιρο τώρα και με το σπάσιμο που έφαγα στην εγκατάσταση και η αποτυχία στο μπουτάρισμα μετά λίγες μέρες μόνο καλής λειτουργείας (πιθανώς λόγω κουλαμάρας μου, δεν ξέρω) το βλέπω απίθανο να ξαναστήσω / δοκιμάσω, αλλά σα να θυμάμαι πιο πατημένη (κάτω) και τη σκηνή. Ας επιβεβαιώσουν ή όχι τα παλικάρια που έχουν πρόχειρο και το foobar για AB.

Νίκο αν θυμάσαι σου παραπονιόμουν για λάσπη μπάσσο και μπουμαρίσματα σε μάλλον ψηλές εντάσεις και το είχαμε αφήσει το θέμα να το δούμε μαζί. Μόλις μπήκες σπίτι μου για τη δοκιμή του μάμπο που είχα βάλει ξανά του φούμπαρ σου είπα από τη σκάλα άκυρα τα μπουμαρίσματα μάλλον από το daphile είναι γιατί με το foobar έστρωσαν τα πράγματα σε αυτά που έχουμε για δοκιμές και τα ξέρω (η τεσπα νομίζω οτι τα ξέρω).

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Νίκο αν θυμάσαι σου παραπονιόμουν για λάσπη μπάσσο και μπουμαρίσματα σε μάλλον ψηλές εντάσεις και το είχαμε αφήσει το θέμα να το δούμε μαζί. Μόλις μπήκες σπίτι μου για τη δοκιμή του μάμπο που είχα βάλει ξανά του φούμπαρ σου είπα από τη σκάλα άκυρα τα μπουμαρίσματα μάλλον από το daphile είναι γιατί με το foobar έστρωσαν τα πράγματα σε αυτά που έχουμε για δοκιμές και τα ξέρω (η τεσπα νομίζω οτι τα ξέρω).

Έτσι έγινε και διαπίστωσα το ίδιο.

Τότε, για τα τύμπανα του Yim Kon... τάδε (Burmester) τι θα περιμένατε να ακούσετε?
:)

Και πάλι, σεβαστές οι απόψεις σας...

Όπως εγώ θα προβληματιστώ με αυτά που μου λέτε, έτσι και εσείς θα πρέπει να προβληματιστείτε... :)

Επίσης, και εφόσον μιλάμε για χαμηλό, θα διερευνούσα το κατά πόσο το πρόβλημα του "μουμαρίσματος" οφείλεται σε κάτι που "έκρυβε" το foobar και όχι κάτι που "δημιούργησε" το daphile...

Σταύρο δε σου λέμε προσωπικά κάτι. Στο νήμα του daphile γράφουμε και μεταφέρουμε κάποιες εντυπώσεις.
Τα συζητήσαμε και κατιδίαν με τα παιδιά με τον Sok και τον Vas σε διαφορετικούς χρόνους - διαφορετικά συστήματα.
(υποθέτω ότι δεν είχαν όλα το ίδιο "κρυμένο" πρόβλημα...)

Αυτό που αποκόμισα είναι ότι μπορεί να βγάλεις λάθος συμπεράσματα για την υπόλοιπη αλυσίδα, παίζοντας με δαυτο.
πχ ένα τονικά πριμάτο αναλυτικό dac μπορεί να φανεί καλύτερο από ένα πιο ισσοροπημένο χωρίς να υπάρχει λόγος.

Όχι πλαδαρό,πλαδαρό τρώγεται,μιλάμε για άπλωμα που δεν μαζεύεται.
Οκ και το jriver έχει ένα ανεπαίσθητο τονισμό κάτω,αλλά τονισμό,όχι άπλωμα,είναι όμορφο όπως το κάνει.

Εδώ μιλάμε πως σε κομμάτια που το βαθύ χαμηλό χτυπάει (όπως το riverbead των Madrugada μετά την μέση πχ) και προκαλεί σεισμούληδες με το daphile απλώνεται τόσο που περνάει ντούκου.
Το "Lucky" των Radiohead που είναι από μόνο του μπασάτο είναι απλώς ανυπόφορο,δεν ακούγεται με την καμία.

Re: Απάντηση: Daphile Music Server

Δεν το έχω εύκαιρο τώρα και με το σπάσιμο που έφαγα στην εγκατάσταση και η αποτυχία στο μπουτάρισμα μετά λίγες μέρες μόνο καλής λειτουργείας (πιθανώς λόγω κουλαμάρας μου, δεν ξέρω) το βλέπω απίθανο να ξαναστήσω / δοκιμάσω, αλλά σα να θυμάμαι πιο πατημένη (κάτω) και τη σκηνή. Ας επιβεβαιώσουν ή όχι τα παλικάρια που έχουν πρόχειρο και το foobar για AB.

στην εισαγωγή του συγκεκριμένου τραγουδιού στο μπάσο (που έχω την εντύπωση ότι είναι περισσότερο απότι στο υπόλοιπο τραγούδι) ήταν ένα σημείο που έκανε μπαμ η διαφορά τους. Θέλω κάποια στιγμή όταν θα βαριέμαι να ακούσω μουσική να τα στήσω και τα δύο στον ίδιο υπολογιστή (να είναι όλα ίδια) και να κάνω ένα Α-Β.

Ούτε εγώ λέω ότι μου λέτε προσωπικά κάτι... :)

Το έχετε διαπιστώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και με άλλα linux?

Θα ήθελα να τα κουβεντιάσουμε όλα εδώ. Δεν έχω πρόβλημα.

Με το APlinux καμία σχέση,ίσως ο καλύτερος ήχος στο σύστημα μου.
Ανοιχτός,πλούσιος και τονικά μια χαρά.
Θα δοκιμάσω κι άλλα όμως.

Θα ήθελα να τα κουβεντιάσουμε όλα εδώ. Δεν έχω πρόβλημα.

Σταύρο για να το κουβεντιάσουμε πρέπει να μπορείς και συ να κάνεις ΑΒ. Έχει όρεξη να στήσεις win και foobar?
Aν όχι σε ποια βάση να το συζητήσουμε? Υπάρχει κοινό συγκριτικό μέγεθος?

Έχω διαθέσιμο ένα λαπτοπ με Win 7.

Απλά βαριέμαι να κάνω όλες τις ρυθμίσεις foobar χωρίς βοήθεια. Είμαι λίγο τεμπέλης σ' αυτό...

Σταύρο για να το κουβεντιάσουμε πρέπει να μπορείς και συ να κάνεις ΑΒ. Έχει όρεξη να στήσεις win και foobar?
Aν όχι σε ποια βάση να το συζητήσουμε? Υπάρχει κοινό συγκριτικό μέγεθος?

+1
Ή καλύτερα ένα άλλο linux,που είναι και πιο κοντά στην φιλοσοφία.

Έχω διαθέσιμο ένα λαπτοπ με Win 7.

Απλά βαριέμαι να κάνω όλες τις ρυθμίσεις foobar χωρίς βοήθεια. Είμαι λίγο τεμπέλης σ' αυτό...

Teamviewer τώρα που είμαι ζεστός.
Στείλε πμ.

Αλλο το Daphile που παταει σε squeez και αλλο τα Linux που πατανε σε MPD. Θα ειχε ενδιαφερον να μας πουν εντυπώσεις οι κατοχοι των κλασσικών squeezebox