DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Και κάποια αναλώσιμα , συνδέσεις Τ γωνίες βάσεις ουπα κλπ .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρω πάλι αξιοπρεπές Ίντερνετ θα ανεβασω την κουζίνα που εφτιαξα απο μασιφ ξύλο .
Οργασμος κατασκευών αυτο το καλοκαίρι ..!

Νικόλα και Νεκταριε πολυ όμορφες οι κατασκευές , σας παρακολουθώ όσο μπορω !

Ηλίας...

Πολύ ωραίες κατασκευές. Μπράβο σου. Πέτυχες πολύ και το χρωματισμό..
Έχεις και πολύ όμορφη θέα βλέπω..
Δε φτιάχνεις κι ένα πάτωμα απο παλετόξυλα μιας και το κατέχεις το άθλημα;

Μπαμπη θα μπει πλακακι και περγολα απο πανω . Η κούνια θα φύγει και θα φτιαχτεί μια μεγαλύτερη κρεμασμένη απο την περγολα , να "δέσει" με το τραπέζι και τις καρέκλες .

Ωραιοτατα Ηλια!!!
Σε ευχαριστω φιλαρακι . :-)

Φοβερη η κουνια! Ωρεες οι κατασκευες, προς στιγμην νομισα πως και η κουνιστη δικια σοου ηταν και θα ζηταγα οδηγιες...

Νεκταριε δεν ειναι ΠΟΛΥ δύσκολη όσο πολυ χρονοβόρα στο να φτιαχτούν οι κουρμπες στα ξύλα . Χρειάστηκε να φτιάξω κάποια κομμάτια που ήταν κατεστραμμένα..
Αν βρω ελεύθερο χρόνο θα βγάλω ενα σχέδιο με όσο γίνεται λιγότερες να στο στείλω ,
εχω πολλα προτζεκτ ταυτόχρονα να τρέχουν και κάποια ειναι μεγάλα ..

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο όλα είναι πολύ ωραία. Περιμένουμε φωτογραφικό υλικό και από τις επόμενες κατασκευές σου!!!!

Πανέμορφο έπιπλο Ηλία!
Ειναι Νικόλα , την είδα πεταμενη και σχεδόν κατεστραμμένη αλλα "φαινόταν" τι έκρυβε με κάποια δουλίτσα ..!
Ασε που με ιντριγκαρει η αναπαλαίωση του ξύλου-επιπλου... :-)

Μπράβο όλα είναι πολύ ωραία. Περιμένουμε φωτογραφικό υλικό και από τις επόμενες κατασκευές σου!!!!

Με την πρώτη ευκαιρία φίλε μου ! :-)

Πολύ εξοπλισμό βλέπω Ηλία!!!

Και εγώ αυτές τις μέρες προσπαθώ να ασχολούμαι περισσότερο με τις πέργκολες για να τις τελειώσω και όλο προκύπτουν ψαρέματα και διάφορα άλλα μερεμέτια!!!

Πολύ εξοπλισμό βλέπω Ηλία!!!

Και εγώ αυτές τις μέρες προσπαθώ να ασχολούμαι περισσότερο με τις πέργκολες για να τις τελειώσω και όλο προκύπτουν ψαρέματα και διάφορα άλλα μερεμέτια!!!
Χαχαχα και λίγα ειναι Νικόλα , 2 περγολες 9x4m περίπου στις 90 μοίρες μεταξύ τους. Θα χρειαστώ και αλλα μετα τον σκελετό , δοκοθηκες , βάσεις-φωλιές Π για ριχτες κλπ . Έχουμε μέλλον...

Μπραβο Ηλια, επαγγελματικη ακριβεια στις κατασκευες σου!!!

Συμφωνω οτι η αναπαλαιωση ομορφων παλαιων επιπλων εχει αλλη χαρη και ..χαρα. Η κουνιστη καρεκλα εγινε σουπερ!

....και η μυρουδια του φρεσκου ξυλου που παρεαβες, εφτασε μεχρις εδω :)))

Μπραβο Ηλια, επαγγελματικη ακριβεια στις κατασκευες σου!!!

Συμφωνω οτι η αναπαλαιωση ομορφων παλαιων επιπλων εχει αλλη χαρη και ..χαρα. Η κουνιστη καρεκλα εγινε σουπερ!

....και η μυρουδια του φρεσκου ξυλου που παρεαβες, εφτασε μεχρις εδω :)))
Σε ευχαριστω Μηχαλιό !
Ειναι η αναπαλαίωση...αλλα και το ατιμο το φρέσκο το ξύλο...έρωτας . :-)

Καλησπέρα! Παρακολουθώ καιρο το φόρουμ (και έχω κολλήσει με τις κατασκευές σας!) αν και δεν έχω γράψει τίποτα τόσο καιρο. Έχω μια απορία για μια κατασκευη που φτιαχνω. Ειναι ένα bartop arcade που το είχα αφήσει αρκετό καιρο στάσιμο και είπα να το προχωρήσω τωρα. Έχω κόψει τα πλαινα του (οχι τέλεια αλλα ήταν το πρώτο μου κόψιμο με σεγα!) και θέλω να στρογγυλεψω τις ακμες τους με το ρουτερ. Πως μπορω να το πετύχω και απο τις δυο πλευρές του ξύλου; Ειναι 12αρι mdf και έχω το parkside ρουτερ.
ImageUploadedByTapatalk1439220696.863831.jpg

Παντα κανε και μια δοκιμη σε ενα ρεταλι, να δεις οτι το κατεχεις και οτι το αποτελεσμα σου κανει.
Εχεισ οτι μυτη χρειαζεσαι στο πακετο του λιντλ

Σίγουρα! Έχω αυτο που ήταν στο κενό ανάμεσα απο αυτα που έκοψα. Λογικα αυτο με την μικρη καμπύλη θα πρέπει να χρησιμοποιήσω, ετσι δεν ειναι; Τουλάχιστον αυτο μου ταίριαζε καλύτερα. Εκει που κολλαω ειναι στο δεύτερο πέρασμα. Πως δηλαδη θα παει στο σωστό βάθος αφου δε θα έχει να πατήσει σωστά το κοπτικο και μπορει( ; ) να παει πιο μέσα.

Διάβασε τις οδηγίες χρήσης , εχει μέτρηση και στοπ στο επιθυμητό βάθος .

Το έχω βάλει στο βάθος που πιστεύω θα μου κάνει. Ισως δε το έγραψα σωστά πριν. Το ρουλεμαν που έχει κάτω για να πατάει στην επιφάνεια κοπής στο δεύτερο πέρασμα απο την κάτω πλευρά που θα ακουμπήσει αφου θα ειναι ήδη καμπυλο εκει το ξύλο; Μπορει να λέω και χαζομαρες γι'αυτο είπα να ρωτήσω τους ειδικούς! Θα δείξει βέβαια όταν περάσω αύριο (ελπίζω!) το ρεταλι δοκιμαστικά.

Φίλε Daffy7 να σε ρωτήσω είδα έχεις τον πάγκο εργασιών Tactix. Πόσο ύψος έχει; Είναι ρυθμιζόμενο το ύψος;

Το έχω βάλει στο βάθος που πιστεύω θα μου κάνει. Ισως δε το έγραψα σωστά πριν. Το ρουλεμαν που έχει κάτω για να πατάει στην επιφάνεια κοπής στο δεύτερο πέρασμα απο την κάτω πλευρά που θα ακουμπήσει αφου θα ειναι ήδη καμπυλο εκει το ξύλο; Μπορει να λέω και χαζομαρες γι'αυτο είπα να ρωτήσω τους ειδικούς! Θα δείξει βέβαια όταν περάσω αύριο (ελπίζω!) το ρεταλι δοκιμαστικά.

Λαθος μπιτ εβαλες. Βαλε αυτο που θα το δουλεψει απο τη πλευρα που θα ειναι το ρουτερ.

75εκ. Υψος έχει και δεν ειναι ρυθμιζομενο το ύψος του.
Δεν το έχω κάνει ακόμα απλά είδα σε ποιο βάθος θα μου έκανε μάλλον. ImageUploadedByTapatalk1439230862.608328.jpg
Αυτο το bit σκεφτόμουν. Το μικρότερο απο τα δυο που έχει μέσα. Και μετα να το γυρίσω ανάποδα και να περάσω την κάτω πλευρά. Εσυ ποιο εννοουσες;

Το μικροτερο φυσικα, εχεις 12αρι mdf. Μην φοβασαι, μολις τελειωσεις την μια μερια κανεις και την αλλη. Το κοπτικο δεν θα αλλοιωσει το "σοκορο" και θα μπορεσει να ακολουθησει και απο την αλλη μερια.
Σταθερο χερι, περισσοτερη δυναμη στο χερι που παταει στην μεγαλη επιφανεια και λιγοτερη στο χερι που βρισκεται στο κενο, μασκα για προστασια αναπνοης απο την σκονη του mdf και παμε. Νομιζω οτι με 16 θα ηταν καλυτερα.

Σας ευχαριστώ όλους. Κάθετα δηλαδη και οχι παράλληλα οι λαβες ε; Μαλλον θα εχει καλυτερο πατημα ετσι; Και προφανώς στη σωστή κατεύθυνση που λέει και το μανιουαλ (αλλιώς κλωτσαει; ). Το 16αρι θα ήταν χοντρο για τη συγκεκριμένη κατασκευη. Τέτοιο θα εβαζα η και πιο χοντρο στο αρχικό σχέδιο που ήταν για μεγαλη καμπίνα αλλα... Δε κατάφερα να πάρω έγκριση! :D
Με τον ανταπτορα της σκουπας κάνει χαμό απο πριονιδι η τα μαζεύει τα πιο πολλα; Απο θόρυβο; Θα με κυνηγήσουν οι γύρω;

Ναι κανει θορυβο αλλα σε ανεκτα επιπεδα, ετσι και αλλιως ολο να το περασεις ειναι λιγοτερο απο δυο λεπτα δουλεια.
Το δικο μου το εκανα με 16αρι εαν σου αρεσει με 12αρι τοτε μια χαρα. Δειξε μας το αποτελεσμα, εγω το εχω δυο χρονια στο ασταρι... για να στεγνωσει :)