E - smoke...

Μηπως εχει να κανει συν τοις αλλοις με τον ατμοποιητη σου?
Απ οτι διακρινω εχει ψηλα την αντισταση και μεγαλο επιστομιο..

Αυτό εννοώ,ότι δεν έφταιγε το υγρό για το κάψιμο,αλλά ο ατμοποιητής.Άρα με τα 2 χαρακτηριστικά που επισημαίνεις,πάει για πέταμα ε;
Πολύ ντουμάνι,αλλά τι να το κάνω που μου καίει τα σωθικά...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Άλλαξα το υγρό στον νέο ατμοποιητή http://www.zerobacco.gr/ilektronika-tsigara/atmopoiites/justfog-2043-atmopoiitis.html
και από Smoke έβαλα Tribecca.
Δύο ημέρες μετά έχω το ίδιο πολύ ενοχλητικό κάψιμο στο λαιμό την ώρα που η τζούρα φτάνει εκεί δουλεύοντας την μπαταρία στα 3,3V.

δεν εχει ρυθμιση εισαγωγης αερα, αλλα ειναι "σφικτή" η τζουρα του? μηπως του λειπει λιγο παραπανω αερας?

Βρες έναν επισκευάσιμο της προκοπής Σωκράτη και θα δεις το φως το αληθινό :)

Νομιζω ότι όσο πιο ακριβά πληρώνω το "σωστό" εργαλείο,τόσο πιο μάπα μου βγαίνει το καρπούζι φίλε.

Όχι φίλε μου. Έχεις δώσει χρήματα σε εργαλεία που μπορεί να είναι ακριβά αλλά δεν ήταν τα σωστά. Αν πιάνουν τα χέρια σου ακολούθησε τη συμβουλή του Στέλιου. Αν όχι πάρε έναν επισκευάσιμο αλλά να είναι σωστός.

Το οικονομικό θέλει λίγο προσοχή άσχετα με την δυνατότητα που έχει ο καθένας. Καλό ειναι να ξεκινήσουμε με κατι ευρέως αποδεκτό, και κατόπιν να προχωρήσουμε σε δοκιμες αν δεν ικανοποιηθούμε.
Μια αρχική προσέγγιση χρειάζεται προσοχή για να μην υπάρξει απογοήτευση που θα δημιουργήσει κακή εντύπωση, κλίμα δυσαρέσκειας και προκατάληψης. Τόσο ο ατμοποιητής, όσο και τα υγρά θα πρέπει να "ευκολα" και άμεσα λειτουργικά στον νέο χρήστη.
Πιστευω ότι κάτι στο επίπεδο ευκολίας και ποιότητας ενός μίνι ναυτίλου, και υγρών όπως το Νομπάκο Νο1, 2, 3, 4, κάποιου αξιοπρεπούς RY4, κάποια φρουτενια κοινώς αποδεκτα, ειναι εξαιρετικά για αρχή.
Αν υπάρξει πρόβλημα με αυτα, τότε όντως υπάρχει θέμα σοβαρό.
Το να ξεκιναει κάποιος με υγρά στην τύχη και άτμο χαμηλών η υψηλών απαιτήσεων, θα ειναι πολύ δυσκολο να ικανοποιηθεί. Σαν ποσο, πιστευω ότι μπορει καποιος να εχει πετυχημενη εισοδο, και υγρα για ενα μηνα με 100 ευρω.
Κατόπιν αφου θα έχει 2-3 βασικα υγρα με κοστος περιπου ενα πενηνταρικο το μηνα (το πολύ), και ήδη μια εξοικονόμηση απο τα κανονικα τσιγαρα, μπορει να δοκιμασει και καποια δείγματα ωστε να μεγαλώσει την ποικιλία του, η να βρει κάποιο που θα ταιριάζει στις γευσεις του.
Εγω με ένα eleaf gs air που μου έδωσαν δωρο, δεν έχω καταφερει να τραβηξω τζουρα της προκοπής. Αν ξεκινουσα με αυτον, θα έκανα πολύ ασχημη αρχη και θα ειμουν εξαιρετικα προκατειλημμένος.
Επισκευασιμος πρέπει ειναι το επόμενο βημα για όλους, ωστε να εμπεδώσουμε καλύτερα την λειτουργία των ατμοποιητών. Και βέβαια σε συνδυασμο με τα δικα μας υγρα να καταλήξουμε στο λιγότερο δυνατόν κόστος και να καταλήξουμε στα μετρα μας και στα γουστα μας.
Σε αυτο το σημείο προσωπικα θα σταματήσω και την εξερευνηση στον κόσμο του ατμίσματος.

Νομιζω οτι παιζει σημαντικό ρόλο όλο το "συστημα" και οχι μονο τα επιμέρους κομμάτια του.
Δηλαδή το τρίο, μπαταρία, ατμοποιητής και υγρά. Αν κατι απο αυτά δεν ταιριάξει τοτε η αλυσίδα χαλάει.

πχ. Με τον gs air που πήρα πριν λίγες μέρες μαζί με το istick mini και τα υγρά της hacyon (6mg) εχω μείνει ενθουσιασμένος. Τρομερή γευση, ντουμάνι οσο πρέπει και καμία ενόχληση στο λαιμο. Προσωπικά νομίζω δεν χρειάζομαι κατι παραπάνω.

Βεβαια, η μπαταρία οταν πέφτει κατω απο το 40-50% δεν "τραβάει" οπως πρέπει, ομως αυτό ισως βελτιωθεί μετά απο λίγους κύκλους φορτισης - εκφόρτισης αφού προς το παρων την εχω φορτίσει 2-3 φορες.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Νομιζω οτι παιζει σημαντικό ρόλο όλο το "συστημα" και οχι μονο τα επιμέρους κομμάτια του.
Δηλαδή το τρίο, μπαταρία, ατμοποιητής και υγρά. Αν κατι απο αυτά δεν ταιριάξει τοτε η αλυσίδα χαλάει.

πχ. Με τον gs air που πήρα πριν λίγες μέρες μαζί με το istick mini και τα υγρά της hacyon (6mg) εχω μείνει ενθουσιασμένος. Τρομερή γευση, ντουμάνι οσο πρέπει και καμία ενόχληση στο λαιμο. Προσωπικά νομίζω δεν χρειάζομαι κατι παραπάνω.

Βεβαια, η μπαταρία οταν πέφτει κατω απο το 40-50% δεν "τραβάει" οπως πρέπει, ομως αυτό ισως βελτιωθεί μετά απο λίγους κύκλους φορτισης - εκφόρτισης αφού προς το παρων την εχω φορτίσει 2-3 φορες.

Οταν σου πεφτει εκει, δοκιμασε να ανεβασεις κανα δυο βατακια :a0210:

Sforti, αυτο το πράμα ο gs air, για εμενα θα ήταν λογος να μην ξεκινησω το άτμισμα αν δεν ειχα άλλη επιλογή. Πρωτον σφυριζει δεμονισμενα, δευτερον δεν εχει τζουρα να σε χτυπήσει (πνευμονικες;), τριτον δεν έχει ρυθμιστικό αξιο λόγου.
Τα θετικα του ειναι οτι δεν δινει καμμένο σε αρκετα βατ, και ειναι φθηνό. Για δευτερο σε καμια περισταση, αν π.χ μεινεις με αυτον για 1-2 μερες, μπορει να καλύψει. Αλλα για βασικό, με τίποτα.

Sforti, αυτο το πράμα ο gs air, για εμενα θα ήταν λογος να μην ξεκινησω το άτμισμα αν δεν ειχα άλλη επιλογή. Πρωτον σφυριζει δεμονισμενα, δευτερον δεν εχει τζουρα να σε χτυπήσει (πνευμονικες;), τριτον δεν έχει ρυθμιστικό αξιο λόγου.
Τα θετικα του ειναι οτι δεν δινει καμμένο σε αρκετα βατ, και ειναι φθηνό. Για δευτερο σε καμια περισταση, αν π.χ μεινεις με αυτον για 1-2 μερες, μπορει να καλύψει. Αλλα για βασικό, με τίποτα.

Αν θες εξήγησε μου λίγο το κομμάτι με την τζουρα που λες.

Δεν εχω καταφέρει να πάρω ποτε την δύναμη του ατμου αντίστοιχη με του Ναυτίλου σε εισπνοή . Ειναι σαν να ρουφαω αερα σκέτο. Γευση και άρωμα τα δινει, ντουμανι δίνει, αλλα δεν εχει πυκνοτητα, δεν ειναι "ρωμαλαίoς" ο ατμος.
Και αναφέρομαι σε 60% pg με 18 mg νικοτίνη. Δεν δινει αυτο το "σκάλωμα" στην εισπνοή, ειναι σαν να παιρνει πολύ αερα όπου και να ρυθμισω τη βιδούλα του. Αυτο με τη βίδα ειναι εξωφρενικό, για να ρυθμισεις την ποσότητα του αέρα να θελεις κατσαβίδι!!

Εγώ έχω
τον Lemo ο οποίος είναι υπέροχος κι επισκευάσιμος
http://www.dotshop.gr/lemo-rta.html

τον Subtank mini (original) ο οποίος είναι επισκευάσιμος αλλά δέχεται και ανταλλάξιμες κεφαλές αντίστασης
http://www.dotshop.gr/subtank-mini-kanger.html

και παράγγειλα και την μαιμού του ο οποίος όπως λέγεται είναι αντάξιος του oiginal
https://www.fasttech.com/products/0/10012000/2199601-subtank-mini-styled-bdc-bottom-dual-coil

Προμηθεύτηκα και 2-3 έξτρα ανταλλακτικά τζαμάκια και φλάντζες για τον καθένα με αμελητέο κόστος και είμαι κομπλέ και αυτάρκης.
Στους ατμοποιητές, οι εξελίξεις (για κάτι καλύτερο) δεν είναι δραματικές, και το νεώτερο δεν είναι κατ'ανάγκην καλύτερο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν εχω καταφέρει να πάρω ποτε την δύναμη του ατμου αντίστοιχη με του Ναυτίλου σε εισπνοή . Ειναι σαν να ρουφαω αερα σκέτο. Γευση και άρωμα τα δινει, ντουμανι δίνει, αλλα δεν εχει πυκνοτητα, δεν ειναι "ρωμαλαίoς" ο ατμος.
Και αναφέρομαι σε 60% pg με 18 mg νικοτίνη. Δεν δινει αυτο το "σκάλωμα" στην εισπνοή, ειναι σαν να παιρνει πολύ αερα όπου και να ρυθμισω τη βιδούλα του. Αυτο με τη βίδα ειναι εξωφρενικό, για να ρυθμισεις την ποσότητα του αέρα να θελεις κατσαβίδι!!

Απο το λίγο που έχω προσέξει στους δικούς μου - αλλά αν σκεφτείς και πως είναι κατασκευασμένοι όλοι οι ατμοποιητές τύπου Ναυτίλου - θέλει που και που να κρατάς τον ατμοποιητή σε πλάγια θέση ωστε να μπορεί να περάσει ευκολότερα αέρας - μέσω των τρυπων της κεφαλής αντίστασης - στον χώρο πάνω απο το υγρό. Αυτό γιατί όσο μειώνεται η στάθμη του υγρού (και φυσικά το βάρος του - άρα η πίεση που οφείλεται σε αυτό), δημιουργείται υποπίεση πάνω απο την επιφάνεια του υγρού η οποία βοηθούμενη απο το (χαμηλότερο απο του νερού) ιξώδες του υγρού, δεν βοηθάει το φυτήλι να μουσκεύει καλά για να δώσει "πλούσια τζούρα".

Last edited:
Re: Απάντηση: E - smoke...

Ποση ωρα θελει να φορτιστει πληρως αυτο το istick Σακη ?

οχι πολύ... με 1amp φορτιστη μπρίζας που το φορτίζω, απο το 30-40% στο full κατω απο ώρα, ισως και λιγότερο. (το mini ετσι?)

Οταν σου πεφτει εκει, δοκιμασε να ανεβασεις κανα δυο βατακια :a0210:

το πήγα μέχρι τα 5volt αλλα μπα, δεν σωθηκε :p

Sforti, αυτο το πράμα ο gs air, για εμενα θα ήταν λογος να μην ξεκινησω το άτμισμα αν δεν ειχα άλλη επιλογή. Πρωτον σφυριζει δεμονισμενα, δευτερον δεν εχει τζουρα να σε χτυπήσει (πνευμονικεςΝΎ), τριτον δεν έχει ρυθμιστικό αξιο λόγου.

τι να σου πω, μπορεί να εχεις υψηλότερα standards απο τα δικά μου, αφού φαντάσου μεχρι τώρα ημουν με ενα απλό e-go που για να βγάλει ατμό ηθελέ πνευμόνια και ζέσταμα :) πάντως σίγουρα το αποτέλεσμα που πηρα με το σετάκι istick - gs air δεν θα ελεγα σε καμία περίπτωση οτι θα αποτρέψει καποιον απο το άτμισμα.

btw, ενα bug που βρήκα ειναι οτι σημερα που ειχε ζέστη και εμεινε λιγο στο αυτοκίνητο καπως χάλασε ,δεν τράβαγε παρα ελάχιστα και μου ηρθαν και 2-3 σταγονίδια στο στόμα μεχρι να κρυώσει παλι.

Μπορεί να φταιω και εγω, δεν ξερω. Τον gs air τον πήρα αφου έκανα 3-4 tank με τον Ναυτίλο. Δεν ασχολήθηκα πολύ μαζί του,τον γεμισα, τον άφησα μιση ώρα να παει υγρό στην αντισταση και προσπαθησα να τον ρυθμίσω με την βίδα. Δεν πήρα ποτε και σε καμια ρύθμιση κάτι ικανοποιητικο σε σχεση με τον Ναυτίλο. Ισως να ειναι άδικη και η σύγκριση. Πάντως και από τον Ναυτίλο περίμενα περισσότερα για τα λεφτα του. Να δουμε πως θα πάει με το κλωναρι του Καυφούνι. Παράγγειλα και ενα ντρίπερ, γιατί για εκει με βλέπω τελικά. Σε αναμονή και της ωρίμανσης των υγρών μου, από 50% ως 70% pg, συν τον Καυφούνι, συν το Ντρίπερ, ελπίζω ότι θα βρω το σημειο που θα κατασταλάξω σε κάτι βασικό.

Να συνοψίζω την δική μου εμπειρία διαβάζοντας τα νεότερα του δικού μου μηνυματα.
Ξεκίνησα το άτμισμα 3 χρόνια πριν περίπου με ατμοποιητη και μπαταρία από το funstore που είναι και κοντά στο σπίτι μου στο Λαγονήσι.
Με αυτά τα πρωτόγονα συστήματα αλλά και τον μακρόστενο απο πλαστικό ατμοποιητή της Nobacco,έκοψα εντελώς το κάπνισμα για 9 μήνες.
Ακολούθησε μια περίοδος με πολλά προβλήματα η οποία μαζί με το γεγονός ότι η σύζυγος καπνίζει,με ξανάριξε στο κάπνισμα.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου προσπαθω χωρίς επιτυχία να το ξανακόψω αγοράζοντας παπάδες.Τι μπαταρίες,τι "σύγχρονους" ή αλλιώς,της μόδας ατμοποιητές,αλλά φευ...
Το κυριότερο πρόβλημα,οι διαρροές.
Πρόσφατη απογοήτευση ο ατμοποιητής που έβαλα πιο πάνω.Καμία μα καμια διαροή,αλλά σου κατακαίει τον λαιμό.
Διαβάζοντας τα μηνύματά σας,πάλι δεν έβγαλα άκρη.Αυτό που είναι πολύ καλό έως τέλειο για τον εναν,είναι λίγο καλό ή ανεπαρκές για τον άλλον.
Μου γράφουν για παράδειγμα ο Βασίλης και ο Pstelios:
"Βρε σωκρατες, αγόρασε ενα σωστό εργαλείο για να το κλείσεις το θεμα."
"Βρες έναν επισκευάσιμο της προκοπής Σωκράτη και θα δεις το φως το αληθινό :)"
Ποιό είναι το σωστό εργαλείο και ο επισκευάσιμος της προκοπής βρε σεις;
Δώστε καποιο link!!!
Και γιατι για παράδειγμα δεν είναι σωστό εργαλείο ο ατμοποιητης που αγόρασα;
Επισκευάσιμος υποτίθεται ότι είναι κι αυτός.
Θα μου πείτε ότι επισκευάσιμος από επισκευασιμο έχουν διαφορά.
Μήπως για παράδειγμα θα έπρεπε προτείνοντας κάποιον να λέγαμε και τα κατά του και όχι μόνο τα υπέρ ή τελικά υπάρχει ο τέλειος;