E - smoke...

Παντως φιλε κανεις δεν σου προτεινε εδω μεσα να παρεις αυτον που πηρες,μην ακους τους εμπορους αυτοι πολλες φορες θελουν να ξεφορτωθουν εμπορευμα,στο νημα κατα κορον προταθηκε ιστικ και ναυτιλος, η δελτα 16 η 21, η ο subtank
απο επισκευασιμους Kayfun lite plus h v4,Erlkonigin, Erlprinz,lemo...
οι επισκευασιμοι ειναι ακριβοι ,ισως να πας σε εναν καλο κλωνο..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γενικα παντως η σρχιτεκτονικη που εχει επικρατησει στους δημοφιλεστερους ειναι αντισταση κατω μεσα σε καμπανα..τελειος ατμο προς το παρον δεν υπαρχει η μαλλον ειναι αυτος που εχεις μαθει τοσο καλα που προλαβαινεις ολα τα κουσουρια του..

Να συνοψίζω την δική μου εμπειρία διαβάζοντας τα νεότερα του δικού μου μηνυματα.
Ξεκίνησα το άτμισμα 3 χρόνια πριν περίπου με ατμοποιητη και μπαταρία από το funstore που είναι και κοντά στο σπίτι μου στο Λαγονήσι.
Με αυτά τα πρωτόγονα συστήματα αλλά και τον μακρόστενο απο πλαστικό ατμοποιητή της Nobacco,έκοψα εντελώς το κάπνισμα για 9 μήνες.
Ακολούθησε μια περίοδος με πολλά προβλήματα η οποία μαζί με το γεγονός ότι η σύζυγος καπνίζει,με ξανάριξε στο κάπνισμα.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου προσπαθω χωρίς επιτυχία να το ξανακόψω αγοράζοντας παπάδες.Τι μπαταρίες,τι "σύγχρονους" ή αλλιώς,της μόδας ατμοποιητές,αλλά φευ...
Το κυριότερο πρόβλημα,οι διαρροές.
Πρόσφατη απογοήτευση ο ατμοποιητής που έβαλα πιο πάνω.Καμία μα καμια διαροή,αλλά σου κατακαίει τον λαιμό.
Διαβάζοντας τα μηνύματά σας,πάλι δεν έβγαλα άκρη.Αυτό που είναι πολύ καλό έως τέλειο για τον εναν,είναι λίγο καλό ή ανεπαρκές για τον άλλον.
Μου γράφουν για παράδειγμα ο Βασίλης και ο Pstelios:
"Βρε σωκρατες, αγόρασε ενα σωστό εργαλείο για να το κλείσεις το θεμα."
"Βρες έναν επισκευάσιμο της προκοπής Σωκράτη και θα δεις το φως το αληθινό :)"
Ποιό είναι το σωστό εργαλείο και ο επισκευάσιμος της προκοπής βρε σεις;
Δώστε καποιο link!!!
Και γιατι για παράδειγμα δεν είναι σωστό εργαλείο ο ατμοποιητης που αγόρασα;
Επισκευάσιμος υποτίθεται ότι είναι κι αυτός.
Θα μου πείτε ότι επισκευάσιμος από επισκευασιμο έχουν διαφορά.
Μήπως για παράδειγμα θα έπρεπε προτείνοντας κάποιον να λέγαμε και τα κατά του και όχι μόνο τα υπέρ ή τελικά υπάρχει ο τέλειος;

Την Κυριακή που θα βρεθούμε, εχε μαζι σου το τριπντιπακι σου. Θα δοκιμάσεις, θα σου εξηγήσω και καποια πράγματα και θα καταλάβεις.

Υπάρχουν πολλοί καλοί επισκευάσιμοι, για παράδειγμα ο kayfun lite plus, φτηνός και αξιοπρεπής, ο expromizer και διάφοροι άλλοι, ψάξε και λίγο :p
Μιλάμε για ατμοποιητές κοντά στο 50άρικο οι οποίοι είναι αλλού και σε γεύση και σε ντουμανι.

4η μέρα σήμερα χωρίς τσιγάρο. Δεν μου έχει λείψει καθόλου. Καπνός, χαρτάκια, αναπτήρας και τασάκι δίπλα μου. Εχω αποφασίσει οτι αν "θελήσω" τσιγάρο, θα στρίψω ένα. Αλλά τίποτα μέχρι τώρα. Βέβαια το ηλεκτρονικό το έχω πιπίλα... πάνω απο 15 ml diy υγρό την μέρα...

15 ml 14,5άρας (μίξη 1:1 9αρας με 18αρα) γιατι την 9αρα δεν την "άκουγα'"... :))

Re: Απάντηση: E - smoke...

4η μέρα σήμερα χωρίς τσιγάρο. Δεν μου έχει λείψει καθόλου. Καπνός, χαρτάκια, αναπτήρας και τασάκι δίπλα μου. Εχω αποφασίσει οτι αν "θελήσω" τσιγάρο, θα στρίψω ένα. Αλλά τίποτα μέχρι τώρα. Βέβαια το ηλεκτρονικό το έχω πιπίλα... πάνω απο 15 ml diy υγρό την μέρα...

Ένα μεγάλο μπράβο ................. και τώρα η σειρά μου. Λέω να το κόψω χωρίς τη βοήθεια του ηλεκρονικού!

13.5. Δεν έπαιρνες 12άρα; Τι διαφορά νομίζεις έχει; :p

Πάντως με 18άρα ξεκινάει ο κόσμος...
Όχι με μίξεις.
Κινδυνεύεις να μη σε καλύπτει, να το κάνεις πιπίλα και στο τέλος να πάθεις νικοτινίαση.
Να ζαλίζεσαι, να σου χαλάσει το στομάχι, να σου φέρνει καούρες...

Mε το ηλεκτρονικό, φαίνεται εύκολο... Μη σε ανησυχεί το κόστος... Μόλις μάθεις τα DIY, θα σου κοστίζει λιγότερο απο 1 ευρώ την μέρα... Η αγορά εξοπλισμού (ο οποίος πρέπει να είναι καλός για να μην υπάρχουν απογοητεύσεις) να είναι μόνο η έγνοια σου...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

13.5. Δεν έπαιρνες 12άρα; Τι διαφορά νομίζεις έχει; :p

Πάντως με 18άρα ξεκινάει ο κόσμος...
Όχι με μίξεις.
Κινδυνεύεις να μη σε καλύπτει, να το κάνεις πιπίλα και στο τέλος να πάθεις νικοτινίαση.
Να ζαλίζεσαι, να σου χαλάσει το στομάχι, να σου φέρνει καούρες...

Δεν είχα 12άρα... Εξ'αρχής με DIY ξεκίνησα. Δεν έχω ατμίσει ακόμα έτοιμο αγοραστό υγρό. Είχα φτάξει μια 9αρα βάση η οποία μου βγήκε "λίγη"... πρόσθεσα 18άρα για να την δυναμώσω. Να φανταστείσ, η αρχική αγορά μου ήταν 100ml 72άρας Holy Juice την οποία την έσπασα με 300ml μηδενικής κι έτσι βρέθηκα με 400ml 18άρας...

Τώρα που το σκέφτομαι, τα 3 γεμίσματα την μέρα που κάνω είναι 12 ml κι όχι 15...

Μιά χαρά αισθάνομαι. Ούτε καούρες, ούτε υπερένταση... Με την 18αρα την πρώτη μέρα - επειδή έπεσα με τα μούτρα - με πηγε προς στομάχι αλλά και η 9αρα μου φάνηκε λίγη.

Last edited:

Να φανταστείσ, η αρχική αγορά μου ήταν 100ml 72άρας Holy Juice την οποία την έσπασα με 300ml μηδενικής κι έτσι βρέθηκα με 400ml 18άρας...

Πως φαίνεται ο fan του breaking bad... :flipout:
Και εγώ έχω γεμίσει μπουκαλάκια παραμπουκαλάκια, σύριγγες, δοχεία...

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Πως φαίνεται ο fan του breaking bad... :flipout:
Και εγώ έχω γεμίσει μπουκαλάκια παραμπουκαλάκια, σύριγγες, δοχεία...

Α, αυτό δεν είναι τίποτα... Αυτή την στιγμή έχω στοκάρει για μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή...
1 λιτρο 36άρα ecig, (90 ευρώ) (σαν βάση την δοκίμασα απο ένα γνωστό μου και την βρήκα πολύ καλή)
1 λίτρο vg + 1 λίτρο pg μηδενικά (κόστος και τα 2 μαζί, 12Ε απο το φαρμακείο του χωριού, αφού μου βρήκαν καθαρότητα πάνω απο 99.8%)

Μόνο με τα αρωματάκια παίζω τώρα και φυσικά έχω ακόμα την αρχική vg/pg που είχα πάρει την πρώτη φορά.

Last edited:
Εγω εμεινα με τον aspire atlantis (αντισταση 0.5 ωμ) αλλα δυστυχως λογω των μονο 20 βατ που εχω και οχι 30 που θα ηθελε, δεν μπορω να ατμισω κανονικες τζουρες και κανω μονο πνευμονικες.
Σε κανονικες τζουρες δεν προλαβαινουν τα βατ να δωσουν παχυ ατμο και το στομα μου προλαβαινει να γεμισει απο αερα και δεν προλαβαινω να παρω μεγαλυτερη χρονικα τζουρα. (ουτε ακομα και στην μικροτερη τρυπα αερα) Φταιει και το επιστομιο ισως που ειναι σαν μπουρι.

Κανοντας λοιπον μονο πνευμονικες, χανω το χτυπημα των κανονικων τζουρων, αλλα χορταινω εισπνοη (λες και ρουφαω απο αναπνευστηρα μασκας) αρωμα, ντουμανι.
Φυσικα ακομα και στα 20 βατ η παραγωγη ατμου στις πνευμονικες ειναι πολυ μεγαλη. Χορταινω και παιρνω τη δοση μου με 4mg νικοτινης. (με το παλιο τσιγαρο aspire bdc ημουν στα 18mg νικοτινης)

Για να καταλαβετε κανονικη τζουρα με ατλαντιδα (αν εχετε mod τουλαχιστον 30 βατ) 6-7 mg νικοτινης σε σκοτωνουν στο χτυπημα και δεν αντεχεται.
Φιλος με aspire atlantis με 35 βατ mod κανει κανονικες τζουρες με 5-6 νικοτινη και εχει τρομερο χτυπημα.

Εχει ξανα αναφερθει οτι αντιστασεις κατω του 1 ωμ, δεν ειναι για αρχαριους χρηστες κλπ.
Θεωρω οτι αν καποιος θελει να ξενοιασει απο διαρροες, καμμενο, χτυπημα, γευση, αερατη τζουρα κλπ πρεπει να παει οπωσδηποτε σε καποιον ατμοποιητη τυπου atlantis, delta II, και διαφορους αλλους σαν μερικους που συζητατε οπου εχουν και μεγαλες ρυθμισεις αερα.
Απο εκει και περα, παιρνει και ενα καλο ηλεκτρονικο Mod με 35 βατ και τελος.
Και βεβαια diy υγρα γιατι αυτοι οι ατμοποιητες κατεβαζουν τα υγρα σαν νεροφιδες.

Πιστευω οτι μια τετοια υλοποιηση σαν αυτη που αναφερω (αν εχεις και 35 βατ) καλυπτει δυνατοτατες σε χτυπημα κανονικες τζουρες και αντιστοιχως τεραστιες πνευμονικες παραλληλα. (αναλογα τα γουστα)
Αυτα για αυτους που παραπονιουνται οτι δυσκολευονται να κοψουν το κανονικο τσιγαρο, γιατι δεν τους φτανουν οι τζουρες, το χτυπημα ο ατμος κλπ.

Αν βρουν και ενα οικονομικο στικ 35 βατ με μπαταρια που μπαινοβγαινει (για να εχουν 2 κατα την διαρκεια της ημερας) το σετ θα ειναι πολυ ωραιο.

Παρακατω παραδειγματα:

aspire atlantis
2-141103115129423.png

joytech delta II
Δεχεται 2 ειδη κεφαλων. Μια του μισου ωμ καθως και rba για να βαζεις δικο σου φυτιλι. (επισκευασιμος)
(υβριδικος)
delta-2-500x500.png

subtank.
Παιρνει 2 ειδη κεφαλων (0.5-1.2 ωμ) καθως και αυτος παιρνει rba για να ειναι και επισκευασιμος.

kanger_subtank.jpg

Υπαρχουν σαφως κι αλλες μαρκες τετοιου ειδους και επιπεδου και θεωρω οτι αυτοι ειναι σημαντικη αναβαθμιση απο ενα απλο τσιγαρο με μικρα φυτιλια, μικρες εισαγωγες αερα κλπ
Τα παραπανω ηταν απλα παραδειγματα για το τι θα προτεινα εγω σε ατμιστες που θελουν μεγαλες τζουρες και καλη εισαγωγη αερα.

Για ηλεκτρονικα mod δεν θα αναφερω κατι, απλα και μονο για να μπορει να υποστηριξει οποιον ατμοποιητη θα επιλεξει καποιος ακομα και με 0,5 ωμ αντισταση αν χρειαστει, καλυτερα να επιλεγει καποιο ηλεκτρονικο mod τουλαχιστον στα 35 βατ οπου αυτο και η μπαταρια να μπορει να υποστηριξει αν χρειαστει αντιστασεις 0.5 ωμ.
Και μην ξεχνατε, καλυτερα τα στικ με μπαταρια που βγαινει για να μπορειτε να την αλλαζετε κατα την διαρκεια της ημερας. (αλλιως δεν θα βγαζετε την μερα με μια π.χ. 18650)

Εγω παντως βρηκα την υγεια μου και ουτε που θυμαμαι πλεον τι σημαινει καμμενη τζουρα, διαρροη υγρου, αδυναμια μπαταριας υστερα απο λιγη πτωση στα ρευματα, και ολα τα σπαστικα που μου συνεβησαν στο παρελθον.

Εγω εμεινα με τον aspire atlantis (αντισταση 0.5 ωμ) αλλα δυστυχως λογω των μονο 20 βατ που εχω και οχι 30 που θα ηθελε, δεν μπορω να ατμισω κανονικες τζουρες και κανω μονο πνευμονικες.

Αυτό το "πράγμα" που κυκλοφορείς είναι "μικρο"; :blink:
Αν πας να περάσεις από αεροδρόμιο με τούτο σε βλέπω δεμένο χειροπόδαρα και βουρ για Guantanamo!

Mια επαναστατικη συσκευη προκειται να κυκλοφορησει σε λιγο καιρο απο την joytech,ατμοποιητης που φορτιζει ασυρματα ( ο Τεσλα δικαιωνεται) απο ταμπακιερα,χωρις κουμπι ,ελαφρυ σε μεγεθος τσιγαρου..επαναφορτιση σε καθε τζουρα..η ταμπακιερα θα φορτιζει ασυρματα οποιαδηποτε συσκεηι δουλευει με φορτιστη..η να ηλεκτροδοτησει το σπιτι σε περιπτωση διακοπης ρευματος για μια ωρα!!!!γραφει καποιος στον συνδεσμο..αυτο φανταζει απιστευτο..
Εντωμεταξυ η philip moris επενδυει 2δις σε μια συσκευη ενδιαμεσο σε καπνισμα και ατμισμα,δηλαδη μια μικρη συσκευη που θερμαiνει αλλα δεν καιει, κανονικο τσιγαρο εμπλουτισμενο με pg,,,

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Αυτό το "πράγμα" που κυκλοφορείς είναι "μικρο"; :blink:
Αν πας να περάσεις από αεροδρόμιο με τούτο σε βλέπω δεμένο χειροπόδαρα και βουρ για Guantanamo!

Προφανως δεν μιλας για τον ατμοποιητη, αλλα για το ηλεκτρονικο mod.
Κοιταξε, το e-holly που εχω ειναι στα 20w αλλα υπαρχει και με πλακετα στα 35w, στο ιδιο μεγεθος.
Επισης παρολο που το μεγεθος του ειναι μεγαλο σε σχεση με ενα στικ, στο κατω μερος προς το καπακι της μπαταριας εχει αποσπωμενο κομματι που ξεβιδωνει ωστε να δεχτει μικροτερη μπαταρια (18350) και να μειωθει το μηκος του.

kangside_e_holly_7_35w_variable_wattage.jpg_350x350.jpg

Απο fasttech αυτο με τα 35w κοστιζει περιπου 38 δολλαρια.

https://www.fasttech.com/products/0/10009601/1847002-e-holly-7-35w-variable-wattage-apv-mod

Παιρνεις και 2 μπαταριες 18650 high drain (π.χ. efest τις μωβ) και εναν φορτιστη και τελος. Διαλεγεις και τον ατμοποιητη της αρεσκειας σου και εισαι οκ.

Αυτο για οσους προτιμουν τα σωληνωτα mods και οχι τα στικς. Και για στικ 35W θα συνιστουσα για να ειναι καποιος σιγουρος οτι θα εχει την απαραιτητη ισχυ για εναν ατμοποιητη που τα χρειαζεται τα watt.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Mια επαναστατικη συσκευη προκειται να κυκλοφορησει σε λιγο καιρο απο την joytech,ατμοποιητης που φορτιζει ασυρματα ( ο Τεσλα δικαιωνεται) απο ταμπακιερα,χωρις κουμπι ,ελαφρυ σε μεγεθος τσιγαρου..επαναφορτιση σε καθε τζουρα..η ταμπακιερα θα φορτιζει ασυρματα οποιαδηποτε συσκεηι δουλευει με φορτιστη..η να ηλεκτροδοτησει το σπιτι σε περιπτωση διακοπης ρευματος για μια ωρα!!!!γραφει καποιος στον συνδεσμο..αυτο φανταζει απιστευτο...

Καλό μήνα... :)))

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλό μήνα... :)))

Mπορει,ιδιως τα δευτερευοντα στοιχεια σε σχεση με φορτισμα αλλων συσκευων,παντως η τεχνολογια υπαρχει..η bosh σε ηλεκτρικα τρυπανια εχει κανει κατι παρομοιο αν δεν απατωμαι..

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλημέρα σας, θέλω να αρχίσω το άτμισμα αλλά δεν ίδεα για το άθλημα. Ένας φίλος μου πρότεινε αυτό Joyetech eGo one 2200mah. Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο πακέτο;

ευχαριστώ
kouv

Eγώ πριν λίγες μέρες το άρχισα, και δεν έχω γνώμη να σου πω - υπάρχουν εδώ πολύ καλοί γνώστες. Αλλά θα προβληματιζόμουν για το αν θα σε καλύπτει στην διάρκεια της μέρας, αν το έχεις πιπίλα (όπως εγώ) σαν νέος χρήστης. Δεν φαίνεται να αλλάζει μπαταρία κι αυτό μάλλον θα είναι πρόβλημα. Τα 4400mah του istick50 που έχω, με βγάζουν οριακά πριν το βάλω για φόρτιση το βράδυ... Αν αλλάζει μπαταρία όμως, παίρνεις αλλη μία και είσαι οκ...

Eγώ πριν λίγες μέρες το άρχισα, και δεν έχω γνώμη να σου πω - υπάρχουν εδώ πολύ καλοί γνώστες. Αλλά θα προβληματιζόμουν για το αν θα σε καλύπτει στην διάρκεια της μέρας, αν το έχεις πιπίλα (όπως εγώ) σαν νέος χρήστης. Δεν φαίνεται να αλλάζει μπαταρία κι αυτό μάλλον θα είναι πρόβλημα. Τα 4400mah του istick50 που έχω, με βγάζουν οριακά πριν το βάλω για φόρτιση το βράδυ... Αν αλλάζει μπαταρία όμως, παίρνεις αλλη μία και είσαι οκ...

Δεν θα με βολέψει να έχω 2 μπαταρίες. Οπότε πρέπει να δω για μεγαλύτερη μπαταρία. Ευχαριστώ!