Ωραιοτατο!
Απλα περιμενα να δω και καμια τσαχπινια ισως καμια διχρωμια κολαζ με τους καπλαμαδες!
Νικφορ μια ερώτηση σε παρακαλώ για τον Καπλαμά.
Η μία από τις τέσσερις μικρες πλευρές της επιφανειας δεν καλύπτεται από την σίδερο κατασκευή. Εκεί για να καλύψεις το osb έχεις βάλει Καπλαμά. Ο οποίος εννονεται με τον Καπλαμά της οριζόντιας επιφάνειας. Την ένωση των δύο κάθετων καπλαμάδων πως την έχεις κάνει? Φαλτσοκοπη στις 45 μοίρες? Μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο με επιτυχία σε κάτι τόσο λεπτό όσο ο Καπλαμάς?
....Μια απορία: Γράφεις ότι χρησιμοποίησες βενζινοκολλα για την κόλληση του καπλαμα με το OSB. Γιατί βενζινοκολλα και όχι ξυλοκολλα;
Εαν εχει απλως ξεκoλλησει σε σημεια τοπους τοπους μπορεις να την "σιδερωσεις" με ενα σιδερο..ξανακολλαει...Όπως επίσης θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο σωστότερος τρόπος κόλλησης σοκοροταινιας που έχει ξεκολλήσει μετά από χρόνια από ντουλάπια είτε κουζίνας είτε μπάνιου; Μιλάω για την υπάρχουσα σοκοροταινια και όχι τοποθέτηση νέας.
Πολύ καλός μπράβο σου! Μια ερώτηση μόνο, οι κολλήσεις είναι με MIG χωρίς αέριο; (είχες πάρει πρόσφατα μια μηχανή MIG νομίζω; )
Πολύ καλός μπράβο σου! Μια ερώτηση μόνο, οι κολλήσεις είναι με MIG χωρίς αέριο; (είχες πάρει πρόσφατα μια μηχανή MIG νομίζω; )
Οι σοκοροταινιες στο έπιπλο του μπάνιου είναι από pvc, οι πιο παχιές δηλαδή και λόγω υγρασίας στο μπάνιο ξεκολλούν, πότε στο ένα ντουλάπι, πότε στο άλλο κλπ. Σ' αυτές δε μπορεί να μπει σίδερο. Έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα ξυλοκολλα, κόλλα στιγμής και βενζινοκολλα. Η μόνη κόλλα που κρατάει περισσότερο είναι η ξυλοκολλα, αλλά και και αυτή ξεκολλάει μετά από λίγο καιρό λόγω υγρασίας. Η κόλλα στιγμής κρατάει λίγο (λιγότερο διάστημα από την ξυλοκολλα) αλλά και αυτή φεύγει. Η δε βενζινοκολλα δεν κρατάει σχεδόν καθόλου.Εαν εχει απλως ξεκωλλησει σε σημεια τοπους τοπους μπορεις να της "σιδερωσεις" με ενα σιδερο..ξανακολλαει...
Εαν εχει ξεκολλησει και φυγει ολοκληρο κομμματι η κρεμεται και εχει αδυνατισει η εσωτερικη κολλα τοτε να βαλεις ξυλοκολλα πρεσσαροντας την να στεγνωσει...
Βεβαια υπαρχουν και περιπτωσεις οπου η υγρασια,κυριος μπανιο,εχει σκευρωσει το εσωτερικο του ξυλου και η κολληση δεν κραταει παντα...
Παιζουν αρκετα ρολο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.