Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Λοιπόν η αλλαγή έγινε και μπήκε τελικά η 2M Blue, με κόστος 175 €.
Η διαφορά στο αυτί , από τη πρώτη στιγμή , μεγάλη έως πολύ μεγάλη. Μετά από περίπου 3 ώρες η διαφορά ακόμα μεγαλύτερη.
Δε πίστευα ότι θα ήταν τόσο μα τόσο μεγάλη η βελτίωση και από ότι μου είπε ο άνθρωπος που τη τοποθέτησε, μετά τις 30 ώρες περίπου θα έχει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση, που θα έχει << στρώσει >>. Αλλά και έτσι να μείνει , είμαι πολύ μα πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι πια το συγκεκριμένο πικ απ βάσει των δυνατοτήτων του, έχει φτάσει σε ένα πολύ μα πολύ καλό επίπεδο, σε τέτοιο που ομολογώ δε το περίμενα! Λέτε μετά το << στρώσιμο >> να βελτιωθεί και άλλο; Είναι βέβαια κάτι που το έχω δει και σε άλλα μηχανήματα, κυρίως σε ηχεία και ενισχυτικά ( λαμπάτα κυρίως ) , αλλά δεν ήξερα ότι και η κεφαλές των πικ απ θέλουν << στρώσιμο >>.
Σας ευχαριστώ πολύ ΟΛΟΥΣ, η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη, να είστε καλά!!!!!

Ευχάριστα νέα....το στρώσιμο έγκειται στην ανάκτηση της απαιτούμενης ελαστικότητας της ανάρτησης της ακίδας αλλά και των
στοιχείων της γεννήτριας της κεφαλής
Οπότε καλοάκουστη και ευχάριστα μουσικά ταξίδια

Καλοάκουστη,ειναι ωραία οταν σου κάθεται καλα μια αλλαγή.
Περιμένουμε επιπλέον εντυπώσεις μετά το στρώσιμο!

Ευχαριστώ πολύ, σίγουρα θα ενημερώσω, αλλά αυτό που μπορώ να πω μετά από περίπου 12 ώρες παίξιμο, είναι ότι έγινε λίγο ακόμα πιο << γλυκό και πιο ήσυχο >> το άκουσμά της!
Φαντάζομαι πως από δω και πέρα δε πρόκειται να ακούσω κάτι άλλο ακόμα καλύτερο, αλλά μετά το 30ωρο θα πω με σιγουριά.

Καλησπέρα σε όλους!
Λοιπόν το 30ωρο + πέρασε και νομίζω ότι μετά από εκεί τις περίπου 12 με 15 ώρες , εγώ στο αυτί μου δεν άκουσα κάποια επί πλέον διαφορά.
Μια χαρά πάντως παίζει!
Όμως επειδή εχθρός του καλού το καλύτερο, σκέφτηκα το εξής:
Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας - συμβουλή σας, για τα rca καλώδια που έχει το πικ απ που είναι ενσωματωμένα και μου μοιάζουν της σειράς , από αυτά που βρίσκεις στο εμπόριο με περίπου 2 - 3 άντε το πολύ στα 5 € ( μπα πολύ λέω ). Σκέφτομαι λοιπόν άμεσα , ίσως και αύριο, να το πάω σε τεχνικό να το ανοίξει και να τα αντικαταστήσει με ένα άλλο ζευγάρι που έχω της kimperhttp://www.musicdirect.com/popup.aspx?src=/images/product/large/AKIMBERPBJR.jpg&productName=KIMBER - PBJ INTERCONNECTS (PR)&type=product , που μου έχουν περισσέψει και κάθονται.
Γνωρίζω πως ένα καλό ζευγάρι rca παίζει σημαντικό ρόλο στη ποιότητα του ήχου, αλλά τι λέτε να το κάνω, είναι κάτι που πρέπει να προσέξω και δε γνωρίζω. Με έχει προβληματίσει το γεγονός το ότι γιατί τα έχει ενσωματωμένα; παίζει ας πούμε ρόλο το μήκος, είναι τα συγκεκριμένα << ζυγισμένα >> με το πικ απ και μπορεί να είναι φθηνά, αλλά έχουν άλλα προτερήματα - ταιριάσματα; Αν όχι, τότε γιατί δε σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις άλλα όποια θες και πολύ καλύτερα;
Τι λέτε λοιπόν;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλησπέρα σε όλους!
Λοιπόν το 30ωρο + πέρασε και νομίζω ότι μετά από εκεί τις περίπου 12 με 15 ώρες , εγώ στο αυτί μου δεν άκουσα κάποια επί πλέον διαφορά.
Μια χαρά πάντως παίζει!
Όμως επειδή εχθρός του καλού το καλύτερο, σκέφτηκα το εξής:
Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας - συμβουλή σας, για τα rca καλώδια που έχει το πικ απ που είναι ενσωματωμένα και μου μοιάζουν της σειράς , από αυτά που βρίσκεις στο εμπόριο με περίπου 2 - 3 άντε το πολύ στα 5 € ( μπα πολύ λέω ). Σκέφτομαι λοιπόν άμεσα , ίσως και αύριο, να το πάω σε τεχνικό να το ανοίξει και να τα αντικαταστήσει με ένα άλλο ζευγάρι που έχω της kimperhttp://www.musicdirect.com/popup.aspx?src=/images/product/large/AKIMBERPBJR.jpg&productName=KIMBER - PBJ INTERCONNECTS (PR)&type=product , που μου έχουν περισσέψει και κάθονται.
Γνωρίζω πως ένα καλό ζευγάρι rca παίζει σημαντικό ρόλο στη ποιότητα του ήχου, αλλά τι λέτε να το κάνω, είναι κάτι που πρέπει να προσέξω και δε γνωρίζω. Με έχει προβληματίσει το γεγονός το ότι γιατί τα έχει ενσωματωμένα; παίζει ας πούμε ρόλο το μήκος, είναι τα συγκεκριμένα << ζυγισμένα >> με το πικ απ και μπορεί να είναι φθηνά, αλλά έχουν άλλα προτερήματα - ταιριάσματα; Αν όχι, τότε γιατί δε σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις άλλα όποια θες και πολύ καλύτερα;
Τι λέτε λοιπόν;
Τα καλώδια που έχω είναι αυτά : http://www.audioadvisor.com/prodinfo.asp?number=KKPB

Ενα προτερημα που εχουν εναντι του kimber ειναι οτι ειναι θωρακισμενα και δεν εχουν βομβο,που με το kimber μαλλον θα εχεις.

Re: Απάντηση: Dual CS 460-EV Αναβάθμιση

Ενα προτερημα που εχουν εναντι του kimber ειναι οτι ειναι θωρακισμενα και δεν εχουν βομβο,που με το kimber μαλλον θα εχεις.
Αν είναι έτσι, τότε δε κάνω καμία αλλαγή, γιατί αν βγάζει βόμβο, μετά τι κάνω;

Ετσι ειναι.Αν σκεφτεσαι να κανεις αλλαγη καλωδιου αυτο πρεπει να ειναι ικανο να χειριστει το μικρο σημα της κεφαλης,να εχει χαμηλη χωρητικοτητα (σημαντικο για κεφαλες ΜΜ ) ,καλη θωρακιση και να ειναι σιγουρα καλυτερο απο αυτο που εχεις τωρα.
Αν εισαι ευχαριστημενος με αυτο που ακους τωρα, μην ασχολεισαι.

Μάλιστα, αν είναι έτσι κάθομαι όπως είμαι. Κρίμα πάντως γιατί τα kimber είναι πολύ καλύτερα καλώδια.
Ευχαριστώ.

Να κοιτάξεις,αν πρόκειται για πικάπ,να είναι μικρής χωρητικότητας,όχι kimber πάντως
Μίλησα με το τεχνικό ( Σ. Πετρόπουλος ) και μου είπε και εκείνος ότι το Kimber pbj που έχω δεν κάνει. Έχει όμως μου είπε εκείνος κατάλληλο καλώδιο. Θα πάω αύριο από εκεί να συνεννοηθούμε.

Εγω θα ελεγα ξανα οτι , αν η κεφαλη ειναι μια ΟΜ τοτε με την βελονα της ΟΜ20 ,ΟΜ30,ΟΜ40, δεν θα υστερει απο red,blue,bronze.
Oi kεφαλες ειναι σχεδον ιδιες μεταξυ τους.
H βελονα της ΟΜ20 ειναι καλυτερη απο της red ,ειναι η ιδια με της blue(nude elliptical).H OM30 ειναι fine line οπως περιπου της bronze.
Ειναι κριμα να ξοδεψεις λεφτα για κατι χειροτερο.
παντως στην πραξη η bronze ειναι πολυ καλυτερη απο την 30αρα

Σεβαστη η αποψη σου.
Ανκαι δεν ειναι σχεδιασμενες για ιδιας μαζας βραχιονες,και για το πικαπ του φιλου η ΟΜ30 θα ηταν η επιλογη μου.
Για το "πολυ καλυτερη" επετρεψε μου να μην συμφωνησω,ειδικα για τετοιον βραχιονα.Καλυτερη απο την 10 που ειχε,ναι ,αλλα δεν εχει σημασια τωρα που εκανε την επιλογη του νομιζω.

οχι απλα κουβεντα κανουμε :)

ετυχε να τις εχω και τις δυο... και μαλιστα ακομη μια τριτη, που θα ελεγα οτι η 20αρα μου αρεσε και περισσοτερο.. :)

και δικη μου επιλογη για το πικαπ του φιλου θα ηταν μια βελονα 20αρα η 30αρα..

Ναι η 20 ειναι πιο μαλακη και συγχωρει καπως,ειναι καλη ομως για μια πιο "γενικη" εικονα,ανετη και χωρις εκπληξεις :smile:

Ναι η 20 ειναι πιο μαλακη και συγχωρει καπως,ειναι καλη ομως για μια πιο "γενικη" εικονα,ανετη και χωρις εκπληξεις :smile:
Η 20 δεν είναι αυτή που φοράει η 2m blue ;